» »

Kino v sobi:>

Kino v sobi:>

Misak ::

Imam par vprašanj....
Nameravam si kupiti SB live 5.1 in zvocnike DTT2500. Ker nameravam gledati filme na TVju (GF2, tvout), me zanima kako se dotična zadeva obnese pri predvajanju Divxov, se posebej na TV.
Razmišljam tudi o nakupu samostojnega DVD-playerja, katerega bi priključil na TV. (zaradi DVD-jev in VideoCD-jev). Ce smo glih pri VideoCdjih, morda ve kdo kako se jih zapece z nerotom?
No zanima me predvsem ce je res taksna kvaliteta za katero se splaca vreci toliko denarja.
Mnenja in nasveti?
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Luigi ::

Par razjasnitev. Upam, da ti bo pomagalo:
  • Ti kr kup posebej DVD, če misliš filme na TV gledat, ker bodo tako mnogo MNOGO lepši kot pa preko računalnika. Je pa tu ena pomanjkljivost: če hočeš zadevo gledatu v tehniki Dolby Digital, potem potrebuješ zunanji dekoder/ojačevalec, ali pa DVD predvajalnik, ki ima dekoder že vgrajen (njegove izhode pa lahko povežeš s tvojimi Creativomi zvočniki)
  • Divx so vsi posneti v STEREO tehniki. Tako, da si lahko obetaš samo Dolby PRO Logic zvok, za katerega pa obvezno potrebuješ zunanji dekoder/ojačevalec, ker SB Live 5.1 dekodira SAMO Dolby Digital!
  • Video CD-je lahko gledaš na VSAKEM DVD predvajalniku, ki podpira predvajanje CD-R-jev (najboljši je še vedno Pioneer)
  • Povzetek: Če si navdušen filmofil in boš imel veliko DVD-jev (ne Divx-ov), potem nabavi zunanji DVD player (priporočam Pioneer 5xx model). Če pa imaš veliko Divx-ov oziroma gledaš filme preko računalnika, se z zunanjim DVD predvajalnikom ne obremenjuj.

    DivX ::

    najbl se ti splaca DivX filme!!! So najcenej!!! Zdej so pa tut že zlo dobre kvalitete skor tko ke na TV
    DivX filmi na mail hlot12@yahoo.com

    Huey P ::

    DivX; Kvaliteta DivX filmov skoraj tako dobra kot na TV??? Mislim, da je že navaden DivX film pri ločljivosti 320x250 veliko, VELIKO boljši od tiste slike, ki jo gledamo na TV.


    ..::DOOM III: The Legacy::..

    DivX ::

    no mislu sm tut DVD pa tko .... Drgač pa resolucija ni več problem!! Pri majnši ločlivosti pa se še vidijo kvadratki ko se slika giblje al pa ko se barva preliva itd.. Sam pri malo bolši ločlivosti kot si ti napisal pa dela use 100%
    DivX filmi na mail hlot12@yahoo.com

    Huey P ::

    DivX filmi so zakon! Meni je stokrat (100x) boljše gledati DivX filme na PCju kot pa katerekoli filme na TVju (v mislih imam povprečne TVje, ne tiste ploščate 80cm diagonala)...


    ..::DOOM III: The Legacy::..

    JXS ::

    Luigi: a si ti že slišu za AC3? kot zgleda še ne, ni vse samo ostalo pri stereo.

    Radiant ::

    Domiaci kino z divx-om to je pa res dober vic!

