» »

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

kanabis ::

Do sedaj sem imel epsonov c42 ux tiskalnik in vse lepo in prav. Kartuše nisem polnil oziroma niti pomislil ker se jih dobi tako barvno kot črno za okrog 2000sit.
No printer je šel rakom žvižgat in ker rabim kar pogosto, ampak le za text, mi je sosed šenkal HP Deskjet 670c. grem pogledat ceno kartuš in me preseneti saj so tako črna kot barvna okrog 6500. No najprej pomislim da je to zato ker ima glavo na kartuši in v najsalbšem primeru vržeš kartušo v kanto ne pa celega printerja če se zamaši...ampak vseeno je razlika v ceni ogromna. Pol pogledam na kartuši od espona katero imam še doma in vidim da vsebuje SAMO 13.5 ml črnila...pogledam na to zamašeno in staro ki je v HP-ju katerega mi je da sosed in vidim da vsebuje 42 ml črnila....in mi je vse bilo jasno. 3x več črnila in 3x večja cena...kar torej pove da HP-jeve kartuše sploh niso drage. le pač naenkrat moraš skasirat zajeteno vsoto dinarčkov.
No LEPO pa bi prosil če mi kdo pove kje dobiti za HO Deskjet 670c konkurenčne kartuše za manj kot so pač original in teh 6500sit, saj sem enkrat zasledil v enem postu, da je nekdo omenjal da jih dobi za okrog 3500-4000 sit. Sam sem sedaj eno uro brskal pa nisem teka nikjer najdel, zato prosim za pomoč.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

JeBelaCesta ::

www.vedaena.si ce si iz LJ
lep pozdrav iz višav ;-)

kihc ::

To z obnovljenimi kartušami se sliši lepo, samo meni enostavno niso hotele delovat.

Sem probal dve različni obnovljeni kartuši (sicer samo črni), toda mi preprosto niso hotele delat. Sicer sem sumil da je kaj narobe s printerjem, samo potem ko sem kupil originalno, je vse delalo kot je treba.

Aja, lastim si pa printer HP 610
x

kanabis ::

KIHC...Kaj kupuješ konkurenčne kartuše (ne polnjenje ampak nove samo ne od HP-ja) kaj ceneje ,ali kupuješ original.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Azrael ::

Sem šenkal 2 HP inkjet tiskalnika, ravno zaradi mnogo predragih kartuš, ponaredki pa so v resnici obnovljene originalne HP kartuše s povsem negotovo uporabnostjo, gnili driverji in kilavo narejena mehanika pa predstavljajo piko na i. Sedaj uporabljam Epson. Refili so poceni in sedaj predstavlja znaten strošek tiska cena papirja...

Aja, refile kupujem tu, imajo pa tako refile za Epson in tudi HP.
Nekoč je bil Slo-tech.

kanabis ::

No kartuše so in niso drage. Sem gledal na eni epsonovi kartuši katera mi je ostala, ker epson je šel po gobe in vsebuje 13.5 ml črnila. Za ta deskjet 670c katerega se mzdaj dobil v šenk, rabim pa kartuše pa vsebuje 42ml črnila torej 3x več. Če preračunam torej da za epson stane črna 2ooosit (13,5 ml) in za HP 6500 (42 ml) je praktično enako..problem je le da za HP je treba na blagajni v trenutku dat več soldov.
Jaz bom za ta HP tako ali tako za naprej probal polnit, samo prvič jih moram dobit, ker te katere sem dobil zraven so že dve leti v neuporabi in za v smeti.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Azrael ::

Bom utemeljil še svoje mnenje: Kartuša za mojega Epson Stylus Color 2 stane 4000SIT, če pa kupim refil, kjer je črnila za 10x polnjenje za 2200 SIT, pomeni zame to praktično 20x nižje stroške tiskanja. To lahko delam pri Epsonu, ker je kartuša samo rezervar za črnilo in nič več. Vsaj za stare Epsone to vsekakor drži, ker nimajo kakšnih chipov, ki naj bi onemogočali ponovno uporabo kartuše, pa tudi za ta problem so že pogruntali chip reseterje in nekaj drugih trikov.

