» »

Janeza aretirala hrvaška policija

Janeza aretirala hrvaška policija

Daedalus ::

Eni tule pa res nimajo stika z realnostjo...

Podobnik je šal sadit lipo zaradi politične propagande. To, da so ga hrvaški policisti pohopsali, mu kjvečjemu pride zelo prav - že vidim izjave v stilu: "Poškodovan v boju za slovensko zemljo, blah blah blah..." Hrvaški policisti so odreagirali idiotsko, ampak to je prej posledica statusa qou, ki vsaj v dogovorih o meji s Hrvaško traja že zelo dolgo in svojeglavega ravnanja kake pregrete glave, kot pa z vrha hrvaške oblasti "načrtovana" akcija. Je pa res, da obmejne incidente OBE strani izkoriščajo za občasno petelinjenje in klasičen spin doctory, torej odvračanja pozornosti javnosti od kakih hujših težav. Potrebno bi bilo treba narediti raziskavo povezanosti notranjepolitičnih težav z obmejnimi incidenti in sem skoraj 100%, da bi bila korelacija pozitivna. Kar se pa tiče zamenjave oblasti v Sloveniji - nova oblast (če bo) ne bo popustljiva v odnosih s Hrvaško. Opozicija je v Sloveniji desna, kar že vnaprej izključi možnosti nekega popuščanja. Seveda se pa folk tule obilno pizdi čez zagamane Hrvate, medtem ko zablod slovenske zagamane zunanje politike seveda ne vidijo. In točno to oblast želi dosečti, tako ali drugače. SLS se pač gre poceni populizem, pa naj sprejmejo posledice takega početja.

Obenem je pa treba paziti, da se tale incident ne sprevrže v kakšne čudne poteze, ki bi povzročale škodo.

p.s. - Slovencem so res zrasla krila z sprejemom v NATO in EU. Pa se je kdaj kdo vprašal, če bo kdo drug namesto nas samih reševal problematične odnose s Hrvaško. Tisti, ki zadeve že dlje časa spremljamo, vemo, da je EU dala jasno vedet Sloveniji, da bo treba pokazati zrelost in to rešiti sam. Tako da ne računajte na neko višjo silo, ker je ne bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus ::

Očitno zna priti do precejšnjih posledic - umik podpore Hrvaški pri vstopu v EU... Prej preveč mlačnih odzivov, zdaj pa verjetno pretiravanje... Krasno, še enkrat čestitke vsem vpletenim:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Cr00k ::

edino prav...

Kaj je Slovenija Hrvatom, da bi jim mogla pomagat v EU, se posebi po tem kar se dogaja zadnji mesec...

...kdo je pa nam pomagal?

S tem ko jim pomagamo, je Slovenija na slabsem... Zarad SOPS-a ni tako prost pretok drzavljanov EU, v Avtrijo oz. Italijo... Schengenska meja je uradno Na Slovenski meji z Hrvasko...

Prakticno je pa tam kjer je bila pred vstopom Slovenije v EU...

V-i-p ::

Slovenija ne podpira več vstopa Hrvaške v EU!


Stavek, ki bi ga moral prebrati že davno...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Daedalus ::

Zakaj že:\ ? Utemelji tole, ne pa kr neki pisat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ferdo ::

zdej smo mi hrvatom postrelili vse mame in očete ter brate in sestre, tako se zdaj počutijo naši sosedje. predvidevam, na njihovo nacionalno preteklost... mogoče se pa motim:\

V-i-p ::

Daedalus, mogoče zato, ker so sosedje tako prijazni, nikoli ne provocirajo, ne iščejo "sranja" in so nasplošno prijazen narod do nas? Lepo te prosim, hrvaški incidenti do Slovenije se vršijo kot po tekočem traku. Če bi se mi takrat takole obnašali do avstrijecev ali italijanov bi nam bila vrata v EU zaprta po hitrem postopku.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

St@jler ::

mislm da hrvatov nepodpora Slovenije nebo preveč prizadela. Tko al tko niso preveč navdušeni. Mogoče bojo politiki mal jambral pa poj bojo spet diplomatske note. Ampak splošno prebivalstvo nebo trpelo...(na žalost) :D

ferdo ::

ker jim namečejo peska n aoči, mediji so pa seveda objektivni, in hočejo ljudstvo ozdravit prejšnega režima...

