» »

Posilstvo

Posilstvo

Thomas ::

Myth:

If a woman has an orgasm, it is not rape.

Fact:

Orgasm is a physiological reaction and is no indication of consent. Many survivors feel as though their bodies have betrayed them when this happens; however, it is simply our body's natural reaction.


From site.


p.s.

Danes enkrat sem ti že zaprl usta v eni drugi debati. Tudi tam si me prej napadal, vendar ne tako kot tukaj. Nisem več pripravljen biti velikodušen in spregledovati odsotnost opravičila, če se motiš, prej me pa obkladaš z zmerljivkami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Opravičil za kaj neki? Da mirno spregledaš argumentirana sporočila študentov medicine, jih v mahu ignoriraš, in naprej trobiš svoje? Ne me smejat.

Velikodušen? Kakšna velikodušnost spet? Kje? Jaz je ne vidim. Vidim samo malodušneža. Ne bom argumentiral zakaj, sej mi očitno ni treba.

Zaprl si mi usta, ker o algoritmih nekaj veš. O konstrukciji ženskega telesa ne več nič. Če misliš, da veš, izvoli komunicirat z Nadezhdo, ki ti bo rade volje povedala, kaj kam spada.

Jaz sem imel v tisti temi vsaj toliko ponosa, da sem priznal lastno napako.

Ti pa samo boben pa vintel.

:\
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Double_J ::

Mirno povemo, da ženskam prihaja tudi ob posilstvih. Le zakaj se Sergio(in ostali) počuti osebno ogroženega?

Morda zato, ker se globoko v sebi boji, da je ta strategija širjenja genov uspešnejša od njegove?

Ne vem, me pa zanima.
Dve šivanki...

Sergio ::

Od najine. Ne moje. Najine.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

thramos ::

Heh, Thomas ti je v 15 minutah najdu link ...

Sergio ::

Sekiram se.

Beri prvi stavek.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

thramos ::

Lol. Sam mas link da zrtve lahko dozivijo orgazem, pa ga more pa se Thomas iskat.

perci ::

Ja, to je res - ženska lahko doživi orgazem med posilstvom. Dejstvo. Verjetnost je sicer priblizno taka kot da Becham 3krat zapored fali penal, ampak dogaja se. Zgodilo se je.

Zdej pa hocem, da mi Thomas in njegovi pravmisleči somišljeniki pokažete kako velik je odstotek posiljenih žensk, ki doživijo med posilstvom orgazem. Ta odstotek bi se moral ujemati z razliko med zanositvami med posiljenimi in neposiljenimi. Če se ne ujema, potem vaša teorija o vaginalnih mišicah pade v vodo. No, sej ne bi bilo prvič. Da bi kdo od vas priznal napako, se pa tut ne nadejam.

Bi vas rad videl, ja.

Double_J ::

To možnost sem dal zgolj kot prvi predlog.

Drugače pa statistika pravi svoje. Lahko je pa komot 10dejavnikov, vsak v majhni meri zaslužen za to.

Jasno je samo, da je zelo logično, da je zanositev pri posilstvu več. Ker gre ponavadi predvsem za enkratno dejanje, za razliko od partnerskega odnosa, ki pa je ponovljiv.

Torej pri posilstvu je večja nujnost, da pride do zanositve, ker drugače zadeva(prenos genov) dokončno ne uspe. Za razliko od zveze, kjer je možnosti več, oz. so večkratne.
Dve šivanki...

TESKAn ::

Ojej...Double_J, sedaj pa res že malo pretirano bluziš...resno...če sam tega ne vidiš...ti ne more nihče pomagat. Nekako praviš, da si ženske želijo, da bi ob posilstvu zanosile? Mislim, da ženskam nikjer ni v interesu, da bi njen otrok imel gene kar nekoga, ki je slučajno prišel mimo. Tako je tudi v živalskem svetu. Zato prosim, nehajte že enkrat bluzit s takimi nesmisli.
P.S.: imate tudi statistiko, koliko od teh 5% žensk naredi potem splav? Se nekako prenos genov z posilstvom zmanjša na 0%, IMO.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kopernik ::

Mislim, da je zadnja stvar, ki jo imajo posiljevalci v mislih, prenos genov na potomce.

