» »

Gothic 3

Gothic 3

Rotaidal ::

Nice, bomo probal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

R3c0!L ::

Ksim - Pri meni je bilo krivo to da je v tweakani "UserOptions.ini" datoteki najprej bila zapisana ločljivost ki je moja grafa ne podpira. Ko sem to popravil pa je igra javila naslednjo napako:

"Found non uniqe Filenames. Please remove redundant Resources - ge_default_1_3.fx"

Javlja mi jo še vedno, ampak lahko preprosto kliknem OK in špil deluje normalno in povrhu še bistveno bilj tekoče. Priporočam da malo pogledaš tudi če so slučajno nastavljeni shaderji ki jih tvoja grafa ne podpira. Nikol se ne ve... pls ne jezi se name js sam poskušam pomagat ^^

Naložene imam datoteke iz "Low (Looks FINE)" in lahko rečem da je grafika poštena (z izjemo raznih prehodov med teksturami - kjer se recimo med snegom in cesto pojavi precej groba in očitna črta. Drugače nimam pritožb...

Lp.

Muks ::

jah sm naredu tako in mi zašteka ko začne ena oseba govor hmm ne vem zakaj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Muks ()

zbogi ::

strokovnjaki, a mi lahko, preden se dokočno odločim, da je špil totalno v pizdi in eden slabših FRPov kardarkol so jih naredil, nekdo določene stvari razčisti.

1. kdaj bom dobil kak nenormalen item, mam 16 dni igranja za sabo in sem videl 3 različne prstane, 2 različna amuleta in standardno orožje, ki se razlkuje samo po zahtevanih atributih in damagu ki ga temu ustrezno daje? A bom dobil kako uporabno palico za maga?
2. a je sploh kak Robe za maga v igri, ne duha ne sluha o njem, porkamadona mam 250kSIT in nobene možnosti ga zapravit
3. kje za vraga se naučim malo bolj zahtevne uroke!
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

R3c0!L ::

zbogi

1.Sam sem lvl 28 in tudi nisem srečal kaj drugega kot 2 različna magic stafa - enega ki je povečal armor (vsakega malo) in enega ki je dodal +50 mane. Nisem kupil. Aja sicer pa sem sam srečal orožja z lastnostmi kot so - blesed, worn, poison, sharpened, self forged, drugega pa ne... kakega recimo elemental damega nisem srečal...

2.Robe za Maga prodajajo kaki fire magi - eden (mislim da njihov glavni) je navrhu stolpa v kraljevem gradu v Venguardu. Cena je mislim da občutno manjša kot za paladin armor, kolko točno pa nevem napamet. Aja - tudi kakšen staff pa kako lekcijo iz magije/alkemije dobiš pri njemu. [popravek:možno tudi da sem pomešal in robe prodaja en navaden upornik desno od vhoda v sobo kjer je prestol - se pravi zunaj na dvorišču ob kovačnici.]

3.Mislim da je za znanje urokov ancient magica treba moliti ustreznim bogovom (kipci)... Sam nisem mag tako da ne vem kako točno to gre.

Lp.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R3c0!L ()

macgajver ::

pr men je pa glih kontra šare kar jo čem skoz prodajam za keš stvari se pa tok za naučit od urokou do vseh živih pizdarij da sploh nevem kam uložit learning points.
tenstan krompir je pa zakon

Klemzz ::

jst mam flame sword :) kupš ga u ardeni pr kovaču...100 demiđa nardi, pa še fajn zgleda k ti hrbet gori :D

cole-22 ::

Gothica 1 in 2 + dodatek sem igral kot norc...
Gothic 3 gre zaenkrat v mirovanje (lvl 30) in bo miroval do popravka, ker tole je pa totalo neresno kar so naredili :\
Jaz nimam nobenih problemov s kakšnimi buggi in podobno. Samo pač od lvl3 pa do lvl30 ni nobene razlike... Ni močnejših orožij, armor ne dela, vsi so približno enako možni, eno in isto se dogaja, skrinje tudi, če jih nebi bilo :\ Enodtavno upam, da bo patch ene 700mb in da bodo velik popravl, ker čene bo tole zame totalno razočaranje (igra, ki sem jo najbol pričakoval). Tacajt se bom tolažu z Dark Messiah...

muzičar ::

Kje se naučim double blade?

