» »

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

««
4 / 11
»»

krneki ::

Ja pač ni, sam res je to čudno. Možno, da dela napol (nevem točno ampak mislim, da na drugih playerjih dela shuffle samo znotraj enega direktorija in ne na celem CD/DVD-ju) in Pioneer ne bo omogočil funkcije dokler ne bo zadeva 100% rešena, podobno kot je bilo s podnapisi. Baje je en s Pioneerjevim servisnim daljincem vključil shuffle in je nekaj delalo (pisalo na www.divx.com forumu)

VanGog ::

A je res, da 470-ka in 575-ka podpirata le -DVD format in ne + ?
Hvala za odgovor.

krneki ::

Ni res.

Stepni Volk ::

theVincci - kot sem ti že rekel: BUG nima pojma. Že o Yamadi v prejšnji številki so zapisali neumnosti, da ne podpira šumnikov... v zadnji številki isto neumnost kot za Pioneer-ja.
Amaterji.>:D

VanGog ::

Pioneer ima na uradni strani pod TECHNICAL FEATURES za oba modela:
Playback Discs: DVD/SVCD/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW,

P.S. Bolj sem njim verjel kot pa Bugu :)

bastadu ::

Ni pa napisano, da podpira tudi + format, ampak ga vseeno podpira...:\

Rudolfo ::

Zivjo

Je kdo sprobal mogoce, ce podpira tudi Microsoftov Digital Rights Management (DRM) , saj se ga nazalost vedno vec uporablja? Kako je z WMV ?

Hvala,
Lp

krneki ::

Rudolfo:

Nimam ideje, če podpira MS DRM WMA. Žal nimam nobenega takega WMA-ja, da bi sprobal. Vem samo, da podpira DRM DivX (VOD), ker sem sprobal.

WMV ne podpira.


Prišlo je novo orodje, ki se imenuje MtkWindows (napisal ga je Cherry aka. New Age) s katerim lahko med drugim zelo enostavno popravljamo pozicijo okna v katerem se prikazujejo podnapisi. Okno za podnapise je pri Pioneerju pod naslovom 0x10. Če hočete imeti podnapise točno na določeni poziciji se bo treba malo igrati z nastavitvami. Z vrednostjo PalDY pa lahko nastavimo pozicijo podnapisev tako, da se le ti prikazujejo tako v PAL kot tudi v NTSC načinu na isti poziciji (problem sem opisal malo bolj zgoraj).

Pisko ::

HY!

Imam DV470 na katero sem naložil FW od 570 in mi je delovalo v redu.. Ampak čudno mi je kar naenkrat mi dvdje predvaja preko PAL, divx mi pa predvaja samo preko NTSC...


predvajalnik se mi tudi noče nadgraditi.. vse naredim prav kot je v navodilih ampak mi napiše CANT PLAY DISC...
Hotel sem naložiti uradni FIRMWARE ampak nikakor noče.. Ali se ji je zmešalo in sem kaj narobe naredil.. Stvar mi je lepo delovala in kar naenkrat čudno dela.. Film vrti lepo in s podnapisi z ščćž ampak samo v NTSC formatu..

Kaj je za narediti????

krneki ::

Če imaš nastavljeno na AUTO, ti bo filme (divx in dvd) z 25fps predvajal v PAL načinu, filme z 23.976fps pa v NTSC načinu. Če prestaviš na PAL oz. NTSC, se bodo vsi filmi predvajali v nastavljenem načinu. Kako to prestavljaš piše nekaj postov gor in v navodilih.

Če hočeš na DV-470 (flashan na DV-575) nazaj naložiti firmware za DV-470 moraš spet preimenovati datoteko v B4BA2096.BIN.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

Pisko ::

Probavam in probavam ampak se mi noče nadgradit.. naložil sem takrat FW od dv575 in sedaj bi rad nazaj 470 pa noče prebrati cdja pa sm zapekel cd točno kot piše.. nobene nadgradnje noče prebrati pa je B4BA2096 ali pa B4FA2096... napiše da ne more predvajati..

In pa tole AUTO funkcije ne najdem na njemu..

Na NTSC mi je stvar preklopila ko sm prvo gledal original DVD in zatem sm dal notri DIVXm ki mi je zmeraj delal na PAL mi sedaj noče..

krneki ::

Ko imaš player ugasnjen drži tipko na enoti (ne na daljincu) za forward in hkrati pritisni tipko za vklop/standby (stran 45 v eng/ita navodilih). Tako preklaplaš med tremi različnimi načini AUTO/NTSC/PAL. Po flashanju se vse vrednosti nastavijo na default vrednosti, kar pomeni, da imaš zdaj nastavljeno na AUTO katere delovanje sem razložil v prejšnjem postu. Če hočeš, da ti bo player za izhodni signal uporabljal samo PAL, moraš iz AUTO prestaviti na PAL.