Thomas ::

kopernik,

Seveda nima posiljevalec v mislih prenosa genov. Ni treba, da bi imel to v mislih. Tako pač zadeva funkcionira, kot je pri ljudeh precej pogosto.

TESKAn,

Ženske nič ne želijo zanositi. Kaj želijo in kaj ne, je precej neodvisno od tega, kaj se potem zgodi. Ravno v tem sklepanju vidimo izvor dodatnega zla. Subtilnem vzbujanju (dodatnega) občutka krivde v primeru, da res zanosi po posilstvu.

Zanimivo se mi zdi navodilo blagajničarkam, da če nekdo pride s puško in zahteva denar, naj mu ga pač dajo. Naj se po nepotrebnem ne spravljajo še v dodatno nevarnost. Raje naj si ga dobro zapomnijo, bodo že potem policaji šli lov.

Isti nasvet bi jest prenesel na eventualne žrtve posilstva. Če vidite da se ga ne bo dalo zlepa odgnati, poskrbite da vas ne poškoduje ali celo umori. To je takrat prioriteta! Če se vam zgodi, da vam posilstvo ne zgleda kot najslabša stvar v življenju, se zato NE KRIVITE! Če vas bodo krivili drugi, jim povejte, naj se gonijo v Ricmane. Mirno prijavite storilca policiji.

To se mi zdi, je konstruktivno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Hm, zanimiva debata. Pa rahlo grozljiva tudi. Dajanje znanstvenih opravičil takšnim dejanjem se mi ne zdi ravno "podstrešno" zdravo.

Posilstvo je nekaj, kar ponavadi žrtvi vzame dostojanstvo in sposobnost intimnih odnosov. Tudi z osebami, ki jim je popreje žrtev popolnoma zaupala. In življenje s takšnimi travmami pomoje ni vredno več veliko.

Zakaj orgazem ne bi bil mogoč? Seveda je. Saj je možno tudi posilstvo moškega. Pa vsi vemo, da imaš bolj težko spolni odnos, če ti ne "stoji".
In orgazem zato še ne pomeni neke privolitve v posilstvo. In če punca ne doživi orgazma. Torej ni hotela imeti spolnega odnosa s tabo. Hm... Jaz bi se malo zamislil nad tem.:\

Kar se tiče pa zanositev. A mi prosim poveste koliko posiljevalcev uporablja kondome? Ali koliko žrtev jemlje oz. uporablja kontracepcijska sredstva v pripravi na posilstvo? Enonočne avanture niso ravno nepripravljene. Prosim lepo. Ko srečaš neko punco in imaš "srečo" bosta takoj brez kondoma, ona brez tabletk ali kakšnih drugih sredstev in na koncu bo on "veselo prenesel gene v njo". In čez en mesec se bo njej zdelo prekleto čudno zakaj nima periode.

Primerjava posilstev in teh avantur so hruške in jabolka. In izjave, da so posilstva bolj uspešna v smislu oplojevanja, so približno tako uporabne kot gnile hruške in jabolka.
OM, F, G!

Thomas ::

> Dajanje znanstvenih opravičil takšnim dejanjem

To niso opravičila, to so pojasnila.

Tako žrtev kot strorilec ne rabita opravičila. Žrtev - naj bo jasno da ne, storilec naj pa pač oddela nekaj let aresta, (v skrajnem primeru naj ga zaradi mene celo peljejo pred strelski vod), pa opravičila tudi ne potrebuje.

Pojasnila so dobra najprej za žrtve, ker bodo lažje kos milijonom posilstev ki se bodo še zgodila, predvsem pa posledicam induciranim s strani okolja in lastne morale.

Naprimer, ženska v Arabiji, ki jo posilijo, je na istem kot ženska v Sloveniji, ki pelje čeznjo tovornjak. Obe sta samo še za pokopat. Tako razsodijo sorodniki, prijatelji, znanci, sosedje ... sama.

