» »

Posilstvo

Posilstvo

jype ::

Magnituda nevarnosti pri zrtvah tezjih psihicnih obremenitev je dovolj velika, da se ne da pretiravat. Zagotovo si bral o psiholoskih ucinkih totalne vojne (WWII, Vietnam, etc) in podobnih ucinkih psiholoskega in fizicnega mucenja v zaporih med hladno vojno. Podobne psihicne posledice za sabo pusti posilstvo.

Tvojo teorijo o posilstvu kot mehanizmu za prenasanje genov lahko zavrzes z eno roko: med posilstvom so moznosti za zanositev tolk in tolk odstotkov, med zdravim spolnim odnosom pa recimo malo visje. Zdrav spolni odnos se pri godnih samicah zgodi od nekajkrat do nekaj 10x v enem menstrualnem ciklu, pri posilstvu pa mogoce nekajkrat, ce zrtev prej ne podleze, vsekakor pa bistveno manjkrat. Izracunaj moznost oploditve samice in upostevaj psiholoske dejavnike, tako za posilstvo kot za zdravo spolno obcevanje. Ja, mozno je primerjat, ampak primerjava samo potrdi dejstvo, da je posilstvo le deformacija obnasanja, ne pa evolucijsko funkcionalno dejanje.

Ce se ti zdi zivalsko posilstvo fajn temelj za tako razpravo (ja, primati skupaj z ljudmi so tukaj izjema) potem je fino pogledat kako zgleda spolni odnos lihoprstih kopitarjev, kadar samica ni pripravljena nanj. Ce je samec dovolj vztrajen, konca z zlomljenimi kostmi in mogoce lobanjo.

Thomas ::

Nisem mislil na psihološki pritisk na posiljene. Na psihološki pritisk na udeleženca foruma, ki pride ven z idejo o 0% prenosu.

Brez tega pritiska, bi njegov odgovor bil bolj inteligenten.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Danes - zelo teško, da bi ti uspelo s posilstvom svoje gene spravit naprej. Kaj se je dogajalo v zgodovini, je pa tu irelevantno.


Ni. Če se v zgodovini nebi dogajalo, kar se je, danes sploh posilstev nebi poznali. Po raziskavah, bi kar 35% procentov moških posililo njim všečno žensko, če bi ob tem imeli zagotovilo, da jih ne bodo našli. Če je to genetsko pogojeno potem je jasno, da so posiljevalski geni zelo uspešni(toliko ljudi ima take preddispozicije). In konkurirajo neposiljevalskim. Itak so pa najbolj uspešni tisti, ki imajo normalen odnos, potem pa še posiljujejo na veliko okoli. Tko bi največ prenesli ane?:D

btw: any one seen Double_J? Cakam na response na povabilo naju z Nadezhdo.


Double_J rad spi. Samo, da ne bosta vidva tista, ki bosta zatajila, ko to tako vneto pričakujeta od mene. Se rado zgodi.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Sergio ::

Torej se vidimo na NESTu.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Keyser Soze ::

ideja o 0% prenosu...

Ima velik smisel. Butasto se mi zdi gledati kot konj s plašnicami samo v eno smer in zanemariti kopico dejavnikov.

0% - za mene je evolucijsko uspešna tista metoda, ki se konkretno odrazi v nekem rezultatu. In ne tista, ki se bodisi zaradi naravnih ali "nenaravnih"(oz. človeških) dejavnikov ustavi na pol poti. Ker opažam, da so ljudje nasploh zelo navdušeni nad brskanjem po spletu naj najdejo podatke oz. analize koliko otrok je rojenih kot posledica posilstva ter koliko kot posledica normalnega spolnega odnosa.

Posilstvo. Psihične posledice na žrtvi, kar se odraža v bolj rizični nosečnosti oz. lahko tudi samomoru, splav ali trajna nezmožnost zanositve zaradi poškod reprodukcijskih organov pri žrtvi ali pa žrtev podleže poškodbam, ki jih je utrpela pri dejanju. Splav kot posledica razumne odločitve žrtve. Tveganje pri storilcu, da ga odkrije žrtev ali nekdo blizu žrtve ter se mu maščuje ali pa ga odkrijejo organi pregona in mu preprečijo za določen ali nedoločen čas nadaljne širjenje genov.

To je ene par dejavnikov, ki znižajo možnost uspešne širitve genov pri poslilstvu. Tiste res uspešne, ko je viden nek rezultat. In ne tiste ko samo ejakulira v žrtev ter jo po goli sreči oplodi za bore malo časa.

