» »

Windows XP SP2

Windows XP SP2

««
2 / 10
»»

mare_ ::

Mene bi pa najbolj zanimalo, kako v firewall odpreti port range? Kolker sem sedaj poskusal, lahko v tist okncek vpises samo stevilke, se presledek ali vejca ne gre.
Kolikor vem, ne moreš...

matter ::

Katero mapo moraš izbrat pri nLite-u tam ko piše Select windows installation for customization ??

Presnemi podatke iz winxp cdja in pol pokaži pot v mapo kamor si jih posnel.

sicer pa je zunaj nova verzija ki popravi kar nekaj bugov
http://nuhi.msfn.org/download.html

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Paramedic ::

Js mam problem z integracijo. SP2 se z nLitom lepo integrira, vendar se mi zdi sumljivo, da ni security centra za odstranit, mogoče še kaj manjka. Če pa integriram kar s stikalom /s:pot mi pa javi tole napako:
Zgleda je krivo to, da imam cd z integriranimi sp1 in rollup1 popravki.
Bom mal sprobal, kaj bi bilo treba narest.

Zgodovina sprememb…

mrawla ::

a so v SP2 tud vsi popravki k so bli v sp1? se prav, če bi šenkrat winse nalagu, a bi mogu najprej sp1 pa pol še sp2 naložit, a bi bil sp2 zadost?

fusionSPY ::

Ne SP2 vsebuje vse kar je vspeboval SP1 + kar je na novo, zato ni potrebno predhodno nalagati SP1.

Paramedic ::

Še nekaj: tisti, ki ste dali win na novo gor z integriranim sp2, ali vam tudi takrat ko se prvič prijavite v win prikaže kar Administrator na login screenu, tako da ni več zaslona, kjer vpišeš uporabnike in nastaviš povazavo? Ali je to mogoče zaradi nLitea?

Grey ::

A je še vedno prisoten tist bug pri firewallu? Na eni strani je pisalo, da ko je FW prižgan, kaže ikona obratno(ugašnjen) in ko je izključen kaže prižgan.

shadow ::

ru7 internet explorer core je pametno pustit v winsih, ker velik servicov se vedno deluje z pomocjo tega ... kot prvo bos recimo opazu, da ti ne dela vec prikazovanje cfm help fajlov, pa un graficni vmestin za dodajanje user accountov itd. skratka ... internet explorer core naj ostane .. ce zelis integrirat firefoxa/opero (in katergakoli druzga programa) ze ob instalaciji winsow, mas vse o tem razlozen na http://unattended.msfn.org/ ...

p.s. service packa ti ne integrira, ce tega sam ne naredis, ceprov ... bi ti priporocal ... sicer se ti skor ne splaca novih winsow gor dajat. sploh pa ... dolzina "mojih" oklescenih winsov je manjsa kot celoten sp2.
only sheep need a leader

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shadow ()

Tilen ::

Jaz sem uninstallal explorer iz add / remove windows programs. Ikona in to sicer izgine iz namizja, cendar ce gremo v neko mapo in gremo "gor", gor gor gor do namizja, lahko tam se vedno zazenemo IE. Tudi s hekpom in temi stvarmi ni problemov. Mogoce mi ravno zaradi tega ne gre instalirat SP2 ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Nocko ::

Če si želi kdo narediti svoj XP CD z integriranim SP2 naj si pomaga z tem

http://www.winbeta.org/forums/index.php...

Naj bi delovalo, a jaz še nisem poizkusil!

mchaber ::

Kako se pa odstrani SP2, ker ne deluje nek program, ki je podoben Kliku? (od NLB sem pa šele danes dobil sporočilo, da na SP2 ne deluje;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mchaber ()

Nocko ::

Hmm, zanimivo zanimivo!

Sedaj sem se tudi jaz DL tazadnj Nlite 0.98.7 ali pač kolk je in sem malo raziskal te stvari, moram priznati, res zelo zelo uporabna zadevca!

Imam pa nekaj vprašanj:

Je kdorkoli integriral za tadnji SP2 final not in če mu je potem vse OK delalo, nekje na netu sem zasledil crack da ti kao odpre tistih 10 na pol portov ali kaj je že in me zanima če bi lahko tudi to integriral?

Prav tako ko odstanjuješ tam posamezne komponente, mi lahko kdo prosim pomaga izbrati tiste ki jih neglede na zahtevnost uporabe ne potrebuješ, tam sem videl jezikek, kako je z tem, pa polno je nekih stvari!

Hvala za pomoč že v naprej!

