» »

S kolesom v Srbijo

S kolesom v Srbijo

blank3 ::

Zdravo,

poleti imam namen it na obisk do kolegice v Srbijo, Novi sad... pa me zanima, če je ze kdo kdaj kolesaril v to smer. Sel bi sam, racunam, da bi vozil okoli 4 dni, dan vec morda manj...

Za spanje se ne vem kje pa kako, tako da kak predlog bi prisel prav...

Skrbi me kako bi si prevozno sredstvo obvaroval pred nepridipravi in sploh kako bi se ognil tazavam (?) ob cesti ipd...

Nasveti dobrosdosli.
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.

Goodspeed ::

Najprej sfaka čast če boš šel s bajkom na tako pot, predvidevam da ti je to želja...

Probaj vzet koga polek.. da sta fsaj dva v primeru da se ti kar koli pripeti,vredu poglej načrte oz ceste ker po avtocestah neboš vozo, kar pa se problemov tiče jih naj nebi mel... če pa že kako se zavorovati? Najbolje se jih je izognit če pa to ne gre pa ??

p.s.
Jaz bi šel na vlak s kolesom :\

speed machine ::

Jaz bi šel na vlak s kolesom


Jaz bi kolo samo gledal in mislil na Srbijo.:D

Drugače pa vso srečo.
//

Soldier ::

S kolesom v srbijo,.......brez nazaj:D

Scorpia ::

Pa ne pozabi na luknje, nekje so celo ogromne. Tak da raje ne... Pa še kako vozijo dol, še z svojim avtom nebi šel tam. Čeprav so tam(Vojvodina) bolj mirni, sproščeni ljudje ti močno odsvetujem.

burekar ::

Ce imas denar lakhko prespis seveda v hotelih, samo to ni ravno smisel taksnega kolesarjenja. En mali sotor s sabo in spalno vreco pa je:))
Da bi te hotel oropat in to se mi zdi brezveze, razen ce bos razkazoval "razkosje" :O . Namesto oakley ocal das gor pac neke noname, za kolo se potrudis da daje vtis starega in zrabljenega, denar imas v vec zepih, dokumente spravljene cisto pri sebi, pac normalno za "freestyle potovanja"
A imas ze veliko izkusenj z daljsim kolesarjenjem? Ce nimas raje ne it, ker nekateri kolesarijo bolj nedeljsko in potem poskusajo taksne podvige, a nehajo po dnevu ali dveh, ker imajo obcutek, da jim bodo krci noge potrgal.
Da gres sam ti pa v vsakem primeru odsvetujem, ce bi imel veliko izkusenj in bil kompetenten za to, najverjetneje ne bi na forumu spraseval.
Boljse it tja z vlakom, je tud dober obcutek, pa raje kaksno turco po Sloveniji z biciklom uzgat.
Druga opcija je pa it z motorjem, to je pa baje noro.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

mile ::

http://www.luka-manca.net/

najboljse , da modelu posljes kaksen mejl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

gzibret ::

Kolesarjenje v Vojvodino je OK, ker ni hribov. Kilometri se tako lahko kar hitro večajo (po mojem s cca 120-140 km/dan nebi smel imeti problema; to je cca 6 ur gonjenja na dan). Drug problem pa je rit, ki te po drugem dnevu začne ful pečt. Dobiš žulje in rdeče zareze na koži (kolesarske hlače pomagajo en dr**).

Spanje? Mali šotor in spalka, ter karta minskih polj :D >:D , da ne postaviš šotora na paštetki (saj paštetka te ne ubije, samo nogo odtrga).

Obvezno vzami s seboj 2 zračnici in pumpo.
Vse je za neki dobr!

Asgard ::

dobri ste nimam kej rečt. Mene je groza sam pomislit na kaj takega. RESPECT 8-)
We hate Duplicators !

jype ::

Jaz sem sel s specjalko do Zadra in bil tam v 3 dneh (mal sem ovink naredu, sem sel do Pirana, tam sem spal, pa potem cez mejo pri Seci pa cez Ucko, Reko, potem pa po magistrali, prespal sem nad Pagom). Pod zic si nastimas spalko (poleti drugega tako in tako ne rabis), na hrbtu mas pa enkrat za preoblect v vrecki, pa vsak vecer zamenjas, operes, das susit (in do jutra je ponavad ze suho). Mogoce bi sel dlje, ampak sem imel s sabo samo 200 kun in ko jih je bilo samo se 100 sem pac obrnil in sel nazaj. Skupaj priblizno 1000km krog v 5 dneh (nazaj sem sel cez Delnice, pa pred sem se mal vijugal gor pa dol po Velebitu).

Z deklico sva sla potem se enkrat na Rab, cez Brod na Kolpi, Delnice, spala sva nad Fuzinami v Gorskem Kotarju, potem pa picis dol in si opoldan tam, pa sva imela isto opremo, pa je slo kar fajn.

Ce ne zdrzis vsaj 100km na dan po hribih, potem treniraj, prej ne hodit, ker ce te zvije, te lahko kr ornk. Pa manj ko imas s seboj, manj pogresas. Ce imas mobitel, ki ti zna pokazat radarsko ali vsaj satelitsko sliko je to blazno fajn, ker lahko planiras kje bos vedril precej vnaprej. Seveda pomaga ce poznas pot in ce imas koga s sabo, ampak nujno pa to ni.

Najbolj me je strah tehle komentarjev, kjer so vsi prestraseni in se jim zdi da te poskusa na vsakem vogalu en zaklat. Jugoslavija je blazno prijetna za potovanje, jezike verjetno obvladas, pa tudi ce ne verjames v bratstvo in enotnost se vseeno lahko lepo pozdravis z ljudmi in ponavadi ti to tudi vrnejo. Seveda imas povsod tudi kretene. Na hrvaskem sem imel najslabse izkusnje s policisti, ampak ne z vsemi in srecal sem tudi blazno prijazne, tako da je v glavnem vecina reci odvisna zgolj od srece...

Ce te je strah imej poleg potnega lista se kreditno kartico, pa si preskrbljen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarjenje na daljše razdalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
589525 (6256) energetik
»

Plan dopusta in vaši nasveti

Oddelek: Loža
92078 (1150) cistnov
»

Malo samote na hrvaški obali ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121622 (19501) msjr
»

s kolesom okrog sveta

Oddelek: Loža
51431 (1344) Myth

Več podobnih tem