» »

mogoce neumno vprasanje... ampak

mogoce neumno vprasanje... ampak

gkovac ::

sej lahko da sem mal nor, ampak iskanja po forumu ni in zato mam eno vprasanje....

kako gre podeljevanje nazivov v forumih?... sej veste... S-T affiliated, Master slotecher, S-T Lover... etc gre se po postih ampak kolk :D

Kako pa prit do Owce in Gnoja pa vem :D

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

sinko999 ::

Piši pametne odgovore pa boš videl saj ni tak težko .
Drugače pa so nazivi dvojni lokalni in pa za celi forum pri čemer se še morajo določite nekateri lokalni nazivi .

LP
Ni? ni ve?no !

gkovac ::

vem da so dvojni... zanima me tockovanje...

kar se pa tice pametnih odgovorov pa le preglej moje in bos vidu da je le 10% NEpametnih.... foruma ne uporabljam zato da bi si nabiju pike

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Kekec ::

MAh sej ni vazn kaksen naziv imas, le da dobis pomoc ko jo rabis ali pa da jo ti ponudis komu ko jo on rabi!
Pa si pol zadovoljen sam sabo !

Huey P ::

SuLc;

Tiste zlate zvezdice pomenijo tvoje delovanje po celotnem forumu. Se pravi, več napišeš (ne glede ali v Mali oglasi ali Programiranje,...) več zvezdic dobiš. In več zvezdic imaš (zlatih), boljši naziv imaš (npr.: za Super Duper Slo-Techer (štiri zvezdice in pol) rabiš napisat cca. 1500 postov,...).

Srebrne zvezdice pa pomenijo tvoje delovanje v določeni rubriki. Če veliko pišeš c rubriki Modifikacije dobiš naziv Lotar plate in tako dalje...

Če še kaj ne razumeš vprašaj!

..::DOOM III: The Legacy::..

Elemen_T ::

Huey: hm...če je tako....kako imam lahko jazst več postov kot ti pa imam manj zvezdic?

Važno je tudi pogostost pisanja :))

Pa kaj se sploh je*ate s tem

gkovac ::

ja matr no! zdej pa res ne vem a se norca iz mene delate, al sem pa jest tak #$%" da ne znam vprasanja postavit tko da nebi blo dvoumno :D

mene zanima KOLK postov mors met, da prides iz Newbija do naslednje stopnje in tko naprej... se prav me zanimajo KORAKI med posameznim postom :D:D

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Elemen_T ::

Sulc: To je odvisno od mnogih dejavnikov 8-)...ni korakov. S-T ima svoj sistem.

Dejavniki ki vplivajo pa so po mojem nasledji:
- Pogostost pisanja
- število postov
- kategorija (komentarji,nov topic,odgovor)
- novica
- ugotovljena napaka na strani
- ...živi dejavniki ala luni, primoz, serđo, ...

footprint ::

Mar to pomeni da je vse skupi en V.I.P. klub? Mam občutek da je tko kot pri redarjih ki spuščajo v diskoteko, (morš met dobro bejbo da prideš not).
Osebno se ne zmenim kaj dosti za zvezdice, važno je da preberm kar me zanima in mam možnost komentirat. Če so komentarji pametni ali ne je pa stvar posameznika in volje avtorja. Včasih kakšna reč tudi najmirnejše zelo razburi in je fajn če se maš komu izpovedat. PS eni hodjo za take reči v cerkev. :))
:D

Tr0n ::

Ljubi bog, ze spet te zvezdice!!?!? ;((;(:(

_Mortal_ ::

Jaz sam ful hitr dobu 3 zvezdice čaku sm novo zvočno in grafično nisem vedel kaj da delam pršu na Slo-tech in začel komentirat

P.S. ko je dobim me ne bo nazaj dokler nam mel problemov z bilo čem
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

luni ::

footprint kako si pa prisel na to idejo? Saj tu nihce rocno ne izbira, koliko zvezdic bo imel kdo (kvecjemu komu kaksno odbijemo :)), tako da je primerjava glupa... Aja, ce imas kako dobro bejbo za posodit ti mogoce dam kako zvezdico :P

Sistem je popolnoma avtomatski, element pa je dobro povzel kako deluje, razen se enih par podrobnosti, ki niso tako pomembne ;)
Artificial Intelligentia

_Mortal_ ::

Kaj pa če si odsoten a pol tise začnejo zbijat al kaj
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

ChiefThunder ::

tkole grejo nazivi:

