» »

s-vhs;scart

s-vhs;scart

Luka Percic ::

Situacija:Delam povezavo (14m) od računalnik do televizije (predusem zaradi dvd-jev). Za zvok je poskrbljeno (mali jack-scart) manjka mi le še povezava z s-vhs na scart (slika). A bi mi lahko majlu načrt kako to zvezat? Sem že gledu načrt na nekem pretvorniku pa je kazalo da rabiš za s-vhs le dve žici (urg?). Kdor mi majla naj bo hvaljen!:\

AlchemY ::

rabis pretovrnik iz svhs v cinch, dobis v trgovini, naprej gres s chincam na TV scart.

Luka Percic ::

Nisva se razumela. Zakaj bi jaz pretvorjal v činče, če mam na kartici s-vhs izhod, štiri žilni kabel, tv ki zna predvajat s-vhs (Tv je v dnevni sobi) povrh vsega pa še s-vhs videorekorder (6 glav).JAZ HOČEM S-VHS POVEZAVO!

matevzm ::

Pojdi v Big Bang in ga kupi. Najlazje. Stane nekje 2k. Ce bos delal sam, bos imel po moje podobno stroskov.
Na skatlici (Vivanco) imas tudi shemo. Svideo ima 4 zicke, ki so tudi napeljane na stiri pine v scartu. Composite ima samo dve, napeljani sta na iste pine kot svetlost (luminance, Y) pri svideo.

Luka Percic ::

matevzm- imam tri probleme 1.) tako dolgega kabla (14m kot sem zgoraj napisal se ne dobi, pa tudi če se bi dobilo, so kabli že kupljeni in tudi napeljan pa še jack je zacinjen na ustrezne scart vhode (avdio in) ) 2.) sem bolj daleč od kakšne elektro-tehnične trgovine (35km) 3.)bil sem v bing-bangu vzel v roke pretvornik iz scrt; s-video (vivancev) in prerisal načrt. Na načrtu je kazalo kot da se štiri žilni kabel (ko gre v pretvornik) združi v dve žici in nato spet razcepi v štiri žice.
pa še nekaj matevzm v ¨CB slika iz racunalika na TVju¨ si govoril da si šel gledat pretvornik kako je narjen. A bi lahko šel pogledat še zame enkrat, plosim, ter mi majlal načrt. Saj pravim: Kdor mi bo majlav naj bo hvaljen!

matevzm ::

Jaz nisem sel fizicno odpirati skatle (ne bi slo, vsaj takole na hitro ne najdem principa, igleda zalepljena), ce si videl shemo, priblizno ves. Zicki se ne zdruzita, to bi bilo rahlo neumno, kajne? Ena je signal, druga GND zanj. Krogec naskatlici je narisan nepoln.
Recimo, gres na Google, napises 'scart svideo' in drugi link na strani ti da stran proizvajalca, kjer imas tudi Tables and Formulas
Ce ima prerisano slikico z Vivanca, ne bos imel problema s stevilcenjem pinov, na strani pa je napisano.
svideo:
1 Ground Luminance (Y)
3 Luminance (Y)

2 Ground Chrominance (C)
4 Chrominance (C)

scart:
13 Ground
15 Chrominance Video

18 ne pise, da je to kaj pri svideo.. hmm, tja je kot kaze vezano na Vivancu zaradi composite
20 Luminance Video

Lahko si pogledas se
The SCART Interface.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S-video 20 metrov

Oddelek: Zvok in slika
202606 (2296) floyd1
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253137 (2670) romario
»

Črnobela slika na TV-OUT

Oddelek: Zvok in slika
152071 (1734) Hevidi
»

S-VHS kabel

Oddelek: Zvok in slika
181528 (1225) js
»

VooDoo3 TV-out in kabl S-video na SCART

Oddelek: Zvok in slika
271899 (1617) Caboose

Več podobnih tem