» »

(ne)spanje

(ne)spanje

jeti ::

Nekaj me zanima, koliko časa ste najdlje ostali budni?
Idejo za temo sem dobil, ker sem ugotovil, da sem sedajle ze 33 ur nepretrgoma buden (vceraj vstal ob 6h, cel dan bil bulden seveda, sel ven v Centrala, ostal tam od 5h zjutraj, sel domov, od doma pa kaj kmalu na fax, ki sem ga imel ob 7h...).

sedajle je ura 15:10, jaz pa sem buden. Pa ne vem, a bom sel zdejle spat, al bom pocakal do vecera in prebil mejo 40 ur (kar vsekakor ni dobro za organizem, se mi zdi8-O).

Torej, kako pa je kaj z vami glede budnosti?|O:O|O
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

milosm ::

js pa zlooo rad spim:D tko, da če je le možnost (če ni po tv-ju res kej spektakularnega, al pa se na netu kej fajnga dogaj) se kar hitro odpravim spat, izjema so seveda vikendi....to je pa že za kakšno novo temo...;)

rooster ::

Nič bolj nezdravega...
A s ti tut not padu?

R0K ::

jst sm podobna oseba kot Quickfire.Tvojega rekorda o budnosti ne bom prehitel sem pa sigurno v vrhu najdle spanih:D

OZZY ::

Jest rad spim samo včasih pač ne gre. Najdle sem bi l buden enkrat za novo leto. Vstal sem ob 6 zjutraj, popoldne šel v Lj in rajal do jutra. POl sem moral pa še domov nekako prit. Nekako ob 11 dopolde. Potem pa je bil kosilo ob 12. Spat pa sem šu nekako ob 3 popoldne za kako uro al dve.
Go with the flow.

g0Run7 ::

takim maratoncem se osebno izogibam ker sem pri sebi opazil kot posledico razdraženost al pa pretirano razposajenost, raje hodim žurat ko vem da sem naslednji dan brez posebnih obveznosti...

Lunik ::

jest rad spim. ampak nimam sreče, ker je moj cimr usekan. ob 8.00 on leži postelji, ob 9.00 spi. TO NI NORMALNO! vstaja pa ob 6.30, in mi uničuje moj dragoceni spanec!!;((
Pomoje sem bil najdlje buden za kakšno novo leto.

abcde7 ::

¨ja jest sm bil najdlje buden, ko sem ležal u bolnc ko so mi šraube u nogo dal, ko sem bil od 8h zjutrej buden, cel dan sem tam ležal, celo noč nisem mogu zaspat!:( Drgač pa sem najdlje kakšne 20-22h!

modelizer ::

Jest enkrat nisem spal 60h (dve neprespani noci:8)) in je bla stala, bil sem tok zje**n, da sem komej dihou in pol ko sem sel spat sem spal neprkinjeno 12h sel jest in spal se 6 h:8)
In potem cez en dan pa takoj prehlad in je blo treba k zdravniku>:D!
Drugače ful nezdrava zadeva in ga ni za srat!
...........fly, robin fly........up, up to the sky

mmisv ::

vstou ob pol sedmih zjutri, šola, pršou nekam, tm smo se po hosti podil (eno tekmovanje u orientaciji), ponoč nč spal, nasledn dan spet hosta, šou domou in spal ene pol ure na ljubljanskem avtobusu ob 18.se prav...36 ur?
Čist trivialna stvar...

Tomi ::

Torej, pred brucovanjem sem vstal ob šestih, potem bedel celo noč in do naslednjega dne do enajstih zvečer, torej 24+17=43 ur..
Mislim, da je kar dobro tole, ne:D
Sicer je pa jeti res naspidiran z energijo, ker je danes ob pol šestih pošiljal pošto:O
Samo za info, tisto histologijo, ki sem jo imel po brucovanju, sem nekajkrat zafleshiral ( saj veste, kaj mislim, ko te za par sekund zmanjka ;(()
metrodusa.blogspot.com

kuzifix ::

Jeti, in kako je blo kej s pickami?:D Jz sm pa ob 4.00 domu prsu, pa je kiosk na Celovski goru, smo gasilce klical, pa slikal smo se spredi ... Pa ob 4.30 spat. Drgac pa rekord u budnosti? Glede na to, da rad spim, in rad zgodaj vstajam, ker imam tako najvec od dneva ... Kakih 23 ur, za maturanca lani.
Sem pa imel sosolca, ki na maturantskem izletu 3 noci zapored ni spal ... Torej, cez 72 ur pokonc. Baje da so na Malti lepi soncni vzhodi ;)
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

