» »

Janeza aretirala hrvaška policija

Janeza aretirala hrvaška policija

cekr ::

Nas Evropa nuca za varnostni kordon pred Balkanom, ne pa za vrata.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Daedalus ::

>Toda kaj, če smo pa tako zaljubljeni v Sartra in druge leve evro melanholike.

Thomas, Sartra mi pa čisto na miru pusti0:)

>Naj se arbitraža postavi kot pogoj za vstop CRO v EU in basta, do takrat pa pri miru bit. Ker če hočemo bit koristni za EU, moramo pokazati, da smo se dvignili malo ven iz balkanske čorbe in da nas lahko ponucajo kot "vrata v Balkan".

Hrvaška arbitražo hoče, Slovenija je noče. To naj bo že enkrat jasno. Ob arbitraži smo takoj brez polovice piranskega zaliva, zato je naša politika noče. Tisti, ki bo javno priznal, da gre pol piranskega zaliva pa-pa, ne bo več preživel v političnem smislu...

V glavnem, naši hočejo iz lokalnega spora naresti spor mednarodnih razsežnosti. Baje bojo celo obvestili NATO o tem. In potem bojo razočarani ugotovili, da je to ipak lokalna zadeva, ki jo bomo mogli rešiti sami. Za vse tiste, ki pa razočarano ugotavljate, da EU ne bo strila ničesar - že pred vstopom Slovenije v EU, mislim da lani nekje ob takem času, ko so bili neki zapleti, je dala EU jasno vedet, da je to stvar Slovenije in Hrvaške ter da se nimajo namena vmešavat. Tako da, wake up in od naših politikov zahtevat bolj učinkovit pristop k reševanju problema, ne pa tako froci v vrtcu grozit z "močnejšimi kolegi." Ropova izjava je pa itak huda diplomatska napaka, celo Rupla mu je uspelo posekat. Če bo interes EU meti Hrvaško zraven, bo takrat na Slovenijo izvajala tako hud pritisk, da si nihče pri zdravi pameti ne bo upal pomisliti na uresničitev tele nezrele grožnje. Za našo politiko mam pa itak samo eno sporočilo - odrastite in se začnite obnašati bolj zrelo in odgovorno. Drugače ne bomo nikamor prišli...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BlackHole ::

Hmm, ma res ne vem ali je potrebno toliko komplicirat in debatirat okrog tega. Jaz ne vem, ampak a ni povsem jasno kdo je ravnal prav in kdo ne. S tem mislim, a imajo hrvaški policisti tam (kjerkoli je pač to bilo) pravico ligitimirati slovenske državljane ali ne in ali je dolžnost slovenskega državljana se tam legitimirat ali ne? Če se da na odgovorit z DA ali pa NE, pol je vse jasno. Se da?
LP Marko

Tear_DR0P ::

Če smo normalna in kulturna država, se nam ni treba peteliniti s pestmi in orožjem, to je rezervirano za omejene pajace brez moči.
In kdo je potem v tej sliki G.W.Bush oziroma kam spadajo ZDA????

No to da je šel podobnik na tla je zato, ker je lesen>:D. policaji so ga pa mal obdelal, ker se je slučajno šetal mimo table kjer piše da je tam mednarodni mejni prehod. In on ni šel po najbolj pravi strani table. Tud če ni meje natančno določene, se vsi držimo tega da je tam mejni prehod (Al smo mogoče mi drugorazredni državljani). Če on nebi bil primitiven provokator bi lahko brez snemanja šel 5 metrov stran od table, pa nebi smel met težav, če bi jih pa mel, bi se temu rekl zelooo resen incident.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

BlackHole - generalni direktor policije je izjavil, da slovenska policija na področju incidenta ne izvaja jurisdikcije. Torej jo hrvaška policija, ki seveda ima pravico zahtevati dokumente od slučajno mimoidočih. Podobnik si je pač želel malo politične propagande, pa je naletel na pregrete hrvaške policijske glave. Ne razumem pa naše politike, ki se obnaša, kot da bi bil ta incident načrtovan in povzročen s strani hrvaškega političnega vrha. In napihujejo zadevo preko vsake razumne meje. Očitno naša politika brez "močnih ostalih" ni sposobna reševati zapletov. Ampak se vsaj vidi, kako tale oblastniška banda drži skupaj. Če bi mene scebali tam, se ne bi nihče kaj dosti sekiral. Tako so se pa tile nesramni in predrzni Hrvatje spravili na člana vladajoče kaste. Zdaj pa ta vladajoča kasta dela škandal mednarodnih razsežnosti... Nesposobni bedaki, kaj drugega tu ni za dodat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

username ::

