» »

Zakaj otroci?

Zakaj otroci?

1 2
3
»

Caligula ::

Saj pravim. Otrok je tu ,da te zamenja. Ce dobis vec lepo. Ni pa nujno. Moras met pa precej pospravljeno podstresje, voljo, cas in pa sreco. In pa kot pravim. Sanja se vam ne kako se da takim stvarem izognit, ce bolj stekate otroke in ravno tukaj je znanost naredila precej korakov. Zato vam pa sitnarim ,da dajte malo spremljat novice na to temo.

Ker vam bo pomagalo, da ne boste samo naivno gledali na stvari ampak dejansko sposobni po najmanjsi liniji odpora dosezt kar je najboljse za otroka. Ker se da vse lahko delat, ce ves kaj delas.

In marsikaj kar starsi pocnejo v dobri veri je napacno.

In ena znanka ze 6 mesecev dlje kot je priporoceno froca futra skoraj izkljucno s tekoco hrano ,ker se ji pac ne da pripravljat konkretne hrane.
Tko da ne mene cudn gledat, ce mi pulz mal poskakuje pr teh temah. Ker kadar pogledam naokoli je vglavnem prvi otroke naredil folk, ki ni bil v zreli polovici znancev.

Froc je kul sam je pa tud zverinca s katero je treba znat delat. So hudo odporni ampak je pa treba tud mal znat. V njihovo dobro. Sploh je pa kolega zdej profesor telesne vzgoje in prav ,da so obupno nevzgojeni in on k je pac sportno grajena zival je edini na soli k se se kokr tok obnasajo do njega. In prav, da so starsi neverjetni. Da prcakujejo ,da se jih bo v soli vzgajal, ne pa doma,.. pa da ne more verjet vcasih kolk nesposoben folk ma otroke. Da ni cudn ,da so otroc v solah pol cist divji. Ker froc je k doberman. Na zacetku probava in probava dosezt cimbolj vpliven polozaj. In ko se enrkat navad, da doseze z sitnarjenjem, izsiljevanjem,.. kar hoce je konc. In to starsi dopuscajo.

Se 10 let nazaj ni blo varnostnikov po solah. Moja generacija je iste filme gledala k ta. Se bolj nasilne pa ni blo problemov. Tele tanove generacije so pa hud problem. Ker starsi ne stekajo, da je vzgoja njihova domena. In to ne leti na vse. Leti pa na vecino.

2 dni nazaj so mel v Cankarju pedagogi neko zadevscino in pol smo mal pil pa se pogovarjal. Ne mors verjet kako se starsi pol obnasajo do profesorjev, ce jim omenjo ,da je froc bil kej poreden... Starsi kr pizdijo ,da itak frocu njihovmu nima noben kej govort razen oni sami in pol se cudjo, ko jim razfukava petarde v oci, ko se jih z nozi zalot,..

Skratka froc je lepa zadeva ampak mors met pa zlo razciscene zadeve. Pol je pa lepa zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

cryptozaver ::

No ce ze zacenjate z nekimi definicijami pa si mogoce preberte Hessejevo Sidharto. Nekaterim (ki se bodo hitro odzvali s kaksnimi glasovi) bo verjetno cist mem ampak vseeno priporocam.

Karkoli pricakovat od otrok je bolano. Dobili bomo tocno to kar dajemo. Pa ne mislim v kesu ampak v odnosu. Caligula pise: otroci so zdrav folk... ne lep ne bogat... treba je imet razciscene zadeve... Tocno tako. Invalide (custvene) vzgojimo sami.

kopernik ::

Ma dajte nehat pretiravat, no. Zdaj je že vsak drug otrok nevzgojena zverina in čustveni invlaid, ali kaj ? Itak, da obstajajo (in vedno bojo obstajali) ekstremni primeri in bedne družinske razmere. Ampak to nima nobene veze s tem, koliko otrok se bo pri nas rodilo. Najbolje, da nihče nima otrok, pa ne bo problemov, a ne ?

BigWhale ::

> Zdaj je že vsak drug otrok nevzgojena zverina in čustveni invlaid, ali kaj ?

Ljudi, ki so brez psihicnih in custvenih problemov je cedalje manj... Pac, zivimo v takem okolju :)

Caligula ::

Kopernik, problem je to ,da se ne pretirava. Sprehodi se do kake sole pa povprasaj kako je danes glede na 10 let nazaj. In glavni krivci so starsi.

