» »

se znajo diski potapljat?

se znajo diski potapljat?

«
1
2

jezus_kristus ::

pripravljam hladilni sistem na pasivno potaplanje (passive immersion). Celo plato nameravam potopit v olje:)

zanima me pa, ce se trdi diski radi potapljajo? so hermeticno zaprti tudi za tekocine?

ce so je to super, ker bo sistem prakticno neslisen - nobenega ventilatorja in se vrtenje HDjev se bo dampalo, ce pa niso pol imam pa problem.
----- ... in vstal je od mrtvih.

A.L.T. ::

hja, po moje so, ker če so zračno neprepustni pol tut menda vode (oz olja pr teb :) nebi prepuščalo v notranjost... probi pa poročaj kle :D. morbit bi blo dobro probat s kakim starejšim parstomegabajtnim diskom, ker js neb kr v olje takoj fuknu kaga 60Gb-neža>:D (oz karkoli maš že ti)
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

||_^_|| ::

plato v olje? a loh ti to mal bol opišeš?

jezus_kristus ::

V bistvu zelo dobra ideja, to s starim diskom. Tnx. Pa tud nove plate ne bom kr tak vrgel not, ker ne vem kak bo prezivela. Najprej se bo potopila 286 z 80 MB diska:D.
----- ... in vstal je od mrtvih.

krucymucy ::

A se sam men zdi al diski niso hermeticno zaprti!
Pr starejsih diskih se je videlo na vrhu ali kje drugje odprtinico, ki je bila namenjena izenacevanju tlaka v prostoru diska!
Ce so novejsi ne vem ampak jest mislim, da tud novejsi niso hermeticno zaprti!

Da ne bo kdo mislu, da je odprtina ne vem kaka - gor je zlo fini filter ponavad zlate barve (sintrani, ce poznate)

OZZY ::

Črtice: Gre za neko mineralno olje. Samo je cena tega zalo velika. Mene zanima koliko ga bo ta ekspiriment JK koštal.
Go with the flow.

jezus_kristus ::

Opis projekta (ceprav ne pase v forum):

* Procesorji se grejejo :D

* Zrak je slab prevodnik toplote in se ventilacija je glasna. Torej, bi se dalo vse skupaj potopit v neprevodno tekocino, ki dobro prevaja toploto in ne razjeda plastike/kovine...:\

* Po kratkotrajnem pomisleku sem prisel na idejo, da bi vse skupaj potunkal v motorno olje.


Ideja je bolj ali manj ideoloska. Malo sem raziskoval internet in ugotovil, da so to ze delali. Recimo Cray je potopljen v neko tekocino in super hlajen. Nek clovek je potopil svojo plato v plasticno banjico nafilano z motornim oljem in mu baje vse skupaj dela - link


Najprej bom malo pomeril olje (specificna upornost, toplotna prevodnost, ...) in upam, da bodo rezultati zadovoljivi.

Ce bo vse ok, bom v prvi fazi probal potunkat MB v olje, brez kaksnih ventilatorjev ali crpalk in upam, da bo konvekcija opravla svoje. Ce ne... malo crpalk in pretok olja mimo komponent ki se najbolj grejejo. Dalje - hladilnik, ki bi olje na vrhu lepo hladil (do - x celzija) in olje bi fino krozlo not:).

Mogoce bi se dalo znebit tud ventilatorja v napajalniku, ce bi napajalnik not vrgu, sam tuki se bojim kaksnega potencialnega iskrenja znotraj napajalnika (VPRASANJE: a je not kaksna komponenta, ki povzroca iskrenje?). Iskrenje je nezazeljeno, ker olje naceloma gori:) Sploh olje zvezda, ki ga uporablja moja mama.


Potencialne surovine: motorna olja, jedilna olja:), parafinska olja, slilikonska olja (kje dobit? koliko stanejo?), fluoro-carbonske spojine - te uporabljajo v Cray-u (koliko stanejo? Kje jih dobit).

Racunam na enih 20 l olja...

Si ze predstavljate racunalnik v akvariju, osvetljen z neonkami:).:\
----- ... in vstal je od mrtvih.

sasox ::

Mislm da so za take zadeve uporabljali mineralno olje in ne motorno!!!

ChiefThunder ::

sj tole je pa hudo za slišat, sploh če ti zadeva uspe...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

krucymucy ::

Olje (motorno) je pod -x celzija pod nulo, mal bolj cudno, ne tece vec lih fajn, izgubi svoje lastnosti....