Vedno bolj sm prepričan, da evropa ni vredna pol gnilega (autocenzura) lulčka in vedno bolj se nagibam na stran ZDA. Oni so oholi, mogoče pretirano militaristično razpoloženi, ampak vsaj vedo kaj hočejo in se znajo postaviti zase in kar je še najbolj presneto res znajo braniti lastne interese.
Sicer se mi zdi tole zgoraj malenkost pretirano, je pa tudi nekaj na tem.

Namreč mogoče bo kdo malo bolj trezno razmišljal o o EU in ZDA. In ugotovil, da ZDA niso tak bavbav ter da ni treba EU nekritično kovati v zvezde (čeprav je članstvo v EU koristno). I won't hold my breath, however. USA je pač vnaprej določena za taglavnega bad guya, realna dejstva na to ne vplivajo.

Je pa razumljivo in logično, da bodo v EU previdni pri postavljanju na eno ali drugo stran (beri: bodo v glavnem prepustili, da se SLO in CRO med sabo zmenita).

jim je v Bruslu mar za nas. Ne se slepit. Mi imamo samo takšno lego, da vidijo samo naše ceste, ki jih gradimo z lastnimi sredstvi. Po njih pa se prevežajo in jih uničujejo vsemogočni tovornjaki.
No glede cest je tako: lahko bi jih gradili tudi s tujim denarjem (preko koncesij). Vendar pa bi tuji investitiorji potem seveda sami pobirali cestnine. Veliko denarja bi torej šlo mimo DARSa (verjetno Darsa sploh ne bi bilo) in s tem mimo žepov ljudi iz Darsa...

sorry za OT
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Mercier ::

Dedalus:
Zdaj pa ta vladajoča kasta dela škandal mednarodnih razsežnosti... Nesposobni bedaki, kaj drugega tu ni za dodat.

Če ne bi oni bili po nekaj urah nazaj v Sloveniji, bi LDS volitve gotovo izgubil, IMHO.

Pa, kvragu, naj se še Slovenci malo zbunijo, zakaj pa ne? Ljudje bodo pomirjeni.

Hasper ::

kot ste ze sami ugotovili je tale incident preveč predvolilno obarvan. kljub temu pa mislim da takšnega početja hrvaške policije ne bi smeli tolerirati na kraju kjer meja ni določena. Prav bi morala slovenska policija zaščiti slovenske ribiče ki ribarijo na področju (kjer meja spet ni določena), ne pa da pustijo da jih hrvatje vozijo v buje. Skratka slovenskim politikom se jebe za nas Slovence. Oni hočjo nič drugega kot spet en mandat. Da bojo lahko napajali svoje debele riti naredili pa nič ali pa zelo malo. V 13 letih kar je na oblasti LDS ji ni uspelo uredit meje s hrvaško. Še več, dopušča grobo posredovanje hrvaških policistov na spornem območju. Žal je tako da bi moral v slovenski politiki zapihati nov veter. Kaj bodo naredili ti ki so v politiki že več kot 15 let (tako levi, sredinski in desni). Pokradli in nabrali so si že vse kar je bilo kaj dobrega in kar je bilo kaj vredno. Vse skupaj me kar žalosti ker ne vem kam vse to pelje...

glede slovenije in Eu. Napačno bi bilo če bi se slovenija pri takih incidentih preveč opirala na EU. Nekatere probleme bo pač morala rešiti sama. Če ne si bo prej ali slej pridobila status "zdraharja" v evropi, hrvaška pa si bo mogoče kratkoročno celo pridobila prednost pred slovenijo. to pa ne bi bilo dobro ane.