Če imaš zdaj gor firmware od DV-575, bi moral firmware B4BA2096.BIN na CD-ju z imenom PIONEER delovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

Pisko ::

ja tole s PAL je ratalo. Ampak s FW sm probal že vse pa jamra d ne more predvajati tega. rad bi dal FW z novimi podnapisi ki so malo daljši.. ampak ne sprejme nobenega FIRMWARE..

Ali bi se dalo komu poslati na MAIL file, ki ga moram naložiti da dobim spet 470.. z mojimi FW noče.. Takrat vem da sem moral spremeniti ime FWja da sm lahk nadgradil, sedaj pa noče nazaj..

Ali naj sploh naštimam nazaj na 470 ali naj raje uporabim kakšen drug UPDATE za model 575, kjer so podnapisi malo večji in daljši.. ALI IMA KDO TAK FW???

krneki ::

Uporabi firmware kar od DV-575, saj nič ne zgubiš oz. kvečjemu pridobiš. V prvem postu imaš linka do dveh takih firmwerov:

1. beli podnapisi s črno obrobo in dolgimi imeni (max 40 znakov).
2. beli podnapisi na prosojni sivi podlagi in dolgimi imeni (max 40 znakov).

Če vseeno hočeš zamenjati firmware za DV-575, ki ga imaš naloženega natvojem DV-470 z originalnim firmwarom za DV-470, potem si downloadaj tale firmware in spremeni ime datoteke iz B4FA2096.BIN v B4BA2096.BIN, imenuj CD "PIONEER" in naredi upgrade.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

Pisko ::

Naložil sem si tega drugega, ki je na sivi podlagi.. samo moti me to če se je mogoče kaj pomešalo v playerju, ker ne sprejme nobenega FWja.. te podnapisi so v redu ampak malo daljši bi lahko bili, vsaj za nekatere filme.. Ali je možno da bi bili še daljši.. Katerega uporabljaš ti na svojem? Ali imaš 470 model?

če imam jst zdele naložen FW od 575, lahko nalagam update samo od 575 in ne od 470??

krneki ::

V playerju se ne more nič pomešati ker z novim firmwerom prejšnjega popolnoma zamenja. Kako misliš daljši? Da gre več znakov na vrstico? Če je tako potem je edina možnost, da zamenjaš fonte z manjšimi oz. takimi, da ti odgovarjajo po temle postopku.

Jaz imam DV-575 in uporabljam tistega s sivim ozadjem (mislim, da gre povrprečno do 50 znakov na vrstico).

Lej, če imaš naložen na DV-470 firmware od DV-575 potem player misli, da je DV-575 in tako bo sprejemal samo firmwere, ki se imenujejo B4BA2096.BIN in nič drugega (sploh nima veze ali se pod tem imenom skriva firmware za DV-470 ali za DV-575). Zato če hočeš spet nazaj naložiti firmware za DV-470 moraš preimenovati B4FA2096.BIN v B4BA2096.BIN.

jl ::

No za enkrat sem kar zadovoljen s Pioneer-jem, zanima pa me, ali bo mogoče, da pri novejših FW ne bo več potrebno, da bosta film in podnapisi morala imeti enak ime, saj imam namreč kar nekaj cd, kjer sta si imena različna.
lp

boko34 ::

@krneki

Zanima me,ce obstaja moznost,da bi se sivo podlago malo bolj potemnilo??? Ne recem,da niso v redu,vendar vcasih,ko gledam film,ki je v FS in je slika zelo svetla,se malo mucis prebrat podnapis.
Drugace firmware ima tvoj in moram povedat,da je zakon.

Lep pozdrav

krneki ::

jl:
Nekako dvomim, da kdaj bo.

boko34:
Lahko ti jo kvečjemu naredim neprosojno podlago. Druga možnost pa je, da uporabiš firmware, ki ima črno obrobo (ubistvu je zelo temno siva, ker ne najdem črne farbe v firmweru) in zamenjaš fonte s takimi, da imajo 2pix obrobo namesto prvotnih 1pix, tako bi morali biti podnapisi bolj vidni v svetlih scenah. Postopek za zamenjavo je 3 sporočila višje.

gbaj ::

Krneki,molim te za odgovor,nedavno sam kupio pioneer dv-470,pa koji ti firmware preporučuješ kao najstabilniji i najsigurniji,a da je usput dobro napravljen u smislu titlova i čitanja istih sa znakovima čšćžđ.....

