» »

Prigode in nezgode nove vlade

Prigode in nezgode nove vlade

1
2
»

iration ::

PS: Thomas, kakšna je kaj Angela Merkel po usmeritvi?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

cirecire ::

Mi je ravno sedaj prišlo na misel kako je časopis Delo komentiral potezo ministra Šturma, ki je začel vzpostavljati red na področju notarskih storitev.

Ko je predlagal večjo konkurenco in pa nižje cene pri notarskih storitvah so ga pri Delu takoj popljuvali in napisali velik članek za naslovom "Vlada z populističnimi ukrepi nad notarje".

perci ::

Res, notarji so res revčki.

Daedalus ::

Tisto je Delo sfalilo na celi črti. Če bi jaz bil Šturm, bi v enem šusu odpravil notarsko zbornico. Tako, kot bi odpravil GZS in kaj je še podobnih neučinkovitih korporativističnih organizacij.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> kakšna je kaj Angela Merkel po usmeritvi?

Po moje nama bo všeč. Če le ne bo preveč stisnjena od strani raznih nemških lobijev v kot.

Samo po moje ni tko neumna, da bi se pustila.

Nemčija pač rabi prestrukturiranje. Globoko.

leinad ::

Ich liebe schwarze Deutsche land...

Thomas ::

A ti na kej namiguješ, Mesojedec?

Vprašaj raje svojega političnega somišljenika LaFontaina, ki se dobrika neonacijem tako, da uporablja njihov besednjak, kaj je to črno, rjavo ali rdeče. V politiki, precej isto.

leinad ::

LaFontaine je že skrajni levičar o čemer priča že njegovo pajdašenje s ex-SEDjevci, pod kar se jaz nikakor ne uvrščam.

Thomas tvoj sum je upravičen, jasno je na kaj sem namigoval. Sem striktno proti temu, da se Nemčija spremeni v isto državnotvorno govno kot so ZDA, na kar Angela tudi cilja.

Thomas ::

Ja. Samo nič ne boste mogli proti temu. Zgodilo se bo to, česar se (sicer neupravičeno) bojite.

leinad ::

Bojazen pred popolnim oklestenjem socialnih pravic in stremenje po zgolj ekonomskih indikatorjih kot merilu za uspešnost brez upoštevanja humane plati države, je vse prej kot neupravičena.

American dream.

username ::

Bojazen pred popolnim oklestenjem socialnih pravic in stremenje po zgolj ekonomskih indikatorjih kot merilu za uspešnost brez upoštevanja humane plati države, je vse prej kot neupravičena.
"humane plati" države? Ja pa kje take pobirate, no.

Pa ne pozabit, socialne pravice se težko uresničujejo, če ekonomija ne štima. Nekdo mora to plačati oz. nekaj ustvariti.


Sicer pa, "Amerika" pride (upam). In bo fajn, nič bat.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

gfighter ::

Nekaj Amerike definitivno rabimo, in to karseda hitro, ampak pri učenju bomo morali paziti, da zraven ne poberemo še preveč slabih stvari. Pač, ne bo šlo samo tako, da se bomo ljudje prilagajali ameriškim metodam ampak se bodo morale tudi metode prilagajati nam. Za to pa rabimo sposobne politike z dobro vizijo na oblasti. Zato jaz upam, da si bo Janša zaslužil še en mandat. Ne "zaslužil" ampak zares zaslužil. Nočem poslušati 60 let starih bedarij oz. obmetavanja z drekom v parlamentu zaradi nekih marginalnih skupin in nepomembnih tem, medtem ko bo tisoč drugih pomembnejših stvari še naprej v p***i.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Luka Percic ::

Carnivore, kaj torej predlagaš?

Predlagaš, da naj vzdržujemo še naprej močno socialo v vseh oblikah (tudi birokracija/nejavna naročila..), s tem zaviramo razvoj, poskrbimo, da bodo "naši otroci" živeli slabše od nas, poskrbimo da sistem kolapsne, ter se zatečemo v jame?

No, lahko to naredimo, samo kmalu bi takrat ugotovili, da šivanje oblačil za kitajsko za male pare prinaša več ugodja kot jamsko življenje.
Trust me.

