» »

?? Temperatura grafične

?? Temperatura grafične

Kriko ::

Ali se da nabavit kakšen termočlen ki bi se recimo prilimal na grafični chip in bi nam meril temperaturo grafične kartice??

Marjan ::

ja seveda, lahko nabaviš tak termoelement- temperaturno tipalo...

men ga je en iz Slo-echa prodal ker po trgovinah nimajo (vsaj kar sem jaz gledu)

miranpozar(!) a se prodajas? Ker jest sem unga skuru...:D

ce se bo javu...?

Kriko ::

Kako pa ti je to delovalo. Si imel preko računalnika temperaturo ali preko zunanjega merila. Kaj naslova ali maila nimaš od tega gospodiča!

alien-w ::

Jaz imam za to poskrbljeno na enak nacin kot Marjan. Miran Požar mi je poslal termo diodo na žički. To diodo sem potem nalepil na svojega GeForca ter drugi konec vtaknil v konektor na matični plati. Tako sedaj lahko spremljam temp. kar preko MBM-ja.

Cwetto ::

hmmm, če hočeš prek računalnika gledat temperaturo, pol lahko narediš to, ja.
Jaz sem na mojga dal lepo merilnik temperature, ki se vgradi v avto. Seveda sem ga lepo vgradil v ploščico na sprednji strani računalnika, da lepo zgleda.

Kriko ::

Če prav razumem je to tisti merilnik ki ima zunanji senzor na žički, na ekranu pa kaže temeraturo. Kolko pa je najvišja temperatura ki jo ta merilnik prikazuje?
No, jaz bi raje imel termo diodo ki bi prikazovala na računalniku, ampak če ne bo šlo..

Marjan ::

sej ma miran svoj page --> www.miranpozar.com, probi ga kontakterat!
:\

[DrAc0] ::

Haj..
mene pa tudi zanima kako pritrditi tak senzorcek...tipalo..na procesor..a ce ga prilimas
(s kom)..ali je temperatura realna..ni lepilo toplotno neprevodno..? In pa da se celotna zadeva ne odlepi ko se lim enkrat ogreje..? In kam to zadevo stlacit..ce ni placa med proc. pa hladilnikom..?
Pa oprostite moji nevednosti.. :))
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..

alien-w ::

jest mam to prilepljeno s izolir trakom na zadnjo stran grafične (na nasprotno stran čipa). Se mi zdi, da je tam kar precej realna temperatura. Pristejes kaksno stopinjo ali dve in imas realno. Sicer se pa 2°C pri 67 itaq ne poznajo! :D Drugace je pa to verjetno bolje, kot da bi zadevo tlacil med cooler in cip, ker bi lahko 1. zdrobil diodico, ter 2. ne bi imel vec dobrega stika med hladilnim telesom ter GPUjem...

danielka84 ::

Če še kdo ni kupil ali ima v načrtu kupit grafično kartico z GeForce2 MX, mu priporočam Winfast Geforce2 MX400 DH MAX!
Ta kartica že ima toplotne senzorje za: rob GPU-ja, sredino GPU-ja in šteje vrtljaje ventilatorja... pa še ddr ima (334mhz). Stane pa okol 27ksit:D

Lp

miranpozar ::

Ej! Sem te dni dobil kar nekaj e-mailov, v katerih me sprašujete po teh senzorjih. Je pa res kriza!
V glavnem... jutri (petek) bom pogledal koliko se jih še valja naokoli, kolikor jih najdem toliko jih lahko razdelim.
Zadeva seveda ni zastonj! Vsaj za eno pivo in za podporo naše PTT mi dajte. Najprej mi piši e-mail, da osebno odgovorim vsakemu kakšna je situacija.
Ciao.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Kriko ::

Sem dobil od Mirana termo diodo. Miran HVALA!
Zdaj pa bi tiste ki tak termo člen imate prosil za nasvet glede "montaže". Imam enega z železno sponko na koncu in drugega z nalepko?

alien-w ::

Uporabi unega z nalepko, ter ga prilepi na zadnjo stran grafične kartice (nad GPUjem)... Tisto z zelezno sponko pa daj kam drugam. Jest sem tisto sponko raje dol odtrgal zaradi raznih kratkih stikov oziroma zaradi slabsega stika s podorcjem, kamor ga bos namontiral.

mmisv ::

miran a lahko prosim poveš kakšno oznako ima to temperaturno tipalo
Čist trivialna stvar...

Kriko ::

Kaj mi poveste na kateri konektor se termo diodo priključi oziroma kako oznako ima. Pa še z katerim programom se da potem spremljat temperaturo razen Motherboard monitor ki ga ne razumem čisto pošteno povedano!

alien-w ::

kriko: vzemi knjižico z navodili od tvoje matične plošče in poglej kam moras vtakniti. To je ponavadi 2 pinski konektor. Pri Abitu pise nad njim "TSYSx" (x je zaporedna stevilka konketorja). Nekatere plate ga majo blizu AGP slota, nekatere spet cisto nekje drugje...
Program, ki spremlja tudi temperature je Hardware Doctor (samo ne vem ce dela za vse plate). Drugace je pa MBM zelooo izi program, ki ga zelo lahko zaobvladas, samo malce se moras navaditi nanj...

Jebiveter ::

Pa obstaja sploh na Epoxki EP-BX6 ta konektor za diodo? Sem ze preiskal celo plato in ne vidim vec nic, sam zelo se mi se mota pred ocmi! A to na tej plati sploh obstaja?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Kriko ::

Alien-w
Jaz imam tudi Abit tako da bom našel po tvojih navodilih-upam.
Pri MBM pa me moti ker ne vem kaj so tri temperature ki mi jih meri, ena je procesor ostale dve pa?
Pa ne vem kako naj ga prav nastavim? Če mi lahko pomagaš in poveš osnovne glavne nastavitve!!