Treba je pa vedet, da ženska ki jo posilijo, je še čisto dobra in ji je to treba dat vedet. Nobene "pokore"! Kvečjemu zdravniški pregled in psihološki lift up.

Ki pa po moje ni mogoč brez gledanja, ki ga razlagava (pretežno) Double_J in Thomas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DoloresJane ::

"Orgasm is a physiological reaction and is no indication of consent. Many survivors feel as though their bodies have betrayed them when this happens; however, it is simply our body's natural reaction."

Sami psihologi. Sedaj smo pa že zreducirali travmo od posilstva na to, da žensko prizadane, da se je njeno telo privolilno odzvalo na posiljevalca? Dajmo biti resni. Veliko k travmi pripomore tudi dejstvo, da je nedko nekaj tako intimnega naredil brez konsenza prizadete ženske/moškega. Kar pri posilstvu (po mojem) resnično paralizira, je nemoč. Nemoč, da ob morebitni ponovitvi žrtev ne bo imela dosti izbire. Mnoge žrtve to nemoč želijo premagati z aktivnim uporom. Od tod tudi poškodbe. Če se na žrtev spravi nekdo, ki je fizično šibkejši in se ženska upre, najverjetneje do akta ne pride in tudi do prijave napada ne. Torej so tiste, ki so žrtve posilstva, žrtve fizično močnejše osebe. Zakaj pa se očetje, bratranci,... spravljajo na mlajše sorodnice? Ne samo, da je fizična moč na njihpvi strani; tudi čustveno je ženska povsem zmedena - upirati in bežati mora pred nekom, ki naj bi jo ščitil. Kaj pa je družina drugega, če ne zavetje pred vsem škodljivim iz okolja? Spet nemoč. Tokrat podvojena.

Enako nemoč bi doživljal Thomas, če bi se v živo, samo z ratiom moral soočiti z nekom v taki debati, kjer ne bi imel podpore .edu linkov in Googla. JJ tudi. Ker bi (po stari navadi) metal stvari iz glave, pri tem pa bore malo mislil. Ker en bi imel Thomasove podpore. Fantje, če ne bi bili taki petelini na vašem singularitanskem kupu, bi se mogoče emocionalno lahko spustili na nivo žrtve. In tako razumeli, zakaj je okrevanje po takem dejanju težavno. Ni pa nemogoče. Poleg tega moško čustvovanje niti zdaleč ne dosega ženskega. Kako bi torej dedci vedeli, kako je taki ženski? Sami pametni tukaj, pa bore malo pametnega napisanega.

JJ- katerih je še tistih 10 dodatnih dejavnikov? Prosim, na dan z njimi. Umiram od radovednosti.

Predvsem Thomas in JJ (pa tudi vsi ostali, ki menite, da posilstvo ni tako huda stvar) sta vabljena na Nest, kjer se bomo lahko osebno pogovorili. Pa dvomim, da bosta prišla. Se preveč bojita šibke in neracionalne ženske in njenih argumentov? Nemoč je grozna stvar... ;)

thramos ::

Meni se zdi da nihce ne pravi da posilstvo ni huda stvar in noben ne reducira travme.

Pravijo samo da bi bla rehabilitacija zrtve lahko hitrejsa in ucinkovitejsa.


Poleg tega moško čustvovanje niti zdaleč ne dosega ženskega.

Ha ha.

Simko ::

Meni se zdi da nihce ne pravi da posilstvo ni huda stvar in noben ne reducira travme.

Pravijo samo da bi bla rehabilitacija zrtve lahko hitrejsa in ucinkovitejsa.


Se strinjam.
Verjetno bi bilo fajn, če se tema ne bi smetila z napadi na osebnem nivoju in podobnimi navlakami. Bi bilo bolj jasno, kaj hoce kdo povedati.

BigWhale ::

Thomas:

> 5% je več, kot pri hotenem sexu.
> Da ti ne gre skupaj, mi je pa očitno, ja.

Thomas, preberi kaj pise v tisti studiji, katere link si dal!


