» »

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!!

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!!

«
1
2 3

J-A-G ::

Ali se nam bo tudi pri grafičnih karticah zgodilo to kar se je zgodilo na področju programja (microsoft). No ali drugače rečeno ali se nam je že zgodilo. Propad 3dfx-a pomeni za nas katastrofo, ali je možnost za ATI-ja, ali pa se od nekod pojavi neka tretja firma - ali nas bo to rešilo ali pa bomo za vedno ostali v objemu Nvidije.

Raje podprimo podjetja ki stojijo nasproti Nvidije, kopujmo nihove izdelke in se ne pustimo, da postanejo popolni MONOPOLISTI..



A vseeno zbogom 3dfx pogrešali te bomo ! Za slovo: :'(



  • spremenilo: J-A-G ()

Rott-von-weiler ::

3dfx je malo cajt povozo me pa eno baš briga če je samo nvidia na tržišču al pa jih je še sto poleg:O

andro ::

rottweiler se ne strinjam s tabo, MOGLO BI TE SKRBET, ker se bodo izdelki precenjeni. Samo spomni se mobitela preden ni blo simobila. :D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Rott-von-weiler ::

jaja konkurenca je itak vedno bla in vedno bo mene to nič kaj ne boli kar pa se mobitela in simobila tiče pa je isto ko da bi primerjo mercedes in zastavo mobitel je mercedes seveda:O

CCD ::

hm.. raj se spomnte Intela preden je AMD pršu. V tem primeru je Intel seveda mercedes, ampak kaj more, če je AMD buldožer........hhhrrrrssssskkk
:D:D:D:D:D:D:D

anxieux ::

napaka!
če maš konkurenco, maš boljšo kvaliteto in nižjo ceno da ostaneš pri istem deležu na tržišču, kar je dobr edin za nas potrošnike!!;(
tko je pa zdej nvidia (in mobitel prej) monopolist k lohk navija cene kokr se jim da...
~Let The HammerFall~

lego ::

Ha, 3dfx je predvsem marketinško zaspal. Po moje je bila ena od napak enostavno to, da so prodajali svoje top graficne kartice VEDNO pod imenom Voodoo.
Sorry, ampak kupci kupujejo (predvsem amaterji) tudi naziv izdelka. Saj ne čitajo vsi teste in ostalo kramo. GeForce pa je občutno boljši naziv kot Voodoo. Voodoo je bil odličen takrat, ko je prišel. Potem pa ga je čas pregazil in je postal dolgočasen.

Senitel ::

Opažam, da tisti, ki so bili zaposleni v 3dfx-u (Gary Tarolli recimo), pogrešajo svojo bivšo firmo 100x manj kot nekateri ljudeki zunaj firme...:D:D

MadMax ::

omas: AMD je pr PCjih ze skor od samega zacetka, zakaj se pa prej ni uveljavil v taki meri kot danes, je pa druga stvar...:\

krneki0001 ::

AMD je bil pr nas zelo uveljavljen ze pri 486-kah pa med casom p1 je bil tut zelo - samo vecina folka sploh ni vedla da ga ma not, ker so peodajalci goljufali in dajali k5 proce namesto intelov.
kar se pa tice monopolistov - treba jim je narest odlicno konkurenco ker drugace nas bo to stalo veliko denarja,
cene bodo previsoke za nas male ljudeke.
LP
Nebivedu

MRB0rYS ::

Tako je konkurenca mora biti na trgu drugače rata monopol
b0rys

AndrejX ::

Kaj čmo. Lahko samo upamo na nekega trretjega akterja. Ki pa po iz anonimnosti težko prišel, saj je izdelava in razvoj grafičnih čipov danes skoraj večja umetnost kot izdelava procesorjev.

||_^_|| ::

konkurenca bo pršla, nč bat! Kar se pa tiče 3Dfx-a ga pa nebom čist nč pogrešu:)

FlipeR ::

Kak monopol Nvidie??? Poglejte si malo deleze svetovnega trga...v letu 1999 al 2000 sej se ne spomnem zdej je mel 3dfx 8% ATI pa je bil prvi z ne vem koliko procenti vec...ATI je še vedno prvi... Tvoj problem pa je ta, da si zaljubljen v vasega boga - 3D-FXa!!! In sedaj ne mores pozret, da bos moral kupit najboljso kartico na trgu(za igre seveda)...NVidia GeForce(katerkoli:D)
Al pa ostani (odzadaj) pri svoji Voodoo-jki:D
Filip
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

J-A-G ::

Nekateri pač ne prenesejo misli, da bi če bi 3dfx ostal zagzil envidi-jo !:D:D:D

sleby ::

Em, nej navijejo cene, sam ce si tok neumn da bos kupu kartico za 150k+ pol jo pa kr dej .. drugi bomo pac ostal na gf ( 2 ) in nvidia bo morala zmanjsat cene ce bodo hotl da bojo novih kartic sploh kej prodal ..

