» »

Poganjanje DOS in WIN programov v Linux-u ?

Poganjanje DOS in WIN programov v Linux-u ?

_Tom_ ::

Ker premišljujem o prehodu in je poganjanje takih preogramov predpogoj (poslovni programi), me zanima zahtevnost izvedbe in uporabnost (razlika v hitrosti izvajanja, stabilnost,...) take rešitve.

ql000 ::

Za poganjanje dos programov probaj kak dosbox.
Kar se tiče pa win aplikacij, pa zan biti zadeva malo moreča. Imaš možnost Wine-a, ki je zastonj, ali pa boljša varianta CrossOver offica. Samo tu je tako, zadeva dobro dela, če je podprta s strani CrossOver-ja, v nasprotnem primeru lahko dela ali pa tudi ne. Najbolje je da probaš. Osebno uporabljam CrossOver, pa je ta boljš zadeva!

Dej še omeni katere programe bi rad poganjal!

LP

borchi ::

za dos imaš dosemu. deluje bolš kot "dos" v winXP. do sedaj nisem uspel samo z eno aplikacijo, ki pa uporablja nek čuden driver za komunikacijo s serijskim portom.

za windows imaš wine, win4lin, vmware. pri wine je odvisno od vsake aplikacije in zna bit kr zakomplicirano najt prave nastavitve, pravo kombinacijo uporabe native in built-in dll-jev, etc... win4lin - treba plačat win4lin + imet win98 (pa še vedno ni nujno, da bo vse delovalo 100% (je pa zelo velika verjetnost). vmware - drag ko pes, počasnost windows okolja, ki je instaliran v tem virtualnem stroju.

skratka, treba probat. prej ne boš vedu.
l'jga

Daedalus ::

Za DOS uporabiš dosbox ki dela zelo spodobno, tako da ne bi smel met kakih težav s poganjanjem DOS programja, za winse pa imaš na voljo wine, ki je brezplačen in precej zaheven za nastavljat, lahko pa uporabiš crossover office, ki je plačljiva zadeva, dela dokaj v redu. Za crossover office testirat si downloadaj trial verzijo z njihove strani, wine in dosbox sta pa itak zastonj. Pa boš videl, kako bo kaj delovalo. S stabilnostjo ne bi smelo biti nekih težav, mogoče vse skup deluje mal počasneje kot v win, je pa treba vedet, da ni garancije, da bo nek program deloval pod temi emulatorji...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

vsekakor pust dosbox pri miru in za poslovne aplikacije uporabljaj dosemu!
l'jga

_Tom_ ::

Gre za več pc-jev v mreži.Ker je baza o.s. Firebird, me zanima ali je možno uporabiti Linux verzijo in servirati podatke win aplikaciji ali bo potrebno poganjat vse pod emulatorjem?

Ker stvar trenutno deluje b.p., me zanima par PRO ET CONTRA razlogov za zamenjavo. Če se komu da seveda :)

borchi ::

povezava aplikacije do db serverja, ki bo native linux, ne bi smela bit problem. vprašanje je kako se bo sama aplikacija obnašala pod wine-om. to pa lahko prej preveriš na kakem linux-u z wine-om in se ne rabiš še spuščat v instalacijo firebirda v linux-u.
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux + wineHQ + pdf predogled

Oddelek: Operacijski sistemi
51134 (928) peko_deko
»

Izšla sta novi wine in CrossOver Office

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
123837 (3361) linuxdady
»

Linux programs help!

Oddelek: Programska oprema
7984 (903) nicjasno
»

Igre na linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
503549 (2871) CCfly
»

Windows ali Linux? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554635 (3873) moj_nick

Več podobnih tem