» »

KT400A je tu!

KT400A je tu!

Tech Report - Dočakali smo, dame in gospodje, konkurenta nForceu2, naslednika KT400 -- KT400A. Dasiravno je VIA to čipovje za AMD procesorje napovedovala že nekaj časa, ga celo že dobavila nekaterim izdelovalcem osnovnih plošč, smo morali na njegovo uradno splavitev in spisek specifikacij počakati do danes. Vedno eksluzivne spletne strani so pohitele s svojimi strokovnimi članki o tem čipovju, tako da vam je danes v branje dano kar nekaj čtiva. Uradna Viina izjava in informacije pa so na voljo na tem naslovu.

7 komentarjev

R0K ::

Razočaranje? [:\]

Več pričakoval. Tak ko so govoril...

Lee_Nover ::

Tolk o nForce2 killerju :D

morphling1 ::

Čipset sploh ni slab, primerjan je bil referenčni design skoraj brez nastavitev v biosu, z že zelo dodelano Asus plato in razlika sploh ni bila velika, res da je n2 povsod zmagal samo včasih so te razlike tako minimalne da jih čisto noben ne bo opazil (pa ne samo včasih ampak kar vedno), naprej čipset ima tudi nekaj velikih prednosti. Ne rabi dual chanella za optimalno delovanje, kar poenostavi izbiro in rama in zniža njegovo ceno, zaradi tega je design bolj enostaven in plate bodo cenejše, south bridge bo imel kmalu native SATA podporo kar bi v prihodnjosti bolj in bolj važno in nenazadnje težave biosa, ki se omenjajo zadnje čase so tudi voda na mlin na že tako zelo stabilen kt400 in sigurno še bolj kt400A čipset. Moje predvidevanje VIA si bo odrezala velik kos trga.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1 ::

Aja, tisti ki mislite da imajo socket A čipseti še kakšno veliko rezervo. V performansah praktično ne, ddr vodilo med procesorjem in severnim mostom je tako ozko grlo, da ga noben čipset ne bo znal rešiti, razen če Amd kaj spremeni (kar pa ne bo), tako da lahko proizvajalci plat samo še na fino pilijo in opremljajo plate z vsem mogočim.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

AtaStrumf ::

Kar luškan čipsetek bo tole. Cenejša izbira z native serial ATA. Not bad. Po moje bo imela VIA tudi v prihodnosti večji delež od nVidie, ker cena je bolj pomembna od tistih 5% prednosti, ki si ga lasti nForce pred KT400A in to, ne pozabit ni fer primerjava, ker je dva proti enemu, spominskemu vodilu seveda.

morphling1 ::

Treba je res počakat eno plato big playerja recimo Abit, Asus, Epox in če bodo njihovi inženirji kaj istisnili iz kt400a (v kar ne dvomim saj še vedno so) bo plata definitivno zelo konkurenčna, zaenkrat še nihče ni omenil kako je z delilniki ali celo kaj drugega. Če bi en od teh proizvajalcev pogruntal PCI in AGP lock so zmagovalci in plata zaradi cene in ostalih bonbončkov prehiti nforce2. Velik plus VIA plat bo tudi RAID kontroler nekaj kar nima nobena nforce2 plata, razen Chaintecha (max verzija) pa še ta ima samo en IDE vtič po vrhu pa še Promisov kontroler, ki je dosti slabi od Hi Pointovih.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Fury ::

mal tezko bo zalockat PCI/AGP ker arhitektura chipseta ni taka :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene KT400A osnovnih plošč

Oddelek: Novice / Matične plošče
51792 (1792) McHusch
»

Informacije o VIA KT400A

Oddelek: Novice / Matične plošče
81847 (1847) bozicek

Več podobnih tem