Ni druge poti, le hitrost lahko izbiramo.

Jst šibam.
Se vidmo.
Upam vsaj.

Daedalus ::

Ni sociale v razsutem gospodarstu. V uspešnem, pa je možna. Bo pa kar držalo, da se bo treba mogoče tudi odpovedat kaki ugodnosti, pa kaj. Z lahkim srcem, če mi bo drugače uspešno gospodarstvo ponujalo realno možnost zaposlitve in solidnega zaslužka.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Myth ::

gfighter, misli mi bereš. :) Edino da jaz včasih ne znam povedat, kar mislim. Sploh kar se tiče politike, ki jo vedno manj maram. Se nočem za prazn nič sekirat.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

MadMicka ::

Res bi rad vidu, da en izmed vas maminih sinkotov zasluš vsak mesec neto 84.000,00 SIT plače, potem pa naj razglablja levo in desno kaj je sociala in kaj ni.

p.s. Daedalus, ni uspešnega gospodarstva brez dobre sociale. Zakaj pa misliš, da je sploh prišlo do ravzoja človeštva??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Myth ::

Z velikim veseljem. In zagnano bi delal. Raje vidim da si denar zaslužim kot da mi nekdo podari. Ne podpiram lenob in nočem da mene podpirajo. Sicer pa rajš back on topic debatirajte. Je res zanimivo branje. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Daedalus ::

Sem se lep čas preživljal med študijem s 70k na mesec. A pol sem mamin sinček, al kako? Je res, da sem mel varianto bonov in študentskega doma, samo ni tole neka blazno velika cifra ali pač? Če nimaš pametnejših argumentov - daj mir.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gzibret ::

Men je bilo pri tej vladi OK, ker niso šli na vrat na nos spreminjat sistema. Spremembe morajo vedno biti postopne in nikoli radikalne.

Po drugi strani pa me moti, ker je vsak, še najmanjši problem, napaka prejšnje vlade. Kdaj bodo nehali valit krivdo na prejšnjo vlado? Upam, da čim prej, ker tega ne bom več dolgo toleriral (oz. bo SDS izgubil moj glas).
Vse je za neki dobr!

Olajuwon ::

Gzibret:
Stanje, kot ga imamo, je de fakto podedovano od LDS (in še prej od komunistov). SDS je na oblasti šele nekaj mesecev. A misliš, da se vse da čez noč spremeniti? Na zadnji seji je Rop kritiziral češ kako imamo nizko gospodarsko rast. A boš sedaj rekel, da je kriva SDS, da imamo nizko gospodarsko rast? LDS za današnje tegobe kr vali vse krivde na SDS, čeprav slednja dejansko ni bila nikoli na oblasti. Se ti ne zdi to malo krivično? Naj te opomnem, da laburisti v angliji so še v drugem mandatu očitali, torijcem, češ stanje je tako, ker smo mi ga podedovali. A zdaj SDS ne sme tega govorit ko je nekaj mesecev na oblasti?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

gzibret ::

Ja, ok, se strinjam. Samo, da ne bodo za vse probleme od sedaj naprej krivi LDS (padala je toča, kriv LDS, bil je potres, kriv LDS, po Sloveniji pustošila kuga - kriv LDS....).
Vse je za neki dobr!

Luka Percic ::

Lds bo kriva za večino stvari še vsaj 4 leta. Pač odločitve nosijo posledice še precej naprej v prihodnost.

Daleč večji problem vidim jst v majhnih strankah
-Iščejo neke kao svoje niše(SLS- primitivni nacionalizem, Desus-za pokojnine z Janšo naprej,NSI (bojda so se vzdržali glasovanja o intersparu. Liberalizcija gospodarstva ja.))
-So ravno dovolj velike da brez njih razpade koalicija
-Nimajo za burek


Hočem da stranka ki zmaga prevzame oblast!
Da nam pokažejo kar zmorejo. Ker to je (in je bila) mineštra.

Thomas ::

Se strinjam. Tale proporcialni volilni sistem je gnil do kraja. Tudi po zaslugi SLS je kar v ustavo zapisan. Leve fore o tem, kako se bo potem slišal glas vseh manjšin. Heh ..