Izi ::

Samo pač od lvl3 pa do lvl30 ni nobene razlike... Ni močnejših orožij, armor ne dela, vsi so približno enako možni, eno in isto se dogaja, skrinje tudi, če jih nebi bilo

Močno dvomim, da se bo glede tega kaj spremenilo. To je pač dobri stari Gothic.
Ničesar ne boš našel kar na tleh.

Če hočeš dobro orožje, si ga boš moral izdelati sam. Zato pa obstaja cel sistem kovaštva v igri.

Armor dokazano deluje ampak in se tudi precej razlikuje med seboj. Je pa res precej švohotnejši, kot v dvojki.

Skrinje so namenjene tatovom, da tudi oni lahko nekje dobijo denar in uroke, ker tatovi uglavnem ne pobijajo ničesar ampak bolj ali manj kradejo in delajo Queste. Za vse bojevnike pa so skrinje že v vseh Gothicih precej nepomembne.

Raziskovanje v Gothicu nikoli ni bilo kaj prida nagrajeno in v trojki je raziskovanje terena potrebno izključno samo zaradi iskanja rastlin. V divjini in mnogoterih jamah ne boš našel ničesar dragocenega razen seveda dragocenih rastlinic, ki ti za stalno dvignejo karakteristike.
Ravno zato pa je raziskovanje potrebno, če hočeš imeti močan lik.
Strength, Hunting skill, Hit points, Endurance in Mana se ne dvigujejo več z vsakim levelom kot v 1. in 2. Gothicu ampak jih dviguješ predvsem z rastlinami z stalnim efektom. In teh rastlin je kar precej posejanih naokoli. Če izdeluješ trajne napitke pa dviguješ te karakteristike z dvojno hitrostjo.

Za Ancient knowledge, Smithing, Thieving in Alchemy pa moraš porabljati točke, ki jih dobiš z dvigovanjem levela in seveda denar.

Skille pa je potrebno izbirati precej skrbno in samo tiste, ki jih nujno potrebuješ, drugače bo tvoj heroj zelo splošen in v ničemer dober.
Tako čarovnik rabi samo skille za vihtenje svoje krepela (staff) in za svojo haljo (robe), Ancient knowledge in Mano in prav ničesar drugega.
Bojevnik pa rabi poleg ves skillov za bojevniška orožja in ščite tudi vse skille za kovanje orožij, Endurance, Hit Points in seveda Strength.

Za bojevnika prvo primerno orožje kupiš in sicer Ognjeni meč, ki dela 100 poškodbe, od kovača v prvi uporniški bazi Reddock, seveda ga moraš najprej osvoboditi z bližnje kmetije in pripeljati doli v jamo. Ostala orožja pa si moraš izdelati sam.
Armorje in čarovniške halje pa moraš tudi kupovati, ker jih med tisto neuporabno šaro na tleh ne boš nikoli našel.

Čarovniške palice sta v prvih nekaj vaseh na razpolago samo dve in sicer ena boljša, ki nudi precej zaščite in ena cenejša, ki ti samo dvigne največjo možno količino mane, same mane pa ne in je kot taka precej neuporabna.
So pa te čarovniške palice dokaj precej uporabne zadeve, ker so precej dolge in ko z njo mahaš naokoli, se ti nihče ne more približati in skoraj ni nevarnosti, da bi te žival ugriznila, kar za čarovnika pomeni skoraj gotovo smrt.
Tako lahko, če ti zmanjka mane, z to palico brez problema potolčeš tudi divje svinje, ker te ne morejo doseči, dokler pravilno mahaš, samo traja kar nekaj časa, ker te palice povzročajo zelo malo škode in so bolj namenjene zviševanju ostalih čarovniških karakteristik.

Hotel sem povedati, da je utopično pričakovati, da bo z popravkom pa sedaj kar naenkrat na tleh in v skrinjah ležalo dragoceno orožje in oklepi, ker se to ne bo zgodilo.
Meni je večji izziv, da si sam narediš eno super orožje, ki je unikatno in ga nihče drug v igri nima, Je pa seveda kar nekaj dela in denarja potrebno, da si uspeš izdelati dober meč.
Precej točk v kovaštvo, nato učenje kovaštva, nato iskanje in kupovanje blueprintov za izdelavo meča in pe seveda še iskanje vseh potrebnih elementov za izdelavo le tega.