Elemen_T ::

heh jeti dobr si da se ti je sploh dalo za PC usest.
Pa naj vam povem kako dolgo jaz nisem zaspal (par mesecev nazaj)
- Zbujen ob 7h.
- 21h - žur
- 10h - doma
- 10h - 11h - kuliranje, coffe, mrzla kopel
- 11h učenje
- 15h coffe bližnji lokal
- 17h poštena dolginka
- 20 min. kasneje...končno ;)

Tole sem povedal okvirno saj se ne spomnim natančnih ur...tak da malo zamika +-... 8-)

Baja ::

Ja, neki čez dva dni. Smo v petek dopldne šli žurat pa smo v nedeljo oz. ponedeljek (zjutraj) domov prišli. No spal pa sem tudi potem skoraj dva dni skup.

jeti ::

Verjeli ali ne, tudi jaz ZELO rad spim (rabim vsaj kaksnih 8 ur, se bolje 10 a zal se ne izide vedno:O se posebej za 12 ur preveckrat zmanjka casa).
Enkrat na maturancu nisem spal 30 ur, ampak takrat sem spil ne vem koliko alkohola in divjal celo noc...potem sem pa popoldne zaspal za 2 urci in bil pokonci nadaljnih 20 ur...
...kar je zelo nezdravo in tega se zavedam. Ce bi bil psiho, sedajle popoldne ne bi sel spat, ampak kaj ima clovek od tega, ce prebije mejo 40 ur ne spanja? Same probleme!;(

No, ampak zanimivo, da sem bil zelo zaspan le od 5h - 7h zjutraj, potem sem se pa kot obicajno "zbudil" in je do popoldneva slo se dokaj normalno (kave seveda nisem pil in se umetno vzdrzeval v budnem stanju). A kdo kaj ve o tistem poskusu, ko so izraelske vojake nenehno budili (beri: jim pošiljali dražljaje, da niso zaspali - recimo glasni ukazi, obvezna telovadba, skratka, nekaj so morali početi in ne mirovati) in so bili potem brez posebnih posledic lahko pokonci 36 ur? Seveda, če bi to nenehno počeli, bi škodilo, ampak raziskava je ugotovila, da hujsih in dolgorocnejsih posledic ni bilo. Koliko je to res, ne vem, ampak me zanima, ce kdo ve kaj vec o tem?

LP!

PS: kuzifix: ja, pychk sploh ni bilo malo;) ampak mi ni bla nobena dost vsec (polovica bla keš pychk, nekaj tistih lepih in normalnih je kadilo, kar mi ni všeč, ostale pa niso ble lepe. No, ampak vsaj za pogledat je pa blo, ceprav potem, ko si malo opazoval, te je minilo, ker obnašanje a lá kesh pychke mi gre na falus:))
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Monster ::

:\:\:\V bedenju glih nisem dobr(mislim da sem bil cca 21h-25h največ).. Drgač pa sem enkrat bil koma nažgan tri dni zaporedoma pa še bobne sem igral vsak dan pol... Enkrat pa vsak dan v tednu bil pijan(sm ne koma):\:\:\;(;(
Ka zaboga...

Sonix ::

Hja največ sm zdržu tam okol 30 ur, sam sm pol zlo živčn in razdražljiv...
-[ Sonix ]-

tejo ::

43 ur. Vstal sem ob 6h zjutraj, potem sem bil pa pokonci do 1h ponoč čez dva dni. Skupaj znese 43 ur...

Še račun: od 6h AM do 6h PM je 12h. Potem od 6h PM do 6h AM je 12h. To je že 24h. Potem pa še od 6h AM do 6 PM je 12hm kar znese že 26h. Potem pa seveda še od 6h PM do 1 AM je 7h. Skupaj dobimo 43h.
:D

DrSergioDJ ::

rad spim, ma sm tudi lahko dolg cajta buden. Rečmo enkrat od 6h zjutri, v šolo, zvčere gledu kr neki, pol ponoč nba prenos :D potem spet ob 5.30 odhod v IT, na smučanje, cel dan se furu ( nism mogu spat, je blo treba karto gledat ), pol neki mal smučanja, pol pa spavanje nekje v jutranjih urah ( tm, okol 3h zjutri ), torej, 45ur ( če nism kej zajebu, sm zdej tud zaspan :\ )
...

