» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
68 / 71
»»

Samael ::

Malenkost bolj "skromni" so (če drži kar navaja Wielerflits.nl) :)

Wielerflits.nl reported on Sunday that Bora-Hansgrohe are seeking a €1 million buyout from Visma.
Vir: https://www.cyclingnews.com/news/uijtde...
Samael != Samuel

nokken ::

Kar je precej normalno. Konec koncev se te stvari placuje glede na vrednost in dosezke kolesarja in Uijtdebroeks (trenutno ne kaj bo mogoce cez 10 let) primerjati z Roglicem je precej neresno, kar posledicno pomeni, da niti v sanjah ne mores primerjati odskodnine za enega ali drujgega.

mikhaair ::

Kolesarstvo postaja vedno bolj čisti posel. Vedno več denarja se vrti in zgleda bodo prestopi z okupi pogodb postali nekaj običajnega. Do sedaj je to bila velika redkost, pogodbe so se odkolesarile do izteka.

xseki ::

Samael ::

Sem ravno na 24 ur videl. Zanimivo.
Če gre Primož še na Vuelto bomo imeli pa spet pokrite vse tri GT-je, kjer se srečata samo na enem, kar pa tudi ni tako napačno :)
Samael != Samuel

Zimonem ::

Za intermezzo

PacificBlue ::

To je pa kar presenecenje:
https://siol.net/sportal/kolesarstvo/ve...

Samael ::

Meni deluje, sodeč po članku, samo kot en PR svetovalec več. Predstavljam si, da vsaka ekipa sodeluje z večjim številom le teh. Članek pove samo, da na tem področju sodelujejo že nekaj časa, da pa zdaj ne bo več zgolj zunanji sodelavec, torej bo verjetno še malo bolj uradno vpet v marketing.
Ni zdaj, da ker je del trenerskega štaba, da bo ravno trener, ane.
Samael != Samuel

Samael ::

Evo, pa so se dogovorili.

Compensation agreed between Cian Uijtdebroeks, Bora-Hansgrohe and Jumbo-Visma

"I am pleased that the dust has finally settled, and that the case is now closed. The agreement shows that it's never too late for a reasonable, personal discussion. I would like this case to remain an isolated incident for the entire cycling family: Let's respect contracts and rules, let's be fair with each other."
Vir: https://www.globalcyclingnetwork.com/ra...
Samael != Samuel

hunter01 ::

Rohan Dennis povozil ženo, prav tako nekdanjo profesionalno kolesarko, ki je kasneje umrla v bolnišnici.

https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo...

PacificBlue ::

Roglič tudi pod okriljem Redbulla:)

https://siol.net/sportal/kolesarstvo/pr...

wcpapir ::

Ker je kolesarstvo ekipni sport bom ostal navijac TJV. Bo pa zanimivo vse skupaj.

Samael ::

Red Bull acquire 51% of BORA-hansgrohe

A statement from the Federal Competition Authority confirms this. "Indirect acquisition of a controlling interests of 51% in RD pro cycling GmbH & Co KG and RD Beteiligungs GmbH (owner of the professional road cycling team BORA-hansgrohe), both Germany, by Red Bull GmbH, Austria." The Austrian brand was said to have a big influence on the signing of Primoz Roglic, more specifically in the team's budget possibilities, and will now become a bigger part of the project.
Vir: https://cyclinguptodate.com/cycling/red...


Denarja jim očitno ne bo manjkalo :)
Samael != Samuel

Samael ::

V najnovejšem intervjuju za belgijski Het Nieuwsblad pa je zdaj pojasnil, zakaj se je odločil za enak karierni korak kot Slovenec.

"Enostavno je Primož tako zelo želel, da grem z njim. Vedno sem govoril, da ga bom spremljal na njegovi poti. Da si želim menjati ekipe ali zapustiti kolesarstvo takrat kot on. Res se poznava zelo dobro. Njegov menedžer se je med pogajanji z Boro Hansgrohe pogajal tudi za moj prihod," je razkril Lamberts.

Vir: https://sportklub.n1info.si/kolesarstvo...