Prav tako sem razočaran nad hrvati. Vsako leto ko hodim na hrvaško morje bolj. Tu mislim predvsem do njihovega odnosa do nas. Ne moreš verjeti kako so (večina, tisti peščici se opravičujem) sovražno nastrojeni do nas. Prav zaradi tega sem si letos privoščil dopust v dalmaciji kjer naj bi bili odnos nekoliko boljši kot v istri. Hm. Načeloma je to res vendar sem kljub temu naletel na nacionalističnega lastnika nekega bara (bar je bil LAško), ki nam je "jebal majko" in ne vem kaj še vse. Mislim to je pa preveč. Jst jim nosim denar v zameno dobim pa psovke in občutek nezaželjenosti. Denar je sicer ok a ti Slovenac vozi.
počas bo treba razmislit o drugih destinacijah. Sicer mi je hrvaška obala všeč vendar ne za vsako ceno (pa ne mislim denarno). Mislim da bi si morali slovenci (večina) eno leto privoščit dopust brez hrvaškega morja. Verjemite kako bi si jim kolcalo po nas. :)
mogoče mal off topic ampak vseen upam da admin ne bo zbrisal posta.

lp

BlackHole ::

kljub temu pa mislim da takšnega početja hrvaške policije ne bi smeli tolerirati na kraju kjer meja ni določena

Ja zakaj pa ne, če pa " rešeni vojak" Podobnik ni hotel pokazati dokumentov?! To je očitno izzivanje.
LP Marko

Keyser Soze ::

Če slo. policija ne nima "oblasti" nad tistim ozemljem to še ne pomeni, da jo potem pod nujno izvaja Hrvaška. Lahko jo. Ni pa pogojeno s tem.

Sicer pa se mi tu vse skupaj zdi mlatenje prazne slame. Saj nihče ne ve kje teče meja. Hudiča in potem lahko debatiramo o upravičenosti ali ne posredovanja hrvatov?:\

Je pa bilo posredovanje policije očitno kršenje oz. prekoračitev pooblastil. Vsaj s stališča tega kako imamo to urejeno v Sloveniji. Lahko pa da imajo tam doli pač malo drugačne pravilnike. Takšne bolj "balkanske".

Korektnosti pa od Hrvatov izgleda da ni za pričakovati. In zatorej ne vem, zakaj mi ne zaplenimo tistih par barkač in se obnašamo s približno istim odnosom.

P.S.: Slovenska ponižnost... Kam nas bo pripeljala?

BlackHole ::

Če slo. policija ne nima "oblasti" nad tistim ozemljem to še ne pomeni, da jo potem pod nujno izvaja Hrvaška. Lahko jo. Ni pa pogojeno s tem

No, to sem tudi hotel vprašati. Ampak mislim da ONI točno vejo kaj kdo lahko in kaj ne sme. NE vem, kaj se zdaj grejo.
LP Marko

Daedalus ::

Meni se vse bolj dozdeva, da je se je incident zgodil predvsem zaradi tega, ker je Podobnik želel malo publicitete, pa je pri tem naletel na pregreto policijsko glavo. Jaz zaenkrat ne bi še mešal hrvaške državne oblasti sem, ker ne more biti oblast odgovorna za vsako prekršitev policijskih pooblastil. Če pa ne bojo ustrezno ukrepali proti tistim pregretežem, pol so pa zelo sokrivi. Let's wait and see...

Se pa naša oblast obnaša, kot da bi bilo takšno posredovanje načrtovano. Tega (zaenkrat) ne verjamem. Pač bad timing, pa ravno zaradi tega ni vredno napihovat vsega skup...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Hammer123 ::

Preberte si v današnjem Delu komentar neodvisnega hrvaškega političnega analitika Davora Gjenera. Situacija Hrvaške...

Keyser Soze ::

A hoče kdo potegnit vzporednico tega dogodka z hrvaškimi ribiči?

Ali pa recimo povedat kdo je delodajalec hrvaške policije in kdo ji daje direktive?

Žal, moram rečt, da se te stvari rahlo nabirajo in vsaka stvar ima svojo mero dobrega okusa.

Bull. Nekateri bi spet radi reševali zadeve z belimi rokavičkami. Kako tipično slovensko(Sedaj razumem Godino in njene Slovenceljne-žalostno ampak true).
Hrvaška se že dolgo časa ozira stran ob kršitvah svojih državljanov in ne ukrene nič. Oni kršijo našo suverenost in se ob tem požvižgajo na opozorila naših organov. Seveda te osebe spremljajo njihove organi pregona. To je OK. Kajneda? Da ne bi slovenceljski policajčki slučajno položili roke na te osebe.