Torej povzetek: zdi se mi da je metoda posilstva zalo neuspešna metoda. Ali pa kar najmanj uspešna oz. najbolj rizična.
OM, F, G!

jype ::

Po kateri raziskavi? Predvsem me zanima reprezentativni vzorec, ker si tezko predstavljam, da je trenutna kultura dovolj bolna, da bi to bilo dejansko res.

Ja, vecina spolno sestradanih fantov bi ob anonimni anketi odgovorila pritrdilno, si pa predstavljam da tudi vecina spolno sestradanih deklet ne potrebuje bistveno vec dvorjenja kot "dajva se dol", pa so pripravljene. Potem pa to ni vec posilstvo.

Sicer pa zdrave deklice niso toliko sibke, da se ne bi mogle v 90% primerih branit pred norci. Tistih 10% (odstotka sta ugibanje) moramo pac zavarovati mi, druzba. Glavni problem pri tem je seveda da se to obicajno dogaja znotraj druzinskega kroga in pogosto je zrtev v odvisnem odnosu s posiljevalcem. V tem primeru so psihicne posledice se toliko hujse (o tem je dovolj govorila ze Nadezda).

Double_J ::

More disheartening is that a study revealed 35% of college males indicated they would consider or commit rape if could get away with it.

In a UCLA study, 35% of college-age men said that they would violently rape if they knew that they could get away with it (Malamuth and Donerstein).

Yes, sir?:D
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

BigWhale ::

JJ, ja jest sem tudi na psiho testu za vojsko odgovoril pritrdilno na vprasanji, ce sem ze kdaj srecal kaka cudna bitja in ce bi rad bil vodja poulicne tolpe...

So what? Heh.

Thomas ::

So nothing. Tvoj post je irelevanten, BW.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Ne, Thomas, ni irelevanten.

Verjetno poznaš tisti "vic" o dveh bikih na hribu, ki opazujeta čredo krav v dolini? Jaz ne razmišljam nič kaj prida drugače kot oni. Je pa čudno se čudit nad tem, da bi jih (nas) kar 35 % "posililo" ženske, če bi lahko "get away with it". Pravici na ljubo -- se mi to zdi hudičevo nizka številka.

Da pa pride do take razlike med dejanskim obnašanjem ljudstva, očitno kaže na precejšno samoobvladovanje udeležencev. Ampak razumem, da po racionalističnem razmišljanju do take diskrepance ne bi smelo prihajat, saj bi se človekovo notranje delovanje nujno odziralo na zunanjem delovanju.

p.s.: Thomas -- ni samozadovoljevanje neke vrste posiljevanje, le da se zgodi v notranji človekovi sferi in se ne kaže na zunaj?

p.p.s.: misel -- človek se pri samozadovoljevanju nekako zaveda, da s tem ne razširja svojih genov.
https://dolhar.si/

Double_J ::

p.p.s.: misel -- človek se pri samozadovoljevanju nekako zaveda, da s tem ne razširja svojih genov.


Trening, da ko bo priložnost ne boš zatajil pri razširjanju.:)
Dve šivanki...

perci ::

Double_J: Jype je napisal, da ga zanima predvsem reprezentativnost vzorca. Tudi mene zanima, ker mislim, da je ključnega pomena. Ste v tej temi ze predstavli eno tako brezvezno študijo, pa vam ne bomo na besedo verjeli.

Maria ::

Hm, kaj res ne razumete.

GA imajo naravno krizanje in eksterno - prisilno krizanje, kot nacin, da se doseze boljsi fitnes.

To logiko je potrebno spraviti (opraviciti) v redno prakso (kontrolirabilno), da bomo dosegli boljso raso. Nekoc so to ze poskusali, vendar zato se niso imeli dovolj tehnologije in znanja. Sedaj nam to lahko uspe, ane, Thomas.

Vprasanjeje le, kdo bo razsojal? AI verjetno.

Maria

Double_J ::

Maria, a ti bi se pa šla evgeniko?>:D

Ne bo potrebe. Da citiram Thomasa "Zadnji rod, kot je hotela mati narava, je bil rojen."
Rojeni danes, ne bodo več imeli otrok.:))
Dve šivanki...

Maria ::

In Double_J je nasel svoje razsvetljenje in Boga.

Amen.

Maria

p.s. Zelim ti vso sreco.

Double_J ::

Počakajmo teh nekaj let. Nič ne bomo zamudili.

Če se nič ne zgodi, prešaltamo pa direktno na tvojo varijanto. Kjer je prepovedano imeti otroke, če imaš sam razne genetske deformacije.

To bo hud evolucijski pritisk, ki bo škodljive gene lahko sčasoma izrinil iz igre. Zelo sčasoma. Tisočletja.
Dve šivanki...