Tzar ::

Mogoce res nau monopl je pa lahko OLIGOPOL,kar pa tud ni v redu,a ne dragi ekonomisti:D
Cene radeonu so zacele kr padat,tko da je to fajn,ampak kaj ti pa pomaga ce mas sam dve preverjeni firmi za izbirat?
Življenje je lepo!

J-A-G ::

Šr......da ni fajn
3dfx dragi Nvidijaši je mnogo pripomogel k hitremu razvoju Nvidija kartic... poglejte sam 3 leta no 2 ali pa 1 leto nazaj.....

3dfx je prisilil Nvidijo da nam je dala kar je
>:D

McHregec ::

To je že dobro znano. ;(

Senitel ::

Če bi 3dfx počel kej pametnga nebi propadl.
Sedaj pa ostanejo NVidia, ATI in Matrox. Vsi trije bojo mel v kratkem zuni zelo hude čipe (NV20, Radeon II, G800) tako, da ni panike. Razen za 3dfx fanatike...>:D

kn3z ::

kot je napisal J-A-G in se kdo drug: 3dfx je oral ledino na področju 3d pospeševanja, to jim ne morete oporekati. Where others have failed 3dfx succeded. Tudi dolgo časa so imeli najboljše kartice (za igrice), kar je govorilo število podjetij, ki je kupovalo njihove čipe. Potem pa so bistre glavce začele same izdelovati kartice, bivši dobavitelji pa surle do tal in so začele samo še nvidio cinat na svoje kartice. Vglavnem njihove kartice so rulale in tudi bojo v naprej saj bodo čipe kupovali še naprej (v jokerju si malo preberite) in izdelovali ultra mnogo hitre večprocesorske kartice.:D torej o njih bomo še slišali samo ne pod imenom 3dfx.:D:D

ABX ::

Jaz pa bom predvsem pogrešal zaneslivost 3Dfx-a. Nikdar nisem skrbel če igra bo delala. Si inštaliral prve driverje ki so ti padli pod roko, dal vse na full in lepo užival. Zdaj pa se loviš z DX7/8, Via 4in1, Nvidia 631/4, 7xx. vmes še kakšnega boga zmolit in gledat Blue screen kako se ti smeje.

Očitno stvari ki delajo, ne zanimajo nobenega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tr0n ::

J0p.

Skankulja ::

Moje mnenje je da je 3dfx poropadel samo zaradi nakupa STB-ja. Če bi kot vedno ostal usmerjen samo v razvoj graf. čipov. Moramo pa se zavedati da je 3dfx le "bil" pionir 3d pospešecanja. Ko še Microsoft najbrž še sploh ni slišal za direct3d je 3dfx že izdal knjižnico glide. Zato in samo zato lahko 3dfxu pojemo le slovospeve (čeprav tudi ni bil brez napak), kar se pa tiče nvidie...naj se razpiše nekdo drug.

luni ::

kn3z ti govoris o Quantum3Dju in njihovih Aalchemy graficnih postajah, ki uporabljajo VSA-100 cipe

1.) 3DFX je PROPADEL! Cipov proizvajali bodo ne vec SPLJOH! Tako da za njih ne bos slisal vec NIKOLI!

2.) Quantum3D dela graficne postaje za vojaske simulatorje in ti si jih ne bos mogel privoscit niti ce bos sparal do konca zivljenja, tako da kar pozabi na to.

3.) Quantum3D ze sodeluje z Nvidio, ker so kupili doloceno kolicino VSA-100 cipov, ki ne morejo vecno trajati.

Iz vsega tega torej lahko vidis, da na 3DFX lahko kar pozabis, ker njih zagotovo ne bos vec nikoli slisal. Pa naj recejo v Jokerju karkoli hocejo.
Artificial Intelligentia

kn3z ::

Naj torej povzamem tvoj odgovor. Najprej si napisal:
-čipov ne bo več izdelovali in o njih ne bomo več nikoli slišali
-v tretji alineji si sam sebe zaj**** saj si napisal da so kupili določeno količino čipov VSA 100, ki jih sigurno ne bojo vrgli v smeti.
Napisal sem tudi da je 3dfx propadel, ampak quantum še ima njihove čipe, kot si napisal sam. Jaz sem napisal, da bomo še slišali o njih vendar pod drugim imenom. Jaz ne vem kaj si potem hotel tukaj povedati. Da imaš nvidio doma? Za tvojo informacijo 3dfx je bil đomba na področju 3D pospeševanja in ne nvidia. Sploh ne vem zakaj ga pljuvaš (3dfx). Sicer pa zakaj ga je kupila nvidia. Ker so se bali da bi odlična tehnologija, ki so jo sami! razvili padla v napačne/konkurenčne roke. Ker so sami (nvidia) nesposobni da bi naredili kaj podobnega? FSAA je prišel od kje? Kdo je imel boljšega? Kdo je bil tisti, ki se je med prvimi podal v te vode in povzročil revolucijo na tem področju? Sigurno ne nvidia. za konec pa še: kljub temu, da je propadel se bo o njih še govorilo, pa ti lahko pišeš kar hočeš. To so dejstva.
Aja tisto, da ne bom imel denarja za nakup karice: si prepričan? Money is not an issue. Samo jaz sem pač toliko pameten da ne mečem kupe denarja za to da bom imel 300 slik v q3.

