» »

Falcon 4.0 - Nujno

Falcon 4.0 - Nujno

Kovax ::

Nujno rabim Falcon 4.0 od microprosa... Kje bi ga lahko v sloveniji kupil? Po moznosti kje v LJ...

LuiIII ::

Ja kje bi ga kupil sicer ne vem, ga namrec ze nekaj casa nisemvidel v nobeni trgovini. Imam pa sam original in bi se morda dalo kaj zmenit:D. Seveda pa rabis zraven se nekaj najnovejsih patchev, ki F4 spremenijo v dalec najboljso letalscino (e1.10, RP6,...). E-mailaj.

Lui

gorenc ::

prosim da ne zanicujete F/A 18 od Jane`s;(( pa se original s 300 stranskim prirocnikom dobis nov za dobrih 3000 SIT!

ko bi se le lahko pomerili jaz v F18 in vidva v F168-)

Kovax ::

Ma sej ne dajeva tistega jane's ovega f/a 18 v nic... Sam tist je cist druga zadeva... midva tle govoriva o simulacijah... ne pa o streljacinah :)))

LuiIII ::

Ne se kregat! Vsak ima svoj okus. Je pa res, da je F4 veliko bolj zahteven in ima superiorno realtime kampanijo.

Lui

AtaStrumf ::

Jaz ga imam, original in špil ful seka. Samo ga nimam naloženga, ker mi je enkrat tago grdo zaštekal in naredil tolk napak na disku, da se računalnik ni več zbudil. Pomagal je le format vse: Ne upam si ga več inštalirat. Imel pa sem 1.07 patch.

gorenc ::

kje je falcon 4 bolj zahteven?
Kovax, ko bos presedlal iz F16 na F/A 18 bos spoznal kaj je so to radarji, kaj je vrhunska elektronika in kako tezavnejse je manevriranje z mnogo tezjim letalom, pristajanja z 22 ton tezko mrcino pri 220 vozlih na 100m premikajoce se steze raje ne omenjam. je prekleto zajebano, s falconom teh problemov nisem imel8-)

a kdo spila flankerja?

LuiIII ::

Trenutno sta zadnja patcha za F4 eFalcon1.10 in RP5. Glede težavnosti pa sicer ne vem kako se razvija kaj F18, vem pa samo to, da je v F4 e1.10 samo za štart motorjev in vseh ostalih sistemov potrebno pritisniti okoli 28 gumbov (vsi so v virtualni kabini simulirani). Saj ne rečem, da je to ravno najboljše, a k realizmu kar dobro potegne. RP5 pa je Realism Patch, ki popravi lastnosti orožij, samih letal in enot. F4 s tem popravkom je čisto drugačen "špil" kot brez (bistveno težji in procesorsko zahteven;(). Nove verzije F4 omogočajo tudi pilotiranje drugih letal od Mig-29 do A10.

Lui

Vati ::

Kovax, probaj vprašati tudi na
S5-FORUM

Kovax ::

Ok... jest sem Falcon-a dobil ane...
Sicer pa kar se realizma tice... se gre predvsem za fizikalni model... za posnemanje dejankih zmoznosti letala itd...
Da o realtime kampaniji sploh ne govorim...
:)

AtaStrumf ::

LuiIII a bi mi lahko poslal tista patcha 1.20 in PR na CDR-ju? Nimam glih kakšne hude povezave v svet (56k) da bi si sam downloadal. Če lahko mi piši na moj e-mail, da urediva detajle.

A ima kdo kakšne probleme z s Falconom 4.0? V času ko sem še jaz sledil sceni je bilo ZELO veliko problemov, ki so pokvarili sicer fenomenalen špil. Ko sem ga nazadnje igral (brez sesuvanja) sem imel še Voodoo 2 kartico. Baje ta špil ne mara kaj preveč Nvidie. Zdaj ko vidim da so potem iBeta nadaljevali z delom po Microprose-u, ki je roke dvignil nad špilom pri 1.08 patchu, razmišljam da bi še enkrat poskusil srečo s tem špilom (potem, ko mi je uničil inštalacijo WIN 98). Ko sem videl, da je 1.08 zadnji patch sem se nehal zanimati za ta špil, ker sem mislil da je konec. Pa vidim da ni bil. (bravo iBeta!) Zelo razveseljivo, ker mislim, da je Falcon 4.0 najboljša letalska simulacija vseh časov in jaz imam od vseh špilov najraje ravno letalske simulacije. Sem sprobal vse demote vseh letalskih simulacij, ki so izšle po f4 in sem bil razočaran nad skoraj vsemi, nobena pa ni prišla niti približno blizu f4. Komaj čakam da se spet vsedem v sedež F-16-ke.

LuiIII ::

V začetku so bili s F4 sami problemi. Z novimi patchi e1.09 in e1.10 pa jih skoraj ni. Nekatere, čisto vsebinske, stvari popravi RP5. Najbojša kombinacija, ki jo bom preveril drug teden, ko dokončam novi comp. je e1.10 z RP5. Je pa baje zahtevno za inštalirat.

Tisto kar pa je napisal AtaStrumf je pa čisto res. Aja na F4 dela nekaj teamov: RPG(RP5), eTeam(eFalcon), F4Alliance, F4Terrain(nova območja in kampanije). Tako, da F4 je daleč od tega da bi bil mrtev.

Lui

Boeing ::

gorenc: da se tudi z 185kias, samo v tem primeru mora biti carrier nujno obrnjena v veter, pa spremeniti moraš glidepath iz 4* na 7* in AOA povečati na 20*, downwind leteti 210kias z flapi brez predkrilc ter rahlo trimati na rep, v bazo zaviješ z 200kias, odpreš predkrilca, AOA 15* in plin na 70%, finale obračaš po ujetju glidepath ter beacon signala, zmanjšaš hitrost z zavoro na 190kias, AP off, plin na 95%, AOA povečaš na 20* in letiš po začrtani poti do višine 60ft ADL, kjer dodaš plin 100%, dodaš polovično zavoro in loviš horizontalno poravnavo. Če dobiš go around, zapreš zavoro, plin na AB, ter potisneš palico da obdržiš višino in v roku 5 sek si na 230kt, kjer lahko trimaš na nos, zapreš prekrilca in flape, nabereš višino in uvajaš crosswind. to bi blo na kratko vse
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

gorenc ::

lahko je govoriti:) pa si ze kdaj poizkusil?

ej Boeing a igras kaj Fly2? kako se vozi ta prekleti helikopter? sploh nimam obcutka, pri vzletanju najveckrat drsim v levo, pri pristajanju mi nos sili naprej, naravnost sploh ne znam leteti, lebdenje so moje sanje,... znam samo pristati v sili, ko odpove masina in je treba "prilebdeti" na tla.

Kaksen joystick uporabljas?
Baje bo thrustmaster v kratkem izdelal spet podoben komplet kot je bila palica F-22, narejen iz kovine (HOTAS - sistem,...) cena okoli 50. 60. jurjev, imas kaksne podatke?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

simulacija letenja

Oddelek: Igre
92784 (2478) suntrace1
»

simulacije letenja

Oddelek: Igre
403652 (2675) jamiroq
»

Kdo vse igra letalske simulacije?

Oddelek: Igre
363921 (3425) Caligula
»

Fly igre

Oddelek: Igre
282423 (2081) San
»

palica veselja

Oddelek: Kaj kupiti
61038 (927) Binji

Več podobnih tem