@ Nocko

frikec() ::

mchaber: uporabi system restore point. Namreč po namestitvi SP2 ActivCard na serijskem portu ne deluje več. Če imaš USB dela OK.

mescaline9 ::

Ja men nikakor ni šlo ActivCarda na serial (COM) zrihtat po instalaciji SP2. Sm SP2 odstranu pa vseen ni šlo. Na koncu sm naredu kr reinstall winsov. Čeprav se mi zdi, da bi se loh mal bolje poigral s servisi. Tudi po instalaciji winxp+sp1 sem moral ročno zagnat ene servise, da mi je delal.

Servisi za pogledat pa so:
2 servisa k mata ActivCard na začetku imena
Pol pa še od winsov SmartCard.... nevem kaj.

Če bo še kdo mel probleme, naj se proba tam igrat, in valda s pc/sm gledat, če zazna čitalec.

/dodatek
Bojda so eni problemi z nLite-om in integracijo SP2 RTM. Poglejte si uradno stran nLite-a. Meni zaenkrat deluje vse normalno.

Zgodovina sprememb…

frikec() ::

Odstranitev SP2 iz Add Remove ne pomaga. Uporabit moraš prav System Restore Point.

mescaline9 ::

Že že:) Sam, če je na off ti ne pomaga:)

cekr ::

1. A je že kdo poskusil BlueTooth usposobit na sp-2? Zadeva naj bi bila v sistemu, samo več kot inštalacija driverja mi ni uspela. Oz. a naj bi bilo to vse?

2. Pa še en problem, ki se je pojavil na vsaj dveh računalnikih;
Problem UDMA. Na primarnem disku se nikakor ne da vklopit UDMA. V SP-1 je delovalo normalno.

Iz teh težav sklepam, da ta SP2, še ni tako dodelan kot bi moral biti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Paramedic ::

BlueTooth je zdaj podprt v windows, le da če maš že od prej poseben sw zanj, potem ga lahko prvo odinštaliraš, potem maš pa povsem enostavne nastavitve, ne vem kaj bi lahko šlo narobe.
DMA pa ne vem zakaj ne bi delal, poskusi odstranit iz device managerja, pa se po restartu nazaj inštalira.

cekr ::

Vse variante probal z UDMA pa ga vedno vrže nazaj na PIO.
Bom jutri še preveril, če je kaj narobe z IDE vmesnikom, ker na drugih portih deluje vredu.



Bluetooth sem že usposobil.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

ssitcm ::

Za delovanje ActivCard-a pod SP2 je potrebno zamenjati/namestiti nov gonilnik za ActivKey. Mogoče ga lahko dobite pri firmi/zastopniku Crea d.o.o.

kalcek16 ::

Jaz imam pa sledeči problem: downloadu sem si service pack2 in ko kliknem na inštalacijo se mi zažene inštalacije in una modra črta pride do konca. (se pravi da je inštaliran) potem pa ne naredi nič, samo izgine inštalicijsko okno, kot da je nameščen, sam v resnici ni, pa tud če ponovno zaženem računalnik ni nič.

Microsoft ::

Pa zagledas tole sliko (in vse naslednje) ali ne?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

mohha53 ::

by Nocko:
Prav tako ko odstanjuješ tam posamezne komponente, mi lahko kdo prosim pomaga izbrati tiste ki jih neglede na zahtevnost uporabe ne potrebuješ, tam sem videl jezikek, kako je z tem, pa polno je nekih stvari!


Meni bi bilo tudi v pomoc, hvala

Myk

Paramedic ::

Pustita vse kljukice prazne, razen za stvari, ki si popolnoma siguren, da jih ne rabiš in si siguren, da ne bo kakih problemov v dalši uporabi. Meni so ene najbolj brezveznih komponent MSN Explorer, Indexing Service in Windows Messenger, ker inštaliram novejši MSN Messenger. Ostalo je pa tako - če kaj takega odstraniš ti lahko pokaže kako napako, če se ravno v tisto stvar podajaš. Lahko odstraniš tudi igre, screensaverje...
Priporočam, da si testno inštaliraš nekam (na drugo particijo, lahko v kak VirtualPC, VMWare...), ker je prav, da sprobaš kako je s tem, kar si odstranil.

Mene samo še zanima, zakaj se mi po inštalaciji pokaže kar welcome screen z edinim Administratorjem, namesto tistega zaslona, kamor si prej vpisal imena uporabnikov.

mohha53 ::

Si ze kaj prevec odstranil, hehe!