luni ::

Hm ok, eden ki se rad krega (ceprav sem mogoce res napisal malce ostro tisti odgovor :\). Pa dajmo lepo razcistit stvar. Prvo kot prvo: jaz sam sem 3dfxas in sem do zdaj imel vse njihove kartice, razen zadnje polomije, ki se ji rece V4/5. Kot taksen uporabnik nimam razloga da bi jih pljuval in sem precej dobro seznanjen z njihovim prispevkom v razvoj 3D grafike na osebnih racunalnikih.

Glede Quantuma3D in Aalchemija. Quantum3D je kupil DOLOCENO kolicino cipov PAR MESECEV preden je 3DFX sel po gobe. To pomeni, da sicer imajo neko zalogo, ampak nikakor ne za kaksno bolj dolgo proizvodnjo. To spet vodi do ugotovitev, da bodo Aalchemy graficne postaje (za katere NE BOS imel denarja, verjemi... se mi zdi da sploh ne ves kaj to je, ker pol ne bi govoril o poganjanju quaka na tem cudu) sicer v prodaji, in da bodo na njih 3DFXovi cipi, ampak ne za dolgo. V prid temu dejstvu govori tudi to, da je Quantum3D ze v kontaktu z Nvidio in podjetji skupaj isceta moznosti za vpeljavo GeForce cipov na Quantumove postaje. TI je sedaj jasno? 3DFXa JE KONEC! Zadeva NE obstaja vec in o samem podjetju cez eno leto vec NIHCE ne bo slial NIC.

Pa se glede FSAAja: ta zadeva je znana ze par let in je v uporabi na raznih resnih graficnih pospesevalnikih ze kar goro casa. Toliko o neverjetni inovativnosti 3DFXa.
Artificial Intelligentia

kn3z ::

prvo kot prvo: kdo je govoril o kvaki na njihovih postajah? Ne vem kje si ti to uspel razbrati? Če boš bolje prebral boš videl da govorimo o karticah in ne o postajah8-O. napisal sem da ne kupujem kartic za jurja mark da poganjam kvake s 300 slikami na sekundo. Napisal sem tudi DA imam denar za nakup kvantumove kartice, če tudi bo stala 30000 mark in ne za nakup postaje. Torej. Aja še FSAA. Zadeva je že dolgo poznana, kot je tudi pospeševanje. Kdo pa ga je uvedel oz. kdo je omogočil širši javnosti dostop do te tehnologije? Ni imel vsak par jurjev mark v žepu za take stavari (jaz bi si lahko kupil, amapak zakaj le? sicer pa me takrat zadeva ni zanimala oz. sem bil še premlad). Pa še nekaj, niso vsi tukaj tako zabiti kot mogoče ti misliš. Tudi drugi znajo brati. FYI.:D No še čisto za konec katero kartico poseduješ zdaj?

J-A-G ::

Uf smo pa močni!:D

Kljub temu Luni, da verjamem tvojim novica in sem tvoj fen :D, bom v tem primiru podprl kn3z. Zakaj?:'(. Ker ima človek prav. 3dfx -sove kartice so bile vedno boljše od nvidije. Joj celo v4/5 je dal lebšo sliko kot Geforc (kater koli) pa čeprav je bilo manj sličic na sekundo. LUNI a si že kdaj ču da gledaš filme ko si v kinu z 25 sličicami na sekundo. Pa čutiš kakšne prekinitve !! Ne vidiš pa flacke ki nastajajo če je slab posnetek na monitorju pri 100 sličicah. Vau!! Nekaj takšnega sem celo prebral v PC-Gamerju, katerega velik pristaš si. Da ne no pomote 3dfx ima še v tem trenutku ko ga kao ni več lepšo sliko od Nvidije in žalostno je to, kar praviš da čez eno leto nihče nebo več govoril o njem. Pomoje se ga bomo ko bomo igrali igre na bednih Gforcih s slabo sliko spomnili tudi čez 5 let...... a kaj bo takrat nihče neve !!

v4/5 je dobra kartica, pa čeprav malo počasna

Nvidija se še v tem trenutku trudi po kakovosti slike dohitet Voodooje.


