» »

Analog to Digital video converter

Analog to Digital video converter

aljazh ::

Iščem, prebiram, telefoniram, sprašujem... in se mi vedno bolj dozdeva, da v naši domovini ni trgovine, kjer bi bilo trgovcu popolnoma jasno kaj iščem.

Kaj torej iščem: Zunanji video konverter (za delo s prenosnikom!) s Firewire priklopom, ki naj ima analogne vhode (RCA, S-video), po možnosti tudi analogne izhode (da je mogoče konvertiranje v obe smeri, A->D in D->A). Kartica naj podpira polno PAL kvaliteto in (po možnosti hardversko) kodiranje v formata DV ter MPEG-2.

Cenovna omejitev je 50k SIT, če bi bila zadeva res dobra, sem pripravljen primakniti še Cankarja ali dva.

Ali sploh obstaja kakšna rešitev, ki izpolnjuje vse zgornje pogoje?

Doslej sem gledal Pinnaclovo ponudbo, kjer me moti zlasti dvoje: priklop je USB (in ne Firewire), hardversko kodiranje v DV ni podprto (le MPEG-1 in MPEG-2). Poleg tega na nekaj tujih forumih nisem zasledil ravno pohvalnih besed o Pinnaclovem consumer hardveru.

Kakšne pa so cene rabljenih (če se pri nas sploh prodajajo rabljeni) DV rekorderjev ali DV walkmanov? Najbrž precej preko zgoraj navedenega limita?

Highlag ::

Pinacle dela takšne stvari. Samo ponavadi jih priklopiš preko usb-ja. Se pa sigurno da dobit tudi pri nas. Eno imamo celo v službi. Žal ne vem modela.
Never trust a computer you can't throw out a window

aljazh ::

Ravno Pinnacle mi ne diši. Zaradi USB priklopa in kar nekaj negativnih user review-jev, predvsem glede tega, da ga drugi video editing programi (razen Pinnaclovih) ne prepoznajo ter da včasih pride do zamika med zvokom in sliko.

Sicer sem ravnokar našel točno to kar iščem in sicer Canopus ADVC110. Le cena je pri nas malce zasoljena (86.000 SIT), v .at je namreč 300 EUR, kar je cca. 15.000 manj. Tale Canopus ima tudi hardversko kodiranje v format DV, kar nima noben Pinnacle. Najbrž se bom torej odločil za tega. Edino cena pri nas me moti. Čeprav za 15.000 SIT se mi pa zopet ne splača voziti v Avstrijo :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira pretvornika iz composite video v FW ali po drugi poti v PC

Oddelek: Zvok in slika
81466 (1296) Scotch3M
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507119 (5186) Tiash
»

Primerjava!

Oddelek: Zvok in slika
171097 (918) kurilko
»

Video konverterji

Oddelek: Zvok in slika
131894 (1757) marS
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
111865 (1717) pivmik

Več podobnih tem