Pregnancy

A final health outcome associated with rape includes the risk of pregnancy. Findings based on the National Women's Study (Holmes, Resnick, Kilpatrick, & Best, 1996) found that approximately 5% of reported rapes of women in childbearing years result in pregnancy. Reviews of other studies (e.g. Goodman, Koss, & Russo, 1993) found comparable estimates.


Torej, najprej povedo v tem odstavku, da je risk. Kar je dejstvo. Potem pa se "...found that approximately 5% of reported rapes of women in childbearing years result in pregnancy".

Tukaj pise da 5% zensk, ki posilstvo prijavi tudi zanosi. Naj mi nekdo pove, ce sem narobe tole prebral, ker se malo, pa sam sebi ne bom vec verjel.

Double_J ::

Predvsem Thomas in JJ (pa tudi vsi ostali, ki menite, da posilstvo ni tako huda stvar) sta vabljena na Nest, kjer se bomo lahko osebno pogovorili. Pa dvomim, da bosta prišla. Se preveč bojita šibke in neracionalne ženske in njenih argumentov? Nemoč je grozna stvar...


Haha, draga moja.:)) Čisto povprečna si. S takimi se človek vsak dan lahko pogovarja.:)

Kaj pa nam boš tam pravila? Kakšno ganljivo osebno izpoved. Ki naj bi nas pretresla?

Jaz lahko pridem. In ne bom milosten.:D
Dve šivanki...

Mercier ::

thramos:
Meni se zdi da nihce ne pravi da posilstvo ni huda stvar in noben ne reducira travme.
Meni se pa zdi, da je bilo to eksplicitno povedano. Malo pobrskaj nazaj. Prepoved izpovedi v družbi kjer je o tem najbolje molčati in manjšanje odgovornosti zločincev je reduciranje zločina nazaj na kavalirski delikt - itak ni tak problem, pa še žrtev lahko uživa, če pa ne, si je pa itak sama kriva.
Saj vem, da bo evolucije hitro konec, ampak bi vseeno raje, da se za širjenje genov uporabijo drugi načini.

Pravijo samo da bi bla rehabilitacija zrtve lahko hitrejsa in ucinkovitejsa.
Bi bila? Od kod ti ideja, da je to neka inovacija? Ti maš občutek, da strokovnjak svetuje žrtvi, da naj še leta trpi?

link_up ::

lol...tukaj ste ljudje sposobni takoo zelo zakomplicirat cisto preproste zadeve...

posilstvo je zlocin in clovek ki ga je zakrivil pa more it sedet.

a ni to dovolj preprosto? ce pa je zenska uzivala in dozivela orgazem pa to ne more biti vec posilstvo, ker telo brez glave ne more nic...easy k pasul

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

BigWhale ::

link se vidi da tud na en sam link nisi kliknil... bodi raje tiho no...

link_up ::

hehe...res nisem, samo tezko si pomagam, ko razne psiholoske razlage temeljijo na necem skupnem, v resnici pa je vsaka zgodba zelo sama zase...

kakorkoli ze, ce punca uziva to ni to...pika. ne rabis nic vec prebrat, ker to je isto k ce je pol kile solate x, kolk je pol ena kila...

perci ::

link_up: Res ne razumes, ane? Ce zenska dozivi orgazem, se ne pomeni, da je uzivala - GOT IT??? Sicer se tak orgazem zgodi res pri redkih, ampak se pa zgodi. Zato raje bodi tiho, ce se takih stvari ne ves ;(.

link_up ::

/* mouth shut */

Sergio ::

Double-J: z Nadezhdo te pričakujeva 16.7. v Sečovljah. Na strani bodo objavljeni tudi zelmljevidi s puščicami, tako da najbrž ne boš imel težav z iskanjem lokacije.

Looking forward.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

thramos ::

Meni se pa zdi, da je bilo to eksplicitno povedano.

Možno. Moja napaka torej, nisem se poglabljal v (zame) precej neumno temo.

Thomas ::

Kot sem rekel. "Arabec" sklepa, da je posiljena ženska vasted. Potem sledi pogreb.