Jau sem se razpisal, a resnica je žal takšna :'(:'(:'(

frudi ::

J-A-G, a si ti kdaj primerjal sliko na voodoo2 in tnt karticah? ali pa na voodoo3 in tnt2/geforce karticah? če si, potem ne vem, kako si lahko izjavil, da je imel 3dfx vedno boljšo sliko od nvidie. to bi pogojno lahko rekli le za primerjavo voodoo5 - geforce2, zato ker pač naj bi voodoojev fsaa bil lepši.
pogojno, meni se fsaa namreč v trenutnih implementacijah ne dopade - dokler zadeva ne bo delovala v 1024x768x32 pri 4x fsaa tekoče (recimo 100+ fps v q3), je fsaa za moje pojme neuporabn. na 17 in več inčnih monitorjih pa slika 640x480 ob uporabi fsaa zgleda za moj okus ogabno - vse je zamegljeno, detajli gredo k vragu... mislim, maš monitor, ki podpira super visoke ločljivosti in daje ostro sliko, zato da jo boš potem zameglil... brezveze, raje grafično povežem na televizijo pa mam zastonj fsaa na 25+ inčnem ekranu.

sicer se mi pa to zaslepljeno poveličevanja 3dfxa zdi skrajno idiotsko vedenje. nihče ne trdi, da niso ustvarili revolucije, nihče ne zanika njihovih zaslug in uspehov.
ampak dejstvo je, da so naredili le 2 izdelka, ki sta bila ob času izida res vrhunska - voodoo graphics in voodoo2. voodoo2 je kasneje dobil močno konkurenco v tnt karticah, medtem ko je voodoo3 izšel sočasno s takrat že boljšim tnt2, edino kar je takrat rešilo voodoo3 je bila boljša podpora v igrah. ko pa so prispeli geforci, 3dfx več ni našel odgovora.
vsi 3dfx loverji, sprijaznite se - 3DFX JE ADIJO, PAPA, NINI VEČ. in za to ni kriva zlobna nvidia ampak 3dfx sam. pa ne bluzit z bedarijami, da je nvidia kupla 3dfx zato, ker se ga je bala. poglejte malo ceno, ki jo je plačala, pa vam bo takoj jasno, da je 3dfx ob času nakupa bil propadlo podjetje, ki mu je grozil bankrot.
nvidia was just there to pick up the pieces, before someone else did.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Senitel ::

Quantum3D NE DELA kartic ampak dela grafične postaje dragi moj kn3z. In Quantum3D ima samo še omejeno zalogo VSA-100 čipov za svoje postaje.
3dfx je bil bomba samo v času Voodoo 1 in Voodoo 2. Voodoo 3 je rašila izključno samo podprost v igrah, medtem ko je Voodoo 4/5 (VSA-100) povsem zgrešena zadeva.
3dfx je bil prvi v naslednjih zadevah: prvi pravi 3D pospeševalnik za navadne uporabnike, in prvi čip z multi texturing-om. To pa je tudi vse kar je 3dfx dosegel.
NVidia je bila pa prva pri: 32 bitnih barvah 2048x2048 teksture, 32 bitni z-buffer, hardware t&l, cube environment mapping in per pixel lighting.
NVidia je trenutno na vrhu in očitno nameravajo tudi ostati na vrhu. VSA-100 je enostavno povedano Riva TNT-2 Ultra, nič več, nič manj.
FSAA je trenutno bolj ali manj neuporaben razen če imaš res majhen monitor (manj kot 17). Problem FSAA je v tem, da igre ne vedo, da imajo opravka z anti aliasingom (ker je forsiran s strani gonilnikov, in se ne pojavi kot opcija v igri), zato pa naredijo dostikrat velika popačenja. RGSS je resda boljši od OGSS, vendar spet ne tako zelo, kot tukaj nekateri skušajo predstavit.
Resnica o 3dfx-u je pač takšna... VSA-100 je absolutno preveč zamujal. Če bi VSA-100 prišel takrat ko je bilo to planirano (in bilo je planirano še precej pred GeForce-om 256...) bi bila zadeva bomba. Vendar je od tega minilo praktično že 2 leti... Če bi bil VSA-100 tako dober čip, kot ga nekateri tukaj poskušajo predstavit potem 3dfx danes ne bi bil med mrtvimi. NVidia je kupila 3dfx za $110M, in če bi se jim res šlo za 3dfx, oziroma če bi se še kdo drug zanimal za 3dfx-ov nakup, bi NVidia lahko 3dfx kupila še za veliko, veliko več. Vendar so bili očitno edini kupci. 3dfx po sedaj znanih podatkih ni imel ničesar, kar bi bilo boljše od NVidinih kartic (sedanjih in prihajajočih). 3dfx je bankrotiral že praktično septembra 2000... Za 3dfx-om bodo kmalu ostali samo lepi spomini, ampak v teh spominih ne bo Voodoo 4/5, ampak Voodoo 1 in 2...
It's time to move on...