Jst ::

> Leve fore o tem, kako se bo potem slišal glas vseh manjšin.

Torej so desne stranke za totalitarizem?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Thomas ::

To je sklep na vrat na nos.

Ma kaj maš za poslušat manjšine, če jih je pa več kot je prebivalcev! Cigani, Romi, nosečnice, infarktarji, Italijani, levi Madžari, desni Prekmurci, kmečki možje, znanstveniki, likovni umetniki, managerji, grafični delavci ... nastopajoči kot statisti v filmih ...

Ko se vse te sliši, je galama taka, da se ne sliši nič drugega. Pa še teh ne vseh, samo kakšne grebatorje a la "gayi rockerji". Totalna blokada.

Tole spravljanje gor vseh manjšin je krasna manipulacija. Ker Slovencev je 2 milijona. Podskupin ali takoimenovanih manjšin pa BISTVENO več, kot atomov v Vesolju.

Jebeš manjšine!

Thomas ::

Ja, še to, kdaj in koliko je pa manjšina upravičena do kakšnega posebnega tretmaja.

To je pa stvar kompleksnega izračuna. Odvisno od številčnosti in raznih bias faktorjev. Ne pa tako kot pri nas, ko se to nič ne izračuna, ker pridejo eni levi pedri a la en pesnik in trobijo levite v imenu svoje skupine, potem se jih pa jemlje nezasluženo resno.

(Vsak) posameznik je važen, skupine (takoimenovane manjšine) so samo kulisa.

riba43 ::

;(( Berem ta forum in nisem presenečen. Pravzaprav me nič več, kar vidim in slišim, ne preseneča. Nekdo je dejal ( v tem forumu), da parlament predstavlja ljudstvo, ki ga je izvolilo. Res je in tega me je sram. Sram me je, da sem Slovenec, kajti, ko gledam in poslušam to, kar naši izvoljeni predstavniki delajo oziroma nedelajo in za kar so mastno plačani, mi gre na bruhanje. Kakšno je šele ljudstvo? Briga njih za dobro slovenskega ljudstva, za njegovo blagostanje ( velja za te , ki jih ni več, kot za te , ki so sedaj). Bog je najprej sebi brado ustvaril kajne?!!!
Dolgo predolgo smo jih gledali enkrat na poziciji, drugič v opoziciji, niso se spremenili le poredili so se in z vsemi kremplji se držijo, tudi dlake mednožja jim pridejo prav, da se obdržijo na oblasti, ki je, roko na srce, tako prijetna in tako sladka.
Žal nas je premalo, da bi lahko z izvolitvijo drugih kaj spremenili. Ker, konec koncev smo si vsi v daljni žlahti in se nič ne bi(bo) spremenilo.
Kar pa se gospoda J.J tiče - pameten je on. V opoziciji se ga je slišalo in videlo brez pomoči medijev, samo da si odprl okno pa si ga slišal in njegove podrepnike tudi, kako so mahali s papirji( na katerih pa ni bilo nič -vsaj nikoli nismo nič videli) kako so kazali kasete, ki jih nikoli nismo slišali, kako so špricali z WD40 in podobne zadeve !! Pa danes?? NJEGA ni se ga ne vidi ali sliši - oziroma zelo redko. Saj ima dovolj tistih- Rupar, Jerovšek in ostali, ki jih pošilja v boj. Ko pa se kdaj zgodi, da mnenja niso taka kot bi bilo potrebno, potem sledi nočna seja in po takšni seji, vsi soglasno, enoglasno z upognjenimi glavami in pogrbljenimi hrbti, potrdijo in izglasujejo tisto, kar je potrebno. Nihče od njih pa nima poguma, da bi priznal svojo napako in odstopil. Erjavec, Lukačičeva, Bručan in še mnogi drugi In takrat bi rekel, res je, ta vlada ima pokončne, močne ljudi in zato jo spoštujem in podpiram. Tako pa, bojim se, da se počasi, neopazno pogrezamo v diktaturo, pa ne ene stranke ali opcije, pač pa v diktaturo enega človeka, ki sedaj iz ozadja vodi in vleče vse niti !??. Saj zakaj pa imamo tako "sposobne" ministre? Taki morajo biti, da se jih laže obvlada.
Da ne bo nesporazuma, NIKOLI nisem bil član kake stranke, tudi v tistih "mračnih časik enoumja in komunistične diktature" kot tako radi danes govorijmo. Tudi sedaj nisem član nobene stranke, ker se mi gabi to kar počno takoj ko pridejo na oblast. Vsi so ISTI!!!!

