» »

Microsoft Office 2003: Status

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

Drug košček se imenuje Office InfoPath in je namenjen predvsem organizatorjem dela. Od vseh ostalih članov družine bo verjetno najmanj uporabljan, saj ga domači uporabniki ne bodo potrebovali (da ne rečem, da bi ga znali uporabljati -- dasiravno gre pomislek tudi v smeri ostalih programov...). Menedžerji bodo tako preprosto izdelali obrazce, v katerega bodo zaposleni s pomočjo Worda in Excela v enem vnašali podatke, ki se bodo po mreži pretakali v formatu XML.

Žal pa ni videti, da bi se 'standardnemu' paketu Office pridružil Visio, ki je odličen program za risanje raznovrstnih razporedov, miselnih vzorcev, preprostih načrtov in konceptnih skic. Tako nekaterim (meni) najkoristnejši del ostaja -- Outlook.

Z novim Notepadom dejansko postorim več! Tipkovnica je manj umazana in tudi printer porabi manj barve, členki pa me ob višji hitrosti tipkanja bolijo manj.

3 komentarji

andrej ::

1. cetudi je bla beta2 na MSDN to se ne pomeni, da je bla zastonj za vsakogar. Na voljo je bla samo na privatni MSDN strani do katere imajo dostop samo MSDN narocniki.

2. InfoPath bo jako zanimiv za podjetja...

Ce smo realni, je Office ze tri verzije nazaj postal prevelik in nezanimiv za domace uporabnike. Zadnje verzije so namenjene primarno podjetjem. Ker brez dodatne infrastrukture niti vseh njegovih zmoznosti ni mozno izkoristiti... Je pa res da je novi Outlook zelo cool. Ce dobro pomislim, sploh vec ne morem nazaj...

Ziga Dolhar ::

andrej: razlika med smeti in moči/znati. Rožice everywhere.
https://dolhar.si/

andrej ::

aja, z Wordom in Excelom in vnasas podatke v InfoPath:D Podatke vnasas kar s InfoPath programom. Press releasi na temo XDocs oz. InfoPath so zelo nejasni:D
Aja, najlepsa zadeva je, da ko enkrat izpolnis obrazen lahko rezultate shranis v XML, kar ti da neomejene moznosti...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izvedba celovite analize možnosti uvajanja odprto-kodnih sistemov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3713127 (11172) driver_x
»

Nov intervju: Chris Bryant (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
7416502 (14574) Icematxyz
»

Microsoft objavil vrsto specifikacij - Word, Excel, Powerpoint, Exchange (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
15318239 (12731) gzibret
»

Belgijska vlada sprejela OpenDocument Format za edini način komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
588800 (7266) Pithlit
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139927 (31390) jype

Več podobnih tem