» »

Nakup domene

Nakup domene

xRayx ::

Živjo,

pred slabim mesecem sem zakupil domeno za podjetje, ta tede pa sem dobil sporočilo prikazano na sliki. Sicer govorim doka dobro angleški, a ne razumem oz. ne vem ali je potrebno še kaj kje registrirati oz. še karkoli narediti.

Svojo domeno sem zakril.

Prosim za resne odgovore.
 slika

slika

  • spremenilo: xRayx ()

Tody ::

Ker si zakril svojo domeno ne vemo kaj in kako. So ti pa pisal da po njihovem kršiš pravila uporabe njihove znamke. Pravno gledano ne vem koliko težav imaš lahko, od tega da se ti uzame Domeno do tega da dobis se kako tožbo in odškodnino.

rogi2010 ::

Skrivat domeno nima smisla, ukradel ti jo ne bo noben. Če je .si na koncu se obrni na https://www.register.si/ imaš kontakt na strani.
Če ni .si bi 2x premislil, če se ti splača ukvarjati s tem

WhiteAngel ::

Domeno ti lahko zasežejo ja, če imajo registrirano to blagovno znamko na specifičnem področju.

Furbo ::

tdinvestllc.com? A hočeš scamat folk? :))
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

skumpl ::

(TD) Toronto-Dominion Bank - verjetno si dobil ta email ker imaš v domeni "TD", ki pa je trademark za Toronto-Dominion. TDInvestLLC pa se sliši kot če bi bila to njihova storitev.

starfotr ::

Nima veze. Ignoriraj. Ali pa naj ti dajo ponudbo za odkup domene.

Ales ::

Vedno prvo preberite splošne pogoje za registracijo domene.

Pri domenah obstajajo izvensodni mehanizmi za reševanje podobnih sporov. Vedno pa obstaja tudi sodna pot. Ignorirat take stvari, kadar prihajajo iz resnega naslova in niso spam/phishing, je debilizem, ker "problem" kot tak ne bo izginil sam od sebe. Ignoranca lahko pomeni gladek odvzem domene.

Kadar gre za .si domeno se za več informacij prvo obrnite na svojega registrarja, potem na Register.si. Pa seveda odvetnik ne škodi, odvisno od primera.

Za tuje domene pa odvisno od tipa. V vsakem primeru je registrar prvi naslov za več informacij.