MadMax ::

Moj rekord je 71 ur. Bil sem star ene 17 let, danes mi verjetno ne bi vec uspelo...
Nato pa sem skor dva dni skup prespal...
Obcasno se mi se zgodi, da ne spim po 30h, ampak zmeraj bolj poredko:)

MadMicka ::

heh, dobra tema, jaz sicer ne vem kok mam rekord v budnosti, ampak zihr več k 50 ur, s tem več k 30 ur je bla dost pogosta zadeva (to še v študentskih časih, žuri, karte pa tko..npr. z ladjo v grčijo in sploh taki kolektivni izleti :) ) Pa še en zanimiv rekord, že dolg nazaj sm CIV I špilov skupi 34 ur, čist mim ;)

DOLF ::

Uf kolk smo prečul k smo bli še m***** . Redno se je dogajal da po 40ur in več, pol za dve tri urce spat pa spet tura od 40ur. V igri pa so ble karte, alkohol, ženske... Dobri stari študentski cajti (šmrk...šmrk:'()
....I have seen things you people wouldn't belive.....

A.J. ::

Ja jst sm bil najdelj pokonc cca 23 ur sam sm se nasledn dan komi prvleku u šolo. Še dobr de je moj sošolc orenk nemirn, ker bi zihr zaspau.

ABX ::

Jaz pa imam rekord v spanju. Ponavadi podiram rekorde po počitnicah, kadar spim po 2dni, zbujam pa se samo za 10-15 minut za scat ali kaj pojest nato nazaj kinkat.|O
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

element ::

Jest hodim spat ob 11h-1h ponoč, zjuzri ustajam ob 6.30... od 5,5 do 7 ur spanja dnevno. U petek/soboto grem pa spat ob 4h, pol sm pa u pondelk čist sfukan, do srede se skuleram, u petek spet... Dan bi mogu met 34ur. 24 za žur, 10 za spanje :D! Aja, najdl sm bil buden okrog 42 ur. Seveda je sledilo 24h spanja, ker sm komi še živu 8-)!

whatson ::

jaz tudi spim nekje od 5-7 ur na dan..
moj rekord... hmm... nekje ena noč+dan+noč+dan+del noči... natančneje ne vem povedat...

drugače pa se izogibam spanju... škoda cajta,... največ konstruktivnih idej dobim lih ponoči... ko sem buden in imam mir :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

blue96 ::

jeti zelo malo spi. ti si gotovo dvometraš, da tolk zdržiš. jest bi v stoje zaspal. sicer sem pa max zdržu pokonci okoli 27 h, na novega leta.:D:D
.

Tomi ::

Tudi sam sem nočna ptica. Zame je 5-7 ur spanja zadosti, če je kriza tudi dve ( beri: po žurih, ko so naslednji dan predavanja ).
Sicer pa Mulc, kako pa to veš? Ker jeti ni samo dvometraš, ampak Velika noga ( 51,5 če se ne motim ).
No, pa prijetno spanje
:D
metrodusa.blogspot.com

trillian ::

huh spanje in ne spanje...
rekorder sem v obeh smereh.
nespanje... nekje med 50 in 60 - imi urami...
spanje... kake trideset..
ni se zgodilo zaporedno...
sicer ponavadi na noc spim nekje med 4 in 16 ur.. kakor pac nanese. in ni ne vem kako odvisno od tega ali sem prejsnje dni spala ali ne. moj bioritem preprosto tiktaka po svoje. recimo, da je individualist. recimo.

ura je deset in nekaj.. pred pol ure me je soseda nasilno zbudila.. spala sem deset ur.. potem sem bila v petek budna 19 ali 20 ur... s cetrtka na petek sem spala 4 ure.
zabavno.

love, trillian
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

jeti ::

Ti, MULC, pa aveš da sm res dvometraš?:D8-)
(ok, qrčeva 2 cm manjkata, hehe)

Hja no, jaz če se le da, spim veliko, ampak ponavadi za to ni dosti časa. Sicer je pa moj rekord v spanju...hm hm...od 21h zvečer do 15h naslednji dan, kar je 18 ur.

Oziroma, moje dvodelno spalno dejanje: od 6h zjutraj do 7h zvečer, potem 2 uri pavze da sm nekaj pojedel in odtočil in nato od 21h do 15h (men se zdi da sta ta dva dogodka povezana, torej vsegaskupaj 31 ur z dveurno pavzo vmes med polčasom:)).

