» »

Kakovostne spletne strani !

Kakovostne spletne strani !

Tody ::

Zaradi vse večjega navala ljudi da si bodo izdelali spletno strani prosim vse izkušene uporabnike (picnik, weabreek in ostali) da nalimate povezave do kakovostno narejenih spletnih streni. Tako da bood zelenci imeli se po čem zgledovat ! Hvala za sodelovanje !;)
  • spremenil: Tody ()

glavic ::

Musselli bizi

webfreak ::

Hvala Tody končno pametna tema! Upajmo, da jo bo vsaj kdo prebral (imamo tudi temo uvod v izdelavo spletnih strani toda nihče je ne jemlje resno ;((!!).

Tukaj je link do strani, ki vam lahko vsaj malo pomagajo pri vašem nadaljnem izdelovanju!

My bookmarks.

Naredil sem kar manjši seznam linkov, ki vas popeljejo naprej v elektronski svet :D. Upam da komu to pomaga! Kar pa se tiče dobrih straneh pa mislim da je stran dobra v primeru, če je kompatibilna z kar se da največ brskalniki ima validirano kodo in nima v nedogled gnezdenih tabel. Potem pa tukaj seveda pride še vsebina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: webfreak ()

dr_gee ::

Trubadur ::

Berite Thomasa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

lambda ::

Ne bom rekel, naj se novinci po tem zgledujejo, ampak podajam link kot najboljšo flash stran, ki sem jo kdaj videl. Profi zadeva, stran sama, kot tudi njihovi izdelki. Ena redkih all in flash strani, ki so mi všeč ... Če ne spada v temo, moderatorji brišite.

2advanced.com

alesrosina ::

hm, po mojem mnenju pa tale 2advanced.com sploh ni vec tisto kar je bil pred nekaj leti, ko je bila res revolucionarna stran ...

Drgac pa najbolsi plac za iskat carske desine:
http://www.coolestdesigns.com/
http://www.cwd.dk/default.asp
http://www.thebestdesigns.com/index.html
in pa se legendo med simpl designi ... http://www.deviantart.com/
od slovenskih pa 3delavnica.com

Zdej kar je pa predlagal dr_gee se men osebno zdijo strani, kjer najdes dosti informacij, ampak design samih strani je pa bl švoh. Pazi, osebno mnenje.

Aja, pa se tale nasvet za zelence: preden se lotite izdelave strani pri kateri imate neko carsko vsebinsko idejo, prej naredite ene 100 tistih strani, ki jih noben ne gleda. da se navadite na HTML, mogoce mal javascripta, cimvec server-side script, postekate standarde in logiko. Ce pa nimate ideje, pa vseeno delajte strani, ceprav vsi pravijo da je stran bedna :D. Tako se vsaj učite.

Zgodovina sprememb…

pivmik ::

To kar je večina folka napisala niso kakovnostne strani po tehnologiji izdelave.
Tukaj smo v forumu IZDELAVA spletišč in Tody sprašuje po kvalitetno izdelanih straneh, pred vsebino. Vi ste pa našteli kul in fancy spletne strani.
80% strani, ki ste jih napisali se sploh ne validira na validator.w3c.org , to je predpogoj, da na stran sploh lahko pomislimo kot kakovstno izdelano. Nekatere sploh nimajo DOCTYPE statementa(php-si). Pa stran mora tudi bit zgrajena na CSS tehniki in to na pravilen način. Oblikovana mora biti s pomočjo CSS, ne pa popolnoma s tabelami. Koda je dobro, da je pregledna(s CSSjem lahko HTML kodo dobro sčistimo), sistematično in urejeno napisana. Potem se lahko gre gledat še dober, pregleden, kul design. To je kvalitetna stran.
Vsebina pa je zgodba zase, zakaj sploh delat spletno stran če nimaš vsebine? Spletne strani so narejena za to, da nekaj ponudiš in če nimaš kaj za ponudit ne vem kaj greš sploh delat spletno stran. (so tudi izjeme, kjer nekdo predstavi nov način desigiranja...umetnost, ampak tukaj je sam design vsebina).

