» »

Radeon proti GeforceMX

Radeon proti GeforceMX

BlackAdder ::

Kako lahko primerjamo omenjena čipa oz. kartice?
Kaj je boljša izbira?
BlackAdder stroke again!

NiggerBob ::

....bolj prava primerjava bi bila Radeon proti GeForce2 GTS, saj je MX namenjen "low-end" uporabnikom, Radeon pa "high-end" uporabnikom. Tudi cena pove vse.

Pri 16-bitni globini in nižjih resolucijah se MX lahko kosa z Radeonom, na 32 bit in pa visokih resolucijah pa Redeon tudi včasih poseka GTS2, slika pri 16-bit je pa obrnjena (slabi Atijevi gonilniki).

Glede FSAA in ostalih podrobnosti pa preglej malo po netu, tega je kot solate.
CLICK!
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

robertos007 ::

se strinjam da je radeon boljši, vendar mx vseeno ni za low end uporabnike. za low end so grafične ala ati expert ali riva tnt2 M64 al kaj podobnega.

NiggerBob ::

Boljši od MX po performansah? JA.

Boljši od MX, če potegneš črto pod Kvaliteta/Cena? NE.

Radeon je zelo dober glede 2D kvalitete slike (malokdo kupuje zelo hitri "high-end" 3D graf. pospeševalec zaradi 2D kvalitete:D), boljši pa je tudi glede kvalitete kompresiranih tekstur, kjer nVidia popolnoma odpove (napaka v hardweru ali gonilnikih?). FSAA pri Radeonu ni slab, ampak ima samo eno nastavitev, 4x, ki pa tudi Radeona spravi na kolena (na nivo kartic z Rage 128).

3D kvaliteta slike? SLABŠA.

No, to so podatki za Radeon z DDR ram, za SDR varianto pa je Kvaliteta/Cena zelo zelo blizu MX-u, performanse pa tudi.
Robertos007, nisem jaz kriv, če pri nas prodajajo Ati Expert 4MB kot "low-end" kartice. V tujini je to "podn", ki ki ga ne kupuje nihče več. "Low-end" ali "Value" ponudba od Nvidie pa je MX čip, ki je trenutno kralj "low-end" prodajnega segmenta.
Ko že omenjaš TNT2 M64, pa primerjava cen "low-end" kartic: TNT2 M64 kartico (pokvarjeno) sem zamenjal za Prophet MX Retail in doplačal < 5 Ksit.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

ABX ::

Riva TNT2 M64/Vanta 8/16/32 Ram niso za low end uporabnike ampak za neobveščene uporabnike ( sem hotel napisat idiote). Problem ATI-ja so gonilniki in podpora v igrah ( ja Q3 dela, drugih 50% pa tako-tako).
Kupisi MX ostali keš pa zmeči v kakšen ram boš več dobil.

mojsterpeter ::

a se dobi v slo tudi low-end radeon 32mb sdram za ceno, podobno GF MX-u - namreč ti dve kartici morate primerjat ne pa radeona 64mb ddr

BlackAdder ::

Končno en konkreten (pameten) post. Saj bistvo primerjav je konec koncev vedno v ceni - kaj dobimo za določen znesek, ne pa v absolutnih kategorijah. Seveda so v določenih primerih tudi te pomembne, toda finance so praviloma žal omejene.

No, da ne filozofiram preveč, kot je že Ancient omenil, me zanima primerjava med radeonom 32 mega in geforce2 MX 32 oziroma vaša cenjena mnenja o teh čipih/karticah.
BlackAdder stroke again!

robertos007 ::

nigger: kaj mene briga tujina, mi živimo v sloveniji, kjer je po mojem mx kar dobra grafična. glede zamenjave tnt2m64 z mx za 5000sit ti pa ne verjamem, ali pa si napizdil kakega mulca da ti je za 25000sit odkupil tnt2m64.
SDR 32Mb radeon stane na Ptuju pri SATCOM 44ksit DDr32Mb pa 64kSIT tako da je mx po mojem še vedno boljša izbira. za razliko dobiš še skoraj 128Mb Ram kar je bolje kot pa par slikic na sekundo več v kaki xy igri.

NiggerBob ::

Roberto007, nikoli nisem rekel, da je MX slaba kartica, tudi sam jo imam:D.
Pri nas je pač tako, da prodajalci poskušajo prodat staro zalogo na vsak način in kakšnemu neobveščene družinskemu očetu pač "podtaknejo" grafično s 4 Mb, češ, "za igrice bo dovolj dobra, pa še poceni je, pa to in to ima....."
Osebno sem bil pred pol leta priča v znani MB trgovini, ko so enemu kupcu prodal ATI Rage 128 kot vrhunsko kartico z nevemkoliko funkcijami, super prvoklasni 3D extra pošpeševalec, med najhitrejšimi, kar jih je možno dobit in ki ima hardversko dekodiranje za gledanje filmov, pa oh, ah, još pa še.....
Roberto007, prosim vzdrži se komentarjev v stilu "napizdil...", saj kakšnemu mulcu lahko kartico podarim, kot sem to storil s starim računalnikom, zaenkrat mi še ne gre tako slabo, da bi moral koga "napizdovati".
No, če sem čisto natančen, sem za MX doplačal 4488 Sit in sicer stara kartica TNT2 M64 je nekaj štrajkala, (še v garanciji), prodajalcu (firmi) postavil pogoj, da zamenjam edino za Propheta MX Retail z mojim doplačilom in da imajo 2. uri časa, da zrihtajo Propheta za 5 Ksit doplačila, drugače pa denar nazaj v enakem znesku, kot sem plačal kartico ob nakupu.
Niso mi mogli (beri: želeli) ustreči, zato sem izbral varianto z vračilom denarja, šel v drugo firmo in kupil tam Propheta.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kje dobit PCI grafično ?

Oddelek: Kaj kupiti
51166 (1033) ql000
»

Najbolj navite grafične kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
675835 (4398) The B
»

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1377873 (5943) goranTNT
»

Konkurenca nVDIA vs. 3dFX

Oddelek: Strojna oprema
331466 (1126) element
»

Se splača?

Oddelek: Kaj kupiti
71580 (1420) XCT

Več podobnih tem