Zanimivo. Ne bi si človek mislil, da je bila v ozadju dejansko tako močna naveza za prestop tudi pri trenerju.
Samael != Samuel

val46 ::

Ko si "skupaj" toliko let in vidiš kako dobro stvar funkcionira, kar v primeru Primoža in Lambertsa definitivno je, je to kar logična poteza. Če so uspeli pridobiti tistih par miljonov € za odkup Primoža, verjamem da jim ni bilo težko primakniti še par 100tisoč za njegovega osebnega trenerja.

Samael ::

Ja, to je res, samo po drugi strani so pa tudi precej poročali o močni povezavi med Lambertsom in van Aertom.

No, saj tudi linkan članek zgoraj pravi:

Kot smo že pisali, se je 61-letnik od belgijskega šampiona težko poslovil - še ko mu je sploh prvič sporočil, da zapušča rumeno-črne, se je k njemu na obisk povabil z besedami, da prinaša načrte treningov pred sezono 2024. "Manjkalo pa ni niti solza," je takrat dejal Lamberts.


Pač, zanimivo mi je, kako se potem za nazaj razkrije, da je vendarle šlo za skupen paket pogajanj.
Samael != Samuel

Samael ::

Aja, pa tista novica zgoraj, da je Red Bull kupil 51% delež Bore-Hansgrohe - mislim, da se večina niti zaveda ne, kako velika stvar je to v kolesarstvu, kjer se tudi največje ekipe iz leta v leto preživljajo s praskanjem za drobtinicami s pomočjo nekih butičnih ali lokalnih sponzorjev, ki v nekem momentu so, potem jih pa ni več.
Za ta šport je mislim da to zelo okej stvar, da pridejo notri sponzorji, ki lahko ponudijo dolgoročno finančno zaledje in stabilnost.

Me pa zanima, kako se bo to odražalo v prihodnje v samem imenu ekipe. Če bosta še vedno poimensko Bora in Hansgrohe.
Samael != Samuel

nokken ::

Verjetno bo prej ali slej (verjetno prej) postala nekaj v stilu RB-nekaj. Ampak stvar vseeno ni taksna, kot si predstavljajo nekateri. RB res ima neomejene kolicine denarja, vendar to ne pomeni da bo tako tudi za samo kolesarsko ekipo. Ce gredo v F1 skorajda miljarde, ne pomeni da bodo sle tudi v kolesarstvo. Je pa definitivno tako kot je napisal Samael, da bo prihodnost precej bolj mirna in stabilna, kot v primeru raznih garaznih firm, katerim so bile kolesarske ekipe privesek, ker je lastnik/CEO bil pac ljubitelj kolesarstva. Pa ponavadi je RB fural stvari precej dolgorocno, ne za leto ali dve, potem pa drugam. Je pa res, da po smrti Mateschitz se vedno ni ravno 100% kako bo slo to v prihodnosti. Zaenkrat ne kaze na neke strasne spremembe, ampak pri tem nikoli ne ves kaj bo zares v roku par let.

val46 ::

Ja. In zdej sam še čakam, kdaj bo še van Aert podpisal z boro :) Nenazadnje mu je redbull privatni sponzor že kar nekaj let ;) Dejansko me resnično zanima, kako bodo kot večinski lastniki svoje lastne ekipe, še vedno hoteli sponzorirat tekmovalca v konkurenčnem moštvu. Tle se zna v bodoče kaj zgoditi. Ali da pride Waout k njim, ali da pač prekinejo sponzorsko pogodbo z njim.

nokken ::

Po moje je precej velika verjetnost da bodo po koncu trenutnih pogodb (verjetno pa se prej) vsi z RB celadami pri Bori oz. kakorkoli se bodo po novem imenovali. Ker z lastno ekipo tudi jaz mislim, da ne bodo sponzorirali konkurence.

hunter01 ::

Sponzorirali bodo še vedno tiste, kjer se jim bo investicija z marketingom povrnila. In Van Aert je enostavno taka osebnost, da tukaj ne verjamem, da bi imeli najmanjši interes prekiniti sodelovanje, bo pa sigurno velik interes za njegov prestop, pa ne samo z njihove strani ampak verjetno tudi z njegove - trener + sponzor.