Rotaidal ::

Obstajajo v igri poglavja, kot so bila v g1 in g2? Potem, kje, kdaj, kako se lahko pridružiš kakšni cehi? Mam občutek, kot samo kolješ vse kaj leze in gre;((

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

zbogi ::

zdej sem se spravil končno v King's City in dobil končno Fire Robe, juhej
in glede na to da imam ancient knowledge tam okol 300 pa pik za učit milijon, kje za vraga oz kdaj se bom lahko naučil kej novega, recimo Call Lightning ali Hailstorm, pri onih kipih od bogov sploh ni teh spellov, tam so samo low level kao.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Izi ::

Naj Tinčka in podobne klavce opozorim, da pobijanje še zdaleč ni bistvo te igre. Celo nasprotno.
Poglavij ni, vsaj jaz ne vem za njih.
Cehom pa se tudi ne pridružuješ tako, da bi dobil kakšno "člansko izkaznico" ali kaj podobnega :D
Kaj si in komu pomagaš se odraža gledena na tvoja dejanja pri reševanju Questov.

Questi so najpomembnejši v tej igri in tudi izkustvenih točk dobiš neprimerljivo več z reševanjem Questov kot z pobijanjem.
Tudi, če nikogar ne ubiješ, boš lepo napredoval v igri oz. celo bolje kot z vsesplošnim klanjem.

Prav vsi karakterji v igri, ki imajo lastna imena imajo neko nalogo. Lahko imajo zate kakšno nalogo, lahko ti dajo kakšno pomembno informacijo ali pa od njih dobiš kakšen pomemben predmet. Tudi, ko jim že enkrat narediš uslugo in od njih pobereš vse kar potrebuješ ni rečeno, da jih kasneje ne boš spet potreboval. Z napredovanjem zgodbe se tudi pri starih karakterjih, ki si jih že obdelal pojavljajo nova možna vprašanja in nove naloge.

Tako, da se na uradnem forumu precej govori, da "osvobajanje" mest Orcov oz. iztrebljanje uporniških baz ni najbolj pametno početje. Kar nekaj igralcev, ki so vse pobili so morali začeti igro znova, ker ni bilo več nikogar da bi lahko nadaljevali zgodbo do konca.

Razvijalci sicer trdijo, da se da igro končati tudi, če vse pobijete, ampak glede na množico napak v igri je možno, da so kaj spregledali. >:D
Vsekakor je priporočljivo pustiti žive vse osebke v igri, ki imajo nad glavo neko lastno ime, ki je znak, da so pomembni.

Tudi meni se dozdeva, da v igri največ koristi potegnete zase, če delujete za obe strani. Se pravi, da pomagate enim in drugim.
Ali ste potem izdajalec, dvojni vohun ali samo nevtralnež ne vem, važno je, da imate tako največ koristi zase >:D

R3c0!L ::

Sam osebno sem si skoval (in nabrusil) lasten bastard sword, tako da ima 105 damega (90 osnovnega +15 z sharpened) - če hočeš meti dober meč se je precej pametno naučiti tisti hone weapon. Žal se nekaterih (kot je fire sword) ne da nabrusiti.

Mimogrede - a se komu zdi čudno da prodajajo ljudje one flaming sworde za 1000 golda? Po mojem je to bug... glede na to da nekoliko šibkejši bastard sword stane 4800, kar dobiš pa za pod 1000 pa je veliko šibkejše?

Glede učenja dual wielda - bi rekel da ga obvladajo puščavniki (hashisini), glede na to so do sedaj še vsi ki sem jih srečal imeli po 2 meča na hrbtu. Kje se pa naučiš double handerje pa dobro vprašanje... bomo videli. :\

Rotaidal ::

"Cehom pa se tudi ne pridružuješ tako, da bi dobil kakšno "člansko izkaznico" ali kaj podobnega"

Torej ni nekaj podobnega kot je bilo v G2, ko si moral recimo če si se hotel pridružit magom prinest ovco in 1000gold?

