» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
16 / 236
»»

SasoS ::

kitzbrado, malce pretiravaš. Nimajo VSI ponudniki študentske ponudbe. Triera nima, Voljatel nima, Amis ima samo v določenih omrežjih...

MTm2H37rqt7B ::

Saj je bilo mensezdi ze povedano, da T-2 ne bo ponujal studentskih paketov, ker ceneje kot so te cene, ki jih imajo, zal ne morjo it. Ze zaradi samih stroskov.

dejanslo ::

Triera ma
There`s More Than One Way To Do It

jELKO ::

Včeraj sem kliacal na T-2 in sem mal povprašal kakšna je situacija. Gospod na drugi strani me je vprašal za podatke in mi povedal, da so testiranje izvedli 12.10(poizvedovanje sem poslal 10.10) in da bom v roku 2-3. dneh dobil pogodbo domov. Rekel bi, da Telekom nic kaj dosti ne zavlečuje.

Racko ::

A so komu ze poslali pogodbo sploh nazaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Racko ()

OldSkul ::

Ja problem je, ker zgleda, da po novem že vnaprej poizvedujejo in šele nato pošljejo pogodbo. Meni pa so že kmalu poslali pogodbo, od njih pa ne duha ne sluha.

FR34K ::

Rekord!!! Po dveh dneh dobil pogodbo. Možn 10/2Mbitov brez vsega drugega. Mogoče tisti ki dolgo ne dobite pogodbe niste pravilno izplonili vseh inf. in vas mogoče ne jemljejo resno? Pred podpisom pogodbe bom raje počakal na mnenja tistih ki bodo dobili VDSL in povedali kako se odreže.Zanima me pa če bom mogel plačati naročnina za mesec ko se bom prijavil na VDSL siolu in T-2? Če je res tak me bo mama ubila. Ka pa jst ko mam PSTN in ISDN bom mel 2k manj naročnine na VDSL

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FR34K ()

Arnolld ::

Evo, danes me je klical nekdo od T-2 in mi vljudno sporočill, da priklop pri meni žal ni možen. Mogoče čez par mesecev, ko naj bi menda Telekom posodobil omrežje v našem kraju. In to kljub temu, da sem od centrale oddaljen (zračna linija) vsega 600 m. Tako da, tudi če ste v bližini Telekomovih central še nič ne pomeni in tisti seznam central, ki kroži po internetu malce zavaja. No skratka jaz sem že zaključil z VDSL-om in ostajam zadovoljen uporabnik Siola :( .

kitl76 ::

Evo točno tega se jaz najbol bojim. Ker resnično je infrastruktura v podnju in tako kot se je tebi zgodilo se bo še marsikomu morda tudi meni:(

Wox ::

@Arnolld: Slaba novica.:( Če prav razumem imaš sedaj ADSL. In kljub temu ti VDSLja pri najnižji hitrosti 1M/256k ne morejo zagotoviti?
Commodore 64

Chicken Boy ::

Jest sm od centrale odaljen 1250m zračne linije in max download izmerjen 2700 in max upload 448, toliko glede kablov v naši državi. Tko da tisti k mamo zanič kable se lahko obrišemo pod nosom za kakršn koli vdsl ali adsl2. Jest mislm da bo dost takih primerov kot sva jest in Arnolld. In glede na to da živim v vasi se lahko obrišem pod nosom za zamenjavo kabla. Sicer mi 2Mb paket čisto ustreza, in bi mi tudi 1Mb če bi bilo malo več uploada, samo glede na to da nimamo kablske in jo lahko pričakujejmo še kasneje kot zamenjavo kablov bom užival ob 5 kanalih na TV.

Mam pa vsaj sonček zjutrej, ko majo druge meglo.8-)

antonija ::

OK, zdej pa ene 500tic: Moznost prikljucitve na T-2 VDSL _MORAJO_ preveriti tehniki za _VSAKEGA POSEBAJ_!!!;(( Nase telefonsko omrezje je prilicno zastarelo, dostikrat so v blizini napeljani se energetski vodi, centrale niso vse posodobljene.... in se miljon drugih stvari. In ce "ima sosed k je samo 10cm stran od mene" ADSL to ne pomeni da bos ti mel VDSL. Tud ce mas ti ADSL ne pomeni da bos mel tud VDSL. Tud ce mas ti in tvoj sosed ADSL ne pomeni da bos ti mel tud VDSL. In ja, tud ce mas ti in sosed in tvoja stara mama ADSL se ne pomeni da bos mel tud VDSL.:|
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sile01 ::

Sej če ima centrala ADSL še ne pomeni da podpira VDSL...A je tvoja centrala na spisku na T2 strani?

