» »

protinapetostne zascite - par vprasanj

protinapetostne zascite - par vprasanj

Xplicit ::

zandnic sm gledu Belkinove protinapetostne zascite (al kak se temu rece) - kao ce strela uzge da ti nc ne skuri

pa sm gledu enga k je kao razdelilc z ene 8 vticnicami, prikljucek za telefon in kabelsko tv

zdej me pa zanima - a ce se preko tega prikljuckja za kabelsko tv priklopi kabel od kabelskega interneta a to kej vpliva na kakovost povezave?

pa se to - ca uzge strela, ima ta razdelilc notri eno ali vec varovalk? ce recimo uzge skozi prikljucek za telefon ali tv al bo pregorela tudi varovalka od elektrike?

btw - koliko pol stanejo te rezervne varovalke?

Hammer123 ::

Naj nebi motilo povezave.
Varovalke so čisto poceni.
glede števile varovalk pa nimam pojma, me pa zanima.

slawc ::

samo toliko v vednost da 100% zascite proti udaru strele ni, upam da se zavedas tega. Verjetno pa omenjene (ali pa kaksne druge) prenapetostne zascite res delujejo v kar veliki vecini primerov.
LP, Slawc

Hammer123 ::

nekje sem prebral da te zaščite v povprečju zaščitijo 60% elektronike. Procentualno je to zelo malo, vendar če imaš zaščito vseeno manj tvegaš!

iNN ::

hm, ja jest sm mel kao zascito za ADSL & ISDN linijo in je udarla strela pa mi je fuknel use skatle (tist razdelilc pa se neki k sluzi temu da se lahko priklopi zraven se fax)na sredo hodnika priblizno metr pa pol od stene na katero so bile namontirane, tko da ti priporocam da bi si rajs takrat ADSL odklopu (ko treska) vsaj to jest delam (od tiste tragedije dalje).
==

Hammer123 ::

kakšno zaščito si pa imel? a si imel tudi zaščito linije? pa je strela vžgala v telefon kabel ali v štrom?

int47 ::

Glede belkin Surgemaster zaščit, glej moj post tukaj.

Spajky ::

V začetku julija je tle pr meni fejst počlo (že 12 let ne tako!), TV in pripadajoče zadeve na enostavnem Belkinu; TV preživu (na srečo imel samo notranjo anteno prklopleno), napajalc za anteno na strehi pa je spajcalo (šus indukcija pršla po antenskem kablu, sem popravu). Komp preko Ahoku zaščite; spaslo modem, telefon in komp, je pa res da je začel kasneje zezat in sem mel nekaj lotanja po plati in napajalcu pol čez čas. Ta zaščita mi vsako leto vsaj enkrat spasi moj superduper interni modem in komp, menjam samo varovalke not. Samo tokrat je blo prehudo. Sem imel vsaj kaj malega za popravljat, sosedje so namreč zmetali v kontejner kup elektronike ... meni ozemljitev v bajti je kako bog zapoveda!

Kar se pa tiče tiste Belkin vračila dnarja za skurjeno - IMHO reklamni trik; sem čital enega amerikanca na Usenetu, ki je vse napravil kot treba, pa še danes ni videl svojih 10k $ škode povrnjene ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Jst ::

Moje mnenje:

Če ti strela udari direkt po omrežju (električnem, telefonskem, kabelsekem,...) ti ne pomaga nobena zaščita. Te prenapetostne zaščite te varujejo samo pred konicami nihanja napetosti. Sicer je to v večini primerov dovolj, ker ima skoraj vsaka hiša strelovod, polno varovalk in podobnih zaščit.

Glede vračila denarja je pa odvisno od uvoznika/proizvajalca. Vendar še eksplicitno piše, da odgovarjajo za nastalo škodo, potem ne bi smelo biti nobenega problema. Še posebej, če posreduješ zaščito znanega proizvajalca.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Keyser Soze ::

Imam belkina tako na računalo kot na tvju. Pa sem sedaj vsaj brez skrbi, ko zunaj treska. Mi je že skurilo 2 modema in telefon. Sicer še pred zaščito. Ampak mi je pa dokrajčilo in sem šel kupit to zaščito.

Če ne drugega je vsaj živce vredna.:D

Kar se tiče varovalk jih pri Belkinu ne moreš menjat. PAč resetiraš enoto, če jo lahko, in to je to. Če je reagirala pravilno.:\

Če jo pa prekuri(zaščito) pa pač pokličeš zastopnika in ti pošljejo servis, da pogleda, če je vse tako kot je treba in potem naj bi ti nadomestili prekurjeno zaščito ter prekurjenno elektroniko.

To je teorija. In to ti garantira uvoznik v pogodbi. V praksi pa še nisem izkusil. Je pa res, da je ob enem manjšem sunku pred kakšnim tednom, malo zrukalo TV ki ni priklopljen na zaščito - je imel malo čudno sliko nekaj časa - računalu in TVju na zaščiti pa ni bilo nič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4714954 (11420) mojca
»

Katero zaščito in kako deluje?

Oddelek: Kaj kupiti
72585 (2363) Spajky
»

Prenapetostna zaščita!!

Oddelek: Kaj kupiti
305405 (4532) Tomson
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638641 (7043) AngelOfDeath
»

ADSL in nevihta

Oddelek: Strojna oprema
463393 (2321) krho

Več podobnih tem