Samael ::

Paaaa, če pogledamo nemški nogometi ... :)

Samael != Samuel

nokken ::

Ta primerjava je precej neumestna. Eno je RB Salzburg, ki igra avstrijsko ligo, drugo pa RB Leipzig, ki igra nemsko ligo in razen tiste enkrat na 100 let, ko se slucajno srecata v kaksnem evropskem tekmovanju, nista konkurenca. Je pa bolj vprasanje, koliko igralcev Bayerna, ki pa so konkurenca RB Leipzigu, recimo sponzorira RB.

Samael ::

Ne, pa ni (oz. kakor si se osebno odločil, da se ti zdi), ker je imela UEFA dejansko težave s tem. Kolikokrat sta se srečala je povsem irelevantno - pač sta se in takrat so v tem videli potencialno težavo, pa hkrati po daljšem premisleku z nekaj spremembami šli preko tega.
Sicer pa sploh ne vem, kaj želiš zdaj povedati - da to je težava ali ni težava. Jaz sem samo povedal kot zanimivost, da se je nekaj takšnega v kontekstu Red Bulla v nekem drugem športu že dogajalo.

The two sides go head-to-head in the Europa League Group B on Thursday in a first meeting between them.

But there are some concerns due to Red Bull holding a large quantity of shares in both teams.

Uefa will not allow two sides with "common control" to face each other in European competition.

When RB Leipzig qualified for the Champions League in 2017 and Red Bull Salzburg entered qualifying, the Germans went straight to Uefa with paperwork to prove they are two separate entities.

After a month-long Uefa investigation, it was decided that year that the two teams would both be allowed to enter European competition.

To gain acceptance, the two Red Bull clubs had to make sweeping changes to ensure that no staff with one had any interest in the other, with many resigning their positions to this end.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

val46 ::

Sem nekako vedel, da bo nekdo privlekel ta dva nogometna kluba na površje, ampak nima veze. Tle se gre za dva različna poima po moje. RB Salzburg je za redbull "lokalno" moštvo, katero so se odločili sponzorirat verjetno bolj zaradi lokal patriotizma/davčnih olajšav/dobrega imena v lokalnem okolju, verjetno nikdar z namenom osvojiti ligo prvakov. Med tem ko je RB Leipzig bil "kupljen" točno s tem namenom. Da se predstavijo kot en od resnih pretedentov za osvojitev tako nemškega(ki je btw med top 5 lig na svetu), kot osvojitev lige prvakov. Verjemem, da redbull stane Salzburg vsaj 10x manj na leto, kot pa Leipzig. In to, da sta slučajno oba padla v isto skupino Lige prvakov, pač niso mogli vedet pred tem. Ampak, tudi to se je rešilo kot vidiš iz tvojega posta. In tu se gre za dve tekmi v vsej zgodovini obstoja teh dveh klubov, od kar jih sponzorira redbull. In verjetno nikjer ni blo niti mišljeno, da lahko en RB Salzburg kadarkoli osvoji ligo prvakov, med tem ko je RB Liepzig bil najbrž kupljen ravno s tem namenom.

Pri kolesarstvu je pa malo drugače. Roglič je bil pripeljan k njim točno z enim samim namenom. Osvojiti Tour de France. Res da še preden je redbull uradno naznanil sodelovanje z BORO, ampak, če dobro pogledaš, je bil Rogla opažen v redbullovem traning campu še preden je podpisal z BORO, kar ti da vedet, da ali je redbull že pred tem sodeloval z BORO, ali pa je bil to samo en od kamenčkov v mozaiku, da Roglič sploh podpiše z njimi. Pač, če se v vse skupaj vmeša tudi redbull. In tle pridemo do tega "problema"...Namreč, če želi Roglič in BORA(in s tem redbull) osvojiti Francosko pentljo, ne vidim nobenega smisla, da bi sponzorirali enega najboljših v najbolj konkurenčnem moštvu. Tako da če tako gledaš, je edina logična rešitev tega, ali prekinitev pogodbe z njim, ali pa začeti pogajanja z njim, da se jim pridruži. Morda tudi na tak način, da če želi še vedno njihovo sponzorstvo, da to pogojuje prestop v BORO.