seminal ::

a te telekom centrale , ki jih je en postal 1 list nazaj veljajo za T-2 tudi, kr potem jo lahk imam saj sem oddaljen samo 311m sam a spletni strani pa ne piše za centralo v hočah:\

antonija ::

T-2 centrale so objavljene na strani T-2.net (goddamn, you don't say, huh:|). Centrale, objavljene kaksen list nazaj so _telekomove_ centrale. Razlika med tema skupinama je, da T-2 centrale spadajo med telekomove centrale, telekomove centrale pa niso enako T-2 centrale, ampak so slednje podmnozica prve skupine.
In telekomove centrale so tam za tiste, ki niso blizu centrale, navedene na T-2.net, vendar si tako zelijo VDSl, da bojo zbrali 50 podpisov in upali da T-2 nadgradi centralo in omrezje v njihovem kraju.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija ::

Srcno upam da bo, ceprav zelo slabo kaze...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

deniss23 ::

men pa nekaj zanima, recimo nekatera mesta majo mal razčlenjena, sem iz novega mesta ki pa ni....razdeljeno čeprav vem da je v mestu več central a to pomen da vrjetno vdsl ni možen po celotnem mestu!

Mirč ::

lp
danes dobil pogodbo po ca.14-20dneh in glej ga zlomka ni možno imet na moji lokaciji VDSL niti 1mb/256kb,kaj šele tv.
Zelo mi je čudno zračna linija do centrale je 300m.Sedaj imam adsl siolov paket 2mb.
Tako,da to je vse skupaj čudno
Moja punca, ki pa je oddaljena 1500m zračne linije pa lahko ima 1mb/1mb in še 2 tv.Ni mi jasno kdo izvaja te meritve in kako.
Mogoče kdo ve za koliko je tel. da pokličem na telekom za meritev vdsl.
lp
p.s. sem z mb-ja

kklemenss ::

jaz sem tudi danes dobil pogodob pise, da je mozno 10/2mbit ali pa 2 tvja in nizji paket za net. napisali so to, ker sem kao predalec od centrale. Cudno mi je pa ker central je oddaljena cca 40m ce stejem kablovje. In pa to da moja centrala ni na seznamu "upgradane" centrale. 2,5km stran od mene, je pa centrala updatana. Sem jih hotel danes vprasati an telefon, pa nikakor nedobim zveze, zacne zvoniti, potem pa zadevo prekine in kao da je zasedena linija.8-O

BluPhenix ::

Ja očitno so merili na tisto, bolj oddaljeno centralo, bodi srečen, da imaš tako kablovje, da ti na 2,5km dovoli tak link.

Mirč, kaj lahko prosim prebereš kakšen post v tej temi? Al prav ne gre, par postov višje je nekdo lepo opisal tvojo varjanto. Če pač ne gre ne gre in ne se usajat kdo je delal meritve, sigurno so bili isti, ki so jih delali tvoji punci in razen če se nisi komu izrecno zameril so ti merili isto kot njej. Sprijazni se, lahko da gre, lahko pa tudi da ne gre. Včasih ne deluje niti na 100m od centrale.

Nič ni čudno, no razen tebe, mogoče. To, da ti dela ADSL ni zadosten pogoj, da ti bo deloval tudi VDSL, kot je bilo že 50x napisano v tej temi.

Večina ki vas je ostala bluziti v tej temi je očitno nepismena, saj ne zna brati niti sporočil na tem forumu, še manj pa strani operaterja T-2.

kklemenss ::

@BluPhenix

ja upam, da se niso kaj zmotili in bojo potem rekli, da zadeva ni mozna. to ap bi bilo malo.. hm "zalostno"

AntiC ::

ne tok smetit tuki po forumu, ker se cist nc pametnga vec ne najde gor za koga ki hoce kej zvedet...samo kdo je prkloplen kdo ni ... a ze prklaplajo....mislm da bo to takoj razvidno takoj k bo kdo prikljopljen in bodo screenshoti povsod...oblubm da prilepim ko dobim :P..... eni majo res nesreco z pogodbam....jst sm recimo v sredo poslal poizvedbo na strani, v čet me je v kaslcu čakala pogodba.... sm jo izpolnil in so me klicali naslednji dan... če je to use uredu kar sem izpolnil..... zdj pa cakam... mam pa 10/10 + telefon.... Tv pa pol naknadno :)

da vidmo ce bo to kej hitrej k 4/768 >:D

deniss23 ::

vprašanje, vselil sem se v najemniško stanovanje kjer je tel. vtičnica torej če bi rad t-2 mi ni potrebno klicati telekom da ponovno priključi tel. če prov razumem je tako?,

[d.u.i.] ::

[quote]
Matthai

registriran:
07.12.2000 Poslano: 04.10.2005 08:53:42 | odgovori
Centrala v mojem kraju ni VDSL operativna. A se morda da izvedeti kaj je pogoj, da postane, oz. kakšni so kaj načrti Telekoma glede tega?

