» »

[5.1] Logitech zvočniki

[5.1] Logitech zvočniki

1 2
3
4

glinik ::

Razlika ni bila tako velika kot bi se zdelo.

Priznajmo si, da bi bilo že prav smešno primerjat 5.1 PC sistem za 350 EUR, z nekim čistokrvnim hi-fi sistemom z 2 ali več kratno ceno. Drugače imaš prav, stvar okusa :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

wade ::

Aha, no sej verjetn jih bom kr vzel v navezi z X-fi Extreme music . Čeprav me še vedno zanima glede studiijskih zvočnikov? A jih ne morem dat direkt v zvočno? Bi rabil potem še mešalko kupit al kaj?

Ajnstajn` ::

Lp.
Imam zvocnike Z-5500, vendar nimam primerne zvocne kartice, pa me zanima, katera kartica bo primerna, da ne bo kvarila zvoka.

Edini problem je, da bi rabil externo zvocno kartico ali na PCMCIA.

Povsod sem iskal en model kartice: Audigy 2 NX, vendar nikjer vec ne zasledim, da bi ga pri nas prodajali. Ce kdo ve, kje jo se prodajajo, naj mi prosim da link. Kot drugo, ali je ta sploh dovolj dobra?

potem sem se nasel dve resitvi na PCMCIA: Audigy 2 ZS Notebook in eno novo X-Fi Xtreme Audio Notebook

Ce ve kdo, kje pri nas prodajajo drugo, bi tudi prosil za link.

Zanima me tudi, ali se zvocne kartice segrevajo kaj, ker se mi prenosnik sam po sebi "prevec" segreva, in ce ga bo se kartica dodatno grela nebo lih fajn.

se kaksne dodatne resitve dobrodosle.

Lp,
//

dxx ::

V funtechu imaš na voljo Creative SB Audigy 2 ZS Notebook v akciji za 84,50€

KoMar- ::

Jaz furam Z-5500 na integrirani zvočni kartici in sicer prek coax - DD in DTS gresta lepo nespremenjena v Logitechov decoder, prav tako stereo, ki se pretvori v AC3. Skratka - če maš na vgrajeni zvočni kartici optični ali coax SPDIF izhod, namesti ac3filter, izberi AC3/DTS SPDIF passthrough in si zmagal :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

KoMar- ::

Lastnike Z-5500 bo morda zanimala tudi tale povezava, kjer najdete nekaj skritih funkcij.

edi123 ::

imam logitech z5500 in creative XtremeMusic ko imam na z5500 nastavlen effect 6ch direct mi pod THX ko dam testiranje vsakega zvočnika zazna vse normalno,ko pa nastavim stereo,stereox2,music,video pa mi zazna samo 2 zvočnika pod thx winamp pa deluje normalno filmi ter zvok v mozilli pa ne,sliši se samo rahlo woofer.

XS!D3 ::

Ja logično, če maš 6CH direkt, pol je na računalnik prkloplen vseh 6 kanalov, če pa izberš stereo maš pa sam dva kanala, pr stereo x2 pa pošle ta dva kanala ša na zadne zvočnike, zato ti pač ne more zaznt vseh 6 zvočnikov. Nevem pa zakaj ne dela zvok v mozzilo ozeroma kjerkol.
Drgač mam pa jst svoje Z-5500 prkloplene prek optike na digitalni izhod, pa zvočna ma DolbyDigital Live tko da ves zvok k pride pakera v DD in pošilja enkoderju v zvočnike, zvok je ql, dela pa 5.1 povsod.

edi123 ::

je opazna razlika med coax,optika ter med navadnimi kabli?

XS!D3 ::

Hm kva pa vem, jst sm kr direkt prklopu na optiko, je sam en kabl, pa še un enkoder v zvočnikih je najbrž bolši vsaj za filme kot v integrirani zvočni, pa še kšnih dodatnih šumov od kalba ni. Za ostalo je pa itak bolj odvisno od zvočne kartice, ker zvočniki niso nevem kašni posebni, pa tud jst nism nevem kok občutljiv na tok mejhno razliko v zvoku.

edi123 ::

kako pa bi sploh povezal z5500 in XtremeMusic preko coax?

