» »

SDH predlaga stečaj T-2

1
2
»

tony1 ::

To je povsem mogoče, jaz pomnim podobno ugibanje, da gre za "prijateljsko" navezo Telekoma in Iskratela, da je slednji lahko še naprej prodajal ISDN opremo, saj je z ADSLom prvi čez noč postal zastarela tehnologija...

bbbbbb2015 ::

miroB je izjavil:

@bbbbbb2015:
hvalka za info o teh ekonomskih razlogih. lahko še komentiraš tole: na začetku, ko je Siol začel tržiti adsl+isdn, se spomnim, da so računalniški mediji prodajali zgodbo, da ima Telekom precej isdn opreme v skladiščih in jo pač morajo prodati...


Ne, kje pa.
Oprema se je vedno naročala sproti. Sigurno so potrebne rezerve, že zaradi servisa. Samo kar se spomnim, na začetku sem bil v inventurni komisiji, kar je vključevalo, da hodim po terenu v škornjih in tam v dokaj nizkih temperaturah gledal, koliko kablov je bilo odvitih...

Ampak ne. Bile so krovne pogodbe, tudi s tujci, ki so vključevale okvirne količine. Drugače pa ne, nihče ne kupuje na zalogo, že sploh tudi v analognih časih ne. V telekomu imaš dosti opreme in če rabiš imeti zalogo vsega, to te sigurno bremeni.

Šef komutacije (telefonije) je določal, koliko zaloge mora biti. To je bilo enako kot pri poslovodenju trgovine. Če si imel prevelko zalogo, so ti navijali ušesa, če si imel manjko in so nalogi za popravilo bili nezaključeni, so ti (zopet) navijali ušesa.

Pač kolikor je bilo meni znano, so bile te napake pri vključitvah primarno vodilo, da se je to ponujalo skupaj. Drugače bi bil minus na ADSLju. Tako so izračunali.

Stvar je taka, da te izračune delajo specialisti za ekonomiko poslovanja. Težave T-2 kažejo na to, da so imeli prav. Torej, da se v Sloveniji ne izplač imeti široko FTTH omrežje, kot ga imamo, sploh podvojeno na dosti mest.

Telekom lahko absorbira to z enimi high-value pogodbami. T-2 ne more. Če bi lahko, bi verjetno tisti kusur 120 mio EUR plačali.

Zgodovina sprememb…

T440 ::

Kot kaže je poslovni odnos med T-2 in njegovimi upniki (banke, SDH) ter T-2 in njegovo konkurenco (Telekom) kar kompleksna tema, saj svojega pogleda na predlog stečaja, tožbe in samo optično omrežje še vedno ni podal mtosev.
Brez tega oblikovanje enotnega stališča slo-tech srenje žal ni mogoče.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: tony1 ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

bbbbbb2015, hvala za razlago, sploh tisto o odboju na spoju vodnika z različnim presekom je zanimiva stvar. Pri nas smo imeli to srečo, da se glede interneta nikoli nismo rabili hecat s Telekomom in smo ta okoli leta 1985/86 dobili v hišo kabelsko televizijo in za novo leto (dobesedno 01.01.2001) nam je "zalaufal" internet preko kabelske.

Še mogoče majhna zanimivost. Pred prihodom kableske televizije sploh ni bilo možno dobiti telefona, čeprav smo v Mariboru, kaka 2km od glavne telefonske centrale. Dobrro leto dni po prihodu kabelske televizije pa nam je takratni PTT poslal ponudbo, da lahko zelo ugodno pridemo do telefonskega priključka. Se je potem praktično cela ulica odločila za to. In vrli PTT-jevci so izdatno uporabljali infrastrukturo, ki so jo postavili "kablarji". "Kablarji" so vlekli TV koaks kabel od hiše do hiše in pri tem naredili preboje skozi strešno kritino, privili onosilce kablov na ostrešja in potem zaščitili omenjene preboje z zaščitno pločevino. PTT-jevci so telefonski kabel vlekli po isti poti in pri tem uporabljali nosilce kablov, ki so jih postavili "kablarji"... Zadeva je še dandanes izvedena tako...

Da bi vam telefoni dobro delali (če jih še uporabljate)...

Jože
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SDH predlaga stečaj T-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
536592 (2280) Barbarpapa2
»

Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13327009 (22591) jernejl
»

T-2 spet ni več v stečaju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11030817 (26999) St235
»

T-2 vložil predlog za začetek prisilne poravnave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8826832 (21423) Macketina

Več podobnih tem