Stran kot je 2advanced je zelo kul a kaj ko je neuporabna in moraš vsakič čakati 200 let preden dobiš to kar hočeš, četudi imaš 1Gbit povezavo, ker so na strani nadležne prehodne animacije, ki so kul samo ko jih 1x ali 2x vidiš. Flash je dober za predstavitve, introte in igerce, ne pa cele portale in strani z informacijami, novicami, članki.

Če bi imel čas bi lahko okurcal skoraj vsako stran, ki ste jo napisali (izvemši slo-design, w3c)
Končno ena pametna tema.. ki pa je šla takoj po zlu.

Nekaj povezav:
http://www.opera.com/
http://www.alistapart.com/
http://www.csszengarden.com/
http://texturizer.net/firefox/
http://www.markschenk.com/webdesign/ind...
http://www.simplebits.com/
LP, Gregor GRE^

Trubadur ::

Ah damm it sm se zmotu.Mislu sm strani s kerimi si lahko pomagaš:8)
Berite Thomasa!

Tody ::

Picnik : HVALA ;) Toda nisem hotel brisati nobenega linka... rezen enega sem modificiral, ker ubistvu nisem jest hotu postavljat standardov...

Brilko ::

Oblikovana mora biti s pomočjo CSS, ne pa popolnoma s tabelami.


@PicNiK: Lahka tole razložiš kako si mislu?

Tody ::

Kaj tukaj ni jasno ? Tabele kot take prihajajo iz mode iv če razlogov namesto njih se uporabljajo ukazi CSS ki dajo podoben oziroma še lepši učinek toda bolj prijazno brskalniku in hitrosti....

pivmik ::

Slovenski tutorial:
http://193.77.104.17/slo/tutorials/css/zacetek.php
Citat iz Slo-Design.com:
Vsi verjetno vemo, da uporaba tabel za izdelavo designa spletne strani ni ravno modra odločitev. Zakaj ne? Tabele so namenjene prikazovanju podatkov (tabular data). Če jih gnezdimo in uporabimo za design dobimo veliko, nepregledno kodo. Le ta pa povzroči dolgotrajno nalaganje v brskalnikih. Ker skušava prikazati, kaj se da narediti s pomočjo CSS sva se odločila da napiševa tudi kak tutorial.

Slovenski tutorial:
http://193.77.104.17/slo/tutorials/css/zacetek.php

Upam da me ne bo WebFreak tožil :) .

Če si pa vedno delal s tabelami je dokaj težko preiti na CSS veliko jih obupa. Nekateri že razumevanje tabel dela probleme in si pomagajo z DreamWeaverji ter so brez njega pri tabelah mrzli.
Vendar enkrat ko se navadiš na CSS oblikovanje in ga razumeš, spoznaš koliko prednosti ponuja in kako enostavno in urejeno je delo z njim.
LP, Gregor GRE^

Brilko ::

Ja css uporabljam, sam ne namesto tabel, ker nevem kao. Bom pogledal ma te zadeve kako css nadomesti tabele.

Drugače sam obužujem tabele in jih pišem naroke (brez DW) tak da res nevem kak je možno narediti stran brez tabele (bom pogledal, ker slo-design ej popolnoma brez).

A je pol to res da bodo tabele se začele vse amnj uporabljat kot tudi frami, ki pa že itaq skor niso več za na stran.

para! ::

Na 2advanced.com si poglejte reference. Večina vrhunskih strani.

W3C validated or not.
Death before dishonor!

root987 ::

"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

njok ::

A list apart je zame ena najlepse oblikovanih strani trenutno.

[i]URL ?
Tody[/i]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Preberi me !

Oddelek: Izdelava spletišč
1442877 (3787) FitnessBoy
»

Internet Weather (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814415 (10962) Spc
»

Slo-Tech NEST 06 slike

Oddelek: Slo-Tech
357963 (4212) Good Guy
»

CSS problem z avromatsko zgenerirano kodo - highlight string

Oddelek: Izdelava spletišč
7800 (747) webfreak
»

Programi za izdelavo spletišč

Oddelek: Izdelava spletišč
171453 (1143) darh

Več podobnih tem