» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
15 / 237
»»

orbter ::

Se opravičujem, če je tole vprašanje že bilo ampak vseeno:

Na primer, da imam sedaj PSTN linijo, ki jo obdržim in vmes priklopim T-2, kasneje pa mi Telekom spremeni PSTN v ISDN, kaj to pomeni za T-2 infrastrukturo oziroma priklop?

antonija ::

nic.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

AlienGT ::

Brane2: Kaj misliš, zakaj mi SiOL ni vrnil nedavno podpisane pogodbe za triple play ?

To je že nekako logično, samo zanimivo je, da je meni SiOL poslal podpisano pogodbo za Triple play, čeprav je bilo to tehnično neizvedljivo s strani Telekoma. S poštnim paketom so mi hoteli celo uturiti paket za solo/duo, česar pa ne želim in ga seveda nisem sprejel. Ne misli si, da so mi potem na mojo pisno zahtevo o pisnem odstopu zaradi tehnične nezmožnosti že kaj odgovorili.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

m.i.h.a. ::

@antonija: ok ampak a ne bi potem bil to tudi problem za telefon (poškodbe kablov, motnje,...)

BTW sem ugotovil, da ima par sosedov adsl in jim deluje brez problemov, torej je šlo le za natolcevanja

kitl76 ::

Lej pomoje pa ni natolcevanje. Podoben problem sem imel jaz želel sem imeti ADSL in pred priklopom sem hotel čisto nov telefonski priključek. Telekom mi je dejal, da nebo mogoče na nov priključek, da pa imam srečo, da se da v celi ulici narediti priklop samo na obstoječi priključek, ki ga že imamo.(lastnica priključka je pa teta in smo v isti hiši). Tako da sem potem teto prosil za soglasje in sem dobil ADSL preko njene telefonske št. Nobeden drug sosed pa nemore vsaj za enkrat imeti ADSL-a čeprav so že oddajali povpraševanja. Se pravi je nekaj na teh žicah res morda celo na parici nevem, ker se toliko ne spoznam.

abcuser ::

Pozdravljeni,
ne vem ali je bilo že to vprašanje postavljeno, nisem vsega bral.
Vem, da je možno na naslovu http://kremen.arso.gov.si/NVatlas/users...
izračunati zračno razdaljo med dvema krajema.

Kje pa najdem seznam central za moj kraj? Torej ali obstaja kakšna spletna stran, kjer bi bili naslovi (ulica in številka) central. Sem gledal na T2.net strani, pa so navedeni samo kraji brez ulice in številke, kje centrala sploh je.
Hvala za odgovor.

DeletedUser ::

pa zakaj ne uporabljate karte od TISa... tam so tud pošte gor (v mojem primeru = centrala)

abcuser ::

@Marv1234, lahko navedeš telekomovo spletno stran, ki jo omenjaš?

Pa še eno vprašanje. Gledal sem prijavnico za fizične osebe, pa mi ni čisto jasno, kaj naj vpišem pod rubriko "Šifra kupca na Telekomovem računu". Od računov imam namreč shranjen samo odrezek položnice, vse ostalo sem proč vrgel.

Na tem odrezku je namen z neko številko, ki se vedno pojavlja na vseh položnicah, ki jih imam shranjene za par mesecev. Ali je "šifra kupca" številka v "namenu"? Sicer bom moral en mesec čakati, da bom dobil odrezek iz Telekoma, pa ne želim čakati.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: abcuser ()

EvilDare ::

Etis morš kupit, lahko pa uporabiš Klik

jsmith ::

Ja, šifra kupca je na Telekomovem računu v polju namen: "PLAČILO TK STORITEV 9/2005 ZA (šifra kupca)".

abcuser ::

@jsmith, hvala za odgovor o Telekomovem računu.

Še eno drobno vprašanje. Sedaj je lastnik PSTN priključka moja mama. Rad bi odjavil Telekomov telefonski račun in prijavil T2 internet na moj naslov. Kaj naj naredim? Ali naj v polje "naročnik" vpišem mojo mamo ali moj naslov?

Hvala za odgovore.