Ampak je nakj zanimivo: včasih lahko spim več kot 10 ur, pa se bom zbudil ves trd (ne v gatah;)), z razbolelimi mišicami in težkimi očmi, včasih pa bom spal le 6 ur, a se zbudil ves prijetno spočit, poln energije in bom ves buden. Dostikrat se to zgodi, če imam kakšna velika pričakovanja za naslednji dan in zaradi vzneirjenosti bolj rahlo spim, vendar se kljub temu odlično spočijem.

Čudno je tole spanje:)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

bostjan1s ::

Jaz vsekakor tega ne bi moral nardit:D

marjan_h ::

Tudi jaz imam problem!

Zadnje 3 noči spim samo 3-4 ure. Ko se uležem sploh ne morem zaspati, in tudi zaspan nisem. Sedaj me je že kar mal skrbi preden grem spat.

Mislite da moje telo ne potrebuje toliko spanca? Ker zaspan sploh nisem, (samo oči me malo bolijo) je to kaj narobe?


Sedaj tudi razmišljam, kaj se zgodi če zelo dolg časa ne spiš? Ima telo kakšen mehanizem da se kar izklopi in zaspiš, ali padeš v komo?

Tole mislim resno, tako da če me lahko nekdo strokovno obrazloži in me mal pomiri. Najlepša hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marjan_h ()

Bananovec ::

Sicer sem sam to tudi eksperimentiral, pa sem potem rajši šel spat. Mam pa sicer včasih v času šole drugi ekstrem, saj takrat ponavadi spim max 5-6 na dan, kar je že skoraj premalo še za odraslega.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

flood ::

moj rekord mislim, da sem podru za maturantski
skratka 24 ur trajekt + cel prvi dan ko smo prispeli v grčijo in nalednji dan ob 6h mislim, da sem šou spat
skupaj nekje 46-48 ur
najdlje pa sem spal nekje 11ur
sem pa čez celo srednjo spal max 6 ur čez teden
hvala bogu za fax, kjer spiš kolk hočeš ;)
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

RockyS ::

Na zadnji DiscoNautici (R.I.P.) sem zdržal cca 60ur.
V petek zjutraj ob 5ih budnica, in zaspal v nedeljo ob 7ih zvečer na vlaku domov. Pozno zvečer padel v posteljo, zvečer ob 5ih ponovno budnica in v službo, ob 3h popoldne prihod domov in spanje do 5ih zjutraj, torej nekje 16ur, brez prebujanja =)

P.S.
V ponedeljek so me spraševali, če sem zadet in da izgledam kot zombi :D

telen ::

Največ sem bil pokonci 62 ur, ko smo organizirali lan party. Petek ob 8h zjutraj, pa do nedelje do 22h. Je pa res, da je bilo vmes celo dve uri spanja :)) V takem stanju sem z radijem in mrzlo klimo še prevozil nekaj km.

gulfstream ::

Najdlje pokonci 40+ ur. Cel dan pri nas, ob dveh ponoči letalo v Frankfurt, ob sedmih zjutraj letalo v Boston, nato pa v USA cel zaspan stopim iz letala in gledam sončni vzhod, in se zavem da je pred mano še cel dan :))

Seveda sem potem tudi spal 12 ur, ne da bi se obrnil vmes:D

Bananovec ::

RockyS je izjavil:

Na zadnji DiscoNautici (R.I.P.) sem zdržal cca 60ur.
P.S.
V ponedeljek so me spraševali, če sem zadet in da izgledam kot zombi :D

Mene to stalno sprašujejo. Ironija, parkrat me je to vprašal tip, ki na dan spuši za kilo trave.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

šernk ::

od 7 zjutraj pol nič spat tisto noč (butci mi za foro kdo zdrži),naslednji dan nato cel dan hodit po grčiji, zvečer še ena žurka do mislim kakšne 3 zjutraj in nato spat za ene 4-5 urc. tko da skupaj znese cca 44 ur mogoče kakšno urco več ali manj bil pokonci.

potem pa ko sem po več kot enem tednu z bolj malo spanja končno prišel do spanja sem spal uro do dve na letalu, 2 uri na avtobusu in še 16 ur doma, spat šel takoj po kosilu (za eno urco seveda) zbudil sem se pa ob 5 zjutraj.

drugače pa mi biti pokonc več kot 30 ur ni noben problem, če le imam kaj za delat, če si vzamem 5min odmora v postelji me pa ni več par ur nazaj.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

žana ::

24 ur, ko sem šla na eno poroko :)
Play music with real instruments.

gendale ::

od 10 zjutraj do 10 zvečer naslednjega dne

brez spanja ratam čuden

technolog ::

Pokonci 40 ur, normalno šel spat in normalno zjutraj vstal.