-newbie
-junior
-master
-afilliated
-lover
-active
-very active
-fully active
-freak
-superfreak
-super-duper
-zadnja pak ostaja skrivnost ;)

pa lep pozdrav
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Sergio ::

ko boste pa do zadnje prisli, evo, cestitke... takrat bo S-T mel kako peto obletnico :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

jeti ::

Sistem točkovanja ima neko pomanjkljivost glede na napisano. Nikjer ni upoštevan ČAS članstva. Recimo, nekdo si ne bi smel v dveh tednih nabiti treh zvezdic, pa si jih lahko, neupravičeno po mojem mnenju.
Če bi upošteval še čas članstva, bi verjetno omejili nabijanje, saj naziv ne bi bil več odvisen le od pisanja (+ostalih stvari) ampak tudi potrpežljivega čakanja.

Recimo nekdo, ki obiskuje to stran recimo eno leto ter vsake kvatre navrže nekaj pametnih, bi si zaslužil višji naziv kot pa nek mulc (sori, MULC, podobnost s tvojim imenom je zgolj naključna0:)), ki v dveh tednih nabije cel kup brezveznih postov in komentarjev, ter zato dobi na hitro en malo višji naziv (neupravičeno, seveda).

Torej, adimini, kakšna se vam zdi ta ideja, da vpeljete še časovno komponento? Če želite, lahko odprem o tem novo temo v oddelku Slo-Tech, kaj pravite? se strinjate?
(seveda, tudi mnenja ostalih so dobrodošla).

(še to: razdelite nazive v kategorije. navadni uporabniki lahko dosežejo recimo samo tri zvezdice in nič več, tistim, ki posebej pametno pišejo in so že nekaj časa aktivni obiskovalci, lahko z ročnim posegom administratorjev postane na voljo privilegij za naslednji nivo (recimo od 3 do 4-in-pol zvezdice), kjer si lahko spet izboljšajo naziv s aktivnim pisanjem, pametnimi izjavami...(brez tega ročnega posega adminov bi jim še taka aktivnost ne prinesla več kot treh zvezdic, s tem "posegom" pa lahko s pridnostjo dosežejo do 4 zvezdice in pol)
No, zadnji nivo - nad 4 zvezdice in pol - pa naj bi bil rezerviran le za najzaslužnejše za to stran in ki so poleg tega tudi kulturni, pišejo pametne stvari, redno obiskujejo stran že dolgo časa in nasploh močno izstopajo v pozitivnem smilsu. Evo, to sta že dve ideji.;))
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Misak ::

Nisem vedel da se da ob 2h zjutri tako dobro razmišljati:D
Glede tockovanja pa takole:
jeti prav imas. Dostikrat poglem od člana datum vpisa in njegove zvezdice. Pri tistih ki so bolj novi (tudi sam se štejem med njih), je večinoma videti nekaj izstopajočih, ki imajo nenormalno veliko št. zvezdic.
Sicer pa mi je vsec tvoj predlog, da ti admin da rocno naziv nad 3mi zvezdicami, kar te zasidra med tiste bolj zasluznejse.
Recem lahko samo se tole: upam da ga boste S-T team upoštevali, pa čeprav boste imeli zato malce več dela
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Tomi ::

Glede na to, kar se dogaja na forumu, je jeti samo zelo dobro povzel vse pametne predloge, ki so ze padli in se jih bo verjetno kmalu upostevalo ( ce bo imel Primoz cas ).
Sicer ne vem, ce ste opazili, bila je ena rosada med lokalnimi nazivi, ki so se precacunavali glede na vse v forumu, sedaj pa se glede na posamazen oddelek.
Tako da ni panike, da ti predlogi en bi bili upostevani, seveda ko bo za to cas. Sedaj ima Slo-tech druge prioritete ( server, recimo ).
Sulc: search bo na novem strezniku, nazivi pa gredo po stevilu post/p.d in stevilu samih postov.. Da ni prevec nabijanja.
metrodusa.blogspot.com

Primoz ::

Narod... jest sem že rekel, da se pripravlja reforma točkovanja... in takrat boste skoraj vsi jokal za svojimi nazivi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

jeti ::

Seveda se mora ob 2h ponoči dati razmišljati, če sem se pa učil za izpit, ki ga imam danes (hja, začnem se učit zadnji dan ob 11h zvečer..budala jest.:D).