Ampak, vse kar sem napisal, je le samo moje osebno mnenje oz mišljenje. Kaj se dejansko dogaja in se še bo dogajalo okrog tega, pa razen par vodilnih pri RedBullu in Van Eart ne ve najbrž nihče. Ugibamo pa lahko menda, sej zato pa imamo forume, da izrazimo svoje mnenje.

nokken ::

@Samael ni tezava, ampak point je v tem kar je napisal Val46. Dvomim da bo RB sponzoriral direktno konkurenco njihovi lastni ekipi. Dokler uradno sponzorira WvA, pa Pidcoka, pa magari tudi Roglica je to ena stvar, ko pa ima lastno ekipo, pa bi bilo precej neumno ce bi sponzoriral kolesarje, ki so direktna konkurenca njihovi ekipi in njihovim ciljem. Pri fuzbalu Salzburg ni konkurenca Leipzigu (ok pustimo ta en in edini primer v zgodovini klubov), ampak je skoraj isto, kot da bi en igral hokej, drug pa fuzbal. Konec koncev tudi pri F1 (priznam da ne gledam tega prav veliko, tako da se lahko motim) nekako nimam v spominu, da bi kdorkoli od dirkacev imel RB celado, razen seveda obeh iz RB ekipe (pa Toro rosso oz. kakorkoli se ze sedaj imenuje druga RB ekipa), medtem ko je v MotoGP, kjer RB nima ekipe, 3/4 dirkacev z RB sponzorstvi.

Samael ::

Bomo videli, ane.
Sicer se mi zdi, da obadva delata iz muhe slona oz. da je vsem jasno, da stvari niso, ne morejo biti identične ampak je bilo objavljeno (to menda zdaj ponavljam že v drugo, upam da ne bo sledil ponoven trud popisovanja očitnega ;-) zgolj kot zanimivost srečanja dveh moštev istega aktualnega sponzorja, ki sta si v nekem momentu konkurirala in to ni šlo mimo povsem brez komplikacij.
Ampak v končni fazi bomo pa še vedno videli, kako bo RB shendlal to zadevo - da ne bomo vsi tule malce preveč pametni, a? Tako ali tako je kar še nekaj neznank, vključno s samimi dresi, ki so bili ravno v teh dneh objavljeni, zdaj bi pa znali dobiti še kakšno barvo pa krila ... ali pač še ne.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

no comment ::

Primerov, ko je neka firma sponzorirala različna moštva, moštva in posameznike v drugih moštvih, itd. je ogromno. Če pogledamo samo tja kjer se vrtijo neprimerno večji denarji, v F1 je npr. Philip Morris hkrati bil sponzor McLarnu in Ferrariju (z isto blagovno znamko na dirkalnikih).

Samael ::

Mogoče je tu vseeno majčena razlika v dejstvu, da tu ne gre zgolj za sponzorstvo ampak lastništvo mošta in bi znali, kot želita mislim da pisca zgoraj povedati, vseeno vse finance skoncentrirati na lastno moštvo.
Bomo videli, kako bo RB speljal tole, a bodo še kakšni večji premiki ali pa bodo zaenkrat enostavno pustili zadeve kot so.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Aja, še nekaj mi je padlo v oči.

val46 je izjavil:

Pač, če se v vse skupaj vmeša tudi redbull. In tle pridemo do tega "problema"...Namreč, če želi Roglič in BORA(in s tem redbull) osvojiti Francosko pentljo, ne vidim nobenega smisla, da bi sponzorirali enega najboljših v najbolj konkurenčnem moštvu. Tako da če tako gledaš, je edina logična rešitev tega, ali prekinitev pogodbe z njim, ali pa začeti pogajanja z njim, da se jim pridruži. Morda tudi na tak način, da če želi še vedno njihovo sponzorstvo, da to pogojuje prestop v BORO.