Daedalus ::

Mineralno olje ziher, glede diskov pa-so hermetično zaprti. A si lahk (krucymucy) predstavlaš, kaj bi se zgodilo z diskom, v katerega bi prišel kakšen trden delec8-O Pomoje bi zaribal ko kak star tomos, ha ha:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

krucymucy ::

prvo: sem reku, da je gor fini filter da trdi delci ne morjo prit noter!

drugo: poznamo dve vrsti motornih olj (najbolj uporabljanih): - mineralno olje in sinteticno olje

Aja se to: mineralno olje najeda plastiko, ker je derivat nafte!!!

bastadu ::

Niso vsi diski "vodoodporni". Na primer moj IBM DTLA ma eno mejhno luknjico na pokrovu, zraven pa piše "Don't cover this hole!". Nekje sem prebral da se tu hladi al neki takega, nimam pojma....

Daedalus ::

Ups, sori, spet sem površno prebral:8)
Verjetno ne bi blo dobro, če bi luknico zamašil?
Sam v tem primeru bi verjetno mogu zrak iz diska spravit?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jezus_kristus ::

Probal bom z mineralnimi in sinteticnimi. A poznas kaksno znamko mineralnega? Sam da pridem domov in vzamem v roke ohmmeter....
----- ... in vstal je od mrtvih.

krucymucy ::

Mineralna motorna olja so poceni: ponavadi je cena pod 1000 SIT , pol sinteticna so od 1000 do 2000 full synthetic pa so najdrazja 2k+ !!!!

Sicer pa pise na plastenki od olja - ce ne pise nic je mineralno!!!!

Probi kej pomert pa porocaj, saj bi to prslo zlo pocen, enih 10k SIT za 5 litrov sinteticnega - ti sam pomer pa probi!!!

miki133 ::

Glede diska ne vem priporočal pa bi trafo olje - v vsakem transformatorju pr ELEKTRO ga je kar precej morda bi ga tam poizkusil dobiti , drugače pa je to olje zelo dober izolator in obenem prevodnik toplote :D

burekar ::

Dobra ideja je tudi zavorna tekočina. Če koga še več tega zanima, si naj prebere naspodesabode v forumu, tema watercooling-watercooling the whole PC. Posted by me.

NightHawk ::

mogoče bo tole zvenelo malo neumno ampak...
kaj bo hladilo olje? sicer se bo segrevalo zelo počasi ampak vseeno, temperatura bo naraščala... če se ne motim seveda...

||_^_|| ::

sj je napisu da bo ventilator gor ane?:)

SkIDiver ::

Najboljš da nardi hlajenje tega olja skoz en radiator, pumpo pa potopi v samo olje. Najprej naj proba samo radiator brez venta pa bo vidu kok se zadeva hladi, če ne bo pa treba en vent. Jah priznajte, da brez ventu pač ne gre in ne gre

krucymucy ::

Ja, jest sem si zrithu 10 l transformatorskega olja!!!!

Veze pr stromarjih:D

Sam neki: Kako mislis spelat zadevo glede kablov, npr. monitor, sb, modem....

Spajky ::

