» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

1
2
»

nurmaln ::

@sonysony
Ne zavajaj ljudi, zakon določa da se lahko zadeva v roku 8 dni zamenja če ni brezhibna. Tisto vračanje ne da bi bilo potrebno vračilo posebej upravičevati pa velja samo pri prodaji na daljavo (spletne trgovine, katalogi...) Reče se pa temu zakonu "zakon o varstvu potrošnikov"

@kix
Močno ti svetujem, da se odpraviš v trgovino in si pogledaš pa v roke vzameš tegale tronota in acerja pa ti zagotavljam da ne boš več razmišljal o tronotih ali kakih drugih *notih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

kix ::

@nurmaln: jaz sem pa zasledil da je baje varijanta da ti lahko brezpogojno vrneš neko stvar tudi brez razloga v nekem časovnem roku. Bom preveril kje je bilo to zapisano. Ko sem nekaj prodajal sem imel sranje glih z enim iz zveze potrošnikov ker so hoteli isto finto uveljavljat.
Glede prenosnikov pa bom preveril!
Sicer tudi čakam pošiljko Hpjev in Compaqov!
Kix

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kix ()

mitjaje ::

Če to je prevelika tehnologija za mene, bogega študenta računalništva in informatike :)) :))

Ne je res, da imam rad anonimnost in to posledično pomeni, da je mail in zasebna sporočila moja španska vas ... :)) Sicer mail preberem enkrat dnevno... Zasebna sporočila, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi mi kdo pisal :)

No, lep pozdrav

ps; sem odgovoril obema...
www.ultrasplet.net

Mr_Globus ::

kaj pa mislite o gericom Hummer AMD. Karakteristike sploh niso slabe za to ceno

mitjaje ::

@nurmaln:
Hvala za popravek, sam nisem glih v teh vodah doma, vem pač kolikor mi je v razgledanosti...

@Mr_Globus:
Hmmm... Cenovni ni tako slabi, a je mnogo stvari, ki so negativne:
1) Procesor AMD mobil je zelo slab CPE (preveč požrešen, slaba moč, debelina CPE "3.9cm tvoj primer prenosnika", pa še bi se našlo kaj)
2) Sama firma prenosnika ni blesteča, sicer je boljša od tronote, ampak sodi recimo v razred Prestigio, kar pomeni malenkost boljše od tronote!!

Za ta denar, če ne misliš igrat iger, ti priporočam: kaj takega ali kaj sličnega, pa kakšen ram dokupiš pa še grancijo pa si že na 289k SIT blah... :))
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

nurmaln ::

@kix

kaj si zasledil in kje sicer ne vem, če pa nisi glih zaupljive narave pa si oglej tukaj.

Lualah ::

@Mr_Globus

AMD tuli non stop. Če že misliš kupiti kaj takega ima senzacionale oglas v malih oglasih. Cena 160k je zelo ugodna pa še dosti boljši kot si dal ti link za onega z amd je. Pa še garancijo ima piše. Po mojem je dosti boljši kot ta amd pa še integrirane grafe nima.

mitjaje ::

Jaz sem si ogledal ta oglas... Če vas procesor ne moti oz iščete nadomestek za namizni računalnik v obliki prenosnika, je prenosnik vreden ogleda. Ima tudi 15.4 inčni ekran, kar posledično pomeni, da ima večjo resolucijo od one klasike, preko katere se vsi pritožujete (1280*800, WXGA ~ XGA 1024×768)!!! Ima ločeno garfično kartico, kar pomeni da ne odžira sistemski ram pomnilnik (posledično je prenosnik vsekakor bolj odzivn). Ima DVD pekač, kar je vsekakor plus, ker dokupit kar tako prirejenega (DVD-RW)roma je zelo težko in drago, je pa skoraj nuja. Slabost je mogoče 40GB disk, katerega pa po potrebi lahko zamenjate vedno (2.5˙velikost diska). Vprašanje je koliko še baterija zdrži, vsekakor več kot 2h ne bo zdržala, že zaradi procesorja ki je požrešen. Garancije ima še baje 7 mesecov, tako da... Kaj te vem, odločite se sami :))
link


PS: Tale prrenosnik je za tiste, ki rabite malo mobilnosti in nadomestek namiznega compa, tako kot sem zgoraj napisal

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Lualah ::

ni samo nadomestek namiznega tudi mobilnost je v redu. Ce gledas AMD tam se ti vse spali notri tak se greje in baterijo zre zaradi ventilatorja. Tu ni tako. Ne drzi baterija 4 ure ampak okoli uro in pol do 2 ure kar je tudi v redu.

Damjan Jagar ::

Glede Solonote:

Res ima bolj čip ohišje, ni pa nobenega hreščanja ali tuljenja kot je prej nekdo omenil. Za ta denar sem dobil veliko.
http://jagar.si

neoto ::

Cyb3r: imaš tudi ti ukrivljeno tipkovnico na levi strani? Mene namreč precej moti, saj je poznajo lise od tipk na zaslonu...

Damjan Jagar ::

Ne. Nisi tega ob nakupu porajtal?
http://jagar.si

neoto ::

Ne, nisem pri nakupu gledal, da levi del tipkovnice za 2 mm ne štrli bolj od desnega dela...
Opazil sem šele, ko so se na LCD-ju začele pojavljati lise, ki se jih ne da sčistit (opazne predvsem pri dnevni svetlobi). Nisem pa ravno navdušen nad idejo, da bi računalnik reklamiral (to namreč ni moja napaka, ali zaradi napačne uporabe), saj imam z reklamiranjem prenosnikov precej slabo izkušnjo...