Maria ::

Ha, ha, ha ....

Double_J, ti v resnici cisto nic ne razumes.

Maria

p.s. Res ti zelim vso sreco.

Double_J ::

Preden se kdo spet usaja. Pravica otroka do tega, da je zdrav, je večja od pravice staršev, ki si želijo potomstvo.

Pa kaj če je bolan, saj bo imel našo ljubezen in razumevanje. Sprejmimo ga takega, kot je. To NE šteje. To nej se grejo na Oprah.:)
Dve šivanki...

Ziga Dolhar ::

In govoril je Platon/Sokrat.

V [~]3. knjigi Države

--

[Ker sta vmes padla še dva posta, dodajam, da to leti na "evolucijski pritisk" in načrtovano vzrejo človeštva.]
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Reprezentativnost študije? Tolikšna najbrž že, da je s kakšnimi anekdotičnimi pripovedmi ni možno izpodbijat. Kar hoče počet BW.

Tudi Mariina naci karta je izigrana v prazno.

Ampak razumem, kruši se vam idealiziran pogled na svet, zato pa take reakcije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Thomas: Ne reprezentativnost študije, ampak reprezentativnost vzorca.

Maria ::

Thomas, ;)

Maria

p.s. Ampak za nekoga pa smo pokazali, da se mu sanja en veliki 0.

Thomas ::

Študija je kvečjemu toliko reprezentativna, kolikor je vzorec reprezentativen, Perci.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Ampak za nekoga pa smo pokazali, da se mu sanja en veliki 0.

Kazali s prstom. To ste.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Reprezentativnost vzorca je en zlo specifičen pojem, ki je povezan z različnimi vendar povsem konkretnimi kriteriji in obveznostmi. Ko govoriš o reprezentativnosti študije je pa to bolj tko pavšalno rečeno.

Kakorkoli že, jypeja (in tudi mene) zanima predvsem reprezentativnost vzorca - se pravi - predvsem ta del studije nas zanima. Zato ker najlazje lahko zajebes ravno na vzorcu. Ce ni reprezentativen (kar pri tako zapletenih raziskavah in študijah sploh ni tako lahko doseči), je cela raziskava, študija povsem irelevantna.

Phil ::

@Keyser Soze
Poglej evolucija nas je izoblikovala dolge 100 tisoce let nazaj.
Takrat (dolgo nazaj):
- niso poznali splava (ne mislim spontanega)
- ni bilo organov pregona, ki bi storilca zaprli (neandertalci policije pač niso imeli)
- posilstvo ni bilo nekaj tako redkega kot danes in na žrtvi ni pustili takih psihičnih posledic (rizična nosečnost, samomor...)
Ti dam pa prav glede poškodb reprodukcijskih organov.
Posilstvo je včasih morala biti učinkovita metoda za prenos genov, ker če ne bi bila danes posilstev danes ne bi bilo.
Res pa je da vsi argumenti, ki si jih dal veljajo za danes. Danes zagotovo velja da je posilstvo kontraproduktivno za prenos genov (in prav je tako!).
Samo to kar smo je tisoče generacij dela evolucije, ne pa par generacij nazaj.
LP

Keyser Soze ::

Tako je, evolucija nas je izoblikovala. Nekater bolj, nekatere manj. In tisti taizoblikovani so šli eno stopničko višje in nehali razmišljati o posilstvu kot eni od very much učinkovitih metod za prenos genov.

Sicer pa. Nekoč... A ste vsi ful radi gledali tiste risanke o jamskih ljudeh z gorjačo in iskanjem partnerja. Od kje ideja, da je tega včasih bilo zelo veliko?

Ps: Must go.
OM, F, G!

Phil ::

In tisti taizoblikovani so šli eno stopničko višje...
Res. Ostale (neprilagojene), pa zapret. Sprijazniti pa se je treba da so in še dolgo bodo.

Od kje ideja, da je tega včasih bilo zelo veliko?
Zgodovine ne poznam dobro. Mi/Nam pa evolucijska teorija to namiguje. Ni nujno res, je pa precej verjetno.
Podobno kot nam ET namiguje da so danes žirafe višje kot včasih :).
LP

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Je gen ki narekuje moškemu posiljevanje ob vsaki priložnosti. So geni, ki ga zavirajo. So memi, ki narekujejo posiljevenje v določenih situacijah. So (plemeniti) memi, ki prepovedujejo posilstvo vedno in povsod.

Potem pa zmerom glasujejo. Delajo nekaj, čemur se reče coalitional computing. Nimajo vedno vsi glasovalci enako glasov, vedno se pa zgodi, kar izglasujejo. Tako dela mehanika glave.