Vsaj to sezono to ni problem ane oz. se je razrešil (namensko ali sam od sebe) že prej, ko je Visma naznanila da WvA ne bo v Franciji, hkrati pa Bora, da bo Hindley preskočil Giro.
Verjetno se bodo tekom sezone vseeno kje srečali, ampak ko omejaš problem sponzorstva konkurence na Touru - tu pač vsaj to sezono ne bo.
Samael != Samuel

val46 ::

Ja, sej, to sezono. Pa vseeno bi te napovedi Visme vzel z rezervo, dokler ne bo resnično jasna ekipa za tour. So že večkrat znali spreminjati in menjavati svoje tekmovalce na raznih dirkah. Glej, kot sem rekel, vse kar se mi tle menimo, je le in izrecno samo naše osebno mnenje, brez nekega znanja in insiderskih informacij. Kaj se bo res iz vsega tega razvilo, bomo pa videli.

nokken ::

Zares ni "problem" samo TdF ampak vsaka tekma kjer Bora in WvA, Pidcock in ostali RB sponzorirati riderji dirkajo skupaj, kar realno pomeni vsaka tekma, ker UCI WorldTeam ekipe morajo dirkati vse WT dirke. Ampak letos bodo stvari sigurno kot so, ko pa potecejo pogodbe sem pa skoraj 100% da WvA, Pidcock in ostali ali ne bodo imeli vec RB celad, ali pa bodo dirkali za Boro (oz. kakorkoli se bo stvar takrat imenovala).

Samael ::

Tako nekako si predstavljam tudi jaz. Če ne bo avgusta kakšnih večjih prestopov (prestopi sredi sezone so dovoljeni med 1. in 15. avgustom) bodo najbrž pogodbe spravili skozi kot so, potem je pa itak odprto oz. bodo verjetno delali izključno za svoj team.
Samael != Samuel

hunter01 ::

Mogoče malo drugačno vprašanje okrog potencialnega prestopa WvA v isto ekipo kot Roglič. S stališča Rogliča je bolje, če ne prestopi. Ker WvA je tip kolesarja, ki bo zahteval (upravičeno) neko pozornost na tekmah s strani sotekmovalcev. Se mi zdi, da bi bilo najbolje, da je sedaj leto-dve all in na Primoža, potem bo pa že pri 36-37 letih in vprašanje kako se bo lahko še kosal z generacijo 25-30 letnikov.

nokken ::

Moje mnenje pa je, da bi bil WvA za Roglica lahko samo plus, kar je konec koncev vedno znova dokazoval v zadnjih letih. Nista tekmovalca, ki bi dirkala iste dirke, tako da s tem nekega strasnega problema po moje ne bi bilo. Je sigurno mu ne bo na voljo 24/7, ker bo dirkal (tudi) svoje dirke, ampak definitivno pa je WvA vedno znova do sedaj dokazal, da ko ne dirka zase (ali pa celo ko dirka zase, recimo na zeleno na TdF), nima nobenega problema narediti vse in se vec za kapetana. Kaj pa WvA pomeni za Roglicevo (ne)sposobnost pravilnega pozicioniranja v grupi, je bilo pa tudi vedno znova jasno vidno. Konec koncev je WvA le eden najboljsih kolesarjev za enodnevne dirke, kar pomeni, da je tudi eden tistih z najboljsim instinktom za pravilno (tako kar se tice varnosti, kot tudi tega da si na pravem mestu in te dogodki na cesti ne presenetijo) pozicioniranje v grupi.
Tako da po moje, bi bil precej velik plus za Roglica. Je pa res, da WvA ne bo sel nekam, zato ker bo plus za nekoga, ampak bo gledal lastno korist, pa naj bo denar ali rezultati, zelo verjetno pa oboje, ker konec koncev le ni vodonosa ampak kapetan.

oo7 ::

Pogi brez konkurence 8-)

Napovedal napad in tam izvedel napad 81 km solo akcije na 218 km dolgi dirki.