J-A-G ::

Upam da se bodo tehnični in drugi delavci 3dfx še enkrat zbrali in pokazali vam kaj je pravi GRAFIIČNA KARTICA.... mogoče ne pod imenom 3dfx amapk x3dfx, če malo spremljate sceno se o tem govori......:D

msmiha ::

Meni je itak vseeno. Samo bilo bi dobro, da bi nVIDIA mella spet mal konkorence Tako kot jo ma Intel AMD>:D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

x.sci ::

Senitel: 3dfx je mel neki kar nvidia ni mela in ga je zato tudi kupla : PATENTE IN BEST FSAA, ne pa zato da bi se znebila konkurence kot trdijo nekateri

da se razumemo sam sem 3dfx fan in jih podpiram ze od v1, ampak zato ne trdim da so v4/5 boljsi od gejsil (geforcev) in naslednja graficna kartica ki jo bom kupu bo najbrz geforce, ker je pac (in to je dejstvo)

3dfx propadu - sicer pa so zdej gejsile res najboljse graficne za gamerje ampak zato men osebno nvidia ni nc bl vsec kot 3dfx
ce pa smo ze na tem, zakaj mi je 3dfx tko pr srcu, potem je treba povedat da so mel BEST SUPPORT - tko za alt. platforme (linux) kot on-line in to - da o driverjih sploh ne govorim

seveda mi je zal 3dfx-a ampak ne zato ker ne bojo vec delal v4/5 kartic ampak samo zato ker ne bo vec njihovga supporta (updateanja driverjov, on-line help itn.)

po moje je 3dfx propadu zato ker so zacel sami delat kartice in niso tolko pozornosti posvecal samim cipom (se strinjam da je vsa-100 polom - vsaj za gamerje) poleg tega pa sta se uveljavila directx (za kar je kriv samo m$) in opengl, ki pa je bil za prej standard in so pri 3dfx nardil napako da niso ze cist od zacetka razvijal zadev na openglu ampak so se spravl pisat cist novo kniznico - glide - zdej pa jih je to pokopal.

J-A-G ::

Vse lepo in prav:
3dfx je propadel neposredno ne pa posredno!!!!


:|

x.sci ::

ja pa se to:
zadeva je taksna da je zelo tezko ostat prvi posebno v rac. industriji (razen ce nimas monopola) in tako nekateri odhajajo in drugi prihajajo

tako je nekaj casa na razvoju graf. cipov vodil 3dfx, sedaj pa je to nvidia in oba sta nardila zelo velike korake v razvoju tehnologije (za oba primera glej razloge v prjsnjih postih), ceprav so za moje pojme zasluge 3dfxa zaenkrat(!!!) se vecje

3dfx nam bo mnogim ostal v _lepem_ spominu kot pionir 3d pospesevanja in simbol dobre podpore in podprtosti igricarske industrije (vsaj glede v1 & v2 maybe tut v3), ampak ravno ta njihov glide jih je (dolgorocno gledano) pokopal (a sem to slucajno ze povedu??)

no ja whatever - to je to

J-A-G ::

X3dfx združuje nekdanje delavce 3dfx ------------> ALI LAHKO PRIČAKUJEMO REVOLUCIJO IN UDAR NEKEGA NOVEGA ČIPA Z STRANI x3dfx-a !!!!!!!!!!!!!!!:):)

frudi ::

vsekakor ja, patente in tehnologijo bojo pa najverjetneje iz riti potegnili... skupaj s par deset miljoni dolarjev za razvoj...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Senitel ::

Pa Gary Tarolli in ostali "key" inžinirji so itak že zaposleni pri NVidi...

kn3z007 ::

Ker je moj bivši nick "kn3z" zagrizel v prah (mi ne prime več geslo) sem od zdaj naprej znan pod nickom kn3z007. Bom pa v kratkem vsem odgovoril.
8-)
Lp
kn3z007

www.geneza.com

J-A-G ::

FINANCERJI DRAGI !!!!!

Govori se da jih bo podprlo eno podjetje:
Če je nekaj inžinerjev drgej zaposlenih to še ne pomeni da se ostalih xxx + xxnovih nemore skupi dobit!!
Ti že veš:D

kn3z007 ::

Bom začel tam kjer sem končal. Prvi na vrsti je:

-frudi: pisal si o primerjavi slik na karticah v2 in tnt. Bomo na primer vzel q2 (takrat so vsi na tej špili testirali): ker ima ta igra vgrajen glide, nvidia pa nima svoje knjižice, iz tega sledi, da je imel voodoo neprimerno boljšo sliko in več slik na sekundo. Jaz sem dobil občutek, da ti nisi še videl slike na obeh karticah na enkrat. Naprej pišeš o konkurenci v2. V2 takrat ni imel nobene konkurence, če pa si ga sparil še z enim v2 potem je zadeva resnično zaživela. Ob dovolj močnem procesorju, seveda. Pri v3 si napisal, da je dobil močno konkurenco v obliki tnt2. V3 takrat ni imel konkurence. 3dfx je dobil resno konkurenco šele ko je nvidia splavila geforce. Takrat so se namreč šele pokazale hibe voodoojev. Aja pa še o tvoji podpori: voodooji so imeli že od nekdaj dobro podporo ali misliš da so se prej prodajali, ker si v škatli dobil eno glavo zelja.