Mati ::

Kaj ti je Caligula? Pred 10 leti je otrok vzgojno okoli ušes dobil, če je mater je*al učitelju. Če mu kdo danes prismodi vzgojno, je tukaj tožba in izguba službi.

Še nekaj sem opazil. Caligula je v tej temi že ene 20 krat povedal, da so otroci za zdrav folk in kako ga razpi*di, ko se odloča nezdrav folk za froce, samo da reši zvezo.

Vse skupaj me spominja na Rop-a! :D :))

Loki ::

hm.
zakaj se ljudje odlocajo za otroke v studentskih letih? da je bilo "pomotoma", v sedanjem casu pac ne velja.
zakaj se ljudje odlocajo za otroke v premladih letih (IMO!), kot so zgodnja 20a ali celo pozno najstnistvo?
zakaj se ljudje odlocajo za otroke, ko jih ne morejo preskrbeti (financna stiska)?

DoloresJane ::

No, kar se mene tiče se nismo razumeli. To je morda bolj tema za zaspano zimsko jutro ob čaju in snegu kot pa za forum. Iz osebnih izkušenj vem (po moji oceni sem imela zelo predane starše), da v določenih primerih otroku ne moreš nečesa, kar bi bilo povsem za njegovo dobro, vcepiti v glavo. Jaz sem si zaradi takih trmarij skoraj zapravila življenje. Zadnje, kar bi želela je, da sedaj pametujete okoli te moje trditve, ker nimate niti približne ideje, o čem je šlo in tudi sama ne vem, zakaj sem tako ravnala. Vem pa, da se me ni dalo prepričati.

Moj zadržek do otrok ni na čustveni ravni - je povsem zavesten, mišljenjski problem. Tako da vsi argumenti v stilu: ko vidiš nasmeh svojega otroka, odpadejo. Lepo je,če se otrok smeje in ti vrača ljubezen, vendar mora biti tu kaj več. TEga "več" ne vidim. Morda sem še premlada. In niti slučajno ne mislim imeti otrok zato, da mi na starost ne bo dolgčas in da me bo kdo prišel obiskati. To je patološko. Tudi jaz bi lahko imela štiri otroke, ker bi me osrečevali, vendar imeti otroka ne jemljem kot nekaj, česar namen je človeka LE osrečevati. Pozabite evolucijo in razmnoževanje rase. Meni je vseeno za človeštvo s tega vidika.

Ko veš, kaj vse gre lahko v razvoju otroka narobe in kako se stvari iz povsem zdravega otroka lahko povsem obrnejo - to me prestrašilo. Morda potrebujem otroke, vendar potrebujem tudi svoje bodoče delo. Če bi se mi rodil otrok invalid, bi delo lahko praktično odpisala. Svojemu delu se ne morem odpovedati, ker mi preveč pomeni. Nisem karieristka, vendar ...


... ne vem, zakaj vse to razlagam. Zdaj ko je že napisano, je neumno, da bi brisala. Berite, ni treba komentirati. Vmes je preveč osebnega, česar ne morete razumeti, preden me poznate.

Zgodovina sprememb…

kopernik ::

Nadezhda:
Čeprav si rekla, naj ne komentiramo, si bom vseeno dovolil...

Pri meni ni bilo nikoli nekih globokih razmišljanj o tej temi. Prišel je pač čas, ko sem začutil, da je čas za otroka. Pred tem sem več let preživel s svojo partnerico brez kakršnihkoli želja po otroku (no ja, podzavestno je želja po otroku vedno obstajala, ampak bila je potisnjena nekam v daljno prihodnost).

Kar se pa tiče morebitnih težav(ali nesreč ali kaj podobnega) pri vzgoji otroka, pa lahko rečem le to, da 1. nihče ni popoln in 2. nesreča nikoli ne počiva.


Moj zadržek do otrok ni na čustveni ravni - je povsem zavesten, mišljenjski problem. Tako da vsi argumenti v stilu: ko vidiš nasmeh svojega otroka, odpadejo. Lepo je,če se otrok smeje in ti vrača ljubezen, vendar mora biti tu kaj več. TEga "več" ne vidim.


Žalostno, kaj naj rečem drugega. Ravno ti argumenti so (zame) najpomembnejši. Nečesa "več" kot je vračanje ljubezni in navezanost na otroka zame ni.

Pa ne mi zameriti, če brcam v temo, ker, kot si sama dejala, ne poznam te osebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6611172 (10510) jype
»

Nimaš otrok... plačaj davek!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15611651 (8765) CaqKa

Več podobnih tem