Hvaljen bodi..+...COOOOOOLLLL ! Se eden s podobnimi /enakimi/ idejami kot jaz! Kar se diskov tice najbolje, da preveris pri proizvajalcu /niso vsi hermeticni-stari sigurno ne!/, ce ima mehaniko hermeticno zaprto, pa na osovine motorja in diskov das cez se eno nalepko! Ce bos dajal namesto pump kar navadne vente not, zaradi upora olja se bolj grejejo in pijejo vec kot 2x toka= pazi, ne jih napajat s plate, da ne skuris supply chipa na MoBo! Najvec 7V! Kar se tice olja, meni retail Intel fan veselo laufa ze kakih 10 dni v Frivita olju, ki pa postane vosek (se zgosti ko skoraj vsa rastlinska olja) pri temp pod nulo! zato je bolje olje za podmazovanje sivalnih strojev, ce mislis kdaj tudi Pelte uporabljat! Kar se tice PSU v olju tudi ne bi bil problem razen venta iz zgoraj navedenega vzroka, da ne skuriš elektronike za regulacijo obratov! v PSU je najvecja voltaza 220V~/310V=! No problem! Iskrenja NI !
Potrebno bi bilo tudi vente ulaufat prej v olju, da se ocistijo kovinskega prahu iz njihovih lezajev!!! Ce Je vse potopljeno veselo ni vec problema s prahom na hladilnikih in podmazavanja ropotajocih ventov - se res nic ne slisi in tudi diska se ne bi! Vsa ta olja so zelo dober izolator, ce nimajo primesi kot dolocena avto olja /kaksne mikro kovinske ploscice ala silicijeve ali karbonske/! Olje specialno za katerega sprasujes glede Cray Comps - now SGI, je Fluorinert in kosta oko iz glave (okoli 500$ galona!- rabis pa vsaj 4!) Kako hladiti proc: potopiti v OLJE kot sardine v konzervi-it works!!! He He.. :-) !
Moj naslednji projekt bo CPU+MiniHeatsink+fan+slotket v prozorni skatli z 1L olja in dodanim 1kg AL pasivnim heatsinkom vmontiranim za kontakt z oljem kar v kisti hlajenim z internim Airflow-om; trenutno pa to pisem s CPU, ki ima med ohisjem in hladilnikom (okoli jedra C400@600) cca 8mL olja za podmazovanje sivalnih strojev, temperatura tega olja pa je 36°C = cca temp jedra CPU ! To olje deluje kot temp amortizator in je dobra ideja tudi za ga postavit pod WaterBlock ali pod Pelt okoli CpuCore!
Imel pa sem kar nekaj tezav z dihtanjem in mikro gumijasto expanzijsko posodico za olje (se mu s temperaturo menja volumen), me je zajebavalo puscanje, ko se je olje segrevalo...pa je teklo v Socket1!
-mali bazencek, sam to ni voda iz pipe, pa ni problem! :-) ; potem sem pa pivnal...pa pocasi sem ga tankal preko cevcice z dozatorsko inijekcijo, da se je preko mikro lukenjc nafilalo not!
Kar se pa tice take kolicine olja kot jo mislis uporabiti /preko 10L/ pa ne bi po moje bilo problema hladit z veliiikim Heatsinkom brez fan-a ali kilerjem samo na konvekcijo! Temp po moje po dolgotrajni uporabi ne bi smela biti vec kot 5°C visja od ambientne! TISINA bi bila BOZANSKA !
Kake vrste trafo olje si pa ti dobil; a je redko in rumene barve al je crno in gosto ko hudic?
Kolk si ga pa placal? Mislim, da bom moral spravit link od tega tvojga maila!, ti si pa precitaj se mal to tukaj!
Rana ura zlata ura - ma za it spat (al pa surfat, siba kot hudic zdej...)
Mater smo OTKACENI a ne? Jaz bi moral bit pa mal resnejsi, saj bi bil lahko marsikomu od vas tata...pa se za hobby ukvarjam z inovacijami... comp v lastnem sosu z malo zelenjave.., kaj pa holesterol? :-))) :P

Spajky ::

a ja, evo tisti link ki manjka: tule
|O

yjj ::

Norci, pojdite potopite se raje sami, kot pa da počenjate take pizdarije

TESKAn ::

NOBEN disk ni hermetično zaprt, tko da ga ne potaplat. Kot je bilo že napisano, ima disk eno tako luknco v ohišju, da se izenačuje tlak znotraj in zunaj diska in ta luknica ma filtre, tko da ne pride nobena smet notr. Zdej če češ disk potopit je po moje najboli, da na to luknco daš nekak eno cev gor, k pol gleda ven iz olja. Nikar pa je ne prekrivaj...izsesat zrak iz diska bi bla pa tut slaba ideja -> glave diska lebdijo na zračni blazini in če ni zraka, tut ne lebdijo in torej naredijo 'škkkrt' po površini - bad sektorjev kokr češ in pa zanič disk tudi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

capitanoss ::

Ej ljudje a ni bolj enostavno računalnik dat v zmrzovalnik ???:D
Kje ste zdaj vsi ?

jezus_kristus ::

krucymucy: A lahko se meni poceni zrihtas kej, ko mas veze? (enih 20 l:))

Kako s kabli: zdi se mi, da je najboljs naredit visok in ozek akvarij in postavit MB pokonci, tako, da zadnji del (kjer so sloti) gledajo v strop. Potem ostanejo konektorji nemastni:). IDE&SCSI&LPT&COM&... pa tako ali tako priklopis preko flat kablov na MB in jih lahko namontiras kamor ti pase.