Daedalus ::

Če se bo v Sloveniji izvajal referendum na temo vstopa Hrvaške v EU, se bojo še kako sekirali. Da raznih lobiranj, postavljanja nemogočih zahtev, ipd... sploh ne omenjam. Sicer pa vidim, da je tu vsem zelo jasno, kako pomembna je podpora sosedov pri vstopu v EU...

Vip - Hrvatje so res povzročali incidente, ja. Ne samo oni, tudi Slovenija je pri tem marsikaj zakrivila. Poglej samo slovensko diplomacijo, ki od osvoboditve naprej ni bila sposobna dosečti dogovora o meji, zadnji dve leti so pa samo čakali na članstvo v EU in upali, da pol se bo pa vse samo po sebi uredilo. Ali pa dejansko verjameš zgodbicam o zlobnih Hrvatih, ki tako brez vzroka je**** boge Slovenčke v glavo? Kar piše v Slo. medijih ni 100% objektivno in natančno, veš... Največji problem so še vedno nerešena vprašanja o JEK, dolg do varčevalcev Ljubljanske Banke, pa še kaj bi se našlo.... Pol se pa gre vsak izsiljevanja in nizke udarce tam, kjer ima prednost. Resno in zrelo vedenje obeh strani, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

alyF ::

> Slovenija ne podpira več vstopa Hrvaške v EU!

Edino pravilno! Ko pa si bomo z njimi v čisto vsem na čistem (100%, ne po bratski :D), pa vrnemo podporo. Le tako bomo enkrat rešeni teh kozlarij, ki se vedno bolj pogosto dogajajo in to redno vsako leto po turistični sezoni >:D.

Jackal ::

Takole.. Hoteli ste specialko spornega območja, vendar je naša SOVA angažirala svoj vohunski satelit in naredila celo satelitski posnetek tega območja. >:D



Ok... da ne bi kdo resno vzel zgornjega stavka. Gre za letalski posnetek z višine 125m.
Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje.

Z rdečo barvo je dodatno obkrožena Jorasova hiša. Zdaj pa sami presodite kako sporna je zadeva.

Olajuwon ::

Jaz se strinjam z Vipom, če bi mi tako ravnali z Italijani in Avstrijci, kot hrvati z nami, mi še zdaj ne bi imeli status kandidatke za pridružitev v EU... kaj šele da bi bili članica.
To, da naj ne bi več podpirali hrvate za vstop v EU, je čisto prav. Te scene kao se moramo pogajat, moramo biti evropski (beri: nastavljati rito hrvaškemu tiču:D ) , velja do neke meje. Enkrat ko se prestopi to mejo moraš bit oster (moramo enkrat pokazat, da slovenci nismo brezhrbtenična bitjeca)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Wox ::

Škoda le, da Poštenjakove niso pridržali za malo dlje. Kakšno leto ali dve bi blo kar vredu. Škoda pa tudi, da ni blo zraven še generala Glanzkopfa. Škode je torej veliko. Na škodo ljudi.
Commodore 64

MadMicka ::

Jackal, dej še mal pojasnil...

a po tistem koritu naj bi tekla meja? Kje je zdej tuki hrvaška in kje slovenska mejna postaja?

Mogoče bi še koristila nekoliko širša slika, da bi vidl razdalje med mejnimi postajami in Jorasovo hišo.

Če prov vidm je tm en most. A to je tisti most, ki ga je Joras okupiral? :)

Kolikor jaz razumem sliko, je bajata od Jorasa nesporno na delu, kjer jurisdikcijo izvaja Hrvaška. Zdej ne rečem, da se to npr. pred mednarodno arbitražo ne more spremeniti, vendar pa, danes je tako kot je, in normalno, da lahko hrvaška policija legitimira Janeza Podobnika na takšnem ozemlju.

Kdo se zdej s kom kako obnaša Olajuwon?

_Tom_ ::

Nekateri se zgražajo, da so hrvaški policisti legitimirali na spornem ozemlju,...haha, sam sem jih včeraj srečal v obcestnem baru cca. km od meje ( s polic.vozilom in oborožene ).....malenkost čudno je bilo le to, da je bilo to na naši strani >:D

noraguta ::

_Tom_ a si jih pridžal?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Thomas ::

Jest hočem:

- Hrvaško v EU

- ne za ceno tega, da vzamejo zase dobro polovico sporazuma Drnovšek-Račan in zavrnejo zase slab del. Točno to počnejo!