Damjan Jagar ::

Opazil sem šele, ko so se na LCD-ju začele pojavljati lise, ki se jih ne da sčistit

Grdo. To bi mene fejst razkurilo, ker sem občutljiv na takšne "malenkosti".
http://jagar.si

neoto ::

Sej mene je tudi. Sam me ne moti tolk, kot da mi manjka računalnik x tednov, ki bi jih preživel na servisu. Pa ni rečeno, da bi kej boljš nazaj dobil.
Kateri tip pa imaš ti? 1557?

kingkong ::

hm sonysony, ravno tega hp sem gledal, HP nx8220 P-M 760 PG804. sicer je cena res malo visoka, samo prenosnika ne kupujem ravno vsako leto, ampak se ga kupuje na dolgi rok. je pa res, da so cene pri nas zasoljene in so zunaj nižje. je pa en problem glede kupovanja prenosnikov v tujini:tipkovnico je zelo težko dobiti angleško, kaj šele slovensko. sicer so nekateri trgovci pripravljeni naročiti angleško tipkovnico (izkušnja iz belgije), vendar potem zaračunajo še nekaj evrov.
najlažje je kupovati doma se mi zdi, servisi so pri roki,...
navdušen sem nad sony prenosniki, saj imajo res odlično sliko(monitor), tipkovnica se mi zdi dovolj dobra, ni sicer primerljiva z IBM-ovo in na splošno se mi zdijo zlo u redu zadeva, samo cena je malo previsoka.

neoto ::

Je že kdo videl X-black LCD-je pri prenosnikih? Nisem čisto siguren, mislim da so res pri Sony-jih. Namreč zadnjič sem v MediaMarktu v Graz-u videl primerjavo navaden < > X-black monitor, pa moram rečt, da bi ga kar takoj imel (če ne bi bila cena tako lepo zasoljena).

Damjan Jagar ::

Kateri tip pa imaš ti? 1557?

P1557-G.
http://jagar.si

mitjaje ::

neoto:
Različen firme to tehnologijo drugače poimenujejo. Jaz osebno imam HP z BrightWiew zaslonom, kar je enako kot sony x-black (ni x-wiew?!). No sej vse eno. Morem rečt. da je zaslon res odličen, dokler ne posije knaček svetlobe nanj. Potem se plast, ki zgleda tako, kot folija stekla, ki je prekrita preko zaslon, začne odbijati svetloba. Blahh... kak sem zakompliciral... Vglavnem ko sije svetloba, se zunanja okolica odbija v ekranu (primer: če grem ven na sonce, potem ne vidim v ekranu drugega kot sebe not :) ) Drugače pa je res ql zaslon in ima dosti boljšo ostrino in predvsem kontrast!!

kingkong:
Računalnikov se že dolgo let ne kupuje na daljši rok. Če ni potrebe po takem prenosniku, ti raje svetujem da si ga kupiš za cc. 2leti, potem prodaš prenosnika in doodaš razliko ki si jo pšrišparal + ostanek, pa maš spet novi prenosnik!!! No to je moje mnenje, zato tudi nekako ne predlagam prenosnikov preko 350k SIT, če ga oseba glih ne rabi. Vse kar je dražje je like Marcedes (recimo). Predvsem image. (primer: Predstavljaj si, da bi recimo generalsni direktor mobitela prišel z tronote ali Prestigio :)) ). Drugače pa se moreš sam odločit, za kaj sploh misliš imeti prenosnik. Prvo si definiraš vse pojme, potem pogledaš tehnologijo (karakteristike) in izbereš prenosnika ki najbolj odgovarja tvojim zahtevam (ne pozabit na kvaliteto ihišja, ceno, mobilnot, itd...) Seveda pa točno takega prenosnika ne boš našel , kot bi si ga sam zaželel. Če pa bi že našel, potem pa tak sam veš kakšna bi bila cena... preko 500k SIT kar je nesprejemljivo...

LP
www.ultrasplet.net

billy ::

Saj HP nx8220 P-M 760 PG804 ni preko 500k :)

kingkong ::

ja ta hp nx8220 ni preko 500k in mi je kar všeč. prenosnika rabim kot ustrezno nadomestilo za desktopa zato rabim malo bolj zmogljivega. sedaj imam HP nx9005 (ga kdo kupi:D ) in je seveda čas da ga zamenjam.
težko je izbrati ustrezen prenosnik za primerno ceno, razen seveda, če so ti finance neomejene(kar večini so). lep primer za dober nakup dragega prenosnika je alienware.com, kjer si sestaviš svojega lastnega monstruma za visoko ceno!:'(
zanima me ali ima kdo slučajno izkušnje z nakupom prenosnikov preko meje in če je imel akkšne težave z naročanjem angleške/slovenske? tipkovnice.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobile x700 vs mobile 9700

Oddelek: Kaj kupiti
131174 (1018) billy
»

Težava z nakupom prenosnika!

Oddelek: Kaj kupiti
182200 (1654) samo112
»

kupujem prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
141538 (1245) rene
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312735 (2016) Utk
»

Nakup prenosnika, žnjtič

Oddelek: Kaj kupiti
402020 (1477) Wolfram

Več podobnih tem