Torej, glede nazivov je mogoče bila manjša nejasnost: pri tistih nazivih nad tremi zvezdicami admin ne bi ročno povečal naziva (no ja, načeloma tudi to lahko kdaj pa kdaj), temveč bi samo OMOGOČIL, da uporabnik s pridnostjo doseže še kakšno zvezdico več. Če uporabnih po treh zvezdicah neha pisat, se mu naziv pač ne zviša, kljub temu, da mu je to omogočeno. In seveda, brez tega posega/dovoljenje mu še taka aktivnost ne pomaga do več kot treh zvezdic (tako kot da bi avto imel blokado - lahko še tolikopritiskaš na gas, pa boš šel le do neke mejne hitrosti. Ko se 1. blokada odtsrani, lahko morda posežeš tudi po višjih hitrostih, ni pa nujno. Zadnja blokada - za 3. stopnjo - pa se odstrani le pri najzaslužnejših za to stran).

No, tako nekak, upam, da je ta malenkost razjasnjena (upam, da sm kej pametnega napisal, ker sm zdele čist zaspan in se moram zbudit - mam do 13h še polovico snovi za predeleat, hehe:)).

LP!

-------------

Primoz: res upam, da bo časovna komponenta všteta, sicer pa podpiram reformo (predpostavljam seveda, da bo dobra:P)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Primoz ::

Predvsem bo kruta in razdeljevanje točk bo potem VELIKO bolj pošteno...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

gkovac ::

hmm hmmm... jest sem relativno nov na tem forumu, pa sem napisal ze en lep kupcek stvari....

sicer pa res nisem prisel na forum zato da bi si zvezdice nabiju ampak predvsem zato ker sem ugotovil, da je tuki precej uporabnih stvari in precej pametnega folka k marsikaj ve... upam da sem na tem podrocju tut sam kej prispeval, kar se pa tice pisanja bedarij pa se temu izogibam... edin v lozi boste najdli moje bolj bedne prispevke... tam pa jih je itak mali milijon.

pa se to... da ne bo slucajno kdo reku da sem en mulc k se je prsu izzivljat na forum.... mam 26 let in sem po poklicu sociolog, delam pa kot sistemc...

z racunalnistvom in informatiko se aktivno ukvarjam ze ene 7 let, prov tolk pa tut z internetom.

lp,SuLc

P.S. to vprasanje sem zastavil iz cistega firbca in ker odgovora nisem nikjer najdu...

P.P.S.
namig luniju primozu etc etc... dejte to napisat v FAQ pa je :D:D
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

footprint ::

Luni sam bleferu sem da vidm pravi odgovor ;)
Kar se pa bejbe tiče pa se najde kej edin s posojanjem ne bi imel nič, bolje zaupam tvojim izkušnjam in čarom.

Sicer pa sem dejansko mislil da je eden izmed glavnih faktorjev datum prijave, kar bi pomenil če si en mesec neaktiven, da bi zelo zaostal v dohajanju 'zvezdic'.
Podobno kot v šoli. Pa kot sem rekel važno je imeti možnost oglaševanja.

PS Oglasi so bili vzrok da sem sploh prišel na to stran in izvedel zanjo.

morphling1 ::

Ko ze ravno govorite o zvezdicah, vceraj mi je pozornost vzbudil nov user. ne bom imenoval saj je ze dovolj jasno , ki je v enem dnevu postal slo-tech affiliated, to pa je tudi edina stvar s katero se lahko pohvali , ker forum ni veliko pridobil z njegovo prisotnostjo (mogoce to beres, upam da se bos popravil v prihodnosti ker od tega nima noben koristi) , ta najbolj izstopa, sploh pa ni edini.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomi ::

Mislim, da je bil to zlickon, ki je imel včeraj, ko sem pogledal njegov profil rate 238-O.
Sicer je pa imel že nekaj neumnih izjav, tako da se lahko malo zamisli.
metrodusa.blogspot.com

abcde7 ::

Men ima od vseh forumov www.tejo.f2s.com še najboljši način točkovanja! Zato, ker če ga gdo kj "lomi", mu on enostavno zvezdo zbriše, če pa kdo kj dobrga nardi, dober predlog, novo ime za forum, pa dobi eno zvezdo! Dobro je tudi to, da lahko daje posebne nazive vsakemu, moderatorjem, navadnim uporabnikom... Recimo, če kdo objavi neprimerne slike, mu da naziv 1. opomin, ko dobi tri nazive, pa mu zbriše zvezdo!

Lahko bi se tudi tukaj zgodile kakšne spremembe...

tejo ::

Ej, robo...

Ne boš verjel, ampak jaz imam slabši način dodeljavanja nazivov kot slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
654873 (4873) tejo
»

***** (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
694623 (3768) Tomi
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
645155 (4033) OZZY
»

zvezdice

Oddelek: Slo-Tech
371792 (1320) OZZY
»

Nazivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
513961 (3431) bluehacker

Več podobnih tem