» »

Kaj je bolše?

Kaj je bolše?

Mulc ::

Razmišljal sem o nabavi vodnega hlajenja. Zanima me kaj je bolše: Aquarious 2 al Poseidon? Sicer je poseidon, dražji, ali je tudi bolši? Če ima morda kdo od vaš bolši predlog, za podobno ceno naj prosim piše.
Hvala!

Dr_M ::

nared si sam. kup blok od eddya pa veselo na delo.
tej industrijski kompleti so nekak na nivoju mal boljsih zracnih hladilnikov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mulc ::

Am, glede homemade vodnega rajš nebi tvegou,... raj mam industrijskega, kot pa da mi zalije cel sistem... V neki reviji sem še našel Cool PC PRO 1/2'', ki je zmagal na testih in je najbolje ocenjen, stane pa le 27.000. kaj menite?

celada ::

no ce pa ze hocs ksn komplet nabavt pa nabav ksn eddiyev komplet pr katerem je glih taka vrjetnost kukr pr industrijskem da ti zalije sistem.

Mulc ::

Kdo je ta eddy? kašne sisteme prodaja in za kolk denarja? so v redu? ali se je že kdaj kakšnemu od vas ali vaših prijateljev zgodilo, da mu je zalilo in kaj narest potem? ker če se voden ne obnese, sem že nekaj slišal o plinskem hlajenju, ki je dražji a baje bolj učinkovit...

krivec ::

Tle maš internet stran EK Vodni bloki
Bloki so super, ima jih že dost folka!
Bite my shiney metal ass !

Eddy ::

Tistega kompleta neboš dobil več za toliko denarja, takrat je bil v akciji!
www.ekwaterblocks.com

Mulc ::

Am ja pol pa povej cene, pa ne me uvalit, če je home made, je po moji logiki večja možnost da spusti. Dej si umisl izdelavo hlajenja na plin.... dej povej kolk češ za komplet... pa dej povej po pravic kolk je možnosti da spuša?

Dr_M ::

Mulc: ce dobr nardis, ni sans da spusti.
sicer pa, kdo ti daje garancijo, da ti industrijski komplet ne bo spustu? nihce...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

m.i.h.a. ::

Dej mulc, če si tako usran da ti bo sistem spustil potem raje kupi zračni hladilnik, ker tukaj na tem forumu dvomim, da je kateremu sistem spustil. Sicer se je zgodilo, ampak zaradi lastne napake oziroma slabe kvalitete radiatorja, ker ima večina avtomobilski radiator (grelec kabine). Meni se je tudi že vse polilo, pa sem bil sam kriv, ker sem hotel sistem nahitro izpraznit in to me je koštalo....em, nič. Stvar dela še sedaj lepo, mokro je bilo pa vse (plata, proc, rami, disk, modem,....).
Blok bo stežka spustil razen, če pozabiš na "dihtengo". Sama cev tudi nima lukenj tako, da ne more spustit, če je radiator kupljen je tudi verjetnost, da ti sistem spusti majhna, če ne celo nična. Torej sistem ti lahko spusti na spojih za kar si pa sam kriv. Če daš na priključke ustrezno vrsto cevi (silikon) in ustrezen premer te, ni niti tukaj nevarnosti.

Glede Eddy-evih blokov pa si lahko na tem in tudi na nekaterih drugih forumih priča temu kakšne kvalitete so njegovi bloki in on sebe ne rabi reklamirat, ker se dobro blago samo hvali.

Keyser Soze ::

JA, se strinjam z mihatom. Če si tako skeptičen do domači hlajenj rajši ostani pri zračnem.

Kajti industrijska oz. komplet hlajenja so še slabša in ti lahko popolnoma skurijo računalo.>:D

P.S.: Mislim, za kaj se folk sploh spravlja delat ene stvari, če se prej nič ne pozanima kako pa kaj. KAr začnejo razmišljat in v naslednjem momentu bi že nekaj kupili. Brez razjasnjenih pojmov in osnov.

mihec87 ::

Ne vem ka ti bo spstilo na spoju silikonsko cev gor fajn nataknes ces pa se objemko tak da n sanse da ti spusti itq pa mas not destilirano vodo+dodatek pac tuki ko delas vodno mors nrdit vredu ne pa kr neki skup nahitr spacat.Lepo pocasi pa fajn gor nataknes itd..

Tic ::

Se spomnim moje izkušnje, ko mi je čez noč nakapljalo na GF 4200 Ti eno lužico. Prišel v winxp in vedno več zelenih pik. Pogledam v kišto in direkt nad GPUjem luža.

Nič nisem uniču ;))
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Keyser Soze ::

Meni že vseskozi kaplja. Ker nisem OK zašraufal smrekice na bloku od GPUja. Pa mi kaplja na SkyStar2 kartico in je že ena taka lepa bela kristalna tvorba ratala na njej(antifirz) pa mi še nič ni crknilo. Enkrat bo treba popravit, a se mi ne da.

Mulc ::

Ja ql ane, sam da nč ni, najboljš, da daste poj računalnike pod tuš :D. Ja razmišljou sm pol res da bi ga sam naredu, kt ful bol zgleda, kt sm na slo.mod pogledu. A ma kdo kakšne ideje? Zanima me tudi glede vodnega bloka i cevi ma usega pač....

m.i.h.a. ::

Kupiš pač bloke, pač kjer ti bolj paše milim, da je tukaj Eddy še nekoliko najbolj ugoden. Potem kupiš pumpo, katero lahko kupiš preko www.cool-pc.org oziroma greš v LJ v BTC na tržnico, kjer je trgovina za akvaristiko in kupiš maxijet 1000 oziroma 1200. Potem kupiš recimo meter in pol silikonske cevi premera 12mm (ASTRA JAMA LJ), nato rabiš še spoje in kakšno objemko (bauhaus, merkur, baumax,...). Radiator lahko kupiš ali pa greš na odpad in si ga tam snameš, jaz sem bil na lokalnem dinosu ravno predvčerajšnjim in sem si iz enega jugota vzel radiator, seveda brez plačila.:D Rezervoarja ne rabiš, ker je nekako T-člen bolj praktičen in ne zasede toliko prostora.

Ko boš imel tole se pa spet oglasi glede montaže.

Tic ::

T člen je manj prakticen. Kajti polnitev sistema z rezervarjem je bistveno lazja. Skratka rezervar je res super stvar.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

m.i.h.a. ::

Rezervoarju ne nasprotujem, omenil sem samo to da zaradi same velikosti ni praktičen še posebaj, če imaš midi ohišje, ker postane potem notranjost precej natrpana in je potrebno kakšno stvar umaknit tudi na zunanjo stran ohišja.
Sam imam v big towerju še kar nekaj placa in mi ga ne bi bil problem noter dat, ampak nekako se mi ne zapravlja denarja oziroma se mi ne da improvizirati, ker mi stvar lepo dela tudi brez njega.
Nekako raje denar vložim v PSU vodno hlajenje, "home made" seveda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje in vaši nasveti!!!???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382904 (2138) Eddy
»

Ali se splača kupit TT BIG WATER komplet

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
433004 (1751) alesr
»

možnost da spušča vodno

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
451974 (1267) cajac
»

Rezervoar VS T-clen

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311742 (1105) Fury
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517371 (12453) the_unborn

Več podobnih tem