Viharnik, ti si pa en biser. Samo tudi za tebe bi protestirala večina tukaj, če bi te zaprli nekam na Hrvaško za 2 leti, ker "bi jih provociral". Ne glede da si mi nesimpatičen še bolj kot Podobnik.

Jackal ::

Hrvaška mejna postaja je desno in malenkost navzgor (ne moreš zgrešit) od Jorasove hiše. Slovenska je pa tisti bel kvadratek nekoliko višje. Pač glej infrastrikturo na cesti.
Meja naj bi bila pa po tistem koritu (Dragonja se mi zdi)

MadMicka ::

Ja, sej se mi je zdelo tako.

Na, tole sm zdele prebral: "Generalni direktor slovenske policije Darko Anželj je pojasnil, da slovenska policija v incidentu ni mogla posredovati, saj se je zgodil na levem bregu reke Dragonje, kjer slovenska policija ne izvaja jurisdikcije. Po Anželjevih besedah je dejstvo, da slovenska policija ne izvaja jurisdikcije na območju naselja Sečovlje na levem bregu reke Dragonje. Takšno stanje je bilo že pred osamosvojitvijo Slovenije in se nadaljuje še danes."

Mislm, ker zagretež si še upa trditi, da hrvaški policisti ne bi smeli legitimirati Podobnika?

DSmidgy ::

Schengenska meja je uradno Na Slovenski meji z Hrvasko
Ne ni. Bo pa čez nekaj let.

nerešena vprašanja o JEK
A ni to že rešeno?

Tiste, da je cel piranski zaliv naš pridejo v poštev samo, če smo lastniki vse obale okoli Piranskega zaliva - kar pa ne bomo. In iz tega sledi, da Piranski zaliv ne bo v celiti nikoli naš.

Sprijaznite se, da bodo meje približno take, kot so po sporazumu Drnovšek-Račan. Ne bomo imeli meje pri Umagu ali čem podobnem. Zgodovina je nekaj, današnje stanje je pa drugo.

Žalostno pa je, da so politiki tolko nesposobni se zmenit glede tistih nekaj kvadranih kilometrov zemlje.

Kot je Thomas rekel: "vzamejo zase dobro polovico sporazuma Drnovšek-Račan in zavrnejo zase slab del". To pomeni, da enostransko določajo mejo. Mi smo jurisdikcijo izvajal na celem območju Piranskega zaliva, pa je danes ne več (čisto normalno). Če prav vem, po Banderjevi (al kaj je že) verziji, pripada vas, kjer je Jorasova hiša Sloveniji, kako potem naša država prepuša nadzor Hrvaški, če sporazum Drnovšek-Račan ne velja?

St@jler ::

ok dejte mi še tole razložit. Če so naši politiki šli čez slovenski mejni prehod, poj so izstopil iz države in so bli na No man's land...a ni to tko!?
Zakaj pa poj mejni prehod ne stoji tm za mostom. Tole so naši politiki že 91 fajn zajebal. K zdej res lahko samo sanjamo o meji na Mirni, k jo pod razno ne bomo vidl. Žal.. ;(

Phil ::

Mislm, ker zagretež si še upa trditi, da hrvaški policisti ne bi smeli legitimirati Podobnika?

Jaz. Če naša država na tem območju ne izvaja jurisdikcije to še ne pomeni da tam ni Slovenska zemlja. In ker meja ni določena jo tudi Hrvaška policija (tam) ne bi smela izvajati. IMO največ kar bi lahko hrvaški policisti lahko storili je da bi Podobnika&co. opozorili da so na Hrvašem ozemlju. Enako kot naša policija opozori hrvaške ribiče in jih ne arentira.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phil ()

Thomas ::

Mah, pozabi vse Mirne. To je bila in je utopija. Hrvaška si je zadala drug cilj. Pol Piranskega zaliva in meja na Dragonji in to uresničujejo z briljanco.

Kako Slovenija ne more blokirati Hrvaške pri njenem vključevanju v EU, pa ni res. Veto ima Irska, Luxemburg, Latvia, Slovenija ... vsi člani.

Samo spet Hrvaška politiki vidi dlje. Ko bo (če bo) EU razbitina po neuspelem referendumu o ustavni pogodbi vsaj v Franciji ... bodo najkasneje vzeli "svoje".

Get real!

Thomas ::

cman,

True.

Daedalus ::

>Jaz. Če naša država na tem območju ne izvaja jurisdikcije to še ne pomeni da tam ni Slovenska zemlja.