    Kvalitata kosta in divx ni glih to. po mojem znanju je divx neki kompomis ki ga sklenejo tisti ki menijo da je tv kvaliteta ciz vredu !ce hoces met domaci kino z konkertnim zvokom si nardil z prvi korak v pravo smer DTT2500 (po smislu malo dnara dosti muzike - jaz ga mam tudi in ga ne nameravam menjat vsaj ne dokler ne dobim po ugodni ceni DTS dekoder) drugi se ti pa manjkajo .
    1) Na GF2 dvdji zgledajo NIKAKVO z bob deinterlacingom pa brez DACa za gama korekcjo bos bolj ali manj vecino casa gledal kockice ki se glibljejo in ce je v sobi tema to zelo moti - Raje si dobi kakega radeona za take stvari ker je v tem res klasa za sebe
    2) ce hoces uzivat v DVDjih res v smislu domaci kino moras met HDTV televizijo(16:9) al pa najman 100Hz TV ker drugac je tak kot da bi gledal PRO7 ko prenasajo nek film ki ga igrajo z dvdja !
    3) se bolje pa je seveda projektor za domaci kino samo te stvari si jaz nebi kupu ker pac kosta par stotisocakov prevec.
    4) ce pa ni kesa za HDTV pa je najboja kombinacija za kvaliteto na trgu danes dober raven 21" Ekran (npr. Iiyama ali Sony) + Ati Radeon (z svojim rage theater , videon immersion engine in seveda adaptive deinterlacing). edino bolje od tega je Radeon 8500 z Timing deinterlacingom in advanced adaptive deinterlacingom + seveda video immersion engine 2)samo na tega se bo treba 3 tedne pocakat! Pri obeh pa skrbi za popolni kontrast 10bitni rgb dac od rage theater cipa!
    >:D>:D>:D

    BlackHole ::

    Luigi, kako veš da je preko DVD komponente slika na TV veliko lepša kot preko DVD-roma. V kakem smislu je lepša. Jaz sicer gledam preko DVD-roma, pa sem kr zadovoljen, glede na to da TV ni ravno najnovejša.

    Luigi ::

    Mrxj: Če iz Divx-a potegneš kaj več kot stereo, svaka ti čast! PS: AC3 je ime, ki še izvira iz kino časev. Za domačo uporabo so AC3 preimenovali v DolbyDigital.BlackHole: Ker sem sam temeljito preizkusil. In tone samo DVD-Roma ampak tudi tako znano Yamakavo (ki pa v bistvu ni nič drugega). Kdorkoli trdi drugače ni naredil primerjave.PS: Pa tudi o Dolby Digital dekodiranju, ki ga dobiš ven iz SB-ja si ne delaj preveč utvar, ker je nekje pri podnu (pri vseh komponentnih DVD-jih, ki imajo vgrajen dekoder je ta veliko boljši). No se pa tu poraja vprašanje, koliko zmore spremljevalni sistem. Vsa magija je v uravnoteženosti. Pejt v kak demo salon, pa ti naj odvrtijo tebi poznan film na priznanem DVD-ju (Pioneer, Panasonic, Sony, Toshiba - ti so namreč priznani po najboljši kvaliteti slike).

    Radiant ::

    Za resnicno dekodiran AC3 rabis externi decoder software ala SB!Live 5.1 je parvzaprav analogni zvok kaj se pa tice kvalitete locenen enote v smislu slika pa bos moral za nekaj kar bi bilo vsaj podobno radeonu (v kvaliteti) kar globok v zep sezt kar pomeni 200000 SIT najmanj!Slisal sem pa seveda ze hardwareski eksterni DTT2500 proti anaglogni SBlive pa je res zelo velika razlika v kvaliteti!kar se tice kvalitete so softwarske resitve vedno najslabse!

    Ce bos res hotel dobro kvaliteto bos pac moral malo globje v zep sezt!

    BlackHole ::

    Luigi

    v demo salonu sem itak že bil, samo ne morem tiste slike primerjat z mojo doma, zaradi prevelike razlike v ekranih. Mene zanima kakšna bi bila razlika na moji TV, če bi uporabil DVD komponento. V kakšni obliki pa je boljša?

    Kar se pa zvoka tiče, pa imam Dolby digital dekoder (Yamaha receiver), tako da zvok seka in še tudi nisem slišal razlike med pravim dekoderjem in softverkim.

    Luigi ::

    Če že imaš receiver potem ti svetujem še zunanjo DVD enoto. Razlike v TV-jih niso tako velike, kot si misliš. Jest mam 63cm Gorenjski TV (5 let star), in imam povezavo preko SVideo kabla, pa ti povem, da je slika iz DVD-ja veliko bolj ostra in lepša, kot pa na kateremkoli TV kanalu. Če pa bi primerjal DVD Rom, pa je razlika še večja. Da na govorimo o vseh udobnostih, ki jih zunanja enota nudi.

    PS:
    Če še nisi slišal razlike med tvojim receiverjem in SB-Live-om, se ne trudi (ni vredno :))) )

    Luigi ::

    Slika iz DVD-roma preko Radeona še vedno ne dosega kakovosti zunanjih DVD enot (enote s ceno okoli 90.000 SIT - Pioneer, Sony). Moj Panasonic DVD (2.5 leti star!) ima na velikem TV-ju veliko lepšo in ostrejšo sliko, kot pa Radeon na 17" monitorju !!!