Ginginova ::

d.k. in ostali, ki ste dobili odgovor od T-2, da je izvedba možna, a ste to dobili pismo na dom kjer piše kaj vaš priključek zmore ali so vas zgolj poklicali?
In a so vam ob tem poslali še kakšne paprije v podpis? :\

Ogo

d.k. ::

Moja odaljenost je neverjetnih 2o m,centralo imamo v bloku,upam da bojo tud vam ostalim cimprej omogocili dostop do T-2.;)

Jas sem jim poslal mail ,odgovor je prisel po 3 dneh.
kr neki

abcuser ::

Po mukotrpnem iskanju sem na Telekomovi spletni strani našel eno stran, kjer so objavljena vozlišča ADSL. http://www.telekom.si/index.php?id=240&...

Ali so to centrale, ki omogočajo dostop tudi do VDSL?

Hardstyle ::

Odvisno od centrale same! Kakšni so kabli itd. ene centrale omogočajo, druge je treba samo nadgradit tretje pa je treba na novo zgradit. Pa btw to ni seznam vseh central, ki nudijo adsl ampak samo regijski seznam.

luggy ::

Yo,
jst bi pristavil tole(za tiste katerih centrala NI na spisku operativnih od T2), moja tudi ni po t2 operativna(Notranje Gorice); imam pa SIOL tv(najbrz nima zveze a vseeno), torej za foro poslem na t2 poizvedbo in glej ga zlomka klic iz 0590 00 000 da ne gre vse kar sem zbral ampak sam 2tv + tel. + 1 mega, ok, whatever...
Morala te zgodbe je, tudi ce vase centrale ni na spisku operativnih pri t2, da posljite povpraševanje na t2, kajti morda ste ravno VI lahko ta srećnež.... tako kot jaz.

Luggy

___________________________________
I'm a SKATEBOARDER and I'm proud of it,
no one and nothing can't take that
from ME. - Mike Vallely

...Vsi imamo svojga angela
Vsi svoj pogled na svet
Vsak od nas svojo zgodbo
V katero je ujet... - Res Nullius

abcuser ::

Tole vprašanje sem zgoraj postavil, pa nisem dobil odgovora:

Sedaj je lastnik PSTN priključka moja mama. Rad bi odjavil Telekomov telefonski račun in prijavil T2 internet na moj naslov. Kaj naj naredim? Ali naj v polje "naročnik" vpišem mojo mamo ali moj naslov?

Osprey ::

abcuser, sorry, samo nekaterih vas res ne razumem. Mislim, kaka vprašanja vse so tu. A si že pomislil, da bi poklical T-2 in jih to vprašal? Verjetno ne. Tu ni T-2 tehnična pomoč ali naročniška služba.

globoko grlo ::

lastnika napiš

prideb ::

klik
Na tej strani je spisek vseh central z naslovi.
Razdalje si pa lahko merite z karto v TIS-u.:)
LP

abcuser ::

prideb in globoko grlo hvala za informacijo.
Grudge, sem že poizkušal poklicati, pa imajo non-stop zasedeno linijo.

sicer pa: "Tu ni T-2 tehnična pomoč ali naročniška služba." Seveda ni, vendar so na tem forumu ljudje, ki imajo izkušnje s T-2!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: abcuser ()

Izi ::

vendar so na tem forumu ljudje, ki imajo izkušnje s T-2!

Vsi smo začetniki pri T-2 :8) , ker še nihče ni prišel dlje kot do podpisa pogodbe.
Tako, da o kakšnih osebnih izkušnajh jaz tukaj ne bi govoril.
Vsaj še en teden ne :D

Osprey ::

Taki posti (saj nisi edini) bi po mojem mnenju vsekakor sodili v T-2: Odvod, ne v to temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

zmat ::

Predlog: A se lahko prooosim odpre nova tema npr. T-2 : Izkušnje oz. kaj podobnega? Tam bi prvi srečneži z nami delili svoje vtise. Tole tukaj ni pa res več za nikamor...

AntiFriz ::

zmat.. a ti še ni pršlo da če bi se še ena tema odprla bi bla ista kot drugi dve? Je T-2 ODvod kej drugačna od te? Dej mal pomisl prej :)

rh^ ::

No ja pa sem še jaz danes poklical na znano telefonsko številko T2. Vprašal sem če mogoče ve kdaj približno priklopljen, ker je tistih 15 dni mimo (oz. bo kmalu) in je rekel da ne ve, potem pa sem ga še vprašal, če ve kdaj bojo začeli prikljapljat uporabnike v Ljubljani in je rekel da tudi to ne ve, ampak da bom sigurno v roku enega meseca od kar sem poslal pogodbo. Skratka ali nisem imel sreče ali pa je una številka samo za vprašat "ali mi ostane adsl modem, ko prekinem pogodbo s siolom?"

mazupan ::

potem pa sem ga še vprašal, če ve kdaj bojo začeli prikljapljat uporabnike v Ljubljani in je rekel da tudi to ne ve, ampak da bom sigurno v roku enega meseca od kar sem poslal pogodbo.