Pri HP in Lexmark inkjetih je tudi tiskalna glava del kartuše in kvaliteta glave ni na visokem nivoju, ker ni mišljena za dolgotrajno uporabo, ker naj bi se menjalo komplet, ko zmanjka črnila tako, da je uspeh refila ali obnove precej vprašljiv. Iz tega razloga mene HP inkjet ne zanimajo, delovanje je predrago, izpis pa nič boljš ali hitrejši, kot pri Epsonu istega razreda.
Nekoč je bil Slo-tech.

ethelred ::

Ko se pa glava na Epsonu zapaca...

Azrael ::

...ni problema, rešitev je na linku, ki sem ga dal.
Nekoč je bil Slo-tech.

kanabis ::

No saj točno to se je zgodilo pri mojem Epsonu. Čim sem začel uporabljati konkurenčne kartuše, sem po parih dnevuh ne tiskanja, moral uporabiti 2-3x funkcijo čiščenja kartuše pa je šlo petino črnila. Po pol letnem uporabljanju konkurenčnih kartuš se je glava stalno pacala in na koncu zapacala da je nisem uspel več očistiti na noben način, tudi po raznoraznih navodilih prodajalcev refilov.
Glede nato da sedaj ne bom tiskal več dosti oziroma le text, bi rad usposobil ta stari HP 670c printer in če ne rata bi pa kupil kak drug poceni tiskalnik z glavo na kartuši in se pol ukvarjal z refili, ker se nimam česa bati.
Zanima me če lahko kak lastnik Lexmarkov serije 6xx povesvoje izkušnje z kartušami, polnjenjem in po kaki ceni jih dobi.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Brane2 ::

Mah, za*ebi kartuše. Uproabljaj kakovosten refill.
Če ta tvoj EPSON ne kuri Durabrite črnila, potem se priporočam.

Vzemi deci ene barve in probaj. Ravno tako za HP. Imam pač nekaj strank, ampak te jemljejo črnila redno.

Doslej sem dobil zelo pozitiven feedback, sicer pa ta črnila ponucamo tudi sami v veliki količini (vsaj za EPSONa) in nismo ravno nezahtevne stranke (DTP)...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kanabis ::

Epson je šel h kolegu za rezervne dele ker mu je šla elektronika in je uporabil mojo.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Dobius ::

Moj Epson 1200 dela z refili čist super, nimam nobenih pripomb - je pa res da če ne printaš vsak dan pač spustiti skoz kakšno čiščenje - vendar pa to ni problem refilov (vsaj dobrih ne) ampak posledica Epsonove tehnologije printanja
Brane2 - ZS te čaka
DFI NF4 Ultra-D, A 64 939 Win 3200+@2500 MHz, Thermalright XP-90
2x512 MB OCZ PC3200 Platinum rev.2 250 FSB, OCZ ModStream 450W
________________________Gigabyte HD 3850________________________

Mirč ::

črna kartuša za epsona c40 490 sit pa barvna 990 sit

kaj se splača

lp
mirč

Dr Evil ::

V big bangu prodajajo kartuše neke no name firme za zelo nizko ceno.

Za cannona i320 ali novo pixmo,stane črna 390,barvna 590sit.


Obe sem kupil,a še nisem preizkusil.Najprej moram porabit prejšni.

Brane2 ::

Mirč:

Kje jih dobiš za tak denar ?

Sicer so še vedno dražje od refilla na sprintano stran, ampak ker je tudi kartuše verjetno treba kdaj zamenjat, bi blo zanimivo nabavit kakšno, sploh pa bi rad primerjal kakovost črnila.