    Folk ne se zavajat. video DA konverterji v zunanjih enotah so optimirani za TV prikaz in grafične kartice jih še nekaj časa ne bodo dosegle.

    matevzm ::

    DivX ima lahko taksen zvok, kot ga das notri. Jaz imam kar nekaj DivXov (ki sem jih sicer delal sam), ki imajo AC3.
    DD je nekaksno komercialno ime, ki uporablja AC3 kompresijo (format). Oboje se uporablja, za sam stream se pogosto uporablja AC3. Tudi v kinu se je ze uporabljal izraz DD, mimogrede.
    Tudi ni receno, da so vse sw variante slabse. Z ustrezno opremo (sibek clen je pretvorba iz digitlnega signala v analogni, kjer v motenj polnem okolju racunalnika obicajno pride do tezav) se da dobiti zelo dober zvok. So ljudje, ki so odstranili zunanji dekodirnik in prepustili zadevo WinDVDju. Je pa res, da nimajo sblive.
    Tudi sliko se da dobiti precej dobro iz kartic, a potem se obicajno ne uporablja vec tvout, ampak lepo izhod iz kartice, pa na projektor ali pa hdtv. Samo to so vse drage variante.

    Radiant ::

    Luigi ti spregledujes en pomemben faktor!
    Vecina ljudi ki imajo tudi drage DVD enote se danes nimajo HDTV televizije in s tem tudi NIMAJO DEINTERLACANEGA videotransfera!to pomeni da pravzaprav lahko kvaliteto drage DVD enote z radeonom primerjas samo ce imas le to prikljuceno na HDTV cez component kablov(znano tudi kot YPrPb ). Pa se nekaj kar lep odstotek izjemono dragih dekoderjev (eksternih) uporabla RAGE HDTV ali RAGE XL cip za dekodiranje in le tega izdeluje Ati in seveda njihovi subkontraktorji kot npr. Sony cez oem kanalov!>:D>:D>:D

    Luigi ::

    Radeonic in vsi podobni: Folk ne vem kaj sanjate o nekem HDTV-ju. A sploh veste kaj je to. DVD je namreč popolni TV standard in nima nobene veze z HDTV-jem. Kar pomeni, da je VSAK TV kompatibilen z DVD enoto. Če pa ima TV S-VHS ali RGB vhod pa bo slika lepša samo zaradi manj izgub pri prenosu !

    Kaj ATI vgrajuje na kartice in prodaja ostalim OEM-om pri ljubi veri ne vem. Jest sem samo nanizal preverjena dejstva. Sicer pa nikogar ne silim. Če se ne strinjaš z menoj pa naredi drugače. Poanta tega foruma je bila odgovoriti reveži, ki je forum odprl. Menim, da sem naštel in argumentiral dovolj dejstev. Ostali ste večinoma samo flancali.
    Mislim, ali rečt DolbyDigital ali AC3 je Fizifova debata. Enako kot zagovarjati kvaliteto DIVX-ov naproti DVD-jem. Vsa fora je v načinu uporabe predvsem pa v zahtevah uporabnika!

    Mislim, da je tole moj zadnji post v tej temi.

    Kolega, ki si temo otvoril: Upam, da sem ti lahko kaj pomagal.

    - SiroTka - ::

    Glede kvalitet slike lahko to povem, da sem gledal istočasno film na yamakavi ter pionirju. Naj povem da se razlike vidita. Za resen filmofile bi bil greh kupiti yamakavo za ostale pa je cist uredu. Glede HDTV imam vprasanje. A ni HDTV ena napredna tehnologija ala high resolution TV, ki naj bi se uveljavila sele cez nekaj let in je zaenkrat astronomsko draga? Ce ni, me prav zanima katere HDTV prodajajo pri nas. Poleg tega mislim da HDTV ni isto kot digitalna televizija ali pac? Digitalne namrec ze tud pri nas prodajajo.

    matevzm ::