We must defend our own privacy if we expect to have any.
-- Eric Hughes
[/quote]

Kolikor sem se zanimal centrala rabi samo ruto do t2 ja. Kdaj pa to telekom naredi je pa od njih odvisno.
ja seveda ... potem pa svizec zavije čokolado ...

Chicken Boy ::

A je mogoče kšn osebek sploh že dobu na dom, da je pri njemu možen paket 10/10?

OmegaBlue ::

Zdaj pa takole, imate 2 opciji:

1. Se še naprej obnašate kot 12 letne babnice na BePop koncertu in se pričkate v tej temi, KI ZA TO NI NAMENJENA in temo zaklenem usaka T-2 stvar/debata pa bo brisana.

2. Se začnete obnašati tako kot da imate IQ višji od sobne temperature in za vprašanja/odgovore/informacije, ki ne spadajo v to le STROGO informativno temo pošljete v odvod in se tam pogovarjate naprej.

Nikogar tu ne zanaima, kdaj ste poslali in prijeli pogodbo, vaše jokanje da ste 5m predaleč in ne morete met, vaše skrbi kaj bo v prihodnosti, kaj ste slišali o T-2 od sosedovega francka ta po od jožeta iz sosednje vasi. Če bo kdo že dobil T-2 priključek se bo že oglasil vaše teženje taga NE BO pospešilo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

abcuser ::

Danes je bila posodobjena T-2.net spletna stran vprašanja in odgovori in sicer na:
http://www.t-2.net/povprasevanje_0.html

kklemenss ::

zdej sm govoril z enim od telekoma, ker sem sel lih mimo centrale, pa je rekel da za vdsl v litiji, imajo 32 slotov, cisto svojo sobo v telekomovi stavbi. je pa tudi rekel, da je mozno ce si ti na eni centrali, pa da ni mozn vdsl, da te prenesejo na drugo, ce ni pac ves stran kakor tisti 2000m

MrStein ::

abcuser :
Danes je bila posodobjena T-2.net spletna stran vprašanja in odgovori in sicer na:
http://www.t-2.net/povprasevanje_0.html


Kaj pa je novega ? Je že malo prevelko, da bi vsakič prečesal vse.

(a niso pri zadnji spremembi pred zadnjimi nekaj točkami napisali : "Vprašanja dodana tega in tega dne" ?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SasoS ::

Novega je tisto na vrhu glede telefonije. Meni je zanimivo da očitno ko bo prenos številk možen, te bo t-2 avtomatično odjavil telekomu in prijavil na t-2 telefonijo.

antonija ::

Ne bo te avtomatsko odjavil, ampak ti bo poslal pooblastilo ki ga moras podpisat ce se bos hotel odjavit. Itak pa ne vem zakaj se nebi takrat odjavu, ce je zadeva cenejsa, pa se svojo stevilko obdrzis...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

FR34K ::

No zdaj pa eno resno vprašanje:
Na T-2 strani sem videl naslednje
Skladno z zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK) bi morala Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) zagotoviti prenosljivost številk z novembrom 2004. Ker se to v praksi še danes ne izvaja, se je podjetje T-2 odločilo, da naročnikom omogočimo obdržati PSTN ali ISDN priključek Telekoma Slovenije. Uporabnik tako ohrani obstoječo telefonsko številko, dokler prenosljivost številk ne bo omogočena.
Sedaj me zanima če se bodo vsi uporabniki ki bodo uporabljali T-2 morali priključiti na IP telefonijo in ali bodo lahko obdržali stare telefone ali bodo morali imeti IP telefone????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FR34K ()

jurre ::

resno vprasanje...:\ :\ :\
zakaj bi se pa MORAL priklopit na telefonijo? In glede telefonov se je ze x-krat povedalo, da uporabnik dobi zastonj vmesnik, tako da uporabljas normalen telefon, kot do sedaj.

EvilDare ::

Potem ko bo možnost prenoslivosti ne bo nič spremenjenega. Zdaj verjetno iz prijaznosti 1k zbijejo če hočš obdržat navadn ali isdn telefon. Ker potem ko bo možna prenosljivost jaz takoj na njihovo telefonijo uletim, če bo sploh kdaj možno.

kitl76 ::

Evo vam nove centele v izgradnji
http://www.t-2.net/dostopnost_2.html

Hardstyle ::

Škoda je samo to, da so na tem seznamu centrale, ki se bodo na novo zgradile. Vredu bi blo, če bi dodali tudi centrale katere bodo nadgradili!?

Lp,
Rok

kitl76 ::

To da so centrale v izgradnji pomeni, da se bodo Telekomove cetrale nadgradile v VDSL in ne pomeni, da se bodo na novo gradile.