-senitel: ti si napisal da quantum ne dela grafične kartice, amapk da še ima zalogo VSA-100 čipov. Torej če jih ne bojo uporabili za grafiko, predvidevam, da bojo čipe uporabili zvočne kartice, ali pa modema? 3D zvok pod glide-om ali pa z glide-om pospešeni modemi? Kdo ve, mogoče se nam obeta revoluca na področju zvoka ali prenosa podatkov z izkoriščanjem glida. jaz druge možnosti ne vidim zakaj drugega bi jih uporabili kot za grafiko. O hibah sem se razpisal že zgoraj, tako da bom tukaj kratek. Zgoraj si napisal hibe voodoojev in prednosti nvidie. Vse te silne barve in ostale stvari, ki jih je imela nvidia takrat, vseeno ni mogla konkurirati voodooju, tako po hitrosti kot po kvaliteti in zastopnaosti med uporabniki kot izdelovalci iger. Dostikrat je bila igra narejena najprej za glide in šele nato za directx. Torej je bila nekonkurenčna vsaj dokler ni dosegla hitrosti voodoojev. To se je zgodilo z geforci. Voodoo 5 je zamudil vlak, to je res. Ampak, kljub temu, da je tehnologija stara 2 leti (kot si sam napisal) je bil v descentu 3 še vedno hitrejši, celo najhitrejši od vaših hudo hitrih nvidij. Sicer je res delal pod glidom, amapk nvidia bi tudi lahko napisala svojo knjižico. Torej tukaj ni več kaj povedati. Ali?

Gremo nazaj k:

-frudiju: tisti ljudje, ki niso pri nvidii (iz 3dfx-a), in teh ni malo je zelo sposobnih. Če bi se torej zbrali na kupu in na papirju naredili zanimivo kartico ni vraga, da katero od podjetij ne bi kupilo ideje/zasnove in jo spravilo na tekoče trakove. Jaz pravim da bomo o njih še slišali. Sicer ne pod istim imenom, toda to ni pomembno. Govoril sem...

8-)8-);((
Lp
kn3z007

www.geneza.com

luni ::

Joj kak so eni TTRRRRRRRRRDDDDDDDIIII!

kn3z:
Pa ti sploh ne kapiras v cem je finta ane? Ni finta v tem da bi ti na Quantum3D "Karticah" igral Quake3. Finta je v tem, da Quantum3D NE PROIZVAJA GRAFICNIH KARTIC. Ce si ze tako pameten in poln sarkazma, potem ze enkrat skapiraj, da proizvajajo graficne postaje, kar pomeni ogromna skatla velikosti omare, not vecprocesorske masine, na skatli ogromen monitor, po moznosti kaksne kontrole od zunaj in v TEH GRAFICNIH POSTAJAH so integrirani njihovi graficni produkti. Kapiras zdaj? Tudi teh 30K DEM s katerimi se hvalis ti ne pomaga dosti, ker take masine stanejo MILIJONE. Razumes zdaj? Na 3DFX lahko pozabis. Tisti cipi, ki jih poseduje Qunatum3D bodo vgrajeni v enih par takih posasti, in potem ne bo vec niti enega 3DFXovea produkta. Aja, se odgovor: trenutno posedujem Voodoo3 2k@3k. Upam, da ti je to razjasnilo moje stalisce glede 3DFXa. Podjetje sem podpiral, ko je obstajalo, ampak sem vednp priznaval tehnolosko nadmoc Nvidie. Tudi sedaj sprejemam dejstvo, da je 3DFX sau po gobe in sem pripravljen pozabit na njega. Si ti?

J-A-G:
Boljsa slika? Za tekoce igranje iger potrebujes 25fps? Dragi moj J-A-G, rad bi te videl obkrozenega s profesionalnimi igralci Quaka, ko jim zatrjujes da je pomembna kvaliteta slike in da je za igranje njihove igre dovolj 25fps. Po moje iz tebe kmalu ne bi ostalo drugega kot za eno porcijo cevapcicev. Za vraga, zakaj pa potem nisi tako fanaticen podpornik Matroxa, ki ima preverjeno najboljso kvaliteto slike, ki je druga podjetja se dolgo ne bodo dosegla? Ali zakaj nisi kupoval ATIjevih kartic, ki tudi imajo brilijantno kvaliteto slike? Zakaj si potem kupil Voodooje? In, kot je povedal ze fako, Voodooji imajo boljso kvaliteto slike, samo ce mislis na FSAA, ki je mogoce malenkost boljsi od Nvidiinega. Pa se nekaj: jaz nisem nikakrsen "velik pristas PC Gamerja", temvec sem tam zaposlen, in to je to. Si videl kdaj na Slo-Techu kako povzdigovanje PC Gamerja? Sem si mislil! Pa se nekaj: x3DFX ne zdruzuje kaksne 3DFXove inzenirje, ki bodo na novo zaceli delati graficne kartice, temvec je to enostavno njihov Irski oddelek, ki je bil zadolzen za razvoj gonilnikov. Tako da nehaj upati... Vsi inzenirji, ki so dejansko razvijali cipe, so odsli ali v Nvidio ali v Matrox. Oni ze niso dovolj fanaticni (oziroma razmisljajo normalno), da bi sli odpirat eno firmo brez kapitala in patentov. Kapish?