hvala:D
I like have it all!

krneki ::

Malo sem se igral in prevedel menije v slovenštino + popravki glede podnapisov (pojavljanje drugih fontov in višina podnapisov pri PAL divx filmih). Če ma kdo kakšne bolj pripombe glede prevoda, naj kar pove, da stvar zrihtamo kakor je treba, ker Pioneer tega že ne bo;)

Ta firmware za DV-470/575 si lahko snamete tukaj

gbaj:
Ubaci taj novi firmware.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

El-Toro ::

Res odlično, bom takoj preveril 8-O

krneki ::

Vem, da je kar nekaj takih napak, da različni gumbi uporabljajo iste naslove za OSD in potem pride malo čudno, ker ma lahko recimo ena angleška beseda dva pomena v Slovenščini imaš pa za to dve različni besedi. Take bo treba poiskati in dodati nove zapise.

Čisto sem pozabil glede .idx/.sub podnapisov. Očitno je tako, da VobSub ima v .idx datoteki vpisane vrednosti za barve v RGB barvni paleti, player pa potrebuje YCrCb (YUV) barvno paleto. Obstaja ena aplikacija, ki dela prav to (odpre .idx in spremeni paleto) in je dobite tukaj. Da pa bodo pravilne barve tudi na računalniku je ena možnost, da imate v VobSub-u vključeno funkcijo "polygonize" druga pa da v .idx datoteki popravite (ali dodate če je ni) vrstico

custom colors: ON, tridx: 1000, colors: 000000, ffffff, 000000, 000000

1000 - prva številka nastavi blending (1 za 100% prozorno, 0 za 100% vidno) za prvo barvo, druga za drugo in tako naprej.
Prva barva je ponavadi ozadje podnapisov, druge tri pa so ali sredina podnapisov, obroba 1 in obroba 2. ffffff je bela, 000000 je črna barva. Obvezno mora biti pa tam "ON" in ne "OFF".
Player ne upošteva te vrstice, VobSub pa jo, zato bodo na računalnku uporabljene Custom colors, na playerju pa tista spremenjena paleta.

Geronimo11 ::

@krneki:

Vse pohvale za slovenski menu. Sem ga nahitro celega preletel, pa moram reči, da nimam prav nobene pripombe na prevode - res kvalitetno prevedeno.

Se pa na moji TV (starejša, 4:3) pojavlja problem z lokacijo podnapisov - tega problema pri prejšnjih firmwarih ni bilo:
- podnapisi so sicer centrirani, vendar center podnapisov ni na sredini televizorja, ampak je zamaknjen nekoliko v levo (za cca 5-10% širine TV)
- podnapisi so prenizko (prvič se je zgodilo, da mi je spodnjo vrsto podnapisov rahlo rezalo).

Morda je gornji problem vezan le na moj TV, vendar bi vseeno prosil, če lahko objaviš tudi prejšnjo verzijo firmwara (po možnosti tisto s senčenimi podnapisi) s slovenskimi menuji.

Pa še enkrat vse pohvale za prevod menujev.

LP
Geronimo11

krneki ::

Ja to s postavitvijo podnapisov je problematično, ker ima vsak TV drugačen overscan in tako reže sliko drugje. Najboljše je, če vsak priredi višino podnapisov po svojih potrebah z MtkWindows, če mu trenutna postavitev povzroča probleme. Okno s podnapisi se nahajaja na 0x10

krneki ::

Tako, tukaj je še isti firmware samo s sivim ozadjem.

Ko popravim tiste napakice v SLO OSD-ju bom pa zadevo spravil v prvi post teme.

Branjevka ::

A mi lahko nekdo pomaga. Imam namreč pioneer dv-470s, katerega sem nadgradil z firmwarom od 575. En čas je delalo, potem pa sem mel izklopljenega 14 dni, ko sem ga potem vklopil pa je delal samo stari originalni irmware. Mi lahko pove kdo zakaj je temu tako? Hvala

ivann ::

Ali je možno priklopiti Creativ-ove Gigaworks S700 5.1 aktivne zvočnike direktno na Pioneer player DV-575A?
Creativ Gigaworks S700 je v bistvu 7.1 sistem, ki ima dva satelita manj kot verzija S750 a enaki ojačevalec!