Bullshit. Eden od kriterijev (najpomembnejši pravzaprav), kaj spada pod ozemlje države je ta, kje izvaja jurisdikcijo. Če je Slovenija tam ne izvaja, je to v najboljšem primeru no man's land, drugače pa na njej uveljavlja svojo voljo Hrvaška. Kam torej spada?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

depresija ::

Tole so naši politiki že 91 fajn zajebal.


Hja, pravzaprav je pred davnimi leti zajebal že Kardelj, ko se je razhudil , da meje med Hrvaško in Slovenijo ni... itak je vse naše (Jugoslavija).
Pa ne žamerte.

Phil ::

Eden od kriterijev (najpomembnejši pravzaprav), kaj spada pod ozemlje države je ta, kje izvaja jurisdikcijo.

Korektno z obeh strani bi bilo ne preveliko teženje policije(obeh strani) na spornem območju. Kar je več pa že malo meji na okupacijo.
Mi jutri recimo v cel Piranski zaliv pošljemo patruljirat 100 čolnov (če bi imeli). A je potem to kar naše? Za Slovenijo ne za Hrvaško pa očitno je.
LP

dëych ::

Zdej se pa tuđmani frise pokajo..prej sm gledal po TV, dve hrvaški novinarki, ki sta hoteli na slovenski strani posadit eno drevo itd.. mislm. :\

Zid bi moral postavt ob meji, pa bi bil mir.


Lp

Mercier ::

Em, tole me je vedno zanimalo, ko sem se tam vozil. Jaz torej smem iti preko tistega mejnega prehoda brez da MUP-ovci od mene zahtevajo ID, če grem na obisk k Joškotu?

Caligula ::

Hrvate cimprej v EU, da meje ni, ce EU razpade, bo pa to verjetn-upajmo- enkrat, ko bo ze obstakjala kaka zamenjava za politike in ne bo vec frke.

Ikarus ::

- ne za ceno tega, da vzamejo zase dobro polovico sporazuma Drnovšek-Račan in zavrnejo zase slab del. Točno to počnejo!


Res je. In takega elokventnega zajetja bistva ni sposoben noben slovenski politik. In se iz tega naučiti, kako jim odgovorit. Po moje je razlika med nami v tem, da naši "urejajo" vprašanje meje, medtem ko Hrvati "osvajajo" mejo. Naši strpno govorijo o spornih ozemljih, oni o hrvaških. Naši se sami sebi zdijo modri, evropski in vzvišeno pomirljivi - Hrvati pa jih dojemajo kot slabiče, ki popuščajo.

S Hrvati je treba na trdo, ker drugega ne razumejo, ker so zadnjih 10 let osvajali svoja in ne čisto svoja ozemlja z orožjem in se jim zdi, da gre sedaj zopet za nekaj podobnega. Poleg tega imajo precej brezposelnih in tisti v službah delajo manj in se vračajo domov bolj spočiti, bolj revni in bolj zafrustrirani, kar pomeni, da imajo več časa razmišljati, kdo vse je kriv za njihovo neuspešnost v sicer lepi in bogati deželi.

Trdo pomeni nekaj takega, kot so že naredili, ne tiste note ampak dejanja. Rop - lolek bi včeraj dobil moj glas. :-)

Thomas ::

> In takega elokventnega zajetja bistva ni sposoben noben slovenski politik.

Waw Ikarus, ti mene zavajaš v greh! In to v greh prevzetnosti.

Samo ne moreš, ker sem itak že do vratu v njem! :D

p.s.

sorči za off topic

Phil ::

In takega elokventnega zajetja bistva ni sposoben noben slovenski politik

IMO si le ne upajo (posredno) povedati naglas da so takrat Joškota zamenjali za Piranski zaliv. A je opozicija takrat podprla sporazum (nisem še spremljal politike)?