V G3 moreš samo respect dobivat al kaj?;(( ;((

zbogi ::

Izi, vse pobit >:D
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Izi ::

Torej ni nekaj podobnega kot je bilo v G2, ko si moral recimo če si se hotel pridružit magom prinest ovco in 1000gold?

Nimam pojma, še nisem prišel tako daleč. Do sedaj srečujem samo Orke in upornike in tem se nič ne pridružuješ samo opravljaš naloge za ene ali druge.
Pravega čarovnika še nisem srečal. Slišal pa sem, da so v igri tako Ognjeni kot vodni čarovniki in seveda temni magi. Ali se jim lahko pridružiš in kako, pa sedaj še nimam pojma, tako da Tinček ne obupaj :D

Glede tistega Ognjenega meča pa se tudi meni zdi sumljivo poceni in tudi čudno močan glede na to, da rabiš zanj samo 120 moči.
Jaz sem ga do sedaj videl samo pri tistem rešenem kovaču in si torej mislil, da ti ga da naprodaj za bagatelo iz gole hvaležnosti, ker si ga rešil suženjstva pri Orkih :D
Če se ga da dobiti še kje drugje pa gre res verjetno za napako.

Izi, vse pobit

Mene kar srce boli, ko pobijam tiste nedolžne zajčke, ki veselo skakljajo po travnikih, za ubogih 25 izkustvenih točk. In ko ga udariš ga odnese vsaj 10 metrov daleč, preden mrtev obleži na tleh >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

zbogi ::

pa mislim da v 3 cehov prav ni, hunting misije so ponadav take, da greš z njim kej lovit al pa da ti moreš kej pobit, pa te pol uči al pa kej podobnega, pri tatih je tud podobno, zdele sem mel glih 2 misiji, eno je blo da si mogel grad pokrast pa eno farmo kao.
pri magih je pa do zdej blo tak, glede na to da pravih magov tak ni, so vsi neki rune stone odvisniki, moreš nabirat kak zelišča.

drugače pa je moto respect, če hočeš govorit z glavnim orcom, moreš tok pa tok questov za orke naredit, če hočeš vedet kaj se dogaja pri upornikih, delaš misije za njih.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

muzičar ::

Tisti ki jambrate nad tem da se cehom neda pridružiti povem tako : nehajte igrati gothic ali pa začnite respectat zgodbo. A vam ni jasno da je kraljestvo razpadlo? Da je ljudstvo zmedeno? Rune magic je izničeno torej fire,water,dark magic praktično več ni je samo še ancient. Point Gothic-a je zgodba vedno bilo vedno bo. Meni osebno je trojka super. Čudno se nam zdi ker smo vajeni da smo vedno nekaj pozanli tu pa je čisto novi svet in smo malo zmedeni ampak povem vam ko sem osvobodil Cape Dun sem začutil spet tisti dobri stari Gothic (in ko sem dobil Ogre Morningstar :D ).

Kdo ve kje bi se naučil double blade (double weild ali kakorkoli hočete -> bojevanje z dvema mečoma)?

VidKo ::

S patchem naj loading time skrajšajo pa bom več kot srečen
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje

zbogi ::

Tunnel Wolf - različica volka, popolnoma imuna na magijo ter puščice, lahko hodi čez zidove, se premika pod zemljo, napada skozi zemljo, izredno hiter, obvlada vse napredne tehnike bojevanja, vedno v tropu.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Muks ::

Mah nej gre use u kurac in ta špil in use zdej sm liberatu 3 mesta cape dun, montera pa še eno mesto se mi zdi da Silken in zdej po forumih berem da je cela pizdarija če to nardiš da zjebeš main quest mah sploh ga ne bom več igru čakam samo še na NWN2 in pa NFS: carbon.