Ne vem, vem pa da nisi edini, men je to delalo, kadar sem kaj shell spreminjal. Popravit nisem nikoli znal!

Še nekaj, a lahko z nLite "pomanjsam" tudi WinXP 64bit, in kako je z SP za tole razlicico? Prosim odgovorite tukaj

Hvala, Myk

Fim ::

Mogoče komu pride prav:

Če kdo uporablja ZoneAlarm naj ga pred instalacijo SP2 obvezno deinstalira. Če ga samo odstraniš iz StartUp-a ne pomaga. Meni se je namreč na dveh PC-jih zgodilo to, da mi ni delovalo celotno omrežje. Ko sem deinstaliral ZA pa je bilo vse OK.

Tilen ::

Mama v sluzbi ima WIN XP SLO, kaksne so spremembe po namestitvi, ve kdo? DA nebom gor nalozil in bo mati popenla, ker bo vse v ang.

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jurre ::

sem probal na enem kompu kjer so slovenski, pa je vse ostalo normalno slovensko, tudi med instalacijo, kjer je bilo pri meni vse anglesko

Tilen ::

tnx
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tear_DR0P ::

Mami nč ne gor devat na služben računalnik, sploh če je v večji firmi!!!!! Kr pol majo pa firmini admini delo da spucajo tisto sranje kar ga otroc na mamine računalnike naserejo!!!!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Microsoft ::

Dodal bi nekaj glede SP2 in Symantec.

Pri meni vrstni red ni bil vazen. Instaliral sem najprej Symantec I.C.S.2k4, potem pa se SP2. Na zacetku mi je potem tezilo, da ni antivirsu zascite, ceprav je bila. No, potem je vse skupaj izginilo, ko sem pognal LiveUpdate in je dol potegnilo popravek za to. Pri tem se di odpre eno okno in ti nekaj napise, da je zdej PC pod kontrolo Symantec (al neki takega).

Tako, da ce boste namescali SP2 in Symantec na PC, vrstni red ni pomemben.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

Mami nč ne gor devat na služben računalnik, sploh če je v večji firmi!!!!! Kr pol majo pa firmini admini delo da spucajo tisto sranje kar ga otroc na mamine računalnike naserejo!!!!

čisto se strinjam.. parkle beg od maminega računalnika če dela... itak majo admina ki je plačan za to da porihta... (čeprav so ti admini že neštetotkrat dokazali da nimajo pojma...)

Tilen ::

tocno tak ;) je v malo vecji "firmi" ja ... (sekretarka OZS)

Nisem nic spreminjal.

Bodo ze z ljubljane preko remote uredili. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

PARTyZAN ::

kisser ::

Beda, po enotedenskem cakanju in branju na tone kritik na racun sp2, sem se odlocil, da installiram. Pa mi javi, da nimam pravega windows-key. Pfff, pa niso reklamirali, da bomo lahko SP2 upgradali tudi uporabniki nelegalnih kopij, ki je itak k***, da ni za govoriti kako. Se ena zalost iz ameriske strani.

Obstaja kakna resitev, link, kjer sp2 upgrade deluje na ilegalnih xp-jih?

kisser
----------------
Klepetalnik 3.0
http://ruleless.com/klepetalnik

Microsoft ::

Sej vredu tale integracija, samo tudi instalacija SP2 posebej ni kaka posebna muka. :)

Drgace pa lepo. Bo treba enkrat poizkusit. Ce ne drugega, zaradi firbca.

kisser, mislim ej, kje ti zivis? Imas pirata, potem pa se bunis, da so smotani, da se SP2 ne dela. Kupi si original pa ne jamraj!!!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

tisti vodic na slo-comp je kul, samo prosim spremenite slikico tam ko treba dodat source SP2 fajla, namrec ta path mora bit v narekovajih drugace stvar ne deluje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

A je tale link ze kdo objavil?

hudicek7 ::

Jaz imam pa po namestitvi SP2 to težavo, da imajo vsi folderji dovoljenje le za branje in ne za pisanje. Kje bi se to izklopilo? Tudi če v lastnostih folderja odstranim kljukico ob Samo za branje, to nič ne pomaga, ker se naslednji trenutek ta kljukica spet pojavi. Zato mi PHP strežnik ne deluje, tako kot bi moral. Kaj nima nobenm od vas takih težav?

Daedalus ::

>Mami nč ne gor devat na služben računalnik, sploh če je v večji firmi!!!!! Kr pol majo pa firmini admini delo da spucajo tisto sranje kar ga otroc na mamine računalnike naserejo!!!!