Player ima namreč analogne izhode 5.1 in sicer vsakega posebej...
L in R front (2 prednja zvočnika)
L in R surround (2 zadnja zvočnika)
center in subwoofer (1x center in 1x sub)
(6 analognih izhodov)

...medtem ko imajo zvočniki 4 analogne vhode, ki se nahajajo na sub-u v katerega je vgrajen ojačevalec, ki napaja satelite, sub in center...
front (oba prednja zvočnika dobita signal iz tega vhoda)
rear (oba zadnja zvočnika dobita signal iz tega vhoda)
side (oba stranska zvočnika dobita signal iz tega vhoda)
center/subwoofer (center in sub dobita signal iz tega vhoda)

Ali lahko združim L in R front izhod playerja na front vhod zvočnikov in pa L in R surround na rear, ter center in sub izhod playerja na center/subwoofer vhod zvočnikov.
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

krneki ::

Branjevka:

Malo več napiši kaj se je zgodilo po tem, ko si ga po 14 dnevih prižgal.

Ivi:

Točno ne vem, ampak pomoje, če dela na kakšen drugem playerju, ki ima 5.1 izhode, bi moralo tudi na Pioneerju.


Pravkar sem izvedel, da je Pioneer v končni fazi testiranja firmware-a 2.10! Torej lga lahko pričakujemo kmalu. Zaenkrat samo vem, da je povečano število fontov in jezikov, verjetno pa še veliko drugega.

alesrosina ::

Eno vprasanje, ki ga nisem nikjer zasledil - cdje pecem namrec z WinXP wizardom, ki pa pusti session odprt. Torej - ali predvajalnik podpira cdje z oprtim sessnom?

Drugace podnapisi delajo ze z originalnim firmware (ce sumniki ne delajo me ne moti, vecinoma imam tako ali tako angleske podnapise)?
Torej drazji model ima ze prikljucke za 5.1 sistem, samo zvocnike gor priklopim in to je to? Ce na TV prklopim z SCART, potem pa se na zvocnike, ali bo zvok spilal samo na 5.1 sistemu ali tudi na zvocnikih tvja? Je morda bolje kako drugace priklopit zadevo?
Kako je z spilanjem DVDjev? Tle ni nobenih problemov, problemi se pojavljajo samo z divx filmi?

Aja, pa morda se kje se splaca zadevo kupit, majo kje v kaksni lj štacuni to kje na ogled?

krneki ::

1. Za CD-R ne vem, ampak pr DVD-RW prebere normalno, če je multisession in ne še zaključen.
2. Podnapisi delajo, če je naložen firmware 2.09 (original ali modiciran). Samo pri originalu so zelo majhni.
3. Najbolje je, če imaš receiver in potem samo zvežeš preko optike/koaksa. Če imaš pa aktivne zvočnike pač nimaš druge in priklopiš preko 5.1 izhodov. Jaz imam zvezano s SCART-om in preko optike...v tem primeru mi zvok dela in na TV in na surroundu, zato utišam TV.
4. Pri DVDjih še nisem zasledil problemov. Divxi pa delajo brez problemov razen pri XviD-ih ne sme biti kodiran z GMC in packed bitstream ne sme biti uključen (packed bitstream se da odstraniti brez problemov).
5. Pomoje imajo zadevo na ogled v Primaline ali pa v JAE.

bastadu ::

1. Sem zapekel na CD-R nekaj slik in CDja nisem zaključil, prebralo je normalno, tako da mislim da tudi nezaključeni CD-Rju ne bi smeli delati težav...

Javon ::

Zivjo

A je med vami kaksna dobra dusa in mi poslje na mail ta dva firmware-a http://balder.prohosting.com/pioneerx/P...
in http://balder.prohosting.com/pioneerx/P... , ker ne morem downloadat. Moj mail: stonedfree1879@yahoo.com

Hvala in lep pozdrav

krneki ::

Nevem sicer zakaj stari linki ne delajo, čeprav so datoteke tam (mogoče zaradi prevelikega prenosa). Novejši pa vseeno delajo.

PioneerDV575_v2.zip
PioneerDV575_v2-SLO.zip dodan slo OSD
PioneerDV575_v2-SLO-grey_background.zip Dodan slo OSD in prosojna siva podlaga namesto črne obrobe

Javon ::

Zivjo

Hvala za ponovno objavo link-ov, vendar vseeno ne dela, ko kliknem na povezavo mi mece eno in isto stran: Free Pro Hosting, to continue downloading this file, please click on the link below... ko kliknem ponovno odpre to stran. Kaj je narobe? Upam, da te ne nadlegujem prevec, ce bi mi lahko poslal na mail : stonedfree1879@yahoo.com Prosil bi za vse tri.

Hvala

krneki ::

Zanimivo, ker meni vsi trije linki delajo. Seveda ti vseeno lahko pošljem vse tri.

Javon ::

Krneki

HVALA!