Slovenci so bolj velikodušni. Če ni uživala, še ni vasted. Vsaj pokopali je ne bodo pa v nobenem primeru.

Ampak jest vam povem fantje in dekleta. Če je uživala ali če ni, je popolnoma irelevantno. Ni vasted v nobenem primeru, če je le ostala živa.

Okay?

Once upon the time sva pobrala z nevone eno avtoštoparko. Beseda da besedo. Zvedela sva, da se punca sekira že celo življenje zaradi ene posebne stigme. Njen dedek je bil tudi njen oče.

Kakšna neumnost. To mamo mi vsi precej praNdedkov, ki so tudi praN-1dedi, if you know what I mean.

Ampak, "children called her names". Tako kot zmerjajo ljudje tudi posiljene, pa se te lahko odkupijo skozi pokoro. Prednost pred Arabijo, kjer jih takoj odpišejo, kjer pokora ni niti mogoča.

Da bi bilo tega neumnega običaja pri nas konec, bi morali znati pogledati resnici v oči. Recimo tudi tej resnici, da mnogo naših direktnih prednikov je bilo plod posilstva. Ali incesta. To so biološka dejstva, zaradi katerih nismo nič manj vredni. Naš engine je pač tak, ampak to je meso, koga to briga. Razen v kolikor nam povzroča težave, seveda.

Hm ... prosvetljenost ne škodi, nasprotno, zelo koristi. Samo težko je postati tak.

Še to, kdo je moj moralni raw model - vzornik?

Sveti Štefan. Ko so ga kamenjali, so bile njegove zadnje besede: "Sprejmi mojo dušo o Gospod, in ne štej jim tega greha!"

Človek je intuitivno razumu p/p princip.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

jype ::

Sem pa mislil da se temu rece role model.

p/p deluje v teoriji, v praksi pa ti lahko zrtev posilstva, ce je dovolj prizadeta, veliko sekiro zapici v sredino obraza. Tudi ce ti nisi clovek, ki je posiljeval, ampak ti je dekle samo vsec in jo imas rad in nimas nobenih slabih namenov in si se poskusal intimno priblizat desetletja po incidentu.

Cloveska psiha je pac priblizno tako predvidljiva kot kaos in predvidljivost dejanj custveno labilnih ljudi je priblizno enaka nic.

A imas kako dobro teorijo, ki lahko pojasni deviantno obnasanje vec kot 30 let po travmaticni izkusnji, ceprav oseba prej nikoli ni pokazala nobenega znaka prizadetosti?

Dejansko ne mores vedeti koliko posilstev ostane neprijavljenih tudi v kulturah kjer tabujev ni vec.

Verjetno se hujsa travma je (Nadezda ti je ze povedala o zoprnem obcutku nemoci) tista, ki jo dozivi fant, ko mu posilijo dekle, ki jo ima zelo rad, pred njegovimi ocmi. "Ce bi se to zgodilo meni" je kar primeren miselni eksperiment, ampak iz tvojih postov je videti kot da se ne znas vziveti v situacijo. To je razumljivo, saj je tvoj odnos do sveta zelo crnobel: to je dobro, to je slabo, to je 0.58. Vsega se pac ne da objektivno vrednotit in ti to dobro ves: reci, ki jih opazujes, ze zaradi opazovanja samega spremenis. Subjektivnost pri ljudeh pac ni le opcija, ampak pride vgrajena v razmisljanje. Pretirana objektivizacija je le ena od skrajnih subjektivizacij. Saj si se pri psihologiji verjetno kdaj ucil o obrambnih mehanizmih?

Cinicen stavek "kadar je posilstvo neizbezno lezi in uzivaj" najbrz ni slab nasvet, saj verjetno resi kako zivljenje, ampak zagotovo tudi kaksnega konca. Treba je pazit, kaj clovek govori, ker dusevno stanje prizadetih ljudi lahko premaknes na napacno stran meje zivcnega zloma.