Diski in potapljanje: Dobil sem idejo, da bi diske zaprl v eno PVC vrecko, vrecko lepo zaprl in zatesnil s kaksnim silikonskim kitom, da nebi olje not teklo. to bi pa slo, a ne? Ali mora nujno bit cevka ven v luft?

Vidim, da ste nekateri to ze pocel in veste ze dosti vec o tem, kako bi se vse skupaj obnasalo:). Spajky - ti dejansko preizkusas ventilatorje v jedilnem olju? Nisem ga preverjal, samo se mi zdi, da mora imet veliko vsebnost kaksnih prevodnih substanc, glede na to da je iztisnjeno iz rastlin.

Zdaj pa se mi je odprla se ena rec: Ali bi se dalo na procesor NE nastavit heatsinka in ventilatorja in bi samo olje zivahno pumpal mimo procesorja? Vzburja me misel, da bi gledal gol procesor pri 100% obremenitvi in dober overclockanega.:D Namesto ventilatorjev bi mogoce uporabil kaksne bolj primerne turbinice... Kaj pa vem. Se nisem tako dalec... Se vedno upam, da mi ne bo treba prevec razmisljt o hlajenju:D.


burekar:
Tista ideja na onem forumu z dest. H20 in potem z HCl mi je bila pa res zabavna za brat:))
Ne voda, ne kisline niso uporabne. HCl sem celo vcasih uporabljal za jedkanje ploscic...

capitanoss: Kaj pa kondenzacija? Vlaznost?...
----- ... in vstal je od mrtvih.

||_^_|| ::

vlaga je problem v skrini

TESKAn ::

Zdej sm pa dobu idejo:). Kaj ko bi matično plato tko obrnu, da bi kartice visele z nje navzdol, pol bi jo pa obesu nad olje, tko da bi le - to oblivalo sam kartice? Na proc pa pač daš še ena rebra, pa je. Po moje bi se tko dalo lepo uštimat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krucymucy ::

Ja teskan tud jest sem se to ponoc spomnu, da bi mel na vrhu kartice oz. prikljucke kartic!!!

Glede reber na proco bi pa kar vulcano (brez venta) gor pustu pa pumpo usmeru direkt med rebra!!!

Mater smo nori!!:D:D:D

Glede olja pa: Pejte vprasat na najblizjo elektro poslovalnico, tam ga majo itak na hektolitre tko, da se ne bo poznal ce ga dajo se vam kak liter!!!

Spajky ::

mater smo zapalili flejm...

Disk ki ni hermeticen ga bomo pa naredili da bo! :-); z vrecko bi ble tezave zaradi kablov in hlajenja elektronike! glede zraka v disku pa ne IMHO! vlaga in kondenz ni problem! brez heatsinka pa bi sicer slo, vendar bi morala biti hitrost olja preko CPU zelo velika, da bi enakovredno hladilo, to pa ni enostavno ker je olje bistveno gostejše od vode, katero na primer Rooster uporablja za direktno hlajenje svojga proca in bi ga morda ta Topic zanimal?. Za z oljem bi bilo bolje mali heatsink gor /retail Intel/ ali vsaj bakreni coldPlate! Olje ima 3x slabse termalne lastnosti kot voda, vendar se vedno skor 10x bolje od zraka!
Raje pa kot pokonci plato v olje s strlecimi prikljucki /kako bos pa prenasal?/ vse zapret in raje naredit podaljske iz bazencka zaprtega! Res pa je, da dobrih 10 L olja predstavlja 10kg vec in bo treba nabavit crnca za transport; TESKAn, ki pa se je ustrasil, da mu bomo odvzeli nagrado za najbolj cool komp (He!) ima pa se mi zdi kulca na skatli, pa se zilav je; nagrado pa lahk resi tko, da zmanjsa napajanje njegovega pelta in zamenja hladilno tekocino s frisno vodo z malo alkohola in da not eno malo severnomorsko small Fish, da bo veselo zadeta plavala not levo in desno - ne bo rabil screenSaverja na to temo, sam jo bo treba futrat, pa ne z megahertzi; nam to ne more ratat, ker bi crknila in se nam skuhala in bi jo po experimentu morali pojest! ROTFL
Ja res je, vent plava v jedilnem olju /Jebiveter je to videl pri meni/; rastline pa prevajajo ker dokler rastejo vsebujejo precej vode z rastopljenimi minerali; ce pa je se kaj vlage v olju, sigurno izhlapi hitro, ko se olje segreje! olje pa tak preveriš s par sto volti in ohmmetrom prej, kaksno korozivnost glede plastike, pa je treba tudi vzeti v obzir...moje siviljsko olje je bilo v plasticni flasi, torej nimam tega problema!
Pa se vklop in izklop kompa treba naredit tako, da ni potem treba vedno oblizovat prstov..:-))
Norci pa bi bili sele, ce bi naredili komp v olju ful zadihtan in ga na novem SloTech Festu tle pr nas potopili v morje, da morska voda hladi olje na valovanje in miganje plavalcev, in bi imele namesto nas in nasih FishTank screenSaverjev ribe v morju svoj EyeSaver, floatingPC saver! Pa poslikat za na Web bi ga morali potapljaci... :-)
Rooster, kje si pridruzi se na debati; a si ze napravil oddusnike za zrak na tvojem zaprtem vodnem sistemu? Haug, the big Chief has spoken... :-) vrocina za krepat!..
:O