Thomas ::

> Kakšno je šele ljudstvo? Briga njih za dobro slovenskega ljudstva

> Vsi so ISTI!!!!

Koga hudiča se potem za te izmečke tolk sekiraš? :\

riba43 ::

Thomas pravzaprav se za te izmečke ne sekiram, sekiram pa se za svoje vnuke in njihove vrstnike, ki niso še nič krivi, plačevali pa bodo visoko ceno.



;( Thomas pravzaprav se za te izmečke ne sekiram, sekiram pa se za svoje vnuke in njihove vrstnike, ki niso še nič krivi, plačevali pa bodo visoko ceno.

Thomas ::

Do poznega vnuka se bo pozabilo, da Bručan ni odstopil, ko se je nekomu zadozdevalo, da bi pa moral.

Tko da se ne sekiraj tolk. Ne boš delal starosti, če boš tkole hud!

riba43 ::

Ja če misliš starost tam nekje proti stotom, potem O.K. Sem pa že pridelal kar nekaj destletij in mislim, da sem se kar dobro prekalil, tako, da bom zdržal še nekaj deset let HI!!

Nekaj heca mora pa tudi biti kajne?

gzibret ::

> Tako pa, bojim se, da se počasi, neopazno pogrezamo v diktaturo, pa ne ene stranke ali opcije, pač pa v diktaturo enega človeka, ki sedaj iz ozadja vodi in vleče vse niti !??.

Če ti nekdo ni po volji še ne pomeni, da je diktator.

Sicer pa, če imaš poslance za takšne izmečke, pejt na volitve, kandidiraj, bodi izvoljen in pejt v parlament, kjer boš naredil red. Kaj naj ti druga rečem? Imaš vse šanse.
Vse je za neki dobr!

riba43 ::

Če ti nekdo ni po volji še ne pomeni, da je diktator.

Res je, to ne pomeni, da je diktator, tega tudi nisem rekel. Vendar pa vsa dejanja kažejo, da gre v tej smeri. Najprej v lastni stranki, potem v koaliciji, ko pa bodo zakoni in v končni fazi tudi ustava po njegovi volji, ko bodo vsi ključni položaji v gospodarstvu, medijih, bankah in tako naprej, v njegovih rokah, ko boš moral biti član partije na oblasti, kaj je to drugega kot diktatura ??? Moje mnenje je, da se vračamo v preteklost, pa ne v tisto izpred 20 let pač pa 40, 50 let nazaj-s posodobitvami!!

Kar se pa volitev tiče, vedno sodelujem na njih in volim človeka, ki me prepriča, nikoli stranke. Tudi iz sedanje pozicije.

Škoda da Slovenci nimamo tistega duha v sebi, ki bi nas takrat, ko je to v skupnem interesu, zedinil, ki bi, tudi v parlamentu, presegel strankarske interese in bi, namesto grozljivke iz parlamenta, gledali konstruktivne razprave, ki bi nas res lahko pripeljale do napredka ne pa, da nas bodo v končni fazi uničile. Menim, da sprave med Slovenci na tak način ne bo mogoče doseči.

perci ::

Kar se pa volitev tiče, vedno sodelujem na njih in volim človeka, ki me prepriča, nikoli stranke.

No, za predsednika države razumem. Ampak, da voliš na parlamentarnih volitvah posameznega človeka, je pa bedarija prve klase.

gzibret ::

Eh, dej Perci, zakaj je bedarija. Se mu pač zdi pomembno, da voli človeka in ne stranko. Tako, kot se tebi zdi obratno.
Vse je za neki dobr!

motorc ::

Tako kot raznorazne staremame volijo Pahorja oz. njegovo stranko, ker ima (citiram) "tako lepa licka" in je nasploh lusten.

riba43 ::

Haloo, ustavite mi konje.