Nihce ti ni rekel da so zrtve posilstva "za pokopat" zato ne vem zakaj se ti zdi primerno o tem razpravljat. Vecina strokovnih delavcev, ki se danes srecujejo z zrtvami spolnega nadlegovanja, ne opravlja svojega dela z lopato. Sploh pa za izobcenje ne potrebujes posilstva: Slovenci so pripravljeni na grmadi zazgat tudi moskega, ki povsem normalno uziva v istospolni zvezi, ali pa zensko, ki se noce dotikat moskih, pa bi rada imela otroka. Ljubljenje dveh zensk pa vsekakor radi gledajo po telelviziji, to je OK in druzbeno sprejemljivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Tarzan ::

Samo nekaj, če je 5% rating zanositve pri prijavljenih posilstvih, je ta rating pri vseh posilstvih precej nižji. Sem prepričan, da se veliko posilstev sploh ne prijavi, če pa ženska zanosi, je verjetnost, da bo posilstvo prišlo na dan precej večje.

BigWhale ::

Tarzan, tudi ce je rating vecji pri neprijavljenih posilstvih je se vedno pateticen in ce je moske v posilstva 'prisilila' evolucija, da bi lazje prenasali svoje gene, je evolucija zabluzila... Ker teh pet procentov ni omembe vrednih. Evolucija bi morala narediti moske 'Adonise', da bi zenske same padale... ... ne pa posiljevalce... No saj, mogoce bodo razvili mocnejse nozne misice, da bomo lazje za zenskami laufali... No, da ne bom Darwina za kaj prikrajsal, preziveli bodo tisti, ki lahko hitreje laufajo... ;>

Geez...

Thomas ::

1% edge je ogromen. Predstavlja eksponentno rast s podvojevanjem na 50 generacij (potisočerjenje na 500).

Gen, ki ima okoli 1% prednost nad aleli, se bliskovito širi skozi populacijo. Bliskovito v evolucijskem smislu.

> Treba je pazit, kaj clovek govori, ker dusevno stanje prizadetih ljudi lahko premaknes na napacno stran meje zivcnega zloma.

Se strinjam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

5% zanositev. Koliko % je pa potem rojenih, sem pa svoje mnenje že povedal. 0% je IMO kar prava številka...tako da evolucijsko posilstev NI možno razlagat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Od kdaj pa misliš, da so splavi evolucijski faktor? Zadnjih koliko generacij?

Pol se pa čudim, če ljudje ne razumejo 10X bolj zapletenih reči, če še tegale ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Pri neke zdravem paru, kjer si zelita oba imeti potomce, gre to bistveno hitreje... In je ta procent precej precej vecji... Glej mojo signature ;)

Thomas ::

Statistično sta nepomembna. Četudi si prav preštel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ja, madona sej nista edina :D . Menda je jasno, da imajo več otrok vezani pari, kot pa posiljene ženske? Kaj je torej evolucijsko bolj uspešno?

Thomas ::

Matr vas mam dost! Kako morte bit tko čudni?

A je izjemna lepota evolucijska prednost Perci? Po tvoje ni, ker bi morali biti potem vsi taki. Ne bi smelo biti povprečnih več.

Slabo tole, slabo. Inteligentnim ljudem (teska, Bw, perci) pade zavesa na oči, pa streljajo totalne kozle.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

A je izjemna lepota evolucijska prednost Perci? Po tvoje ni, ker bi morali biti potem vsi taki. Ne bi smelo biti povprečnih več.

Mah, nism šur, da te razumem. Ti hočeš rečt, da so posiljevalci poprečneži?
In po drugi strani, če je biti posiljevalec evolucijska prednost, potem bi obstajali samo posiljevalci?

Mozno, da sem cist mem udaru.

Thomas ::

Udarjaš mimo že en čas.

Ampak teska je pa fenomen, kar se tiče udarjanja čez. Kar od nekod je dobil 0% prenosa genov s posilstvom.

Al pa BW. Štel je, da je nek (vemo kateri) par imel MANJ KOT 20 spolnih odnosov, preden je prišlo do zanositve. Zdej pa to posplošuje na vso populacijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ah, Thomas dej no :) - pretiravaš.