krucymucy ::

Sej ni problem prenasanje PC-ja, ker bi naredil v pleksi ali pac kak drug material dost velike odprtinice za kartice in nato zatesnil s silikonskim kitom!!!

VASkO ::

nmo ne vem no, sam vseeno. zakaj bi pa sploh disk potopil?

krucymucy ::

Baje ga mot glasnost diska - ne vem, ampak moj fujitsu je cist tih.... zaenkrat!!!
Mogoce pol ko vse utihne moti samo se ropot diska!!!

zlickon ::

glava, ki bere z diska je hermetično zaprta, za drugo pa ne vem kabli ipd..

krucymucy ::

Ma ni zaprt no;((

Huey P ::

Mislim, da niso, ker sem nekje bral, da se lahko v tekoči dušik potopi cel PC razen diskov...

..::DOOM III: The Legacy::..

Reso ::

Kaj pa če bi rešu ta problem s diski da bi enostavno silikon(tist k je v oknih) okol diska nabrizgu pa voda ne bi mogla it v disk plast silikona bi bla pa tok tanka da bi se lahk cez njo disk tut hladil.

TESKAn ::

Ma dejte no tist 'don't cover this hole' na diskih ni kar tako, zarad lepšga tam...od diska more VSAJ ta luknca gledat vn, na zrak...nikjer pa ne piše, da bi mogu ostal del diska...torej najbolje, da zgornja stran 'gleda' iz olja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Cr00k ::

tja na tisto lukno prlimas slamco tolk da vn gleda pa usake pou ure dolijes 1.435 ml dusika (0,14357K) pa dela......men se je povecu pretok informacij za 10%....

andro ::

Nekaj časa nazaj sem bral članek o podobnem sistemu. V hladilno tekočino (motorno olje) so potopili vse razen diskov, flopija in napajalnika.
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Cr00k ::

hja dj rokavce na disk...pa bo plaval...ne bo pa se potaplu...iz ene strani ga bo pa ze hladil........

jezus_kristus ::

Ta zadeva pa je cist zasla na kriva pota. Ok. Ugotovil smo, da moramo disk zatesnit in mu pustit dihat preko slamice. Ta ideja mi je ful, ful vsec in jo bom uporabil. Hvala vsem:).

Moj racunalnik se ni crknil in se bo jutri zacel s potapljanjem. Porocam vam, kaj sem ugotovil do sedaj.

Moj ta bolsi ohmmeter je na servisu (pa ga nisem potapljal!), tak da sem uporabil ta slabsega... Ne ga srat. Vglavnem, upornosti olja nisem uspel zmerit, kar je zadovoljivo in mi je potem cist slucajno preko napetosnega delilnika in teh stosov uspelo estimirat, da je upornost med platama 1 cm2 na razdalji 1cm priblizno 500 Mohmov. Za potaplat!

No, da vas dalje navdusim - ne bom porabil 500 $ na galono ampak za cel projekt 9 kSIT (ohisje = 6k, olje=3k). Kupil sem si 15 l olja - ampak ne kakrsnega koli. V Intersparu sem nabavil Spar - rastlinsko olje (brez holesterola) pakiran po 2l za 399 SIT. :D In stara 286 mi ze celo popoldne laufa not, brez problema.:D V glavnem vsako olje bi teoreticno moglo delat - rastlinsko, motorno, parafinsko, transformatorsko!