Ja. Za nas Slovenjceljne ali Alpske Janeze kakor nam pravijo vrli sosedje je to popolnoma zadovoljivo. PAč smo hlapci in bomo to ostali. Ali pa je bolje če se izrazim tako, da imamo na oblasti hlapce, ki jih podpirajo hlapci.

cirecire ::

Meni se vse bolj dozdeva, da je se je incident zgodil predvsem zaradi tega, ker je Podobnik želel malo publicitete

Jaz zaenkrat ne bi še mešal hrvaške državne oblasti sem, ker ne more biti oblast odgovorna za vsako prekršitev policijskih pooblastil.

Deadalus:

Ali si te že kdaj prečkal kakšno mejo v kakšni normalni državi. Na meji vedno stojijo uniformirane osebe (cariniki, policisti).

Kaj pa so deleli na meji skupaj z hrvaškimi policisti neki civili in vklepali Podobnika in ostale v lisice. Na obali vsi govorijo, da so bili med temi civilisti tudi hrvaški ribiči.

Vsakemu otroku je lahko jasno, da za to provokacijo leži hrvaška oblast.


Sem z zanimanjem prebral cel post.
Mislim, da se Hrvati nimajo, česa bati. Naj si preberejo ta slo-tech forum pa bodo videli koliko zaveznikov imajo celo med slo-tech forumaši.

gpg ::

Preberte si v današnjem Delu komentar neodvisnega hrvaškega političnega analitika Davora Gjenera. Situacija Hrvaške...

Kaj pa ga dela neodvisnega?

Keyser Soze ::

Torej Sanaderja ne skrbi umik Slo. podpore njihovemu vstopu v EU.

Mi sedaj lahko kdo pojasni, ali obstaja še kakšen drug način vstopa v EU oziroma zakaj sploh podpreti Hrvaško pri njihovem približevanju EU, če tako ali tako ne rabijo naše podpore?

Tale hrvaški ego je pa čez vse meje. Če bi mu naš segel vsaj do kolen, bi že marsikaj dosegli. Tako smo pa še vedno Slovenceljni.

MadMicka ::

cirecire, kaj neki so delali?

Eno uro so jih hrvaški policaji prosili, naj pokažejo osebne dokumente in to na ozemlju kjer to nesprono lahko storijo. Matr, če pa na mejni postaji ne smel legitimirat ljudi, kje pa jih lahko....

In Pododnik in njegovi so jih eno uro nadiral, češ oni so bla bla bla in stojijo na bla bla bla...

Normalno, da so policaji poklicali na pomoč kolege, ki znajo narediti red. Kaj pa naj drugega naredijo.

In potem se najdeta hlapca Keyser Soze in cirecire, ki trdita, če prav razumem, da kdor ni hlapec, tako kot onadva, je pa zaveznik hrvatov :D

Pa še tista o sporazumu Račan - Drnovšek, češ, da se Hrvati držijo tistega, kar jim po sporazumu pripada, ne držijo pa se tistega, kar po sporazumu pripada Sloveniji.

Dejmo še pripopat tekst tega sporazuma smle gor (sej že mal brskal, pa ga nisem našel).

Tako bodo stvari bolj jasne. Tako kot so bolj jasne sedaj, ko je The Jack nalepu sliko od Jorasove bajte in okolice :)

Keyser Soze ::

No NoraMicka. Potegni črto oz mejo na dotični slikci in še začrtaj kraj dogajanja oz kje so policisti eno uro prosili udeležen naj izkažejo svojo identiteto ter jim nato odvzeli prostost(s prekomerno silo)?

Balandeque ::

Kaj pa če bi človek prečkal slovenski mejni prehod, se spomnil, da je pozabil zapreti plin , obrnil, in šel nazaj... To je teoretično naredil JP, le da je vmes še eno lipco posadil..:D .
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Keyser Soze ::

Če ne bi prestopil hrvaške meje nič. Samo na Slo strani bi ga vprašali kaj je narobe.:D

Daedalus ::

>Sem z zanimanjem prebral cel post.
Mislim, da se Hrvati nimajo, česa bati. Naj si preberejo ta slo-tech forum pa bodo videli koliko zaveznikov imajo celo med slo-tech forumaši.