    HDTV in DVD nista iz istega loga. HDTV je high definition television. Resolucije so lahko razlicne, sirina (ki na TVjih ni tako problematicna, se pac tocke bolj prelivajo med sabo) je do 1920, navpicna pa do 720p (progresivno=non-interlaced) ali 1080i (interlaced). DVDji premorejo 720x480 (NTSC) oz. 720x576 (PAL).
    Da bi izkoristili vse moznosti HDTVja, bi bil potreben nov DVD standard, ki bi podpiral visje resolucije. Vecina HDTV materiala so oddaje, narejene za HDTV postaje, kar je filmov, pa so preneseni nekoliko slabse. Na zacetku je bilo nekaj super filmov, sedaj pa so ravni DVDja (kot kaze se bojijo kopiranja - proizvodnje masterjev za DVD kopije). HDTV se obicajno prenasa digitalno, v MPEG formatu.
    Trenutno se kot kvaliteten izhod iz racunalnika (ne TV out) najbolj hvali Radeon, pred kratikim pa GF. Izbira je omejena zaradi cudnih resolucij, ki so potrebne in jih ne znajo dajati vse kartice.. Ati ima ze vedno probleme z gonilniki in nastavitvami overlaya (za kar rabis ATI player). Hw dober, sw sepa.

    Radiant ::

    Halo vsi DVDji danes so 720p standard z carier signalom za NSTC ali PAL tvoj dekoder oz reciver pac ta cerier signal identificira ko PAL ali NTSCin v primeru da nimas HDTVja signal pretvori tako da je PAL ali NTSC compliant!!!!!!!

    DVDJI SO (vsaj vecina) 720p standard !Zapisane so v MPEG 2 zapisu ki je standardni codec za HDTV!Njegova limitacija ni pri 720x576 ali x480 ampak pri 1080i resoluciji samo pri snemalnih napravah kot so video capture cartice z snemanje v realnem casu pac zaradi neekonomicnosti in pre visoke cene hardvara za snemaje v tako veliki resluciji pac prevladuje zgornji limit pri 720x576!Ce mi ne verjames idi na Ati.com in si poglej whitepaper za HDTV zmoznosti radeona tam je vse razlozeno (Kaj je standardi .....)>:D>:D>:D

    Radiant ::

    POPRAVEK: Vsi dvdji so v 480i ali 480p standardu namrec poznamo 18 DTV-HDTV standardov za celotne informacije oh HDTV in DVD glej link:

    http://www.ati.com/na/pages/resource_ce...
    >:D>:D>:D

    matevzm ::

    Vidim da si se ze sam popravil.
    DVDji so za NTSC (amerisko trzisce) v locljivosti 720x480, iz cesar lahko naredis 480i ali 480p. Tudi pri nas sem ze videl prodajati Pioneerje z progresivnim izhodom, samo ne vem, kam jih prikljucis.. TV je tezko dobiti.
    PAL so visine 576, tako da bi se dalo narediti tudi 540p (iz cesar lahko hitro naredis 1080i).

    Ce malce debato vrnemo nazaj na temo:
    Poceni kino & igranje igric: 5.1 kartica, TV out, analogna (lahko se digitalna) povezava na ojacevalec oz. surround komplet. Lahko igras igrice v surroundu, za filme poskrbi sw dekodiranje.Za malce boljsi kino zvok: vzames zunanji dekoder in zvocnike. Ce ta zuananji dekoder (receiver) nima analognih vhodov za zvok ali je kartica samo steeo, ne mores igrati igric v surroundu. Alternativna varianta: dobra kartica (recimo M-Audio 1010), predojacevalec in ojacevalec. Minus: drago, tezave s konfiguracijo.
    Za boljso sliko lahko potem najdes projektor (zelo drago) ali pa dobro televizijo (drago). Nato tja napeljes signal direktno iz VGA. Bojda imajo take vhode boljsi Sonyji, Toshibe, Loewe. Pri tem imas lahko se nekaj zabave okoli sinhronizacije signalov (da TV dobi signal kot ga hoce, da ga cim manj spreminja).


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    [DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

    Oddelek: Zvok in slika
    53671154 (15916) LexLuthor
    »

    [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

    Oddelek: Zvok in slika
    2209322275 (47619) cryptozaver
    »

    Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Zvok in slika
    14724453 (9067) bizi72
    »

    ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
    1429265 (9261) gruntfürmich
    »

    Prvi HD-DVD film na BitTorrentu (strani: 1 2 )

    Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
    9312780 (9255) MrStein

    Več podobnih tem