GOAT

val46 ::

Če si tolk dober in se tega zavedaš, ni noben problem napovedat kje boš napadel. Itak ti nihče ne more sledit. Bolj je tisto...a se ti da vozit 81km solo do cilja, ker verjamem da Pogi bi jih lahko otresel tudi kar km do cilja in vseeno zmagal. Ampak, Pogi kot Pogi...počne to, kar do sedaj ni nikoli še nihče niti pomislil poskusit, kaj šele da bi realiziral. Če še ni GOAT, je pa definitivno na dobri poti to postat.

wcpapir ::

A da se mu ne bi dalo furat 80km, mislis, da nima za slusalke in spotify ?

val46 ::

Ne vem...vem sam da ni blo "tvoje" visme nikjer včeraj :) Ampak dajmo bit resni. Nism mislu da se mu ne bi dalo furat 80km, sam je pa podvig to naredit na dirki. Če ne verjameš, si malo poglej koliko takih "pobegov" je bilo v zgodovini. Pa s tem mislim pobegov največjega favorita...Ne nekoga, ki ga nihče niti povoha ne, dokler je prekasno, da bi ga ujeli. Če ti ne vidiš odličnosti, superiornosti in podobnih pridevnikov v tem včerajšnjim nastopu, ti pač ne morem pomagat.

wcpapir ::

Ne pravim, da Pogi ni superioren, zmotilo me je samo, da si napisal, da se kolesarju takega kova ne bi dalo furat 80km samemu.

Bolj je tisto...a se ti da vozit 81km solo do cilja,


Vrjetno fura 100 dni v letu po 100km sam. Ampak dobro, si razložil.

Ne nekoga, ki ga nihče niti povoha ne, dokler je prekasno, da bi ga ujeli.


Na enodnevnih dirkah se taki pobegi resno zgodijo in če bi kdorkoli "mogel" bi "povohal" kogarkoli, še največjega brezvezneža, ker je vsak tak skok nevaren.

Vrhunska uvrstitev Mohoriča - 5 mesto, upam da vidimo kaksno dobljeno etapo na tri tedenskih dirkah, v kolikor bodo razmere dopuščale.

Res pa je, da razen Zane in Carapaza resnih konkurentov v pelotonu ni bilo, vse skupaj pa je naredil le za predstavo, ker je lahko, da malo zapolni novice in vrze kost konkurentom za GT zmage...kapo dol.

val46 ::

Julian Alaphilippe (Soudal-QuickStep)
Christophe Laporte (Visma-Lease A Bike)
Andrea Bagioli (Lidl-Trek)
Dani Martínez (Bora-Hansgrohe)
Romain Bardet (DSM-Firmenich PostNL)
Stevie Williams (Israel Premier-Tech)
Lenny Martinez (Groupama-FDJ)
Tom Pidcock (Ineos-Grenadiers)
Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstiny)
Sepp Kuss (Visma-Lease A Bike)
Matej Mohorič (Bahrain)
Ben Healy (EF Education-EasyPost)

Je dovolj velika konkurenca? Pa ta dva, ki si ju ti omenil kot resna konkurenta sploh omenil nisem.

Tisto, da na enodnevnih dirkah se taki pobegi zgodijo??? Pol mi pa kakega najdi...da je bil tudi uspešen na koncu. In to ne mislim o 15, 20 ali morda 30km pobega...tokrat se govori o 80km+ In zakaj je to naredil, ali za predstavo, da nažene strah v kosti GT konkurenci, ali za zapovnt novice nima nobene veze. Naredil je, ker je lahko. Pokaži mi še koga v pelatonu k je tega sposoben, pa ti bom dal "petko".

wcpapir ::

Resno je bil typo->redko.

Visma odličen zaključek Paris Nice...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wcpapir ()

oo7 ::

Pogi danes spet pokazal, da je GOAT :D

Samael ::

Pogačar pa kar melje in melje vse pred seboj. Včeraj sem prebral šalo na ta račun, češ, kako so hiteli Landa & co.
Da prispejo na cilj še predno pride Pogačar izpod tuša. :))
Samael != Samuel

oo7 ::

Tornado Pogi spet dokazal, da je GOAT vmes je še malo pretepel policiski motor :)

oo7 ::

Tornado Pogi danes dobil že šprint 8-)

Samael ::

Čez slab teden pa pol pa Itzulia Baskija, kjer se srečajo Remco, Vingegaard in Primož. To zna biti še zanimivo.
Remco bo imel med drugimi s seboj tudi Lando, Jonas Kussa in Primož Hindleya. Vsi trije bodo v vlogi super-domestiqov spremljali svoje kapetane tudi na Touru.
Samael != Samuel

mikhaair ::

Samael je izjavil:

Čez slab teden pa pol pa Itzulia Baskija, kjer se srečajo Remco, Vingegaard in Primož. To zna biti še zanimivo.
Remco bo imel med drugimi s seboj tudi Lando, Jonas Kussa in Primož Hindleya. Vsi trije bodo v vlogi super-domestiqov spremljali svoje kapetane tudi na Touru.

