» »

Vodno hlajenje in prenasanje ohisja -> pomoc

Vodno hlajenje in prenasanje ohisja -> pomoc

WhiteWolf ::

Lep pozdrav.

Odlocam se za vodno, vendar se premisljujem ce bi ga sploh naredil. Predvsem me zanima problem prenasanje kiste okoli, ce imas vodno hlajenje. Jaz kisto prenasam cez leto vsak vikedn iz studentov domov.

Radiator od lade je ze postiman, zdaj pa me zanima tole.

Ce bi sistem popolnoma nalil z vodo (tudi T ČLEN do maximuma potem ko bi odzracil sistem) in ga potem z ustreznim zamaskom na vrhu T-člena zamašil ter zamašek in vse ostale priključke stisnem z objemkami, radiator in pumpo pa fiksiram v ohišju, bi potem lahko brez problema vozil kisto v avtu tudi tako, da bi kista lezala (torej obrnjena za 90 stopinj)?

m.i.h.a. ::

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi si omislil prenosnik.
Če imaš vse v kišti fiksirano tako, da se ti ne premika, potem lahko kišto pri prevozu tudi obrneš. Če ti sistem ne pušča med delovanjem, potem tudi pri ugasnjeni kišti ne bi smelo bit problemov.
Jaz tudi nameravam svoj big tower z vodnim ta mesec odpeljat domov iz Lj, ampak bom verjetno kar izpraznil sistem, ker ga nisem že od novembra.

Privatnik ::

Ce mas zaprt sistem s T-clenom pol nebi smelo bit problema. cevko nad T-clenom nafilas cisto do vrha in zapres dol z zamaskom, da ne ostane nic lufta v tisti cevki. Zamasek nej seveda dobro tesni :D . Pol lahko obracas vse skupaj tudi na bok. Seveda je drugo ce nimas komponent vodnega prisraufanih na ohisje. Jst sm prisraufu radiator na ohisje, pumpo pa nekot drzijo cevi, ker mam PVC in se niti ne premika. Kista se cist lepo transportira.

Ce mas rezervoar je verjetno mal bol tezko, ker verjetno ni dihtig zaprt :). Zato sem jst tut raje naredu s T-clenom (pa tudi zarad prostora ker ga je bore malo :).

LP

WhiteWolf ::

Super.

Potem bom vse fiksiral, tudi pumpo.

Se nekaj me zanima. Eni pravijo da iz silikonskih cevi voda pocasi hlapi, kaj je potem bolje uporabit navadne cevi in nadevat na cevi objemke?

DejaVu ::

zato pa si naredis svoj rezervar doma iz kake flase, pa potem samo privijes pokrov :>

Privatnik ::

Ja cez silikonske cevi rahlo hlapi voda oz. antifriz ampak pomoje ni hudga, nebi pa vedu kolk tocno izhlapi. Jst mam kr PVC cev 13mm/17mm ki pride nekje 200 SIT/m. Drugace bi se dalo seveda tudi z rezervoarjem nardit ampak bi mogu bit diht. TO mora bit tak v vsakem primeru, drugace ti bo spricalo po kisti ko jo bos premetavu :D .

LP

Fury ::

Men silikonske kr dost hlapijo - v vrhnji cevi mi raven vode pade za okol 10cm/mesec (notranji premer 13mm). So pa tok tok tok tok zlo bl ql za uporabo kot PVC, da me hlapenje prov nc ne mot. Prej k sem mel PVC je bla stala, k sem mogu do kksnga dela za kaksno kratko cevko in se je ni daj premaknt nikakor... silikonske so pa tko sexy mehke, da se kr same umakenjo, pa ful manj vibracij prenasajo.

Res je pa da so drage ko prasica!

Ce se ne dotikas velik kompjutra (upgrade 1x na let) ti bolj priporocam PVC, ker je cenej in ne hlapi in bos mel lahko ful dalj zaprto vse skup brez, da se sekiras.

Druga varjanta je pa, da si silikonsko cevko nekje ven napeles (samo vrh) in lahko kadarkol dolijes brez odpiranja.

WhiteWolf ::

Bom verjetno kar navadne cevi vzel raje, ker ne hlapijo. Hvala vsem.

Eddy ::

Niso več tako drage...

V Astri na Jamovi so čez 2000 sit/m, jaz jih imam pa po 1400 /m. :D
Možen še količinski popust ;)
www.ekwaterblocks.com

WhiteWolf ::

Saj men ne gre za ceno, jaz bi brez pomisleka vzel silkonske cevi, ce ne bi hlapile. Glede na to, da prenasam sistem v obdobju faksa skoraj vsak vikend, mi ne bi bilo všeč, da bi mi voda hlapela in bi se ob prenasanju potem moral spet vedno dolivati ni odzracevati.

Eddy:Julija enkrat bom vzel tvoj blok za AMD, pa pumpo L30 in me zanima:

1. Ali pumpa L30 res tako rade crkujejo oz da se odlep en del pr impelerju?
2. Je ta blok EK-WWA samo za en tip procesorja (imam AMD), li ce menjam v prihodnosti na INTEL, moram potem menjati cel blok ali se sam pleksi menja?

Vse bo zvezano na radiator od Lade, katera je ze porihtana in priključki so tud prilotani go (tista bakrena l-člena).

3.To pomen, da morm nabavit PVC cevi z notranjim premerom 13mm? So vse navadne cevi enake ali so katere bolj kvaliteten od drugih?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

možnost da spušča vodno

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
451969 (1262) cajac
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018383 (6483) Jackass
»

Vodno hlajenje by Japan power!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
545460 (3950) T0RN4D0
»

Rezervoar VS T-clen

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311731 (1094) Fury
»

Katere cevi priporočate

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
293102 (2579) burkiburke

Več podobnih tem