Bom poskusil kako fotko v kratkem zrihtat, kmalu pa bodo mozni tudi ogledi, seveda proti placilu vstopnine (ki znasa 1 l olja:D).

Sam res si nism mislu, da bom olje za pomfri uporablo za tole, sam je pa najcenejs.

Jutr grem overklokat tale kompjuter in ga bom not vrgu (z napajalnikom vred). Ne pricakovat nekih super overkokanih rezultatov, ker imam Cyrixa MII 3000 PR na Chaintechovi plati:8)). Ko sem kupoval kompjuter nism vedu da se ne da overklokat... Dnara pa tud ni za novega... Ampak iz 200 MHz ga bom pa vsaj na 266 spravu:) Mogoce kaksen nasvet ;).

Bom se se jutr oglasu, ce bo kompjuter se delu. Ce pa ne bo, bom pa za Ljublanco jokal:D.
----- ... in vstal je od mrtvih.

jezus_kristus ::

Aha, se o silikonskem kitu... Ne vem no, al sem jaz nesposoben al kaj je blo to, sam ko sem delal akvarij iz pleksija in ga tesnil s silikonskim kitom, je vedno zacelo olje spuscat. Kit je pocasi odstopil od stekla in olje je zacelo ven iz akvarija tect. Sej ni zgledalo, kot da razzira kit, sam ne vem no... Povrsine pred kitanjem so bile ciste...

Pol sem zatesnil z eposkidnim lepilom (dvokomponentno lepilo) in zdaj se mi susi. Upam da bo zdaj bolj obstojno in da mi ne bo treba na vsake 4 ure na novo tesnit.;( Tak da diska ne bi v to zalil... Ne upam. Se vedno pa hocem PVC vrecko in ven kaksno cev pa to fajn zadelat. Kaj pa vem. Se bom malo razmislil. Jutr se bom hrupa iz napajalnika znebil, pol bojo mi pa sli diski na zivce.:D
----- ... in vstal je od mrtvih.

tejo ::

Ocvrti računalnik? Zanimivo...

TESKAn ::

Hja, silikonski kit se pač ne prime plexija...jaz sem uporabil UHU HART lepilo za plexi in drži uredu. Pa vso srečo:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jezus_kristus ::

Ha ha! Pa dela. Moj kompjuter je dejansko potopljen v olje (vse razem diskov - ti SE! niso not). Tisina je kul!


Estetski videz akvarija ni vec tako kot sem si ga zamislil. Pac so robovi zapacani z dvokomponentnim lepilom. silikonskim kitom in steklarskim kitom, da ja ne bi puscalo. Danes sem laufal sistem enih 5 ur in laufa ko urca. Na CPU sem pustil rebra, odstranil sem pa vent. Tud na napajalniku sem vzel vent ven. V dobro zaprtem plexi akvariju z 10 l olja se sitem segreje v celoti na 50 oC v 3 urah, tak da si bo treba omislit neko vrsto hlajenja. Dokler je olje se hladno, je procesor konstantno vroc - okol. 35-40 oC.


Malo se odpravim lepotne napakice in si izmislim eno obliko hlajenja olja in stvar bo mogla laufat! Pr hlajenju bi blo pa pametno uporabit ze obstojece znanje nasih vrlih overklokarjev:D.

Teskan: ja sem opazil da je silikon za en kur..:D.
----- ... in vstal je od mrtvih.

TESKAn ::

Za hlajenje - kaj ko bi si nekje dobil 4 velika ALU rebra, pol bi jih pa uporabu za stranice sistema? ALU ti lahko skup zvari avtoklepar, pol pa še s čim posprejaš, da je neprevodno...po moje bi delval, tišina bi bla pa popolna:).
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Reso ::

dej kake slikce na net:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oljno hlajen računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
428318 (5870) Vanadium
»

Oil comp

Oddelek: Pomoč in nasveti
12758 (553) mihec87
»

Popolnoma tiha zver

Oddelek: Novice / Modifikacije
454508 (3123) BluPhenix
»

Hlajenje v/z oljem???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271772 (1489) Spajky
»

ekstremno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
331882 (1323) element

Več podobnih tem