T-2 tehnična ekipa v Ljubljani je baje cele dneve na terenu in tehniki že priklapljajo uporabnike po Ljubljani. Glede na to, da se 1. november bliža, je to tudi že nekako logično.

rh^ ::

Noh ja en "baje" je tam pri tebi vmes, upam pa da imaš prav :). In upam še, da se bo kdo od teh "priklopljenih" javil tle.

zu_dr ::

Ne vem če bo to držal v lj so sm 3 prikloplen na t-2

kitl76 ::

Fantje a ni brezvezno tele trič trače pisat.

1:Tehniki se že vozijo priklaplajo uporabnike
2.Mene so včeraj priklopil dela noro pinga sploh ni. Screenshote prilepim jutri danes nemorem ker sem v službi.
3.Tehniki so bili zelo prijazni delali so 5 min. in oblečeni so bili v T2 obleke.

in podobne bedarije. Takih in še več je že malo morje. Naj tisti ki bo dobil opravi par Print screenov pa jih prilepi tukaj pol bomo pa videli a je res ali ne.

DeletedUser ::

http://www.telekom.si/res/ruo020905obja...

zanimivo branje...

cepravi mi ni cist jasno, kak lahk t2 prodaja osnovni paket za 5k (ce stranka nima/noce tel/isdn), telekom pa od tega pobere 4.2K sit za kao najem kabla od centrale do stranke...

Doc ::

Danes (po 20 dneh) sem konco dobil odgovor na mail :

Spoštovani!

ADSL in VDSL interneta ni mogoče uporabljati hkrati.
Cene so fiksne in se ne bodo dvigovale.
Če ste v radiju 1500 metrov, vam zagotovimo vse ponujene hitrosti.

Lepo Vas pozdravlja

T-2 Služba za naročnike

Pravi da so cene fiksne in se nebodo dvigovale.(na všrašanje da sumim da bodo kasneje, ko dobijo dovolj naročnikov dvignili cene) Kako to on lahko garantira? Saj ljudje na tehnični pomoči ne vodijo politike podjetja. A vi verjamete? Ali pa je mogoče mislil na to da, ko si enkrat priklopljen nebodo zate dvignili cen, za nove naročnike pa. To me zanima ker se nemorem odločit ali naj takoj vzemem T2 (in prekličem ADSL, za kar moram plačat) ali naj počakam na novo Siolovo ponudbo...

dejan72 ::

V soboto poslana pogodba na T-2, v torek prispela nazaj, ker moja neumnost v dveh tednih kar imam pogodbo doma ni obrnila lista in podpisala na koncu. Pogodba danes poslana nazaj. Kraj: Zasavje

Sumski ::

Aha, torej pošiljajo nazaj, če kaj nisi izpolnil. Dobro, zgleda da nisem nič pozabil.

Wox ::

Kar se priklopov tiče, po moje ni problem na strani T-2. Če bi lahko, bi nas vse priključili v najkrajšem možnem roku. Po moje je največji problem pri tem Telekom, ki lepo zavlačuje vse skupaj. Vprašanje je tudi, če se bo Telekom sploh držal predpisanih rokov. Upamo lahko le, da se bo Telekom obnašal skajno profesionalno in v tem primeru lahko pričakujemo večje število priklopov v prvi polovici novembra.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

reber ::

Ja, men so tut poslal nazaj ker sem nekej spregledov in nisem naredu kracke (podpis)

Glede dvigovanja cen, le zakaj bi jih dvignili in zgubili stranke ...

softwar66 ::

t-2 pravi, da vsak uporabnik dobi 2 dinamična ip-ja, po želji pa tudi statična. Je to tudi maksimalno število priključenih računalnikov v t-2 omrežje na en uporabniški račun? Kako je s tem?