Drugač špil te posrka notri samo nočem si pa predstavljat kako bi me posrku šele takrat ko bi biu čist brez bugov...

muzičar ::

Ubistvu ni nujno pa z naslednjim patch-om bo to use popravljeno. Baje da je patch že samo še potrdit ga morjo (testi).

zbogi ::

ksim, eh, bull shit, pomojem ne moreš tak zjebat main story, ker iteme ki jih moreš dobit 100% dobiš, ker jih nosijo glavni liki gor, zdej hinta ne dobiš če koga ubiješ, pač sam mal bolj tuhtaš, jst sem že ene 5 mest osvobodil, s kraljem se že govoril, 10 fire chalisov mam, za enga vem kje je, tak da ni panike
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

R3c0!L ::

Nevem nevem zbogi. Nekje na JoWoodovem forumu je en jokal da je osvobodil vsa mesta in poklal vse orke, ter prinesel vse fire chalice, nakar so ga poslali na lov za enim dotičnm orkom (od katerega naj bi kupil en uber-pomemben artefakt) nakar se je izkazalo da so zelenokožca zmaličili uporniki med osboditvijo mesta.

Questline broken, plan of action: uninstall.

Jaz osebno nadalujujem z temnim mesijo dokler ne izdajo patcha, ker nebi rad vsega zavozil. Razmišljam celo da bi začel od začetka ko bom.

Lp.

Muks ::

Stari dej špil je zakon samo ne vem no razočaru me je res in nočm zabit tok velik svojga cajta za neki nakar bom po ne vem 2 tednih igranja ugotovu da sm že na začetku zajebu main q kr neki, grem wow spet špilat aja sj res ni keša za GC jah nč pol se grem pa za faks učit :O :( :O

)GrimReaper( ::

OMG! Sm dal še danes extra 1GB Rama zraven. Zdej mam X2 4200+, 7900GT, 2GB rama. PA ŠPIL ŠE ZMERI NI IGRALEN NA MEDIUM! ŠE KR MELJE PA MELJE! WTF?

T-h-o-r ::

disk?

R3c0!L ::

Grim Reaper - in vsi ostali - Gothic NIMA autodetecta za rame in ostalo konfiguracijo, kar pomeni da bo uporabljal privzete vrednosti tudi čez 7 let ko bote melo vsi po 64 giga rama, in bo še vedno neigralen.

Zadeva je taka - treba je povečati vrednosti v Gothic\Ini\ge3.ini datoteki, da mu povemo da mu je na voljo malo več rama.

Performance Tweak for those who have 2GB (thanks to bhavv):

Double the values of all the following cache settings:

Cache.SizeImage=128000000
Cache.SizeMaterial=40000000
Cache.SizeMesh=70000000
Cache.SizeSound=80000000
Cache.SizeCollisionMesh=40000000
Cache.SizeAnimation=40000000
Cache.SizeSpeedTree=10000000

This has reduced stuttering when loading new zones quite a bit on my system. Anyone with 2 GB of ram should try this and tell us if there's any improvement.
You can also try to reduce Cache.SizeSound from 80000000 to 40000000 and then increase Cache.SizeMesh to 90000000. This seems to help some people with 1GB.


Upam da stvar deluje - jaz sam še nisem poskusil, ker nimam dovolj rame ^^

zbogi ::

a mi lahko kdo razloži kako naj bi naslednja dva spella funkcionirala:
Amnesia - naj bi sovražnik pozabil tvoje zločine, začaraš in vse kar se zgodi, te napade, nič druga

Soul Travel - naj bi hodil okoli nezaznaven, a vendarle če prideš v sobo, te vsi ogovorijo, če spijo se zbudijo in dejansko prav nič ne moreš počet, nič, in zakaj je to koristno pol ?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

)GrimReaper( ::

Mhm, tisto sm že prej naštelu pa nič bolš. Ne vem, obupavam nad Gothicom.

Wad@ ::

in v katerem mestu naj bi bil tist orc z nekim artifactom da bom tisto mesto pustil:>?

Type-R ::

GrimReaper: zamenjajma kompe, na mojem bos vsaj lahko spilaz na medium, mam pol spabši komp>:D

Muks ::

U glavnm če oslobodiš 3 mesta bugaš main q če še nisi govoril z xardasom!

zbogi ::

jst sem jih že 8, pa me boli kurac, bomo vidl kaj bo
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

jeanmike ::

LP jst pa mam eno tezavo s to igro. Dobesedno gledam diapozitive. Mam pa Amd athlon 3500+ 1500 ram-a in Geforce 6800, igro pa igram na low pa 800x600, pa mi vrze vn ko hocem uporabit baklo in mi napise kao memory dump!

