» »

Katera hladilnika naj kupim?

Katera hladilnika naj kupim?

minime ::

Za amd 3000+ venice in leadtek 6800gt iščem hladilnike .
Rad bi tišino in solidno hlajenje. Zaenkrat sem razmišljal o temza procesor in tem za grafično.
Na ohišju m imam 2 120 mm venta eden na stranici drugi odzadaj.

flashek ::

AMD Athlon 64 3000+ ; 2x512 MB ; Radeon X700 pro ; ASUS A8N-SLI Deluxe

TommyLee ::

Za procesor ti priporočam Big Typhoon.
www.dornik.si

MR-OzO ::

za grafično mogoče Zalmana VF700 Cu.

bkreutz ::

priporočam ti, da sploh ne gledaš firme, znamke karkoli.

poglej si teste (teh je full). tam gledaj predvsem, poleg kompatibilnosti z procesorjem in plato, termično upornost, ki je eden glavnih paramterov, ki ti pove koliko učinkovit hladilnik je. če iščeš tišje rešitve, so to predvsem ventilatorji večji od 80mm, ki se vrtijo z nižjimi hitrostmi in imajo drsne ležaje. ker je treba toplotni učinek zato skompenzirati, so takšni hladilniki zato navadno večji - to pa predstavlja dodatno obremenitev za plato.

osebno ti predlagam (v koliko vodno ne pride v upoštev) hladilnik s toplotno cevjo (heatpipe), ki ima podlago (tam kjer se stika z procesorjem) v kombinaciji z nikljem (bolj "ravna" podlaga), sama hladilna rebra naj bojo iz bakra ali vsaj v kombinaciji z aluminijem in pa 120 mm vent. ki poleg reber hladi tudi nekaj elementov okoli (npr. ram ali čip ...). taka sta v sloveniji ena dva (mogoče več) produkta, in dosegata precej razumljive cene. za grafično je kombinacija materialov podobna, le da pozabi na nikelj. če boš oboje sam montiru se ti mogoče splača posebaj naročiti kakšno res hudo termalno pasto (lahko se pozna tudi do 2st C), in par člankov za res optimalno namestitev. ( pri termalni pasti glej toplotno prevodnost oz. prehodnost)

kar se pa samega hrupa tiče. zalmanov reserator bi biu ql rešitev (razen seveda pretirane cene, sploh če zram daš še grafično), čeprav je tudi vodno v splošnem lahko precej glasno (črpalka, ventilatorji na prenosniku-tega zalman nima ker je rezervoar že oblikovan z rebri). če iščeš "klasične" sisteme, glej da bo vrednost hrupa nekje do 25 dB(A) (ta A zram je ful pomemben). ker ti je popolnoma brezveze imeti oba venta z 0 dB(A) ker ima disk še zmeram nad 30 in tako slišiš večinoma le hrup diska (ta se pa z večanjem vrtilnih hitrosti po moje ne bo kmalu zmanjšal).

pa še nekaj ker imaš dva ventilatorja na ohišju. optimalni izkoristek boš dosegel, če bo enaka količina zraka ki bo v kišto vstopila iz nje tudi izstopila (torej en ventilator not, drugi pa ven pihat).

mislim, da je to nekje to.

WhiteWolf ::

Za procesor Big Typhoon in za grafično Nv Silencer
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

iro ::

jaz sem svojga Big Typhoona zmontiral kar na tisto plastiko(podnožje z maticami) ki je na dfi plošči, mislite da bo kaj narobe?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket 478

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
176169 (5556) a13misko
»

Hlajenje SLOT A processorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51037 (948) mauseeek
»

Hladilnik za Bartona

Oddelek: Kaj kupiti
171525 (1285) Jan987
»

Kako postaviti ventilatorje v CHIEFTECU za optimalno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121363 (1109) dwinxp
»

Pomoc pri vodnem hlajenju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71198 (1068) Shark-357

Več podobnih tem