Geni pošiljajo svoja poročila po hormonih. Memi so zapisani v strukturi nevronov. Ampak to so detajli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Cemu medicina, ce se nam gre samo za prezivetje najboljsih genov?

Tisti, ki si je zlomil nogo naj se pac ne razmnozuje, zakaj bi ga zdravili, naslednji rod ne bo vec tako butast, da bi skakal s previsokih platform in si ne bo lomil nog, mar ne? Z malo kontrole bomo imeli Ubermensch... or whatever...

Vse vam je evolucija, vse so vam eni algoritmi ampak, vsake toliko casa se pokaze, da pride do kaksne napake v vasih teorijah.

Se vedno pa nihce ni dal nobene studije, ki bi dejansko dokazala to kar trdite. Da se posilstvo bolj splaca kot normalno razmnozevanje...

Mercier ::

Pri kraji in umoru isto. In kje je tu razlog, da je treba posiljevalcem popuščat?

edit
Vprašanje je namenjeno Thomasu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Thomas ::

> In kje je tu razlog, da je treba posiljevalcem popuščat?

Kje pa ga ti vidiš?

Kje pa ti vidiš, da ga jest vidim?

Razloga zato ni. Mogoče tisti, ki je bil v tej debati že naveden, da bi preveč drastične kazni za posiljevalce zmanjšale možnost, da posiljevalec žrtev živo izpusti.

Sicer pa nimam nič proti, če storilec prečemi v zaporu mnogo let. Sem povedal.

p.s.

Saša, se tebi tudi megli pred očmi v tej debati? Da vidiš nikjer izrečene trditve?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Cemu medicina, ce se nam gre samo za prezivetje najboljsih genov?

Komu se vam gre samo za preživetje najboljših genov? Kdo ste eugeniki tega foruma?

Kaj pa misli Double_J o genih, si preberi iz njegovega podpisa. Jest mislim čisto isto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Phil ::

One cannot understand evolutionary explanations of rape, much less evaluate them, without a solid grasp of evolutionary theory. Failure to appreciate this point has caused much valuable time to be wasted on misplaced attacks on evolutionary explanations.
Amen.

Saša, se tebi tudi megli pred očmi v tej debati? Da vidiš nikjer izrečene trditve?
Sej je cela debata taka. Par ljudi navrže razloge zakaj pride do posilstva in kako jih najbolje "omiliti", jih pa cela množica zaradi nerazumevanja obtoži da podpirajo posilstva... Nekateri potihem in implicitno drugi kar direktno (Saša,yjpe).
LP

Mercier ::

@ Thomas

OK, sori, le preverjam. >:D

Thomas ::

Sram jih bodi, če se mene vpraša.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Thomas

Tukaj je eden:

> Itak so pa najbolj uspešni tisti, ki imajo normalen odnos, potem pa še posiljujejo na veliko okoli. Tko bi največ prenesli ane?:D

by Double_J

Če sem dodaš še:

> p.p.s.: misel -- človek se pri samozadovoljevanju nekako zaveda, da s tem ne razširja svojih genov.
> Trening, da ko bo priložnost ne boš zatajil pri razširjanju.:)

by Double_J

in hkrati še zgoraj relativiziranje bolečine oz. trpljenja posiljene ženske s strani iste osebe (ki se ga, seveda, ni upal deliti z nami, da bi ugotovili ustreznost in primernost teže) ob primerjavi posilstva in njegovih (Double_J) izkušenj, je to že cel kup. Dovolj za reakcijo.

Včasih pomislim, da je Double_J-ja nekdo res posilil - mentalno. Zato mu želim vso srečo.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Double_J ::

To je bilo vse napisano s stališča genov. In posledično zakaj takšna dejanja danes obstajajo. Ne s stališča dobrega. O slednjem smo pa sploh veliko pisali.

To je lepo, da mi želiš srečo. Čeprav bi najraje videl, da je sploh nebi rabil. Sreče.
Dve šivanki...

Maria ::

> Ni. Če se v zgodovini nebi dogajalo, kar se je, danes sploh posilstev nebi poznali. Po raziskavah, bi kar 35% procentov moških posililo njim všečno žensko, če bi ob tem imeli zagotovilo, da jih ne bodo našli. Če je to genetsko pogojeno potem je jasno, da so posiljevalski geni zelo uspešni(toliko ljudi ima take preddispozicije). In konkurirajo neposiljevalskim. Itak so pa najbolj uspešni tisti, ki imajo normalen odnos, potem pa še posiljujejo na veliko okoli. Tko bi največ prenesli ane?