Matek ::

kriko to meni tud dela! okej, ena je procesor, druga je čips(et), kaj za vraga je pa tretja. Mam pa tudi abit. A ve kdo slučajno kaj je tretja temparatura v MBM???
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

alien-w ::

Jest imam plato BE6-II in imam na winbond1 remote senzor (to se pravi grafična kartica, katere tamp. merim s kablom).
Winbond2 je temperatura matične plošče. Če pogledaš v navodila matične pl. je narisano, kje ta senzor je. Potem imam pa CPU (celeron600@1017), ki pa ima interno termalno diodo. Zato sem nastavil na: WInbond2 P2-DIODE.
Kako ugotovis, katera temp kaze kaj? Nastavis tako, da so vse tri razlicne (npr: 25, 55, 32). Tako lahko sklepamo (pri idlanju), da ima graficna 55°, procesor recimo 32ter matična 25. Kako to preverimo? Zalaufamo kaksen CD riper ter opazujemo temp. Grafična bi morala ostati približno enaka, CPU bi moral poskočiti nekam visoko, matična, pa naj bi se spreminjala pocasi navzgor. Ce mi poves katero plato imas in proc ter temp., ki ti jih bere, ti bom se lazje pomagal...

Kriko ::

Plošča je Abit KT7A!
Tukaj imaš sliko temperatur. Katera je procesor vem ker kaže isto kot Via Motheboard, druge dve pa?
Recimo So trije senzorji, 1,2 in 3 (Via686A 1,2 in3) Prvi kaže 22C drugi 28C tretji ki kaže procesor pa 39C) Zdaj imam Prophet 4500 na njo bom priklopu termo diodo na TSYS kako pa bom to videl. Recimo na plošči imam dva vetilatorja MBM kaže verjetno tistega na CHIPsetu, kako pa bi naredu da bi kazalo če procesornega.
Vidim tudi meritev Core1 in Core 2 kaj to bi blo če bi imel dva procesorja!!
Kaj se da na slo-tech dat sliko od doma, potem bi ti lažje pokazal!

krucymucy ::

Vent ti kaze tisti ki je na procu!!! Un na chipsetu ma dam dva pina - zato ne more merit obratov!!!
Pa tretja temperatura bo pol ta prava - zdej kar neki kaze - pac ni nastavljena!!1

morphling1 ::

Kriko, pozabi da bos prikljucil zunanji termoclen na KT7a , ker pac tega prikljucka nima (sploh nevem ca ga ima kaksna plata z via chipsetom) , imele so ga pa novejse z Intel bx chipsetom. Tako da lahko ta termoclen prikljucis samo na kak zunanji display temp.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

Ja imaš prav. V knjigi od plošče Abit KT7A je ta termo člen narisan vmes levo od baterije in mu je ime TCPU1 & TSYS1 vendar sem ga zdaj kao šel iskat da bom to diodo priklučil pa ga nisem najdel, oziroma ga ni!!
Kaj mi torej predlagaš!!
Kaj po tvoje kažejo temperature v MBM!! Sensor 1, 22 Sensor 2, 28 in sensor tri pa vem je od procesorja. Tudi Fan kaže samo eden.
Kaj priporočaš za merjenje grafične in kako naj nastavimo MBM ali kaj sploh lahko nastavimo da kaže??

morphling1 ::

Abit KT7 serija plat ima dva senzorja. Eden je v socket A-ju , drugi pa levo od baterije . V MBM5 imas na levi strani moznosti , tu izberes temperature . Potem imas pa na desni strani MBM 5 sensor tu izberes najprej sensor 1 , ter nato pod should display board sensor izberi via686a-1 (tega v bistvu ni in vedno kaze fiksno temp. pri meni 23°C) ,potem pa podobno naredis se za ostala dva senzorja , se pravi izberes sensor 2, dolocis via686a-2 (to je temperatura senzorja levo od baterije pac meri trenutno temp na tem delu plate kar je podobno temp sistema) , ter enako se za tretji senzor z via686a-3 (cpu). Pod opcijo visual pa lahko spremenis senzorju ime , barvo izgled itd. , tudi to naredis za vsak senzor posebej. Ce hoces vidit senzor v sys trayu odkljukas se to opcijo.Enako se igras z ventilatorji, ki pa morajo imeti tri zile, kjer je ena senzor vrtljajev drugace teh ne vidis.Na plati so pa stirje prikljucki za ventilatorje in na vseh lahko spremljas stevilo vrtljajev ce le imas tak ventilator. Za graficno pa kot sem ze rekel, bos rabil zunanji display oz. termometer, z MBM ne bo slo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

hvala za lepo in natančnp razlago.
Škoda ker sem komaj dobil te termo diode. Nabavu pa sem jih ker sem v knjigici za Abit videl slikco ki kaže da je priključek na plati!

mmisv ::

a mi lahko prosm poveste (če kdo ve seveda) kako se imenujejo te termo členi in kakšne oznake imajo. hvala!
Čist trivialna stvar...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperaturo kaže narobe

Oddelek: Pomoč in nasveti
11795 (667) kuglvinkl
»

Čudne temperature?! (Epox8rda+ & MBM)

Oddelek: Navijanje
171234 (1060) OwcA
»

Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
905871 (4596) Jux
»

temp sensorji na kt7

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6982 (893) Vesoljc
»

Temp Detection

Oddelek: Pomoč in nasveti
131342 (1214) Marjan

Več podobnih tem