To pa bo dalo že marsikaksen odgovor. Vsi v istem stanju pripravljenosti najverjetneje, saj je Tour primarni cilj vsem, super pomočniki, ... Verjetno Bora potrebuje še kar nekaj kilometrov, da se fantje uigrajo, razumejo.

wcpapir ::

Bolj malo vrjamem, da bo Bora na Touru kakorkoli blestela. Vrjetno bomo gledali UAE Visma boj.

Samael ::

Trenutno Tadej in Jonas delujeta, kot da sta brez konkurence, pa tudi stavnice jima pripisujejo daleč največ možnosti za zmago, tako da zdaj nekaj odkrivati toplo vodo nima smisla, medtem ko se lahko do Toura, pa tudi na samem Touru zgodi še marsikaj.

Primož se ne sooča zgolj z novo ekipo ampak tudi novo opremo, novim sistemom, ki se v marsikaterem pogledu šele postavlja in pa seveda jasno, tudi najmlajši ni več. Je pa po drugi strani velik borec in kdo bi vedel, kako se bo vse skupaj odvilo ...
Mi je pa vseeno hecno, kako slabo kolesarski "strokovnjaki" po spletnih platformah poznajo kolesarje - ves čas berem, za kako šibko ekipo se je Primož odločil. Namreč Bora je, vsaj kar se pomočnikov tiče, sestavila eno fantastično ekipo, ki v planirani sestavi za Tour prav nič ne zaostaja za Vismo. Drznil bi si špekulirati (no, to je stvar debate), da je mogoče celo malenkostno močnejša.
Hindleya in Vlasova poznamo vsi. Ravno tako Kamno. Martinez napr. je tudi fantastično zaštartal v sezono. Van Poppel je lahko zelo hvaležen pomočnik... Sicer pa najbolje, da kar skopiram, kako izgleda trenutna napovedana TdF štartna lista omenjenih ekip:

BORA - hansgrohe (WT)
-HINDLEY Jai
-KÄMNA Lennard
-ROGLIČ Primož
-SOBRERO Matteo
-MARTÍNEZ Daniel Felipe
-DENZ Nico
-VAN POPPEL Danny
-VLASOV Aleksandr

Team Visma | Lease a Bike (WT)
-VAN BAARLE Dylan
-TRATNIK Jan
-LAPORTE Christophe
-KRUIJSWIJK Steven
-JORGENSON Matteo
-KUSS Sepp
-VINGEGAARD Jonas
-BENOOT Tiesj

UAE Team Emirates (WT)
-POGAČAR Tadej
-SOLER Marc
-POLITT Nils
-WELLENS Tim
-SIVAKOV Pavel
-YATES Adam
-ALMEIDA Joao
-AYUSO Juan

V Vismi mi manjkata vsaj WvA in Kelderman, kot menjava za starajočega se Štefana in pa mogoče (tu bom malce bolj oprezen - letos je naredil velik preskok) Jorgensona. Hkrati pa zanimivo, da ne glede na vso moč Bore zgoraj, tu ravno tako ni povsem maksimalna postava oz. ima Bora še veliko rezerve (Schachmann, Higuita, Buchmann...). O UAE pa tako ali tako ni izgubljati besed. Yates, Almeida, Ayuso, Soler ... Osebno mi UAE kot ekipa deluje najmočnejša.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()
««
68 / 71
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
433463 (1155) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5410515 (8217) harvey

Jani Brajkovič

Oddelek: Loža
363982 (767) ZLOky
»

tour de france

Oddelek: Loža
333350 (2641) IČA

Več podobnih tem