Rekord spanja skupaj pa pomoje kake 13 ur.

Zgodovina sprememb…

brodul ::

Spim normalno od 7-8 ur. Zato ker mam delo v smenah ponavadi tudi med vikendi zgodaj ustajam. Spat grem ob polnoči. Enkrat na dva mesca spim več kot 12 ur skupaj. Največji uptime je bil okoli 50 ur.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Ginginova ::

Do dva dni brez spanja gre, potem se počasi možganom rola. Če fašeš nespečnost, je najbolje zjutraj normalno ustati in se izpostaviti močni svetlobi - najbolje je dnevno sonce, lahko je tudi zelo svetla luč. Temu pravijo terapija s svetlobo, pomaga da se postaviš k delovanju.

Ponoči pa iti spat ob normalni uri, oz kvečjemu do dve uri pred normalo. Tako vzpostaviš spet normalen ritem. Najslabše je med napadi nespečnosti pol dneva odspati, ponoči pa spet napad nespečnosti.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Shegevara ::

hahahaha pa vi niste normalni no Če sem jaz pokonci več kot 20 ur mam že privide pa cmoka mi se po ustah. spim pa rad to pa:))

BigWhale ::

Cestitke! Uspelo vam je obuditi vec kot deset let staro temo! Bravo, bravo!

Jaz sicer spim kakih 5 do 6 ur na noc. Brez spanja pa sem najvec zdrzal okrog 60-64 ur. Vedno se drzim tega, da ce do petih zjutraj ne spim, potem grem spat sele takrat, ko je spet cas za spanje.

Najdaljsi maraton sem pa imel lani, ko sem en teden skupaj spal kaksno uro, uro in pol na noc.

;-) ::

Jaz sicer spim kakih 5 do 6 ur na noc. Brez spanja pa sem najvec zdrzal okrog 60-64 ur. Vedno se drzim tega, da ce do petih zjutraj ne spim, potem grem spat sele takrat, ko je spet cas za spanje.


Jaz isto. Če grem spat po 5 uri sem naredil še večje sranje kot če bedim še cel dan.

energetik ::

marjan_h je izjavil:

Sedaj tudi razmišljam, kaj se zgodi če zelo dolg časa ne spiš? Ima telo kakšen mehanizem da se kar izklopi in zaspiš, ali padeš v komo?

Tole mislim resno, tako da če me lahko nekdo strokovno obrazloži in me mal pomiri. Najlepša hvala.
Ja, telo se po določenem času "izklopi". En primer sem enkrat videl v enem dokumentarcu - človek je bil sam v balonu, nek rekord podiral. Po parih dneh brez spanja ga je zvilo, zbudil ga je šele alarm za bližino tal.
Glede nespečnosti - imamo notranjo biološko uro, ki jo najbolj kontrolira svetloba, ki pade na mrežnico. Če se hočeš znebiti nespečnosti je to potrebno upoštevati in "naštelati". Torej vsak dan vstajanje ob istem času in takoj izpostavitev močni svetlobi (predvsem modri). Torej dnevna svetloba ali pa 6500K fluorescentka. In to močna, v trajanju vsaj ene 2-3 ur po vstajanju. Švoh volframovka ne bo nardila praktično nič.
Zvečer pa 2-3 ure pred predvidenim odhodom v posteljo ravno obratno - čimbolj rdečkasta, švoh svetloba. TV ali PC z močno osvetlitvijo pred spanjem ti bo uničil prizadevanja po urejenem spanju.
Seveda za dobro spanje močno pomaga tudi da se pošteno fizično zmatraš čez dan. Jaz po celodnevni turi v hribih spim kot dojenček.
Torej zjutraj vsak dan ob istem času budilka + izpostavitev dnevni svetlobi. Čez dan fizična aktivnost. Zvečer pred spanjem kakšno urico ali dve mrak in med spanjem popolna tema. Čez kakšen teden boš kot nov.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raziskave o spanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9419540 (5691) Rias Gremory
»

Kako dolgo brez spanja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9813350 (11022) LuiIII
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507250 (5924) TribesMan
»

Spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738451 (6783) nokia6310
»

120 ur brez spanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736716 (4495) Keyser Soze

Več podobnih tem