Pa majo za vse Epsone al je to razprodaja starih zalog ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Azrael ::

Še moje izkušnje: Takrat, ko sem odpisal HP inkjete, sem dobil Epson Stylus 2 z originalno kartušo, vendar z zašušeno črno glavo, barvna pa je bila uničena, ker so jo poskusili očistiti z izvijačem...

Očistil sem glavo in porabil originalno kartušo do konca. Potem sem od ponaredkov preizkusil Printstar kartušo, črnila je bilo le za vzorec, cena pa sploh ne majhna proti originalu. Potem sem v Mediamarkt kupoval Pelikanove kartuše. Prva je bila v redu, črnilo ni pacalo glave in količina je bila OK, z naslednjimi pa so bile težave, pacanje glave ali črnila ni bilo dovolj. Tiste kartuše, ki so pacale glavo so imel duh črnila precej drugačen kot pri originalih ali tistih, ki so delovale OK.

Potem sem tukaj na forumu izvedel, da refile prodaja Brane2. Najprej sem jih preizkusil na Epson Stylus 800, ki so ga vrgli stran, ker baje zanj ni več dobiti originalnih kartuš. Zadeva je bila brez črnila vsaj pol leta in po polnjenju z barvo je tiskal brez težav in pacanja glave. Tudi ko sem ga namenoma pustil pri miru 3 mesece se glava ni zašušila. Tudi pri ostalih inkjet Epsonih, ki so doma, se ti refili obnesejo odlično, pacanja glav ali da bi prišlo do zašušitve glave, tega ni.

Res pa je, da je treba paziti pri polnjenju kartuš, ker če si dovolj neroden, narediš veliko packarijo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Mirč ::

v big bangu brane 2

in so takšne link 1

link2

lp

mirč

kanabis ::

Če so res po 500 sit so pa res poceno...samo koliko imajo črnila....in kako je kvaliteta, ker če moram vsak dan mislit nato da moram kaj sprintat je spet drek.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

mersol ::

Kupujte kvalitetne nadomestne kartuše na www.kartusa-toner.com!! So malenkostno dražje vendar so brezhibne kvalitete ;)

Brane2 ::

Ah, ne ga srat. "Malenkostno" dražje my ass. 2+ ali 3+ kSIT pa ni malenkostno več od 500 SIT, vsaj za moje pojme ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

mersol ::

Še vedno pol cenejše od originalnih.

Mirč ::

te po 500 oz.990 tolarjev barvna tiskajo enako kot orginalne nobene razlike.Meni je pa itak vseeno,če vi kupujete po 2-3ksit.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()

Brane2 ::

Pa jih majo za ta dnar tudi za druge EPSONe ali samo za ta model ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mirč ::

dosti modelov
so te firme in od teh proizvajalcev
klik
p.s. cene so od 390 sit naprej za črno do 3700sit hp barvno43ml
lp
mirč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()

Brane2 ::

Hja....

Bolj zveni kot to,d a se hočejo znebit zadnjih kartuš za 42tko za drobiž, ostale so pa po bolj normalnih cenah. No, bom šel pogledat-čisto tako iz firbca...
On the journey of life, I chose the psycho path.

pumaxx ::

Brane2

Zanima me kako dolgo zdrži odprto črnilo za refil. Sam na leto zamenjam 2 kartuši in bi 100 ml uporabljal 4 leta. Zanimam se za Canon-ovo BCI-6 serijo, kakšna je razlika med BCI-3eBk in BCI-6Bk kartušo oz barvo (razen po velikosti).

Brane2 ::

Sam nikoli nisem imel problemov s tem, je pa to lahko verjetno porblematično, če imaš v plastenki še nekaj kapljic.

Sam to rešujem tako, da uporabljam šprico tudi za skladiščenje črnila, kjer je zelo obstojno (saj notri ni dostopa zraka) in pripravno, saj lahko takoj začneš tankat.