Merlin_1 ::

Pioneer DV575 nekako se mi dozdeva, da bi to zvočno naj bil to najboljši Divx player. Me pa zanima vaše mnenje.

delfinus ::

Glede na to, da ima podporo za SACD in DVD-Audio bi rekel, da je temu res tako, a bi ga bilo hkrati vseeno dobro postaviti ob bok se s kaksnim Philpsom, Yamaho ali Sonyjem pri predvajanju Stereo virov in prakticno poslusati ali je temu res tako pri 2 kanalnem zvoku, seveda ob izvoru originalni CD, in ali so razlike sploh opazne.

lp, D.

GaS ::

Sem prebral vse tele poste glede tega playerja, pa me zanima sledece; se pravi ce je film razlicen od 25FPS, bo stekal? In player nima packed bitstream podpore? Nevem kako to,vendar Yamada 6700 se mi zdi temelji na istem čipu in prebavi te stvari. Ceprav bolj na pol:D . Namrec z enim FWjem deluje PB, z drugim pa delujejo filmi razlicni od 25FPSjev, medtem ko PB ne deluje vec..

krneki ::

Če je film PAL potem bo lepo tekoč, če je pa NTSC bo pač malo štekal, tako je pri vseh playerjih, ker pač telecine filma (24fps->29.97fps) zaserje vseskupaj (TC NTSC pač sux;) ). Štekanje zmanjšaš na najmanjšo možno mejo tako, da ti TV podpira NTSC signal in player nastaviš da pošilja signal v NTSC. Nekaterih ljudje v tem primeru sploh ne opazijo trzanja.

Firmwari pred 2.09 so grozno štekali s packed bitstreamom. 2.09 je že malo boljše, samo se še vedno zatika. Mogoče bodo to popravili z 2.10, ki bi moral biti v kratkem. Yamada 6700 ima MTK1389DE medtem, ko ima Pioneer MTK1389EE.

Sloviper ::

Krneki:

Jaz pa imam probleme z podnapisi, sem spremenil fil v Shall.We.Dance.avi potem pa se podnapise v Shall.We.Dnace.srt, pa mi jih ni naslo.
Mi poves prosim kaj delam narobe

krneki ::

Sloviper:

Upam, da je bila tole tipkarska napaka:D (Shall.We.Dnace.srt). Drugače pa, če imaš gor firmware 2.09 in je ta .srt podnapis zares v formatu SubRip (ali pa, da ni kaj narobe v datoteki...recimo, da je unicode), bi moralo delati.

Sloviper ::

Ja to je bila tiskarska napaka, verjetno je ze bilo kje zapisano ampak nisem nase in bi te prosil se 1X, ce mi lahko poves kako ugotovis kateri firmware imas gor

Sloviper ::

Aja pa se nekaj, zanima me kako povezes DivX predvajalnik da dobis kar se da najlepso sliko in zvok?

Sloviper ::

Ja sem preveril in imam 2.09, samo ne vem zakaj mi sumnikov ne prikazuje

krneki ::

Najboljše je če povezeš preko SCART kabla in izbereš v meniju RGB (sicer je komponentni izhod mnogo boljši vendar, če nimaš LCD oz. plazme ne bo nič). Najboljši zvok pa dobiš, če povežeš player z receiverjem (če tega nimaš imaš potem zvok preko SCARTA) preko optičnega oz. koaksialnega izhoda. Šumnikov ni, ker imaš gor originalni firmware in ne modificiranega, katerega dobiš ducat postov višje.

Sloviper ::

Krneki:da te se enkrat vprasam, kaj res ni nic narobe ce si dam firmware od vecjega brata gor in ce si ga enekao updejtam kot pa firmware za 470?

naty000 ::

zivjo!

nalozila sem firmware PioneerDV575_v2-SLO-grey_background.zip in potem je dvd zmrznil (nalozil se je do konca), ne prime nobena tipka. tudi ko je bil izklopljen 8 ur se vedno ne dela. Tipke za reset ne primejo. Tako da bi bila vesela ce ima kdo kaksen predlog kako to popravit. Prejsni firmware mi je delal vredu, tako da ne vem kaj je narobe.

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: naty000 ()

krneki ::

Sloviper:
Nič ne bo narobe. Seveda pa se moraš zavedati, da z nalaganjem kateregakoli modificiranega firmwara izgubiš garancijo, če ti seveda to dokažejo:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()
««
4 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724354 (8968) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524577 (5075) JanezC

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142189 (1929) Stepni Volk
»

[divXvid] Podnapisi izginejo na komponenti

Oddelek: Zvok in slika
116869 (5526) krneki
»

Pioneer Firmware Upgrade

Oddelek: Zvok in slika
91149 (1009) krneki

Več podobnih tem