» »

Zalman VGA ZM80D za ATI Radeon 9800 Pro

Zalman VGA ZM80D za ATI Radeon 9800 Pro

cimpi ::

Zadnje dni sem zaslužil nekaj denarcev in čas je, da malo stišam računalnik... Kupil sem že Zalman 7000B Cu, ki je zamenjal BOx hladilnik za p4 , ki je res prav grdo ropotal...

Zdaj je še edina ful glasna naprava v kišti ventilator za grafično... očitno bo tut to treba zamenjat...
Ponudba je kr vlka sam še najbolj se mi zdijo v redu pasivni hladilci ker že mam itak preveč ventilatorjev... mam pa grafično ATI Radeon 9800 Pro... razmišljal sem o Zalmanu VGA ZM80D brez dodatnega ventilatorja? Kaj pravite? Bo to dovolj hladilo? Prevetreno je zagotovo dovolj, vprašanje je samo kako se ta stvarca obnese brez dodatnega ventilatorja ?

A obstaja še kaka druga aktualna zadeva? Meni se je samo ta zdela primerna za vgradnjo (iščem namreč nekaj lepega in dovolj tihega-po možnosti brez ventilatorjev)
| I am the master of disaster ... |

Vikking ::

jaz imam ZM80C-HP na gf fx5600, stock ventilator ki je bil prej gor se je dru k kombajn. Z tem pasivnim hladilnikom imam celo 3-6 stopinj manj kot prej z stock ventilatorjem. Ta pasivc sigurn ni primeren če boš navijal, ima pa novejša verzija ZM80D-HP še hladilnike za ram zraven. Tako da če imaš prevetreno ohišje in ne misliš navijat je zelo dobra rešitev.

Zaradi debeline ti bo zasedu verjetno eno pci režo če je AGP toliko blizu PCI rež.

cimpi ::

Navijat itak nimam namena ker mi zaenkrat še dela vse lepo in gladko pa tut zaradi pci slotov ni blema edin kar sm brau nekje da je baje smotan za montažo...

a pozna kdo še kej podobno fajnga pa za tako ceno al je to prava stvar ?
| I am the master of disaster ... |

Vikking ::

Ma montaža je čist simpl (porabu boš verjetno več časa, da boš dobu dol tastar hladilnik če se preveč drži na grafi), maš navodila pa vse, sam cajt si moreš vzet nč druga.

maš še od AeroCool VM-101 pa od Thermaltake "Schooner" VGA Heatpipe mislim pa da od teh treh edino zamlamnov zm80d ima še pasvine hladilnike za rame zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

cimpi ::

sam od teh treh je tak zalman verjetno najboljši ane ? Ne vem.. Men se zdi da ma Zalman še najboljš poskrbljen glede navodil za vgradnjo pa podpore pa tut lep zgleda...

A ma kdo kake izkušnje z jemanjem orginalnga hladilnika dol? Sm že gledu in so samo neki plastični kavlji, če je pa kaj prilepljeno pa ne vem...
| I am the master of disaster ... |

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cimpi ()

Veron ::

tale zalman brez dodatnega ventilaroja na 9800PRO ne bo dovolj... raje si omisli VF700 serijo ki je pravtako zelo tiha.... (samo jst sm na svoji 9800XT imel problem pritrdilnega mehanizma)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GF 6600GT AGP cooler?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282391 (1634) 5pellfire
»

tiha zračna ohladitev za geforce fx 5600?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151155 (976) Tilen
»

Innovision GeForce TI4200 GPU ventilator!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191425 (1249) neoto
»

Grafa za 50.000?

Oddelek: Kaj kupiti
382043 (1162) ganzi
»

VGA cooler

Oddelek: Kaj kupiti
191261 (1020) Vikking

Več podobnih tem