» »

povezava pumpe, blokov in radidiatorja???

povezava pumpe, blokov in radidiatorja???

cune ::

lp!

na področju vodnega hlajenja sem bolj začetnik tako da bi vas prosil za potrpljenje.
zanima me kako bi povezal vodne bloke, po kakšnem vrstem redu in sicer od procesorja (2200 semprom), matično, grafično, trdi disk in napajalnik? imam maxijet 1000 l/h.
v mislih sem imel, da bi naredil nekakšen razdelilec iz katerega bi šle cevi v vsak blok posebej. kaj predlagate? največ se mi gre zaradi glasnosti računalnika, temperature pa naj ostanejo v mejah normale.

hvala

Knof ::

Mal si poglej po forumu piše zlo velik o vodnem hlajenju! Drugače pa povži v zaporedju radjator-pumpa-CPU-NB-GPU. Za razdelilec te pa ne razumem najbolš sam če se ti gre sam za tišino pol ne rabš delat tega.
Jebi ga sej smo na morju! Tih bot pa plavej naprej!

cune ::

kam pa naj dam PSU in HDD?

SebaR ::

radiator-pumpa-PSU-CPU-NB-GPU-HDD
alpa
radiator-pumpa-CPU-NB-GPU-HDD-PSU
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

DominusSLO ::

Največ boš pridobil s tako vezavo, kjer bo tokokrog vode najkrajši. Vrstni red komponent ni bistven. Komponente, ki se manj grejejo(napajalnik, disk, nb), lahko vežeš vzporedno.

Floyd ::

Ako boš imel T člen pazi edino da bo PRED pumpo oziroma čim dlje od nje. Tako bodo mehurčki večji (ne pa razbiti od pumpe) in se ti bo sistem prej odzračil!
Če posilstvo je neizbežno, lezi in uživaj! KONFUCIJ

nikonezna ::

Če boš razvejal celoten tok na posamezno komponento pazi da bojo debeline cevi v razmerju s toploto ki jih te proizvajajo. s tem ko boš razvejal pa se ti bo tokogrog tudi precej podaljšal in s tem ti bo pumpa dosti bolj trpela in ne bo zmogla takšne obremenitve....oziroma bo dosti počasneje prečrpavala vodo. če boš ohlajal vse te reči boš mogel imeti kar zmogljiv radiator in temperature boš mel kar precej višje, kot jih verjetno pričakuješ.
verjetno bi bila najboljša rešitev kar tako kot so ostali povedali. recimoglavno žilo daš na cpu pa pol jo cepiš. ena žila recimo na gpu pa nb, druga pa na psu in hdd. glede vrstnega reda pumpa bloki radiator, pa verjetno ni tako pomembno saj voda pred pumpo ali za njo, ni neka velika razlika saj se v sistemu uspostavi nekakšno ravnovesje. res pa je da pumpa tudi pripomore malce k segretju vode. meritev nimam, lahko pa ti mal sprobaš pa poročaš :)
Opozarjam te da bodi tudi pozoren na postavitev radjatorja pa pumpe, ker to ki imaš ti v mislih ni toliko močna da bi zlahka prečrpavala, tako da ji malce pomagaj tudi z višinskimi razlikami.
brez podpisa

Good Guy ::



evo jst bom tko zvezu
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje-kere komponente

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61106 (888) bluefish
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
374091 (3376) asus
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353044 (2455) MasterMiG
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018443 (6543) Jackass
»

Kdo bi mi zrihtal vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7963 (792) Mulh

Več podobnih tem