Obrazec izpolnil včeraj ob 21h, danes že dobil pogodbo. Lokacija LJ-center.

SasoS ::

@Doc: Kaj pa pričakuješ da ti bodo odgovorili?? Da, take cene so samo zato da priključimo čimveč folka nato bomo pa dvignili? Itak da so dal take cene da so stroškovno utemeljene. Kar se pa prihodnosti tiče pa noben ne ve...lahko bo drugi mesec 1000% inflacija in bo štruca kruha 10 jurjev - v tem primeru, da, bo tudi T-2 povišal cene :D

@softwar: preko routerja lahko priklopiš neomejeno mašin...

deniss23 ::

lahko nekdo še 1x da stran kjer so napisane telekomove centrale...hvala

prideb ::

abcuser ::

Na T-2 spletni strani piše tole:
"V primeru, da želi uporabnik imeti več računalnikov, telefonski aparat (ali več) in/ali settopbox za televizijo (ali več), pa uporabnik prejme v uporabo še napravo (CPE), ki poveže vse te naprave z VDSL modemom."
Mene pa zanima ali se ta CPE naprava dobi zastonj ali je potrebno kakšno doplačilo.

cholt45 ::

Mam vprašanje na katerega upam da imate odgovor.
Sem podnajemnik in bom to ostal še najmanj 6 mesecev in bi rad nabavil osnovni paket, pa me zanima če bo mogoče tole stvar prenesti v novo stanovanje brez prekinjanja stare in podpisovanja nove pogodbe?

iElectric ::

Mene še najbolj od vsega skrbi kako bo s pomočjo na njihovi strani. Že zdaj so problemi. Telefon je vedno zaseden, na mail odgovarjajo pol mesca? Kaj bo, ko mi internet ne bo delal? Koga naj kličem? Naj grem osebno tja, ker mi internet ne dela?

carota ::

Najbrz ne bo ista telefonska stevilka za tehnocno pomoc kot za splosne informacije...

MrStein ::

cholt45 , in kaj je narobe z odpovedjo in sklenitvijo nove pogodbe ?
Itak bodo mogli novo linijo izmeriti, pa montirat opremo ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

SasoS ::

@abcuser: Na t-2 strani tudi piše: Vse ostale naprave namesti brezplačno monter T-2 in so v lasti T-2. Zakaj prebereš samo pol strani potem pa sprašuješ neumna vprašanja??

abcuser ::

@SasoS, sem prebral. Ni pa nikjer jasno napisano ali je CPE naprava brezplačna. Kaj pa če na primer hočem imeti dva računalnika priklopljena na internet, je potem potrebno še kaj doplačati? Ali rabim priključitev dveh računalnikov še usmerjevalnik ali ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: abcuser ()

kitzbrado ::

@iElectric: Realne pomoci T-2 ne mores sodit po sedanjem (obsednem) stanju. Se nekaj casa bo trajalo (moja ocena bi bila nekje 2-3 mesece), da se zadeva umiri, potem bomo pa videli, kako dobri so (pomoc in sama storitev). Je pa res, da so tak bum ustvarili sami z dobro reklamo - strinjam se namrec z mnenjem, da je prav pomanjkanje informacij del uspesnga marketinga, ki je definiran predvsem s tem, koliko ljudje govorijo o tvojem izdelku (glede na to, da uporabnikov se ni, ne more biti negativnih mnenj, torej je ta reklama lahko samo dobra).
Kar se tice kvalitete povezave, se mi zdi najboljsa garancija dejstvo, da lahko kadarkoli odstopis - ne morejo si torej dovolit prevelikih lapsusov, sicer ostanejo brez narocnikov.
Kljub nizkim cenam me pa se vedno cudi, da nimajo nobenih (se boljsih) ponudb za studente.

OldSkul ::

Boljše ponudbe za študente?
Nevem kaj bi še radi, zgleda, da to, da T-2 propade. lol

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

kitzbrado ::

Napisal sem samo, da me cudi, da nimajo ponudbe za studente, to je vse. Se pa popolnoma strinjam, da imajo trenutno najbolj ugodne cene na trgu. Boljse celo od vseh ponudb za studente drugih ponudnikov - ker pa imajo vsi ostali ponudniki tudi ponudbo za studente, bi pricakoval, da jo bo imel tudi T-2.
««
15 / 237
»»