Kej nej nrdim da bo igra gladko tekla

)GrimReaper( ::

Nič. Nehi špilat tak ko jst. :D

Pa začn igrat Dark Messiah. Problem rešen. :D

Tr0n ::

Al pa Guild Wars Nightfall. ;)

)GrimReaper( ::

Al pa Super Mario! 8-)

R3c0!L ::

grim to sm js hotu napisat :(

PaX_MaN ::

Al pa EVE Online>:D. No, jst se bom Gothica nadejal še dolgo časa ne, glede na zahtevnost in hroščavost igre. Za tiste, ki pa vam jo je uspelo kolikor toliko zrihtat, :ava: vam.

zbogi ::

tisti cache tweaki neki pomagajo pri zatikanju, samo so se meni save pa load časi podaljšali in pa če slučajno alt+tab minimiziraš špil, neki pogledaš in greš naprej igrat, bo 10 minut swapal ko noro.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

jeanmike ::

Sramota za gothic;(

T-h-o-r ::

Men je pa prav lušno špilat, razen to da morš za vsega boga ludi okrog spraševat :O (ok ok vem da je to point rpg samo prvič igram takšno vrsto igre :D )

Izi ::

Res ne razumem, kako nekateri ne znajo poštimati svojih računalnikov.
Igra sama je precej manj strojno zahtevna kot Oblivion.

Meni že od začetka leti kot sneta sekira na najvišji resoluciji in najvišjih nastavitvah, ki so vse nastavljene še za trikratno vrednost preko najvišje določene meje.
Visokoresolucijsko renderinranje sem podaljšal čez celo deželo tako, da sem preklop na nizko resolucijo v daljavi enostavno izklopil.
Prikazovanje karakterjev in predmetov sem podaljšal vsaj za štirikratno vrednost od najvišje možne.
Celo prikazovanje trave, rožic in žitnih polj sem podaljšal za trikratno vrednost.
V pomnilniku imam torej več kot polovico celotne dežele z pripadajkočimi sovražniki predmeti in travniki.
Pa se popolnoma nič ne zatika in skozi tekoče teče z 30 do 60 slikami na sekundo.
Pogled mi nese tako daleč, da vidim zasnežene planine na eni strani in puščavo na drugi strani in vsa bitja, ki se sprehajajo po deželi in vse je kristalno jasno brez kakšne nižje resolucije v daljavi ali celo kakšnega zamegljevanja. Še vedno nobenega zatikanja :D

Če grem iz igre z Alt+Tab in pišem to le sporočilo in grem sedaj nazaj v igro mi šteka samo za dve do tri sekunde in potem gre vse gladko naprej in sem probal teči daleč ven iz mesta in še vedno vse gladko.

Če kliknem na Ctrl+Alt+Del, mi kaže, da igra porablja nekaj manj kot 900 MB fizičnega RAMa in okoli 1,1 GB swap datoteke.
Procesor je hladen na 40°C in obe jedri delujeta z 55% zmogljivostjo.
Edino, kar deluje na robu zmogljivosti je grafična kartica, katere ventilator deluje z polno zmogljivostjo, kar se mi dosedaj še ni zgodilo pri nobeni igri.

Gothic 3 je na mojem računalniku tako nezahteven, da bi zraven lahko poganjal še eno igro :D
Fizičnega RAMA imam prostega še četrtino, virtualnega še polovico, procesor dela z polovično zmogljivostjo, praskanja po disku ni slišati med igranjem igre, čeprav imam dokaj glasne diske in vedno slišim branje in pisanje.

Je pa zanimivo, da je grafična kartica precej bolj obremenjena kot pri Oblivionu, čeprav mi Oblivion teče bistveno slabše.
Sem precej ur igral Oblivion brez problemov, potem pa mi je na začetku pri Gothic 3 po nekaj urah igranja vrglo ven iz igre in sporočilo je bilo, da se je kartica pregrela in so jo driverji vrgli ven.
Tako, da sem moral znižati overclock grafične kartice, da mi sedaj Gothic 3 teče brez pregrevanja.
Torej Gothic 3 je prva igra, ki v popolnosti izkoristi mojo grafično kartico in nekaj več kot polovico zmogljivosti računalnika.