Ravno zato se mi zdijo prirejene plastične pizdarijice z iglo neumnost. Klasična 25ml ali 50 ml brizga je idealna za te zadeve.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Kar se Canona tiče, ne vem. Pojma nimam o Canonu, razen tistih nekaj modelov na katerih sem sprobal svoja črnila (pa še teh se ne spomnim natanko).

Poglej na netu in se pozanimaj. Vem pa,d aso mi doslej na vseh Canonovih Bublejetih termo črnila delala 100% O.K.
On the journey of life, I chose the psycho path.

suprpp ::

Še moja izkušnja:

uporabljam Lexmark Z33 in Canon pixma ip1500 in nisem kupil še nobene kartuše - vse kar uporabljam je dober, zanesljiv refill - kartuse crnila.net.

Kakovost izpisa je enako kvalitetna kot z originalno kartušo, zraven so luštna navodila, kadar se mi pa zamaši (včasih ne tiskam tudi po 1 mesec), pa kartušo pomočim v priloženo tekočino in nato tiskam BP.

Prsparam pa precej, ker tiskam tut kake knjige po 1000+ strani.

mersol ::

Surp... kaj si napisu ... ej ej ej
maš 2 najbl đabe tiskalnika in ti sprintaš 1000 listov pa sej se ti folk smeji...
1. res je da je najcenejša rešitev napolni si sam ;)
2. a ni mal kurac da mors skos pomakat kartuše v eno tekočino ... pa še neki če še pomakaš v eno tekočino pol mi povej kaj se zgodi k najprej pomočš črno pol pa barvno in potem spet.. se barve premešajo a ne in potegnejo drugo barvo nase...
Sam dobro vem kako poteka zadeva in obnova kartuš in se zadeve razlikujejo med seboj ... mi je pa res mal čudn to da se obmetavamo kr z enimi forami

Dejansko na strani http://trgovina.kartusa-toner.com dobiš kvalitetno rešitev .... glede cen pa se naj prepriča vsak sam.. če bi pa rad učil kartuše plavat mu jih pa podarim. kere hoče kolikor hoče
Lp vsem

Brane2 ::

Ne razumem, kaj misliš s "pomakanjem". Sam sem refilall dve kartuši za kolega za Z33 in ni blo nobenih problemov, sploh pa nisem kartuše "pomakal". Mogoče veš kaj več na to temo ?

Tudi meni ni jasno, kako je v enem šusu sprintal 1.000 strani a tem Lexmarku a sto ljudi, sto ćudi.

Papir je poceni in če imaš tudi črnilo poceni, zakaj ne bi tiskal na poceni tiskalniku ?

Še pomnim, ko smo na ubogem HPju DJ690C sprintali 5.000 ponudb iz tankega kartona. Sicer so bile ponudbe že potiskane in je bilo treba sprintati samo naslov, pa vendar...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

nodes ::

tule sem našel nekaj poceni

bom naročil za iP4000 upam na najboljš
;)

pingec ::

Canon i350 ie printer ki si ga lastim in zanj bi rad našel dobre in poceni refile, kaj predlagate? Kateri refili so kvalitetni? Brane a ti tud za canone refile lahko dobiš?

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

suprpp ::

Mersol ne vem kaj ti ni jasno oz. kdo se s kaksnimi forami obmetava? Poleg tega, kdo se mi smeji? Ne krneki nabijat.

Djabe tiskalnik? Res je, Lexmark me je stal 9k, Canon pa 15k. Tiskam po tisoce strani (po cca 700 strani naenkrat) leposlovja na low quality izpisu. Ker ce tiskas po vec tisoc strani se gre za maso, ne kvaliteto.

Sicer ne vem kaj si mislil s "pomakanjem" in "mesanjem barv", ampak meni vzame refill natanko 2 minuti, da vbrizgam crnilo v kartuso, potem pocakam 20min in nato tiskam z enako kvaliteto izpisa kot prej. Zdej ce ti kompliciras, packas in mesas barve, je to tvoj problem.