Tole z zamrznitvijo/ukinitvijo podpore Hrvaški je bilo IMO malo preveč in nas zna še tespti. Če bi bili v ZDA nas ne bi. V EU pa ... bomo videli.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phil ()

cekr ::

Da ne boste preveč mozgali, tudi hrvaška carinska postaja je na slovenskem ozemlju. Tu pa je bila postavljena za to, ker je naprej hrib in bi jo lahko postavili šele na vrhu, kar pa bi bilo preveč daleč. To je bil dogovor ob osamosvojitvi, kar pa so potem Tudjmanoci potegnili v svoj prid.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Olajuwon ::

Prej sm gledal dnevnik in ko sm slišal komentarje iz evropskega vrha sem bil resnično razočaran. Pravili so ja ja to je le problem dveh držav... treba se je pogajat itn itn... Toliko, da niso rekli, da smo za vse mi krivi. Glede na to da smo mi tudi evropa bi bilo zaželjeno, da bi bruselj branil njene interese, ki so konec koncev evropski. Vedno bolj sm prepričan, da evropa ni vredna pol gnilega (autocenzura) lulčka in vedno bolj se nagibam na stran ZDA. Oni so oholi, mogoče pretirano militaristično razpoloženi, ampak vsaj vedo kaj hočejo in se znajo postaviti zase in kar je še najbolj presneto res znajo braniti lastne interese.
USA ROXXX
EU SUXXX
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Wox ::

@Thomas: Hvala za tvojo podporo. Res lepo od tebe. Z vsaj nečim se strinjava.

Sicer pa so IMHO vsaj po moje Poštenjak&Co. dobili točno to, kar so si zaslužili in na kar so tudi upali, da se bo zgodilo. S provokacijo pač sprožiš provokacijo. Ko smo pred nekje 15. leti v Umagu skupaj s kolegi za foro skandirali ime generala Glanzkopfa, smo ga hitro dobli po buči. Ja, smešno vendar resnično. "Dat ču ja tebi Janšu!", pa so že padale batine. Policija v civilu. Po prespani noči nam je blo vsem jasno, zakaj in kako. Danes se mi seveda zdi tale dogodivščina milo rečeno smešna. Vendar kaj češ, mladost - ludost. Poštenjakovi bi pa pri tej starosti že lahko vedli, da v osje gnezdo ne gre drezat. No ja, sej so sami vedli in tudi zavestno želeli takšen odziv. Sedaj se pa pred ovcami delajo nedolžne in ne vem kaj še vse, samo da bi jim navrgle čim več volne. In glej ga zlomka, čreda se že joče in ovčar nekontrolirano laja. Povsem apolitično in nezrelo.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

cekr ::

Sem že mnogo postov prej napisal, da jim je v Bruslu mar za nas. Ne se slepit. Mi imamo samo takšno lego, da vidijo samo naše ceste, ki jih gradimo z lastnimi sredstvi. Po njih pa se prevežajo in jih uničujejo vsemogočni tovornjaki. No, zraven pa še mnogo turistov drvi v preljepo našo. Kakšna kasa pred mejo bi se kar prilegla, da bi tudi mi imeli kaj od hrvaškega turizma.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Olajuwon ::

Tu je očitno, da nas bruselj ima za drugorazredne državljane... Me zanima, če bi mi namlatili par italijanskih poslancev v času ko smo hoteli se še vključit v EU, kaj bi se v tem primeru zgodilo.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Caligula ::

Ne prcakovat, da bo unija ropotala. Ti odgovori so bili diplomatski. Verjetno si nekateri ne predstavljate kaj to pomeni naj drzavi resita stvari med sabo. To pomeni ,da se EU kao nerada vmesava. Bojo pa kr grdo z vseh strani prtiskali na ZAgreb. Brez skrbi. Sej znajo. To so stari macki. Rece se lepo. So pa tele EUjevci cist zajebani po potrebi. Sam na takten nacin.

Ne vem od kje vam ideja, da bo vse kar se dogaja vidno vam.

Thomas ::

EU je imanentno trhla zgradba. Tipično evropska pač.

Vendar v njej (kdor je v njej) lahko teži, četudi je majhen. Noben veliki nima volje, da bi "delal red". Če jo pa že ima, se nanj morda spravi drug velik.

Bruselj nas ne bo nič podpiral, vendar tudi ne bo podpiral Hrvaške.

Say goodbye to illusions! Če bi bilo po moje, bi že davno sklenili pakt preko oceana in se požvižgali na Nemčijo. Sej smo jih dobro izkoristili pri osamosvojitvi proti ZDA in Britaniji. Čas je bil, da nam povrnejo za sitnosti, ki so nam jih povzročili v 20. stoletju. Reči bi jim morali hvalalepa in jim obrniti hrbet. Španovija z Ameriko, Britanijo, Avstralijo ... celo tudi Japonsko - je bistveno manj duhamorna.

Toda kaj, če smo pa tako zaljubljeni v Sartra in druge leve evro melanholike. Če smo to (pretežno?) taki tudi sami?