Cirecire, nekateri tule za razliko od tebe vlečemo sklepe iz uradnih informacij. Ko bo potrjeno, da so bili zraven hrvaški ribiči, bom to vključil v svoja stališča. Poleg tega je pa tvoj post rahlo žaljiv in te zato naprošam, da v prihodnje paziš na nivo pisanja. Če pa iz mojih postov ne znaš razbrati, da zahtevam od NAŠE oblasti odgovorno ravnanje, pol ti pa ne morem kaj dosti pomagati.

Sicer pa tale članek lepo pove tisto, kar sem že jaz. Pretiravanje, pretiravanje in še enkrat pretiravanje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Keyser Soze ::

Hm, tale Darijan je pa zgleda ravno prišel k Delu.

Pa niti nima vpogleda v celotno dogajanje glede naše meje ob in po morju.

cirecire ::

Normalno, da so policaji poklicali na pomoč kolege, ki znajo narediti red. Kaj pa naj drugega naredijo.

Madmicka:

ja sure.... Ko jim niso hoteli pokazat dukumentov so pa poklicali na pomoč kolege iz bližnjih vasi, kot to počne policija v normalnih državah.

Daj prosim te lepo povej mi eno državo kjer civilisti na meji delajo red. Mogoče kje v centralni Afriki.


Deadalus:

tale tvoj članek(Delo) sploh ni vreden komentarja. Že videno leta 91, ko sta Mladina in Delo satanizirala Demos, ki naj bi provociral miroljubno JLA in razbijal multikulturalno Jugoslavijo.



Sicer pa nič bat. Po volitvah bodo ZL, LDS in Stranka mladih Slovenije sestavile vlado in vse bo po starem. Samo "Ljepa njihova" se bo zopet malo povečala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Keyser Soze ::

Mici, še vedno čakam. Ene par puhlic si tam navedel, sedaj pa nič od nič od tebe. Kaj ko bi jih malo nafilal. Da dobijo malo smisla.

Daedalus ::

Keyser in cirecire - če mislita, da lahko napišeta kaj boljšega kot avtor dotičnega članka, dajta. da vidimo vajin "celotni vpogled" na situacijo na Obali. Pa upam, da bo kaj boljšega kot sej je že bil čas da vlada enkrat pokaže tem pof**** Hrvatom vraga.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

En hint Daedalus. Tale članek ni edini v današnjem delu. So mi drugi bolj po všeči...

Takole politiko reveža in "pogumnega" nevtralneža se lahko greš v nedogled. Če je tvoje mnenje, da je zato tako najboljše. Jaz ne bi bil rad Slovencelj. In zato mislim, da je hrvaška dovolj dolgo hodila v naše zelje. Imeli smo pogovore, pa je kam pripeljalo. Jeah. Niče tam doli ne priznava nobenih dogovorov. Samo mi Slovenceljni jih. Slava nam. Vsak dan sem si bolj in bolj všeč ko pomislim, kako vrli, pametni in odločni ljudje v mojem imenu hodijo po svetu in me tam kažejo v "najboljši" luči.

Vsakih igric je enkrat konec. In s hrvaško bi lahko črto potegnili tu in zdaj. Ampak naj bo po vaše. Je le v domeni Slovenceljnov, da se klanjamo drugim in jim ponujamo rešitve ter mirno požiramo njihove provokacije.

P.S.: Kar se tiče pa tistih "vaščanov", ki so ukrepali. Bodisi policija v civilu ali kriminalistična služba nima tam kaj početi. Če so imeli čas klicati podporo, so imeli čas poklicati OKC in zahtevati navodila. Ne pa posredovati na tako grob način.

Zgodovina sprememb…

Alec999 ::

Ciho ::

Tale članek pa je. Spet en dokaz za politično naravnanost Dela. Sploh ni za komentirat.

Daedalus ::

Jaz še vedno nikjer ne vidim "vpogleda" v problematiko na Obali... Ampak, ok, bom vseeno odgovoril - če bi pazljivo prebral moje poste, bi ti bilo jasno, da jaz napo politiko kritiziram zaradi dveh stvari - v preteklosti preveč mlačnih odzivov, v sedanjosti (konkretno tale primer) pa poplnoma nenadzorovana eskalacija groženj in poskus narediti problematiko mednarodno, ko pa je že bilo včkrat s strani EU jasno signalizirano, da to obravnavajo kot problem dveh držav in ne kot problem EU vs. Hrvaška. Je zdaj jasno?

