» »

Počasno prenašanje podatkov med diski

Počasno prenašanje podatkov med diski

Igor0 ::

Živjo
Comp P4, 2GHz, 512MB RAM, 80+160GB HDD. Disk 80GB, particije NTFS (C\ in D\), disk 160GB particija NTFS (G\), CD RW pogon (E\) in CD-DVD pogon (F\). Kopiranje iz particije c na d, oz. c na g (torej na particijah na istem disku enako kot na drugi disk) so hitrosti max. 3000, večinoma pod 2000kb/s - prej preko 20000 celo preko 30000kb/s. Tudi prenosi z CD pogonov na katerikoli disk so prepočasni. Prav tako me moti počasno odpiranje npr. Total Commanderja in Nera, čeprav sta .exe fajla izvzeta iz skeniranja na antivirusnem programu ( NOD32). Comp je čist vse nesnage. Noben nepotreben proces ni zagnan.

Stari P2 300MHZ prenaša z 160MB RAM veliko hitreje.

Kako naj pohitrim prenose med pogoni ?
LP Igor

minime ::

Kdaj si opazil spremembe, si kaj spreminjal nastavitve v biosu? Katere winse imaš.

Igor0 ::

BIOSa nisem spreminjal, spremembe sem opazil kmalu po montaži 160GB HDD, verjetno so se pojavile ob montaži. OS WinXP Pro SP1.
LP Igor

mojsterleo ::

A si preveril, če ti diska sploh laufata v UDMA načinu? WinXP ima grd bug, v katerem ti preklaplja IDE napreve v PIO mode, ki je prav nesramno počasen. Pomagala bi tudi inštalacija SP2. Drugače pa je bilo o tem že veliko povedanega v tem forumu, tako da uporabi funkcijo search.

LP

ElectricMan ::

@Igor0: skoraj enako konfiguracjo imam kot ti.

Najprej preveri, če dela na UDMA načinu. Kopiranje iz enega na drugega diska bi moralo prenašati vsaj 40 MB/s.
Pa še stestiraj z programom HD Tach.

Igor0 ::

Ja tako bo.
Disk(slave) d\ 160GB - UltraDMA 5, disk (master) c\ 80GB - PIO.
Ker imam za danes dovolj tega s....a, bom nadaljeval jutri. Pa še eno stvar sem našel. Disk C (master), na katerem je OS, je priključen na srednji konektor 80-žilnega kabla. Ali mora biti na končnem konektorju ali ne? Če kabel priključim tako, da je na eni strani v plati, na sredini v master c\ disku, na drugem koncu pa v slave g\ disku, je stanje opisano. Če priključim eno stran v plato, sredino v slave g\ disk in drugi konec v master c\ disk pa ne zazna g\ diska. Ali se bo po tem, ko(če) bom spravil ta PIO na master disku v stanje UDMA, popravila tudi hitrost prenosa z cd pogonov? Ali ima kakšen pomen to, da sta na enem kablu oba diska in na drugem oba cd pogona? Naj to kako spremenim?

Pa lahko noč in hvala zaenkrat.
LP Igor

ElectricMan ::

Narobe imaš zvezano. Oba diska daj na svoj IDE kanal in to na master. Cd pogona pa na slave.

SasoS ::

Nič ni narobe. Tudi kje na kablu je enota povezana je vseeno (razen če je edina na kablu, potem mora biti na koncu zato da so linije terminirane). V device managerju odstrani ide device, resetiraj in nato poglej če ti je zaznal pravilni udma.

ElectricMan ::

Ni bilo mišljeno, da ima narobe zvezano ampak glede na performans med diskami. Hitrost bo občutna hitra, kot pa oba diska na enem kablu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR-nisem dobil rešitve

Oddelek: Operacijski sistemi
121223 (961) andi5
»

Težava z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
101239 (1177) SkIDiver
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

Oddelek: Strojna oprema
453193 (2217) Blind
»

Data rate

Oddelek: Pomoč in nasveti
211341 (1058) Hana
»

ATA 100 vs. ATA 66

Oddelek: Pomoč in nasveti
151810 (1529) Tr0n

Več podobnih tem