Če majo admini kaj pojma o svojem poslu itak ne bo mogel nič naredit... Edino, če so tak "pametni," da dovolijo navadnim userjem laufat z admin/preveč pravicami...

Hmm, kaj namerava MS kaj narediti v zvezi s težavami SP2, al bo treba ubrati kako bolj partizansko taktiko? Glede na to, da mamo na firmi kar lepo število mašin za vzdrževat, mi partizanska taktika ne diši preveč:O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tilen ::

Če majo admini kaj pojma o svojem poslu itak ne bo mogel nič naredit... Edino, če so tak "pametni," da dovolijo navadnim userjem laufat z admin/preveč pravicami...

Ce se zadeva ureja preko remote controla bi ja menda mogli dodelit pravice administratorja ce hocejo kaj uredit, kaj mislis ;)

Lahko jih pa totalno zajebem in naredim da je majka user. :P :)

Sicer pa je ta racunalnik pomoje malo smesen.

Kupili so ga pri Mlacomu ene 6 mesecev nazaj in ne vem zakaj ima not R9600PRO in 120Gb disk plata je epox 8RDA+ in Barton 2500+ ter LCD 17" :)

Pomoje za te odločbe \ obrtna dovoljenja, ki jih moja mati izdaja cist prevec, vsaj disk in grafa. Drzava spet razmetava z denarjem tam kjer ni potrebno.


SP2 pa se nima gor ;) pametni/"nespametnI" admini cakajo?

Pametni. (IMO)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matty ::

Eno vprasanje glede Windows messengerja in SP2. Pred instalacijo SP2 mi je na windows messengerju vedno kazalo, kdaj je prisel kaksen mail na hotmail. Ko sem kliknil "my email box" mi je pognalo hotmail. Po instalaciji ne kaze vec "novosti" na hotmailu, ob kliku na prej omenjeno povezavo pa mi odpre Outlook...

Se da v win messengerju kje nastavit , da je default mail hotmail?

Tilen ::

Tudi jaz sem danes presaltal USPESNo na SP2. Zadevo sem pred tem integriral v navadne XP-je, zapekel in VoILa. Super dela, zaenkrat. Tudi z MSN-jem nimam tezav kot ti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

lalan ::

Mene pa zanima.za kaj mi auto update ne naloži sp2.Sem vse nastavil,kot je vodič na Microsoft Slovenija?

Tilen ::

Ker ga se poskusni zajcki nismo dovolj stestirali. Cist resno mislim.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

em WTF! danes hocem zapect prvi DVD-R na svojem Lite-On -cku in mi vedno ko hocem kaj spect javi Error in morm restartat masino. Preden sem spekel DVD podatkov sem hotel (takoj po namestitvi) zapeci system backup diska, ce bi kdaj pac hoto na hitro nov sistem gor in mi v nobenem programu ni hotlo pect pa sm mislil OK .. crap software.. zdaj pa to 8-O 8-O ?!?!

A je ze kdo z nalozenim Sp2 v nerotu pekel kaksen DVD ?

ps: Tudi v msnju opazam pizdarije. V trayu kaze kao da nism konektan, klikem 2x kaze status Online tam v trayu pa mam se kr krizec zraven.8-O

lp,

Tilen (SAAAD)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Quickbeam ::

Zanimiv problem s service packom... po instalaciji se windows več ne naloži, vedno obstane pri logotipu na črnem ozadju.
Računalnik je nov - P4 2,8 QDI P4I865PE, 1GB RAM, Radeon 9600, 12GB SATA... Večkrat sem že instaliral win, vedno dela vse do instalacije SP2, potem pa konec veselja. Ko grem v safe mode se nalaganje ustavi pri driverju agp44.sys. Probal sem ga že onesposobit pa ni pomagalo.

Tilen ::

Resil problem.

Nalozil sem win XP in nato se SP2 in zadeva dela BP.

Weird... 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tr0n ::

Tilen: Mi gre s SP2 normalno pect DVDje in CDje v Nerotu.

Tilen ::

Na kak nacin pa si instaliral? meni npr. ce integriram v instalacijo pol ne dela, ce pa instaliram navadno XP pa pol SP2 gor pol pa dela bp. Like now.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
678146 (5943) Keyser Soze
»

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
777814 (7814) darkolord
»

Express Install za Service Pack 2

Oddelek: Novice / Varnost
453770 (3770) Izi
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717679 (7679) Vlady
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
908070 (8070) MrStein

Več podobnih tem