In tisti članek govori točno o tem. Zmedenosti slovenske politike in seveda vlečenju predvolilnih potez. Podobnik kot "žrtev boja za slovensko mejo" in Rop kot veliki Odrešitelj. V resnici sta pa oba izpadla precej patetično. En se zdaj jokca in kliče na pomoč, drugi pa grozi po nepotrebnem. Ker taki konflikti IMHO zahtevajo previdnejši pristop kot pa kake "ribiške vojne."

Ciho - kaj ni za komentirat? Al je res tak problem sprejeti še kakšno drugčno mnenje v temle totalno prenapihnjenem ozračju okoli tga incidenta?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Keyser Soze ::

Jaz pa samo rečem, hvala bogu. Vsaj nekaj delajo, ne pa sedaj ko so vseskozi samo čakali, da bo Solana priletel dol pa natepel vse po vrsti. Hrvate prve seveda.

Drugače pa. Kar naši politiki govorijo se nikoli ne vzame čisto zares.

P.S.: Moj vpogled v problematiko je bolj švoh. Ker premalo poznam dejstva in ne maram takšnih igric mačke z mišjo. Sam imam rad konkretne odgovore in konkretna dejanja. Takšna z efektom. Ne takšna z defektom. Slovenija ima preveč kart v rokavu, da bi ji bilo treba klečeplaziti pred našo sosedo.

Mici, kje si???:\

MadMicka ::

cirecire, mislim, a ti ločiš med civilisti in policisti v civilu?

Keyser Soze, iz slike se lepo vidi, da je hiša od Jorasa na hrvaški strani (trenutne) meje.

Nič kaj takega ne obstaja med dvema državama kot je "nikogaršnja zemlja". Prav za vsak meter zemlje se ve, kdo izvaja jurisdikicjo nad njem.

Ravno zato se naši policaji niso smeli vmešavati v zadevo. Normalno. Kaj naj še rečem? Kdor tega ne razume, je pač bodisi zaslepljen, bodisi nima dovolj ustrezne izobrazbe.

BlackHole ::

Je pa tudi res, da na tisti sličici so samo hišice vidne, ne pa tudi dejansko, kje meja poteka in pa kje točno se je to sploh dogajalo. To najprej razčistite.
LP Marko

Keyser Soze ::

Aha Mici. Potem pa hop v Lj, pa na... Hm kam bi šla? Mah, kar do Ropa, pa reči. Anton, meja gre tukaj pa tukaj. Vidiš tole slikco, čaki da odpreva S&T pa da najdem temo...., aha! Tukaj je.. Vidiš tu gre meja. Nehaj stokat, pa pošlji to Stipetu pa dajta mir.
Problem rešen. Jaz sem übersoldat in poznam mejo že od malih nog.

Potem pa jaz podvomim v tvojo izobrazbo in pamet pa sva spet tam ko sva bla.

Ampak...

Še vedno nisi na slikci začrtal meje in označil mesta dogodka, kjer se je zadeva zgodila in kjer so se policisti eno uro prepirali z Janezom. Kar pomeni da zopet prodajaš puhlice. Ali pa ne veš veliko o tej zadevi in bi rad samo izpadel kot poznavalec le-tega?

A?

DSmidgy ::

Sej je bilo na TVju, kje se je zgodilo. Ene 3 metre čez most, na desni strani (če gledaš iz slovenske strani).

BigWhale ::

Hm, jaz sem danes dobil poziv, da se moram zglasit na ministrstvu za obrambo. Razporeditev rezervistov.

Po mojem ima Rop dost vsega! Have no mercy! :P Saving private Podobnik, zavzeli bomo Istro, mascevali Janeza in osvobodili Joskota! Pred Nisem se sploh ne mislimo ustavit!

;)

Buggy ::

Verjetno ste ze videli, pa vseeno tako za zanimivost - slike iz ucbenika za zemljepis iz leta 1958

Klik
Klik
Klik
Klik :)

username ::

BigWhale: ja, tam se boste ustavili. Namreč potem je pregrupiranje, ker se bo treba obrnit nazaj pa osvobodit še Trst in Celovec.