XS!D3 ::

Če mislš na X-Fi, mislm da ma uzadi en izhod digitaln, sam taprav kabl rabš (mislm da chich -- coax). Sam se mi zdi da ta kartica nima ne DTS Connect, ne DolbyDigital Live, tko da ti gre prek digitalnega izhoda 5.1 samo iz filmov k majo original DTS al pa DD, ter se pošilja direkt v enkoder, pr špilih pa dela sam stereo na digitalnem izhodu (če nimaš DTS C/DD Live).

tropinovec ::

Ljudje!

Kupujem 5.1 sistem za PC in me zanima ali je med vami kakšen človek, ki je imel doma Logitech Z-680 in ima sedaj Z-5500. Namreč, pred leti sem tudi sam imel Z-680 in sem jih prodal ker je imel woofer enostavno preveč basa oz. sem ga pravzaprav imel izključenega, saj je že na najmanjši stopnji bil premočan. Soba je cca 16 kvadratov in je v bloku. No, in sedaj bi radi kupil Z-5500 ker pač iščem najboljše 5.1 zvočnike za PC in ne bi rad ponovno doživel to neprijetno izkušnjo z basi ter se že dan zatem pojavil v malih oglasih.
Morebiti je za tako malo sobo boljša izbira Logitech Z-5400 oz. njegov naslednik Z-5450.

:|

cryptozaver ::

Človek!

5500 imajo base za šipe metat ven. Tut mlajši brat 5400 ima kar precej moči na zalogi, zato razmisli o čem manjšem. Kakšen Genius za 25 jurjev za silo dobr spila bas pa ni tko izrazit.

tropinovec ::

Evo, sem ravnokar kupil rabljene, a odlično ohranjene Logitech Z-5400 in lahko rečem - odlično! Woofer je ravno tapravi in lahko brez skrbi dodam kakšno črtico za jakost ter mi ne bobni v sobi kot mi je z Z-680. :D

traktor ::

Jast imam pa problem, zvočnike sem prek optičnega kabla povezal na dvd predvajalnik in mi zdaj šumi, isto je če priklopim na tv. Kaj bi lahko bilo narobe, prek računalnika pa ne šumi.

filtr ::

hehe, lep pozdrav;)

Vase z-5500 in pa z-680 lahko daste sub na minimum in pa seveda lahko equlaizer v driverjih na sami zvocni kartici od 500hz ( drsniki cisto na levi ) eenostavno znizate! drugace pa rajsi geniusov ne kupuj in si kupi z-5400 ker so svohnejsi in skoraj tako kvalitetni kot z-5500 in pa 100% na ravni z-680, le da premorejo malo manj moci in tudi sub je svohnejsi!

Kupi Z-5400:) moje osebno mnenje.

LP Filtr
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Boris01 ::

Heh glih učeraj sm si kupil x-230 zvočnike sey sm si hotu kupiti x-530 sam kaj če mi k so te tolk glasne in bass omFg moram ga imeti izklopljenega to konca k so tolk močni da je kriza...hvala bogu da ga nism kupu sam zdey mene zanima da si za 30 € kupim zvočno a ima kdo kak dober predlog imam. Spec: Amd-3200+ overclocked 2.5 Ghz z stock ventom, Grafo MSI 7300GS navitim in 512 MB rama in vse spile cist vse spile lahko igram tudi NFS in Crysis vse na low 800x640 in 350W napajalnik in na zadnje NOVI zvočniki x-230 Logitech....vaš predlog kako naj si kupim zvočno za 30€ ali mičkan več ali manj € LP.

kixs ::

Zakaj bi rad imel dodatno zvocno?

V 99% je on-board cisto dovolj.

Boris01 ::

Mah maš prov :D

kataklysm ::

Ni res..razlika v zvoku med onboard in kakšno mal bolšo zvočno je kot dan in noč. Če le imaš pravilno nastavlen in 5.1 sistem pravilno razporejen.
ESi

kixs ::

Ko bom imel avdio sistem vreden cca 2000€ ali vec (zvocnike + ojacevalec), bom tudi razmislil o boljsi zvocni. :P Do takrat, bo pa cisto dovolj.

cosmicsuper ::