Najprej govoris o 35 % moskih, nato genih in na koncu tistih, ki so najbolj uspesni, ce imajo najprej normalen odnos in nto se veliko posliljujejo okoli. Geni nimajo normalnega odnosa, ljudje ga imamo.

Isto velja za samozadovoljevanje.

Double_J, preslabo se znas sprenevedati, da bi to lahko uspesno pocel. Kar je sreca in ne znanje.

Maria

Thomas ::

Rikoše debata Maria? Off topic add personam?

Definitivno, da so z genetskega stališča najbolj uspešni tisti, ki po čimveč kanalih razširijo svoje gene.

Definitivno, da so danes živeči ljudje genetski potomci predvsem teh "uspešnežev".

Kaj hočeš povedati? Kakšno je tvoje stališče glede te teme? To nas zanima.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Tisti ljudje, ki imajo normalen odnos in zraven uspejo še posiljevati so stališča prenašanja genov pač (verjetno) najuspešnejši. Povsem jasno iz sestavka. Povsem.

Je dobro, kar oni posiljevalci počno? Odvisno od pain/pleasure količnika, ki bo zgeneriran v celotni zgodovini vesolja, kot posledica njihovih dejanj.

Pozitivna bilanca pride ven, zgolj če so posledično ohranili vrsto. In preprečili da gre evolucija spet(s stališča inteligence) od nule in je posilstev še mnogo več. Pa da preteče še mnogo več krvi.

Ampak načeloma je slabo dejanje. Pain posiljenca večji oz bolj negativen od pleasurja posiljevalca.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Maria ::

Thomas

Samo to, da upam, da sta dobila največ, kot se le da.

Maria

p.s. Še pomnete kako je začelo?!

Thomas ::

Seveda pomnimo. Ne da bi pogledali. Perci odpre temo, kaj hudiča se je zgodilo z dvema okrutnima posiljevalcema izpred leta.

Double_J reče, da to niti ne zasluži kakšne posebne pozornosti, so še hujše dosti zadeve kot posilstva.

(V enem letu v Sloveniji, so naprimer "oddelali" nekaj 1000 let kronične bolečine, 20000 smrtnih agonij .. itd.)

Fokusiranje ljudi na revmatike je nesmiselno. Revma boli, pa še zdaleč ne najbolj.

Ja?

Potem se je debata razvila.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Fokusiranje ljudi na revmatike je nesmiselno. Revma boli, pa še zdaleč ne najbolj.


Na tem področju je moj favorit kostni rak.
Dve šivanki...

Maria ::

Double_J

Seveda povsem drži. Drži tudi takoj naslednji stavek:

> Tko bi največ prenesli ane?:D

in stavek o samozadovoljevanju, ki ga seveda sedaj povsem spregledaš

in to da odgovor Thomasu na vprašanje, kdo podpira ...

Maria

Thomas ::

> Na tem področju je moj favorit kostni rak.

Jest se sprašujem kaj je najslabše. Opekline po celem telesu? Kateri od rakov? Posebno hude depresije? Alkoholni dilirij? Kakšna manj znana stvar? Nekateri porodi?

Slišal sem da je hudo, če te useka v hrbtu. Z vso odgovornostjo trdim, da ni take sile. Sicer ni poseben užitek, ampak se zdrži. Vrtanje po zobeh je po moje malenkost. Velik trn za noht je najhujše, kar sem skusil doslej. Vem pa, da je to šele 1 na skali do 100.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Punči a ti mene jeziš?>:D

Aja čaki mal. Da ne misliš drugega pomena te besede. Prenesli GENOV, ne kot nekaj fizično prenesli.

Glede samozadovoljevanja, kurbanja okoli, ljubečega odnosa do žena, skrbenja za otroke pa še vedno enako mislim. Kdor to skombinira bo imel veliko oziroma največ potomcev. Samo zgleda je pretežko, da bi bilo možno vse to skombinirat. :)
Dve šivanki...

Double_J ::

Aja Thomas, najhujša bolečina naj bi bili ledvični kamni. Baje se porod skrije. Samo ne vem kolk je res.:\
Dve šivanki...

Maria ::

Double_J

Ne, ne jezim te. Očitno niti ne razumeš, kaj ti želim povedati oz. pokazati.

Maria

p.s. Niti ti ne jeziš mene. Te le pomilujem in ti želim vse dobro.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

"Ja pomeni ja", redefinicija rimskega prava? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33842144 (35961) zee

Poslanci dekriminalizirali prostitucijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22425205 (18762) bluefish

Več podobnih tem