(pol pa folija zavije svizca v čokolado)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Alec999 ::

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

legend ::

LEGITIMACIJO MORAS POKAZAT, PA TUT CE SI NEVEMKDO.

To naj vam bo jasno.


Hrvaškim organom na slovenski zemlji lahko pokažem samo ... svoj organ. Upam da vam je to vsem jasno.

Bistveno pri vsem tem je, da se je INCIDENT ZGODIL NA SLOVENSKIH TLEH. Sicer pa sploh nimam živcev, da bi bral ta thread, saj mi ob Sergiu in podobnih zavre kri. Če je bila to provokacija so provokatorji le in izključno na hrvaški strani. Pozabljate, tisti, ki zagovarjate hrvate, da je bila z izvajanjem jurisdikcije hrvaške policije na SLOVENSKIH TLEH kršena slovenska ozemeljska suverenost. Slabo mi pa postaja ob tem, kako je reagirala naša policija. Mislim, če se bomo tako obnašal bodo hrvati res vzeli tisto zemljo za njihovo. Torej, POLOM policije in neizpodbiten razlog za odstop tega nesrečnega ministra Bohinca. Mislim, če se je že pri izdajanju odločb izbrisanim nekako izmazal, zdaj mislim da ni druge opcije kot da leti!

Sicer bi bilo pa nekako logično ZELO poostriti nadzor na hrvaški meji - naj kar čakajo hrvati v kolonah, ko vstopajo iz Balkana v Evropo. Preden bo Evropa prišla do njih, bo itak preteklo še ogromno časa.

Hasper ::

>BigWhale: ja, tam se boste ustavili. Namreč potem je pregrupiranje, ker se bo treba >obrnit nazaj pa osvobodit še Trst in Celovec.

>(pol pa folija zavije svizca v čokolado)

haha username
ob prebiranju postov na Slo-techu se včasih ful nasmejim. kapo dol :D

madmitch ::

Tako pa je bilo nekoč, leta 1958, vsaj učili so tako.

Učbenik 1

Učbenik 2

Učbenik 3

Učbenik 4 - karta
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

MadMicka ::

madmitch, iste slike so bile že dvakrat tukajle prilimane. Jih bo že vlada uporabila pred mednarodno arbitražo, čeprav mislim, da prav dosti ne bo pomagalo, ker bodo iskali zadnjo mirno mejo med Hrvaško in Slovenijo, ta pa je bila postavljena kasneje za časa SFRJ. Je pa treba zadeve seveda preveriti.

Ampak bistveno, kar je pri vsej zadevi, je vprašanje ali lahko npr. hrvaška policija nekoga legitimira pred Jorasovo bajto. Odgovor je nedvoumen: Glede na zatečeno dejansko stanje seveda lahko.

Možno je, da so po l. 1991 Hrvati zasedli del ozemlja, ki bi sicer moral pripadati Sloveniji. O tem bo po potrebi dokončno odgovorila pristojna mednarodna arbitraža. Vendar to na vprašanje ali danes lahko hrvaška policija legitimira nekoga pri Jorasovi hiši, nima vpliva.

cirecire ::

iz slike se lepo vidi, da je hiša od Jorasa na hrvaški strani (trenutne) meje.

Nič kaj takega ne obstaja med dvema državama kot je "nikogaršnja zemlja". Prav za vsak meter zemlje se ve, kdo izvaja jurisdikicjo nad njem.


Madmicka:

Jorasova hiša ni na nikakršni hrvaški strani meje. Njegova hiša ima hišno številko SEČOVLJE 1, ki jo je izdala upravna enota Piran.

To ozemlje je okupirala hrvaška policija. Slovenija pa je 10 let pošiljala nekakšne diplomatske protestne note.


Sicer pa ne vem, če ima sploh kakšen smisel s tabo polemizirati o slovenskih nacionalnih interesih. Mislim, da je tebi in nekaterim tvojim istomišlenjikom do Slovenije in Slovenskih interesov približno toliko kot do Papue Nove Gvineje ali pa Burkine Fasso.

MadMicka ::

cirecire, ena bajta pač ni nevemkakšen poseben slovenski interes.