Ps. supr != surp

nodes ::

sam res si primerk
na tisoče strani leposlovja na tiskalniku za 9KSIT

nisi nikoli pomislil na npr. vsaj obojestranski tisk

:D

P.S.
mogoče vstavljaš vsak list posebej in obračaš

tale lexmark itak zagrabi vse liste naenkrat pa če jih še tako razpihuješ... vsaj men je

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Brane2 ::

Nekdo je spraševal za Canonov i4000.

Ena stranka mi je danes poslala par testnih izpisov za primerjavo, narejenih na i4000- tako z originalnim kot mojim črnilom. Stvar sem dobil brez kakršnihkoli drugih komentarjev. Samo par listov papirja z napisom kaj je bilo kje sprintano in s katerimi črnili.

Rezultat se mi zdi full dober a če kdo žel, lahko stva rposkeniram in postam link. Štos je v tem, da fajli ne morejo biti majhni, ker oso stvari v kar visoki ločljivosti in veliko je barvnih prelivov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

suprpp ::

Nodes: ruknem notr X listov, sprintam "Odd pages", ko je fertik obrnem, sprintam "Even pages". Na koncu zvezem in to je to.

Ne vem zakaj bi razpihoval, mam tko Lexmarka kot Canona. Imel sem tud HP-ja, v tistih davnih casih vreden 50k, ampak je blo _tolk_ enih stroskov pa problemov z njim... ni za govort. Ta dva cheap tiskalnika se pa cist obneseta.

Brane2 ::


Canon i350 ie printer ki si ga lastim in zanj bi rad našel dobre in poceni refile, kaj predlagate? Kateri refili so kvalitetni? Brane a ti tud za canone refile lahko dobiš?


Sori, sem spregledal tvoj post. Canonovi Bublejeti (=več ali manj vsi Canoni) delajo z enako (=termično) tehnologijo in moja termočrnila se obnesejo dobro v doslej preizkušenih modelih. Je pa s tem tako kot pri vseh takih stvareh- prave garancije ni in je ne more biti, ker za tem ne stoji sam proizvajalec tiskalnika in je treba prav vsako stvar preizkusiti v praksi. Cene današnjih inkjetov so take, da te tudi crknjen tiskalnik stane praktično enako kot en sam komplet kartuš.

Doslej NIKOLI nisem imel problemov, pa sem refillal ziher več kot 200 tiskalnikov, vendar je treba imeti ta rizik vedno vračunan.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, mogoče še ena stvar, ki ni ravno vsem znana. Stari inkjeti so ZAKON. Na bolšjaku dobiš starega inkjeta že za 500 SIT, prodaja ga pa folk, katerega sinko je izpraznil kartuše in je fotr dol padu ob cenah novih ali se je glava eventualčno zapacala.

Doslej sem oživel in spucal praktično vse, kar sem našel na bolšjaku, če le ni kdo predtem skakal po tiskalniku, če so bile same kartuše v redu, če gre za kolikortoliko normalen tiskalnik (recimo od prvih STylus Colorjev ali celo črnobelih Stylusov naprej) in če ga niso odpirali domači "mojstri".

Če vidiš tiskalnik v enem kosu in z vsaj nekaj opreme (tisto platiko za posamezne papirje) in ga tip pred tabo priklopi v štrom, pa stvar ne raznese in ne blinka z vsemi lampami, je 80-90% šanse da bo delala.

Take stvari so mogoče lahko počasne v primerjavi z novimi in imajo ločljivosti do recimo 720 dpi a kdaj pa boste tiskali na fotopapirju,d abi opazili razliko ? Na pisarniškem papirju je 360 dpi več ko dost in vse kar je več ne da vidne razlike....
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514367 (8947) matej5734
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458143 (6271) Jst
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385272 (4172) KoKi
»

Refill za Canonove tiskalnike?

Oddelek: Kaj kupiti
272282 (1966) sandi
»

Tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
282861 (2537) Alexius Heristalski

Več podobnih tem