Se pravi, da bi lahko imel isto grafično in skoraj pol slabši računalnik pa bi mi moral Gothic 3 teči še vedno brez problemov.
Skratka popolnoma nezahtevna igrica za moj sedaj že več kot leto dni star računalnik.
>:D
Kako imate lahko probleme z njo na precej boljših računalnikih kot je moj, mi bo za vedno ostala misterija.

jeanmike ::

meni ni vazno al igram vse na low al pa vse na high se mi vedno ko hocem uzgat baklo vrze vn in izpise izpise TO imam pa amd athlon 64 3500+ 1,5g rama pa geforce 6800. ker si pa glih omenu oblivion, pa mi je teku prow gladko na prejsnem sistemu amd athlon 2400+ 1g ram pa 6800. tko da ne vem kaj je problem pri gothicu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jeanmike ()

BendeR ::

Nekaj takega meni na visti vrže ven preden v špil pridem. ;((
:=)

karafeka ::

Izi
Res ne razumem, kako nekateri ne znajo poštimati svojih računalnikov.

Ko bi le jaz imel dnarja za 7800gtx (~130.000?). Oziroma tist občutek, da ne vržeš dnarja skoz okno za nakup take opreme, ko jo imaš potem samo za igranje. ;) Niti za dvojko nimam optimalnega računalnika. Ampak se ne bunim :).

Izi ::

Da ne bo kdo mislil, da igro preveč hvalim. Ima kar precej malenkostnih bugov.
Sem pregledal tako nemški kot angleški uradni forum in zatikanja ni na nobeni bug listi. Precej ljudi se celo hvali, kako jim igra tekoče teče na samo 512MB RAMA in hudo arhaičnih računalnikih.

Kolikor sem zasledil na nemškem forum, se z igro oz. popravki trenutno ne ukvarja nihče, ker so vsi programerji na "zasluženem" dopustu >:D
Tudi Ameriška verzija, ki pride ven sredi drugega meseca naj bi bila ista kot sedaj naša verzija, samo drugačno zaščito naj bi imela. Kar je pozitivno, ker teli Tagi, ki jih imamo mi so milo rečeno navadno sranje.

Popravek naj bi prišel ven šele enkrat v začetku decembra :(

Na buglisti so trenutno:
- grafične težave, z nekaterimi ATI-jevimi karticami
- "stunlock", kakor pravijo tistemu napadu živali, ko ne moreš nič več narediti in samo čakaš na smrt. Predvsem divja svinja ima najhujši "stunlock"
- oddaljevanje pogleda, ki se vedno vrne na default vrednost, če karkoli pogledaš.
- skill za strup ali nekaj v zvezi z strupom ne deluje
- porabljanje napitkov in rastlinic, ki jih konzumiraš iz menija traja tako dolgo, da če medtem, ko ti prišteje novo vrednost v karakteristike in medtem ko ti odšteje vrednost porabljene stvari, preklapljaš na kakšen drug meni, ti enostavno ne odšteje porabljenih rastlin in napitkov in tako lahko z eno rastlinico nabildaš svojega heroja v neskončnost ali pa čez celo igro uporabljaš eno samo flaško napitka :O Malo dvomim, da bodo to uspeli popraviti, čeprav je to verjetno kar najhujši znani bug ta hip.
- ostalo pa so malenkostni bugi v raznoraznih questih

To je bolj ali manj vse kar naj bi bilo na prednostni listi za popravilo.

BC3 ::

meni ni vazno al igram vse na low al pa vse na high se mi vedno ko hocem uzgat baklo vrze vn in izpise izpise TO imam pa amd athlon 64 3500+ 1,5g rama pa geforce 6800. ker si pa glih omenu oblivion, pa mi je teku prow gladko na prejsnem sistemu amd athlon 2400+ 1g ram pa 6800. tko da ne vem kaj je problem pri gothicu.


meni se je to dogajalo dokler nisem malo ,,odvil" frekvence RAMa oz. cas iz 2 nastavil na 2.5...
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BC3 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119617 (11800) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417335 (12607) kratos
»

Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
25837590 (30482) Izi
»

Glasovanje za naj naj

Oddelek: Igre
111749 (1425) mihakrt1
»

Lag pri filmčkih v špilih

Oddelek: Igre
102254 (2116) Matev

Več podobnih tem