Slovenski interes je recimo bil ta, da Ljubljanska banka v začetku 90 let ne propade, saj bi bilo s tem slovensko gospodartvo še bistveno bolj prizadeto, kot je že bilo.

In je parlament sprejel zakon, da imamo NLB, ki za obveznosti stare banke ne jamči, ob tem, da je nova banka prevzela premoženje stare banke.

Seveda je šlo za očitno krajo denarja varčevalcev iz bivše Yuge. In prej ali slej bomo morali ukradeni denar vrniti. Ampak! Tedaj je bila ta poteza bi reku da nujna.

Se pravi, gospodarstvo, banke, nuklearka Krško itd, to je narodni interes, če pa kdo misli, da je ena pofukana bajta od Jorasa narodni interes, se pa hudičevo moti.

Torej cirecire, ni, da bi jaz dal manj na narodni interes, kot ti, ampak je stvar v tem, da tebi ni povsem jasno, kaj to je narodni interes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

legend ::

cirecire, ena bajta pač ni nevemkakšen poseben slovenski interes.

Slovenski interes je recimo bil ta, da Ljubljanska banka v začetku 90 let ne propade, saj bi bilo s tem slovensko gospodartvo še bistveno bolj prizadeto, kot je že bilo.

In je parlament sprejel zakon, da imamo NLB, ki za obveznosti stare banke ne jamči, ob tem, da je nova banka prevzela premoženje stare banke.

Seveda je šlo za očitno krajo denarja varčevalcev iz bivše Yuge. In prej ali slej bomo morali ukradeni denar vrniti. Ampak! Tedaj je bila ta poteza bi reku da nujna.

Se pravi, gospodarstvo, banke, nuklearka Krško itd, to je narodni interes, če pa kdo misli, da je ena pofukana bajta od Jorasa narodni interes, se pa hudičevo moti.

Torej cirecire, ni, da bi jaz dal manj na narodni interes, kot ti, ampak je stvar v tem, da tebi ni povsem jasno, kaj to je narodni interes.


A se ti sploh zavedaš kakšne neumnosti trosiš? Očitno nimaš predstave o čem je tukaj govora - to ni vprašanje hiše Joška Jorasa ampak zemlje, na kateri ta hiša stoji. Slovenski interes je pa braniti svojo OZEMELJSKO SUVERENOST, TOREJ ŠČITENJE VSAKEGA CENTIMETRA ZEMLJE Z VSEMI SREDSTVI. Vsakega centimetra, to je slovenski interes! Vendar na žalost je bilo vodstvo države za zdaj nesposobno braniti ta interes in tega me je kot Slovenca sram - posledica te nesposobnosti je pa incident, ki se je zgodil. In če ne bomo končno resno pristopili k temu problemu bo samo še hujše. Skrajni čas da se zamenja oblast.

Gandalfar ::

Pa saj nismo vec v kameni dobi. Ti bi sel raje v stoletno vojno kot pa da bi popustil za tistih par metrov.

B_Marley ::

Mislim meni pa je na nek nacin pravzaprav vseeno ce gre ta bajta na hrvasko stran, ampak to lepo z dogovorom, kot je bil npr. Drnovsek - Racan... Ne smemo pa dopustit provokacij, kar je ta incident bil...ceprav po mojem mnenju iz obeh strani...

Pri takih dogovorih pa se bo itak vedno nasel kdo, ki mu kaj ne bo pasalo...tako bodo pri nas rekli da smo izdali nacionalne interese kot bodo to govorili na hrvaskem...

Mislim da bi mogli bit dovolj zreli in znat to resit...upam da to tudi bomo...

Me pa res zanima kaj se bo zgodilo ce Jelinčič res uresniči svoje napovedi in gre v vlado :D
She is electric. Can i be electric too?

Fukomuko ::

jelinčiča za predsednika pa bojo hrvaški čolni sam v luft leteli:D

madmitch ::

jelinčiča za predsednika ...

Pa se lahko kar sami postrelimo, bo bolje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2340205044 (167961) Ziga Dolhar
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223363 (15118) dzinks63
»

Jorasu grozijo s smrtjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
525208 (4053) DavidJ
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716851 (5388) ||_^_||

Več podobnih tem