» »

xp pridno zamrznejo po loginu

xp pridno zamrznejo po loginu

ike ::

Hola.

Dečki z Redmonda me spet imajo radi.

Windows XP mi po prijavi zmrzne - komplet, point blank. Kontrolo imam slabih deset sekund, zažene se GUI in lepo ozadje s praf lepo sliko vidre, pa denimo ikona za uravnavanje glasnosti v tray-u, potem pa zmzne. CTRL-ALT-DEL ne reboota. Hardwerski reboot sploh ne zažene OS-a. Pomaga samo, če mašino ugasnem, jo dobro minuto pustim tako, in znova prižgem -- ko seveda po logonu spet zmrzne.

Ugibam, da je kriv en od programov v statupu, zaradi tistih 10 sek po zagonu. Zmrzne za vse userje, tako da mora biti nekaj sistemskega.

Na mašino sem prejšnji torek inštaliral winxp pro sp2, na formatirano 2GB C particijo. Vklopil sem windows firewall in dal mašino na net (lokalna mreža v študentu). Na XP sem nejevoljen prešel, ker 98 nikakor ni hotla delati z LCD-jem (en prejšnji thread je bil na to temo). Delal je do včeraj, ko sem probal narediti windows update. Ni uspel, ker je bojda zmanjkalo prostora na disku. Če sem dal na lastnosti diska C, je kazalo borih 50MB fraj, po rebootu le 30. Zanimivo je, da če sem izbral v explorerju vse mape in datoteke na disku (hidden files so bili vidni), in dal lastnosti, je bilo le 1.2GB. No, potem sem izbrisal začasne mape v windows diru, kamor so se downloadali fajli z windows update. Izklopil sem še system restore. Po rebootu smo prišli do sedanjega stanja. Zanimivo je, da v safe mode-u zdaj kaže zasedenost 1.2GB, se pravi 0.8GB fraj -- kar se ujema s porabo vseh datotek na disku. Windows update brez pametnega razloga faila.

V safe mode sem pognal autoruns od sysinternalsu in malo pogledal, kaj se zaganja. Malo morje procesov je, vendar so vsi od "Microsoft Publisher"ja in nimam ideje, kaj lahko izklopim in kaj ne.

Na mašini ni nič kritičnega; vsi podatki so na nemountani ext3 particiji na istem disku; backupi so. Mašino man samo za igranje diablo II s punco, pa občasno kurjenje policije v Gta 2.

Athlon Tbird 800Mhz, 640MB rama, neinštaliran vgrajen raid kontroler. Nvidiin Geforce2 MX, dve zvočni, cheap realtek mrežna.

Ideje?
-i

Pyr0Beast ::

Drži Ctrl takoj po se prloginaš. Potem pa zaganjej tiste programe enega za drugim kateri se zaganjajo ob zagonou. Možno je pregrevanje, ker tista minuta mi ni všeč.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490422614 (6253) jedateruk
»

Procesor deluje na ~100%, ne glede na uporabo

Oddelek: Pomoč in nasveti
373337 (2581) GupeM
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443127 (25167) BorutK-73
»

IE 6 ---> virus

Oddelek: Pomoč in nasveti
131335 (1124) K0K0
»

ftp hacked - help

Oddelek: Omrežja in internet
131363 (927) Tody

Več podobnih tem