» »

Hladilniki za AMD Athlona 64 3200+

Hladilniki za AMD Athlona 64 3200+

DEFA ::

Zanima me kateri hladilnik za naveden procesor mi priporočate... glasnost ni pomembna cena pa naj bo max do 15k.
[AMD Athlon 64 3200+ | 2 x 1024 Mb 400Mhz Patriot | MSI K8N Neo platinum |
Leadtek WinFast A400 TDH GF6800 |
WD 250 GB SATA II & Hitachi 120Gb 8Mb SATA | XASER III 1000 black & LC 550W]

AvAkI ::

Poglej tole zadevico.
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

ferdo ::

cool-pc malopretirava s tole ceno!

Jaz sem takega kupil 2meseca nazaj v JAE za cca 7.500,ooSIT!!! edina razlika med njima je v teži! ker ima moj Al rebra, kar pa spet ne odtehta te cene, če pogledaš malo po netu, so neki testi, razlika je za 1°C če imaš Al ali Cu rebra! je pa vreden nakupa.

ricola78 ::

Kupi Thermalright XP90 al pa XP120, razlika je baje za 3k SIT. Vendar moraš računat, da boš moral kupit še ventilator, tko da bi prišel zate upštev le XP90, ki je zelo dober perfomer ob relativni tišini. Sam ne vem pa kje ga prodajajo, xp 120 imajo baje v cool-pc.
Poglej v BOF-u mogoče, tm sm js kupu sp97.
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.

Tradewind ::

Al pa kaki Silent Tower od TT. baje so zlo vredu ti hladilniki, pa še na vse sockete pašejo!
Seveda pa je špica tudi zato, ker si lahko po svoji mili volji omisliš katerikoli 80mm ali 92mm ventič!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

PARTyZAN ::

Tole je pomojm dost bolša zadeva kot tist gigabytov kulrčk :)

ferdo ::

partizan, a lahko opišeš, kako se ga pritrdi? je slučajno potrebno plato ven iz ohišja in to zadevo montirat, ali je zadeva lepo ispelana brez demontaže osnovne plošče?

jaz nebi mel hladilnika, kateremu je potrebno za montažo demontirati osnovno ploščo, edino vodni blok, vse kar je pa zračno hlajenje mora pogojevat enostavno montažo.

PARTyZAN ::

Ja za pritrditev uporablja isti sistem kot vodni bloki (vijaki + vzmeti).. Sej zakaj ti je pa tak problem plato ven dat?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PARTyZAN ()

ferdo ::

ti temu praviš problem in je ja, neke vrste problem.

tip montaže podraži sam hladilnik. Montaža je bolj komplicerana in ZAHTEVNEJŠA ter porabiš več časa za njo kot pa pri kateremu drugemu hladilniku, ki je enako zmogljiv. SEJ VEŠ V ČEM JE POINT....
če ti je ta všeč, še ne pomeni da je najboljši.

PS: nekaterim tudi meni demontirat plato ni problem, problem je to ker je zamudno in imaš veliko dodatnega dela s tem. Takšnih hladilnikov ne kupujem, pa sem jih že veliko kupil. Pa imel sem tudi vodni blok, ki ga ni bilo potrebno privijačit, enostavna montaža je za nekatere, ki se ne spoznajo v te stvari bolj pomembni faktor kot pa performansi, ker razlike med modeli hladilnikov so zelo majhne.
Večji faktor odločitve glede na zmogljivost je ta, KATERI HLADILNIK SE TI BO PREJ ZAPACAL s PRAHOM ? ker pol bodo performanse padle in boš imel kaj? 10k vreden hladilnik, ki bo tako hladil kot tist, ki stane 50% manj.

Zalman 6000Cu je bil in je še super hladilnik, je pa tako smotan, ker se rad zapaca z prahom, da g amoraš sigurno 1x na mesec očistit, in če bi mel privijačenega bi mogel plato ven itd... zamisli si, kako montaža oz. demontaža vpliva na vse skupaj.... to je samo primer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

PARTyZAN ::

Ne hladi enako kot ostali ;) hladi bolja...sicer pa tistih par minut več pri montaži ni nič...mam raj preformance. Aja jest ponavad hladilnik na eno leto spiham z kompresorjem..prej ne

ferdo ::

Sm v služben computer vstavil dodatni disk, pa je bil ta comp. po osmih mesecih uporabe tako prašen da sem ga mogel posesat, hladilnika z aCPU pa nisem mogelpopolno posesat, zato je to res kot si ti napisu, da ga je najbolje spihat z kompresorjem, ker drugače j ezelo težko. V enem letu se ti nabere veliko praha, in ležaji na ventilatorju vedno bolj trpijo, priporočljivo je min. 1x/6mesecev ponavadi je pa 1x/mesec stalnica, če si primeren računalničar, ker tako lahko vse posesaš z sesalnikom in si brez skrbi. Tudi rač. potrebuje vzdrževanje, kdor ni tega mišlenja naj pa na servis vozi, če ne verjame, mu bodo pa tam zaračunali cca.1uro servisa.

Shark-357 ::

jaz sesam na dva meseca ker je že toliko prahu da je joj:D

Tic ::

Ali pa uporabis fitre, tako kot jaz. Od nape, ki so prakticno zastojn. :P No dust. Pa seveda ne pozabite na nadtlak v ohisju. Okei, zdej pa dost o tem.

Na coolpc imajo oba kulerja XP90 in XP120. Razlika v temperaturah je minimalna in to sta trenutno top kulerja za A64. FYI. :)
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cooler Master HYPER 6

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91176 (748) sheldon
»

Tisji PC

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313307 (2385) snela
»

Kateri cooler kompatibilen z MSI K8N NEO2 PLATINUM FIS2R priporocate?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291398 (1080) PrimozR
»

Najučinkovitejši socket A zračni hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101183 (905) ZaphodBee
»

Hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201452 (1002) QuickShot

Več podobnih tem