Lp, sem ponosen:O lastnik audigy 4 in logitechovih zvočnikov z-5400. Že kakšno leto in več je vse delalo bp, včaraj pa sem opazil, da zvoka pri ac3 5.1 filmih. Povezavo imam preko spidf(tko nekako sej veste coax) in passthrough povsod. Vedno, ko je kakšen film v ac3 formatu, mi v spodnjem levem kotu napise, DD bitstream out , ...vglavnem, da gre zvok naprej in, da je DD. To je še vedno, le da potem, ni zvoka in tudi na konzoli od zvočnikon ne piše DD, in ni zvoka....ko pa gre za navaden stereo zvok je vse ok. prosim svetujte, kaj je narobe. Priznam, nisem se še precej ukvarju, dans popoldan bom priklopu en dvd, da vidim, če dela DD. Mogoče driverji, zvočna ali zvočniki( skatlica, ki dekodira DD), hvala.

Zgodovina sprememb…

filtr ::

a je ze kdo probu skrite funkcije za z-5500? Lepo izgleda:)

evo link: click
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Robertos664 ::

sprobal in deluje tudi na Z5400.

glinik ::

Kdo ima Creativa naj ne gre na Visto, po moje tak veste zakaj .... ;(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

nejcko ::

Js mam pa en problem z zvočniki logitech z-5500... Zvočnike mam od avgusta.
Problem pa je da jih nemorem več prižgati, čeprav so pod napajanjem.. Nvem, če ima to kaj vpliva ampak nekaj se je delalo v hiši (luči napeljevale), faza pa naj bi bila izklopjena. Lahko, da je bila prevelika napetost? Nimam pojma kaj bi bilo. Imajo ti zvočniki varovalke, je možno da je varovalka šla?

hvala, Lp

cryptozaver ::

A s tipko na kontrolni enoti? Ja to se tut men dogaja zvočnike mam pa isto ene pol leta. Nič, samo potegni kabel za napajanje 220V iz Wooferja ven za ene par sekund, ftekni nazaj in tadaaaa delalo bo spet enih par mesecev.

xzer0 ::

Lahko, da ti je šla varovalka. Nahaja pa se na zadnji strani wooferja. Za predstavo lahko vidiš na sliki (nad kablom).


LP

nejcko ::

kabl ven pa noter ne pomaga..
in kako zadevo rešit, če je šla varovalka.. naj nesem nazaj pod garancijo?

settler ::

Zakaj, lepo pritisneš notri, zasučeš v smeri puščice, daš ven, pogledaš če je varovalka oz nitka cela, če ni greš v trgovino po novo,
se mi zdi da je 2A in je hitra, vstaviš nazaj notri in mora delovati.

nejcko ::

problem rešen.. hvala
varovalka je šla... 15 centov...
sem pa mislu prvo, da se neda to zamenjat kr tko, da je treba škatlo treba ofnat..

KoMar- ::

Na sliki je 4A drgač, upam da si pogledal, kakšna je bila prej :)

nejcko ::

ja moj ma 2A... a to nimajo vsi wooferji od z5500 isto?

antireal ::

En offtopic vprašanje. Katero zvočno je priporočljivo imet za z-5500 zvocnike za gledanje ac3 filmov? je lahko kr ta osnova na plati?

Hvala!

kataklysm ::

Prvoš si vsaj X-Fi Xtreme Music...zdj je neka nova namest te, sam ne vem kak se ji reče.
ESi

Zgodovina sprememb…

nejcko ::

js mam THEATRON DD 7.1, prek optike...
pomoje bolš, da se poveže digitalno..

antireal ::

Pa je bolje kupiti ta logitech sistem kot nek sistem za domači kino..npr PHILIPS HTS6600 ali PIONEER DCS-363? Pa recimo da dvd playerja ne rabiš.

edi123 ::

imam problem ko predvajam kak DVD mi ne piše pod Effect na z5500 konzoli DD ali DTS.

mam pa povezano preko coaxa na zvočni v Mic-in / Line-in / Digital Out z tem kablom ->


pač ki je tu ze napaka,kaj manjka,neke ne špila ze tu prav :S

sypahh ::

antireal @ Odvisno za kaj rabiš. Jaz bi načeloma veliko raje vzel Z-5500.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sypahh ()

korelem ::

Torej, da malce obudimo temo :)

Kupujem 5.1 sistem zvočnikov, ki bodo priklopljeni na HTPC in v bližnji prihodnosti verjetno tudi na Playstation 3, vse to pa na FullHD plazmo. Pogoj pa so brezžični zadnji zvočniki, ter po možnosti tudi 2 digitalna optična vhoda. HTPC kakor tudi PS3 bi bila priklopljena na sistem preko optičnih kablov.
Zato sem gledal sistem Logitech Z-5450, ki pa je že v letih, saj ga prodajajo že od avgusta 2006 in tudi na uradni strani ga ni več za zaslediti.