Caligula ::

Thomas, ti kar sklepaj spanovije z Bushem. Ce izvolijo Kerryja in se ta drzava zacne spet obnasat v duhu v katerem se rada predstavlja pa bi se absolutno morali z njimi druzit. Samo zakaj bi mel oni interese zato?

Pa pozabljas, da smo v Evropi.
Americane bi zanimali ,ce bi meli nafto.

Britance pac zanimamo, ker imemo Bled.

Spance-who the hell knows..

Avstralija?

A pobratimo nas Bled in Avstralijo? Dva otoka >:D

Daj se zresni. 90% Slovencev je bilo jasno proti spanoviji z Bushem.

Ce je kdo tukaj zaljubljen si to ti v tega Busha. Pac eni rabite trdo roko :D
Zrihtajte si jo privatno.
90% Slovencev je jasno proti in jim ne ustreza vizija folka o katerem govoris.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Phil ::

BBC članek
Tile so se IMO malo postavili na našo stran.
LP

cekr ::

Ne bi blo slabo, če bi bli ena izmed držav ZDA.
Imel bi Dolar, bencin bi bil pol cenejši, pa še Grma bi mel za predsednika.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Caligula ::

No ja, postavli se ravno niso na nobeno stran, so pa predstavli nase stalisce. To je zaradi Bleda :D

marS ::

Kaj pravijo Koprčani na to...

zanimiva novica na največjem hr info portalu a ne?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Thomas ::

> Ce izvolijo Kerryja in se ta drzava zacne spet obnasat v duhu v katerem se rada predstavlja

Ko je predsedoval Clinton, je šel v Afriko na turnejo. Tam bi ga množica skoraj poteptala. V navdušenju nad njim, sicer. Rokoval se je s stotinami ljudmi, vendar nesreča je grozila, varnostna služba je komaj preprečila, da ni množica prestopila nekakšne ograje in poteptala Clintona s spremstvom vred.

To bi bila čudna tragedija.

Takrat smo v naših časopisih prebrali, "kako se je videl pravi Clintonov obraz". Kot nekoga, ki naj ne bi maral revnih Afričanov. Tko nekako.

Hočem reči, Kerry je levičarjem ljub samo, kolikor sovražijo Busha. Noben USA predsednik jim ne dela prav. Taglavni imperialist, pač.

Caligula ::

No ja, midva sva zasla. Te stvari bolj sodijo v druge teme. Naj tukaj ostane kao domace. Se pravi SLO pa HR.

sketch ::

tkole bi zgledal mala slovenija vsa objokana pride do mamice evrope


Hm... jaz osebno si ne bi upal iti v Evropo s tem težit.

Draga evropska komisija, Slo. prosi za prisilno arbitražo meje zaradi ozemeljskega spora s Hrvaško.... Prosim? Koliko je veliko sporno ozemlje? Um... no... vse skupaj za ene dve fuzbal igrišči? *molk, črički v ozadju*

Naj se arbitraža postavi kot pogoj za vstop CRO v EU in basta, do takrat pa pri miru bit. Ker če hočemo bit koristni za EU, moramo pokazati, da smo se dvignili malo ven iz balkanske čorbe in da nas lahko ponucajo kot "vrata v Balkan".
Adapt and overcome.

infidel ::

Jup tudi mene je to prej sram kot kaj druga. Se sklicevati na Evropo v imenu nasega clanstva, ko pa je to le nas slovenski problem, ki ga imamo s hrvasko. In danes sem lepo videl mnenja Eu poslancev, ki so sla v smer, da je to tako skoda za HR kot tudi skoda na ugledu za Slovenijo. SLO bi se morala do evrope kazati drugace, z uspesnostjo in ne z njeno neuspesnostjo. Sploh pa z gospodarsko uspesnostjo, prodornim znanjem... ampak so to le utopije??? Vse skupaj se mi zdi, da preprosto v vecini uzivamo bolj v populizmu in pocen trikih, ki so zacinjeni z nacionalizmom in bujenjem le tega. v glavnem zalost.... ce gledamo ta primer... zdi se mi, da smo s tem nekako bolj poudarili svojo balkanskost kot pa kaj drugega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: infidel ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2340205049 (167966) Ziga Dolhar
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223363 (15118) dzinks63
»

Jorasu grozijo s smrtjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
525208 (4053) DavidJ
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716851 (5388) ||_^_||

Več podobnih tem