OmegaBlue ::

Ste nepismeni? Zarotniki in špekulanti tukaj nimate KAJ iskati, nikogar ne zanima kdaj ste dobili pogodbo ali kdaj ste jo poslali, vaši klici na T-2 in kako so zlobni ko se ne oglašajo nas NE ZANIMAJO V TEJ TEMI. Če bi prebrali PRVO STRAN, bi videli da omejevanja prometa NE BO v kakeršnikoli obliki.

Vam morem res zagroziti z HUJŠIMI ukrepi?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

deniss23 ::

a je z metrih tud kej omejitev glede televizije recimo da je pod 1500 m. ? sem na 900 metrih!

dejanslo ::

Pripis "Abecedni seznam VDSL central, ki bodo operativne v kratkem" je zelo pomemben, kajti to niso vse centrale, ki jih nameravajo izgraditi/nadgraditi. Recimo, danes sem dobil dopis, da jo bodo v najkrajšem možnem času nad/izgradili tudi v Lenartu zaradi velikega povpraševanja, vendar to lahko traja več mesecev..


Na lokaciji, kjer se nahaja vaš priključek, smo se zaradi obsega povpraševanja odločili, da postavimo novo kolokacijo. Postavitev kolokacije lahko traja več mesecev. Rok za dokončanje je določen s pravilnikom Telekoma Slovenije. T-2 si že dalj časa prizadeva te roke skrajšati v korist svojih naročnikov.
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

djlongy ::

nekdo je vprašal, pa odgovarjam: dobil pogodbo za 10/10 in eno za 20/10, telekom potrdil, da je možno. Priklop v naslednjih 14 dneh, gre pa za Litijo.

fizolcek ::

Telekom za VDSL nic ne nadgrajuje centrale, ampak T-2 v centrali zakupi prostor, kamor potem postavi svoj VDSL dslam. Ce si preberes vzorcno ponudbo bos videl, da si Telekom vzame 6 mesecev za ureditev kolokacije, ureditev pa stane kar lepe denarce.

sh4rk ::

A je mogoce prebral en clank v casopisu o T-2 k so ga neki skurcal kot da je 5 x pocasnejsi pa da sploh ni uredu itd .. ker men je to mami povedala zj pa ne najde vec tistga clanka .. ga lahko mogoce kdo napise smle ? :D da bodo vsi prebral

jerneju ::

Kje je pa kak cenik?

Za 1024/256 (toliko kot pri siolu osnovni paket) pa še tv zraven me zanima.

antonija ::

Kak je lahk pocasnejsi ce se ni uporabnikov prikljopljenih? A je to tistih 20 delavcev T2 povedalo, ker bojo tko mel visje place na sihtu?

Cenik je pa na strani T-2.net...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Wox ::

@jerneju: Cenik je tukaj.

@sh4rk: Tisto je bilo na račun reklame na jumbo plakatu, ki je ponujala internet 1MB/s za 5000SIT namesto 1Mb/s. Ja, B je pisan z veliko črko, čeprav nekoliko manjšo od K, pa je neki novinar s tega naredil pravo paniko, češ da T-2 reklamira storitev, ki je sploh nima v ponudbi, pa da je dejansko ta osnovni paket 8x počasnejši pa še neki bla bla. Brezveze skratka.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

jerneju ::

Hvala, hvala.

Samo TV še vedno ni ugodnejši. Pri lokalnem kabelskem operaterju je 3.200 SIT, tu pa 3.000 SIT. Ni bistvene razlike. Pa pri kablu imamo lahko neomejeno TVjev goru, tu samo enega (za drugega pa rabimo menda +25kSIT, pa še tri so lahko maksimalno).

Za telefon se splača, samo fotr pravi, da je preslaba kvalitetea, tako da tudi s tem ne bo nič.

bradek ::

25.000 sit za settop box, ne za tv prikljucek. Za 3.000 sit imas moznost priklopa do treh televizorjev, s tem da dobis en settop box brezplacno. Drugacna tehnologija pac zahteva svoj davek.

madmitch ::

Tisto je bilo na račun reklame na jumbo plakatu, ki je ponujala internet 1MB/s za 5000SIT namesto 1Mb/s.

Skratka, še en "raziskovalni" novinar, ki je prišel do srčike velike zarote in ki ve, da MB ni isto kot Mb. Bravo, takih rabimo čim več, da bodo za nas razkrivali barabine in izprijence, ki nas hočejo opetnajstiti. Naj gre pisat o vplivu luninega mrka na pasja jajca, bo manj škode naredil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

antonija ::

Pri kabelski mas za 3,2kSIT okol 50 kanalov, tle pa za 3kSIT 120 kanalov. Bolj ugodno, ja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
««
16 / 236
»»