TESKAn ::

Danes - zelo teško, da bi ti uspelo s posilstvom svoje gene spravit naprej. Kaj se je dogajalo v zgodovini, je pa tu irelevantno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

BigWhale ::

Na zalost oziroma na sreco se nihce ni delal raziskave, ter vzel 1000 parov ki si zeli imeti otroka in jih poslal v posteljo za eno noc, noc katero bi si lahko pari sami izbrali. Nato vzel se 1000 zensk in jih dal po narocilu posilit. Enkrat tako random, ne glede na dan v meseccu in menstrualni ciklus.

Kje bi bilo vec zanositev? Pri drugih? Ce upostevamo, da zenske med posilstvi v glavnem ne dozivljajo orgazmov, v 43% posilstev pri moskemu ne pride do izliva in da se zenske naceloma branijo posiljevalcev.

Nevem no...

Pa tudi ce bi poslal 1000 parov kar tako random sexat in prav tako 1000 zensk dal random posilit. So moznosti za oploditev pri slednjih IMO manjse. Zaradi zgoraj nastetih dejavnikov, pa najbrz se kaksnega.

Edina 'prednost' pri posilstvu je to, da do spolnega odnosa sploh pride.

Thomas ::

1. Evolucija, ki nas je napravila takšne kakršni smo, se je odvila "v zgodovini".

2. Tudi danes.

3. Kaj je s tvojo inteligenco? Zasenčena s čustvi?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> in prav tako 1000 zensk dal random posilit. So moznosti za oploditev pri slednjih IMO manjse.

IYO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Ah daj pokaži vsaj malo volje do konstruktivnega pogovora.

btw: any one seen Double_J? Cakam na response na povabilo naju z Nadezhdo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Thomas ::

"Pesniki" ste tukaj:

- nekonstruktivni

- v kotu

- v fazi zanikanja

Poglej samo TESKAna. Trditev da se 0% genov posiljevalca prenaša. Ali pa BWja ki trdi, da je 1/20 uspešnih prenosov genov neznansko malo.

Ampak stvari so v resnici precej jasne in tudi dokaj enostavne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Samo enako lahko trdim za 'elitno družbo singularitancev', ki enostavno ne odgovarjate na tiste pripombe, ki bi jih označili za konstruktivne. Potem pa bašete neke teze (ane, Double_J?) in se ob možnosti konstruktivnega pogovora, kjer se ne da by-line-quotati (IRL, NEST), skrijete. Slash ignore.

Torej ste nekonstruktivni in v kotu.

Ampak let's not point fingers.

Na živce mi gre ta jebena dvojna morala nekaterih udeležencev v tej debati.

Over and out.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

> Na živce mi gre ta jebena dvojna morala nekaterih udeležencev v tej debati.

Jest recimo pri TESKAnu tega ne označujem za dvojno moralo. Bolj za obnašanje pod velikim psihološkim pritiskom. Prav tako pri tebi in pri Nadezhdi, Sergio.

(Resno sem vzel yupejevo opozorilo, vendar mislim da o magnitudi nevarnosti rahlo pretirava.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Thomas, pri posilstvu imas vec dejavnikov, ki delujejo kontraproduktivo in proti oploditvi, kot pri normalnem sexu.

Ce se s tem ne strinjas, potem pa ne vem...

PS: Najprej si trdil, da je pri posilstvih 5% vec uspesnih oploditev, sedaj trdis, da je 5% oploditev uspesnih in da je to veliko.

Ja, ti pa dam prav, ce pogledas VSE spolne odnose, torej tiste, ki se zgodijo zgolj iz uzitkarstva in tiste, ki se zgodijo zaradi namena prenasanja genov. Pri prvih (oziroma obojih skupaj) je uspesnih oploditev za en prdec malo.

Ampak teh dveh stvari ne mores primerjat, ker je tako kot da bi primerjal traktorje in kobilice...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

"Ja pomeni ja", redefinicija rimskega prava? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33842142 (35959) zee

Poslanci dekriminalizirali prostitucijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22425205 (18762) bluefish

Več podobnih tem