kn3z tvoje blebetanje o konkurenci V2 in V3 karticam pa ze presega celo meje fanatizma samega IceMana. Prvo sem nameraval napisati en dolg in razsvetljujoc odgovor, pa sem ugotovil, da se te tako ali tako ne da spraviti na prave poti. Pac ostani v svojem malem svetu, casti mrtvo podjetje ter se zagrizi v glezenj vsakega, ki bo trdil drugace, kot trdis ti. Ja si bom raje prihranil cir na zelodcu.
Artificial Intelligentia

frudi ::

spisal sem reply kr konkretne dolžine, kliknil pošlji, nakar zagledam sporočilo, da kot neregistriran uporabnik ne morem... bla bla bla... kljub temu, da sem bil prijavljen... moje sporočilo je padlo v črno luknjo tega foruma, jaz pa luni-ju sporočam, da sem našo bug :D:D

ok, nazaj k temi...

kn3z, dobro vem, kako zgledal slika na tnt in v2 karticah in ne vem, kako lahko trdiš, da je meglena, bleda in neostra voodoojeva slika boljša od žive in ostre tnt-jeve (ki pa spet bistveno zaostaja za kakim matroxom). pa tudi po hitrosti tnt ni zaostajal za v2, tudi v q2 ne, kljub podpori miniGL za v2. druga pesem so pa seveda špili, katerih avtorji so sprva nameravali podpreti le glide, a so ob pojavu tnt kartic uvideli, da je potrebna tud d3d podpora in so jo na hitro dodali. v takšnih špilih je v2 logično deloval boljše kot tnt (unreal, nfs3,4...)
kadar je pa šlo za primerjavo hitrosti v d3d načinu, pa v2 ni prišel blizu tnt-ju.
sej ne rečem, v2 je bil ob izzidu pravo čudo, še posebej v sli načinu je bila hitrost prav pošastna za takratni čas. ampak po par mescih je pa prišel tnt, ki je bil tehnološko superiornejši in v povprečju enako hiter kot v2 (brez sli seveda).

in potem sta pa istočasno prišla v3 in tnt2. in če se kn3z še tako dere, so testi na netu potrdili, da je najhitrejša kartica takrat bila tnt2 ultra. seveda se je ponovila zgodba s slabo podporo d3d v nekaterih špilih (unreal tournament), ampak tnt2 je bila v vseh pogledih boljša kartica. žal so cena teh kartic pri nas bile noro visoke in precej višje od cen v3, zato so se pri nas precej bolje prodajali voodooji, morda imajo nekateri tudi zato občutek, da je voodoo bil boljši.
kn3zova izjava, da je bil v3 konkurenca geforcu, je pa itak absurdna... upam da jo je prebral senitel - če se prav spomnim, je nekoč že izgubil živce, ko je nekdo nekaj takega trdil.:D

aja, kn3z, še to - niso inženirji toliko neumni, da bodo vztrajali in skušali obuditi propadlo podjetje, zgolj zaradi slepe pripadnosti eni firmi, ki jo demonstriraš ti in mnogo drugih. veš, oni morajo služiti denar in so si že našli službe pri konkurenčnih podjetjih. pa ne mi reč, kaj je pol x3dfx - pisat gonilnike ni isto kot razvijat grafične čipe.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

J-A-G ::

SPOŠTOVANI Luni:
Ne 3knz ne jaz nisva stupid. Ve se, doboro se ve, če pač malo čitaš po netu novičke, da v6 6000 bo prišel na dan in siceer ga bo izdal quantum. PA včasih se uprašam ali si resen. Quantom dela samo mostaje...joj kaj pa tistih nekaj produktov ki je že doszdaj ogledalo svet PC-jev z njihove strani a sicer niso bili uspešni. Žalostno! da neveš tega.....
PC-GAMER je označil v5 5500 boljše kot Geforca, a sicer pred teboj, pa vseeno... (Tvoj čalnek o zvoku je meka :8)) samo to še ne pomeni da je vse rožnato, ker nii.....

Profesionalci v Q3........... jau
Ali si videl na sejemu E3 zaklenjeno Quako na 25 in prosto z 60 (samo konstantno 25 (brez zatikanja) - no jst sem imel to priložnost in kaj sem videl popolnoma enako igro..........

