» »

Software za izdelavo glasbe!

Software za izdelavo glasbe!

EagerWolf ::

LP,

Zanima me, kateri program trenutno je najbolsi (!!! ne najpopularnejsi ampak najbolsi!!!) za izdellavo glasbe na racunalniku.

Predvsem bi rad, da lahko izdelas glasbo iz popolnega zacetka, se pravi, da sam naredis bit in nato dodajas se vse ostalo. Odlicno bi blo tut 16 kanalni mixer .. itd...

Hvala za odgovore!

Matija
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Nerdor ::

Cubase SX 3.0 s VST plugini, kot so sampler (Halion, SampleTank2, VolksSampler), virtuelni inštrumenti (Native Instruments) in seveda efekti in filterji.

Če imaš nekaj denarja, si lahko omisliš 2 zvočni kartici s po 8 audio analognih izhodov ali pa 1 ADAT (ekvivalent 8 stereo kanalom). Teh 16 kablov ali 2xADAT priključiš na mešalno mizo. Moderne digitalne mešalne mize se sporazumevanjo s Cuabse, tako, da je možen automix komada.

Drugače pa zna Cubase SX sam digitalno mešati med VST plugini. Vse internaly done na 1 PC mašini!

Skratka:
- 1 PC in vse se na njem dogaja: Cubase SX, Audio Logic, Reason 3, Fruty Loops Studio 5, Samplitude (multitrack rekorder) software
- 1 PC in nameski paket. Recimo od Creamware
- več PC-jev. Eden je v vlogi sequencerja, ostali so pa s 4 (PCI omejitev) zvočnimi karticami slave-i sequencerju. Midi signal šopa po LAN-u! 8-O Zakon! Recimo 1 mašina Cubase SX sequencer in 4 mašine s po štirimi zvočnimi karticami. Recimo na 2 mašinah teče GigaSampler (najbolj primeren) in imaš dva samplerja s 2x4 stereo neodvisnimi kanali. (zapomni si: 2 huda kompa sta cenejša od 1 samplerja s 8 analog kanali), ostala 2 PC-ja pa imata VST sintesajzerje, ki so sposobni analognega modeliranja+VST efekti in filtri!! 8-O Vsi 4 PCji s 4 zvočnimi povezani v mešalko s 16 kanali! Sam šopaj!
Vseeno rabiš vsaj 1 midi kontroler v obliki sintesajzerja, da boš lažje note vpisoval! :D

Dosedanji rekorder je zvezal 48 PC-jev in na vsakem je bil inštaliran GigaSampler Studio. Skratka najmanj 48 kanalov, če je imel 1 PC 1 zvočno. Seveda je midi kanal tekel preko LAN-a.

- 1 PC in sintesajzerji, rack moduli, samplerji in mešalka s parimi rack enotami efekti, vse povezano prek klasičnih midi kablov. Predrago in preglomazno za današnje čase!! Če se ti sintesajzer ali sampler pokvari, ga boš težko popravil, s PC ji panike.
... for lifetime!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pro zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
242863 (2420) codegen
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234084 (3827) Backup22
»

Obdelava zvoka - AMD vs. INTEL

Oddelek: Zvok in slika
312189 (1709) partysound
»

Ejay(play your music loud!)

Oddelek: Zvok in slika
151309 (1067) tec
»

Music Stuff

Oddelek: Zvok in slika
61909 (1726) Tr0n

Več podobnih tem