Stranke sestavljajo ljudje, ki naj bi imeli nek svetovni nazor, pa kakršen koli že ta je in v primeru, da ti nazor odgovarja, da ti je blizu in, če so ti tudi nekateri nosilci tega nazora všeč, potem pač voliš to ali tistega, ki ti odgovarja.

Pri nas pa je še en drug problem, namreč, naši od boga in ljudstva izvoljeni paraziti, tako hitro menjajo stranke in seveda s tem svoje nazore, da je pravzaprav vseeno koga ali kaj voliš. Na koncu je vse ISTO!! Ničesar ne moreš spremeniti. Če pa misliš, da lahko, pa se krepko motiš. Spreminjajo potem tisti, ki so bili z našo pomočjo izvoljeni in so sedaj prepričani, da so " l etat cest moi" ali "država sem jaz", kot je dejal nekoč nek znani francoz.
Seveda bi bilo povsem drugače, če bi na volitve šli prav vsi, ki imajo to pravico. Takrat se nebi dogajalo to kar se danes pri nas dogaja, ko gre na volišča 30% volivcev, od tega večina tistih, ki jih je veliki vodja discipliniral in ,ki potem predstavljajo "večino""slovenskega naroda. Seveda smo si sami krivi za to kar imamo ali smo imeli.

Manjka nam zavest, da imamo svojo državo, svoj jezik in na to bi morakli biti ponosni, pa nismo. Žal! Prepiri, kdo je bolj enakopraven med enakopravnimi, seveda privedejo le do tega, da se iz nas delajo norca in se nam za hrbtom posmehujejo in nas izkoriščajo - tudi naši sosedje Hrvatje!

Thomas ::

Jest pa le mislim, da politiki PREPOČASI spreminjajo svoja mnenja. Predolgo se oklepajo ene lajne, ponavadi tiste, ki so se je naučili že v mladosti.

Pameten človek pa seveda spremeni mišljenje, če dejstva in logika od njega tako zahtevajo - ne da bi pri tem trenil z očesom.

Ampak žal, večina ljudi vztraja kar pri prvotnih zablodah in smatrajo to povrh vsega še za nepopisno vrlino.

Napaka!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

gzibret ::

Thomas, samo po drugi strani tudi to ni dobro. Jaz osebno volim program. Recimo, da se nek politik zavzame za legalizacijo trave npr. Pol pa mu po volitvah začne delovati logika in obrne mnenje za 100%. To pol ni več odraz moje volje.

Politikovo mišljenje naj bo IMO čim bolj stanovitno. Pol pa naj ljudstvo na volitvah odloči za smer. Ne pa, da politik pred volitvami trobi eno, na oblasti pa, ker so prišli "novi argumenti", kar naenkrat začne delati drugo. To ne gre.
Vse je za neki dobr!

riba43 ::

Thomas, jaz bi temu rekel oportunizem ali obračanje po vetru. Če si v nekaj prepričan moraš za tem stati in to tudi argumentirano zagovarjati. Seveda tukaj mislim na nazorsko prepričanje. Nikakor pa ne zaradi nazora zavračati ideje in rešitve ali predloge drugače mislečih - kar je pri nas vsakdanji pojav. Še tako dober predlog ne bo sprejet, ker "nisi naš".

Vse preveč takih imamo in to ni dobro. Le poglej jih, kako so prepričani, da so cvet slovenskega naroda, da so strokovnjaki prav na vseh področjih - od prava, tehnike do ekonomije in ni ga nobelovca, ki bi takega prepričal, da se lahko "kdaj pa kdaj" tudi moti.

Ziga Dolhar ::

Thomas -- hvala. To me spomni na citat J.M. Keynesa, ki sem ga nekaj časa celo imel v podpisu:

"When facts change, I change my mind. What, sir, do you do?"
https://dolhar.si/
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150411 (43696) Keyser Soze
»

predsedniška razprava (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112824489 (24489) dzinks63
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027619 (17658) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565749 (4881) Daedalus
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127964 (6068) BigWhale

Več podobnih tem