Zanima me, če misli Logitech izdati kako prenovljeno verzijo tega sistema oz. če ve kdo za kak drug sistem (ni nujno da je Logitech), ki bi izpoljnjeval zahteve (predvsem brezžični zadnji zvočniki). Po testih gre vsekakor za odličen sistem, ampak me zanima, če obstajajo kake alternative oz. novejši sistemi.8-)

Lp

PS: Cena naj se giblje nekje okrog cene teh zvočnikov oz. tam do max 400€.:)

LexLuthor ::

vzami nekaj z vsaj 4 digitalnimi vhodi. ne pozabi še na kak IPTV ali DVB pa še kaj se bo zagotovo našlo v prihodnosti.

korelem ::

@LexLuthor,
predvsem potrebujem sistem z brezžičnimi zadnjimi zvočniki, imaš kak predlog? Seveda pa se glede vhodov strinjam, čim več tem bolje :D

Lp

cryptozaver ::

Ne pozabi, da zadnji zvočniki niso čist zares brezžični. Brezžičen je le prenos zvoka, vseeno moraš pripeljat gor napajanje. En kabel ali 2, isti šmorn... poleg tega so se pri Z-5450 pojavljali vplivi na Wi-Fi(padec hitrosti) .

nobodyelse ::

Ne da se mi glih vsega prebrat pri tej temi, nekaj pa useno lahko povem. Ce hoces poslusati muziko!!!
http://www.thomann.de/gb/studio_monitor...
Kupis nekaj takega, uglavnem 2 monitorja, k mata vsak svoj ojacevalc ze v ohisju! Pac kolkr mas €...
Ce si pa DJ pol pa sam se kups TOLE, kaksni cd playerji...tole je res taka zvocna, da je primerna za kakrsnkol event. Tud ce mas ozvocenje za 100000folka..ni panike, to je to. Zvocno pa prklops z USB kablom....

korelem ::

@cryptozaver,
vem, sem prebral vse reviewe na netu :D Za napajanje ni problem, na k#"%& mi grejo kabli, ki jih moraš po sobi vlačit, ker pa gre za spalno/bivalno sobo, bi rad neoviran prehod skozi njo.

Torej, še vedno se išče kak kandidat, ki bi bil kos tej zahtevni nalogi (brezžični vsaj zadnji zvočniki, ter vsaj 2 optična vhoda)...:)

korelem ::

@nobodyelse,
iščem cenovno ugodno rešitev :) Zadeva bo namenjena gledanju filmov preko HTPCja ter naslednje letu tudi Blu-ray filmov preko PS3ke in seveda iger. To bo to, glasba in DJ-janje ne pridejo v poštev...;)

A obstajajo kaki zvočniki, ki izpoljnjujejo te zahteve (brezžični zadnji zvočniki, ter vsaj 2 optična vhoda) in ni nujno, da so od Logitecha, morda kaki boljši/novejši od kake druge firme (do 400€)?

Lp

dawwidde ::

jaz si nameravam kupit tote zvočike ampak nevem kako naj 5.1 zvočnike priklopi ker nimam 3 inpute v zvočni prosim na odgovor

krentam ::

ja kupi si zvočno ne...da boš lahko prklopu 5.1 zvočnike
E8500, 4850 1 GB, WD Caviar Green 1Tb, GIGABYTE EG41MF-US2H

__Devil__ ::

Mogoče kdo ve, če se da pri Z-5500 updatat firmware?
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048503 (16997) Matej_K
»

5.1 zvočniški sistem za TV (tall speakers?)

Oddelek: Kaj kupiti
51541 (1287) OZZY
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310589 (9864) T-Majo
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911823 (7839) Seky
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242542 (2249) Suli

Več podobnih tem