3dfx inžinerji so nekateri obupali o 3dfx, drugi ne, nekje na netu sem pa zasledil navico da nekega patenta 3dfx ni prodal Nvidiji in bo z njim UDARIL na trg.... kot xxx firma.........

Mislim da sem dovolj povedal:D

frudi ::

q3 igrat z maxfps na 25.... LOL, bruhahahahaha, neeeee..... adijo živci..... hahahahaha, hohohohohohohoho..... LOL LOL LOL, ROTFL even... pa daj človek, brezveze, da sploh kaj rečem na to.... hahahaha....
če sem prej še kaj premislil o tem, kar si do zdaj napisal, pa po tej izjavi vidim, da nima smisla... eh... daj pridi nam pridigat o grafiki za igre takrat, ko boš vedo, kaj je to igra...
25 fps v q3.... hah... ne no...

še to, če je že pcgamer nedvoumno v5 označil za boljšega kot geforce2, potem je to storil uršič, ki sam priznava, da mu je 3dfx močno pri srcu, za razliko od nvidie... ampak uršič vsaj ne mlati neumnosti, za razliko od nekaterih...

to, da naj bi 3dfx nekatere patente obdržal zase in s tem UDARIL na trg, so si pa verjetno zmislili ubogi reveži kot ti, ki ne prenesejo misli, da je njihovo priljubljeno podjetje propadlo. buhuhu... v jok pa na drevo... če pa slučajno bi udarili na trg z neko tehnologijo, ki so jo 'skrili' pred nvidio, bi nvidia udarla na njih s tako tožbo, da bi še naslednje generacije tistih inženirjev plačevale odškodnino...

aja, tudi profesionalni igralci iger obstajajo in nekateri prav lepo služijo s tem... če se že sklicuješ na pcgamer, potem prebrskaj malo po starih številkah (rubrika Intervju) pa boš vedel, o čem govorim...

25 fps... mah... eh... ni vredno...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CCD ::

Ste se pa razpisal! Sem šele tri tedne na Slo-techu pa mi bo kakšen veteran potrdil, da hujše vojne še niste mleli!
Drugače pa, glede kartic, igric, ipd...:
1.) Kolk vas uporablja grafične za programe?
2.) Ne razumem zakaj rabite 300 slikic na sekundo, ko jih oko rab desetkrat manj da zazna tekočo sliko
3.) Nikoli nisem imel 3D kartice in je nikoli ne bom! Same klavnice, Quaki, Duki, vesoljci, pa simulacije NBA, FIFA, ... Jezus, sošolc ma mezinc premera 3cm zarad ene k* FIFE al FAFE, sej je vseen...

!) Naj nihče tega ne jemlje kot obsojanje česarkoli...

x.sci ::

1. vsi (neki pa tut more poganjat ie al pa netscape a ne????) :]

2. a) ker rac. grafika ni kot tista s TVja in
b) ker je fizika v nekaterih spilih odvisna od fpsov (npr. pri q3a nekaterih jumpov ne mors nardit ce nimas vsaj 50fpsjo al kej podobnga)

3. tvoj problem ce ne bos imel 3d kartice in ne bos igral spilov - ocitno se ne ves kaj zamujas - ce bi poznal adrenalin iz kvake ko posles frendu rail direkt med oci bi ze vedu o cem govorim...... :]

CCD ::

1.) Netscape pa IE delata na P120, 32MB rama in 1MB grafični.



2.) TV grafika je za nekatere čisto v redu



3.) Če hočem, da andrenalin šprica grem lahko na cesto stat pa čakat norca, k misli da je še zmer pr računalniku pa igra Carmageddon:D:D



LP

luni ::

omas ok, mislim da v tej debati ne rabimo se debato o smiselnosti igranja iger... kajne?

JAG:
Ali bo Quantum izdal Voodoo6 je veliko vprasanje. Moznost vsekakor obstaja, toda po moje za tako podjetje ni zanimiva, ker bo NV20 posekal Voodoo5 6k po celi crti. Konkurenca V5 6k je GF2 Ultra, remember?O prejsnjih clankih PC Gamerja res ne mislim razpravljat, ce pa imas kaksne pripombe na moje, pa jih bom z veseljem poslusal...

Drugo vse pa je povedal ze frudi.

Enivej, preden se vsi tukaj na smrt skregamo predlagam, da to temo pocasi koncamo, ker tukaj res nihce ne bo prevladal...
Artificial Intelligentia
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konkurenca nVDIA vs. 3dFX

Oddelek: Strojna oprema
331459 (1119) element

3dfx: vzponi in padci podjetja!

Oddelek: Strojna oprema
471949 (1577) Sergio
»

3dfx Rampage

Oddelek: Zvok in slika
371758 (1351) undefined

Aalchemy (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
636007 (5245) Senitel
»

Nvidia prevzela 3dfx...

Oddelek: Zvok in slika
491933 (1306) EASYdoor

Več podobnih tem