» »

Svoj server,kako?

Svoj server,kako?

1
2
»

Racunalnik ::

Fantje hvala za odgovore,ampak za nekatere pa nevem iz katerih stavkov preberete da sem tak debil da se OS ne znam instalirat.
Men je pc cist jasn,ce pa nevem kaj je server(to vem kaj je)ampak kaksni programi se uporabljajo in kako,pa to ne pomeni da sem tehnicni debil.

Os sem sam pogruntu da je server 2003,ker tle so ga samo predlagali,ko pa mine 1 tedn ti pa spet antonija govori da je to samo OS ti pa se eden da je notr ze ta skupek programov za katere sem upal da ta paket vsebuje.

Dejte se odlocit in ce nekdo predlaga win 2003 server,potem naj pove da je to operacisjki sistem(vrjetno prilagojen)in da ze vsebuje to kar sem ze v prvem postu napisal kaj bi imel.
Ne pa ene kratice sopat,vse zmetat na kup,potem pa jest na google pa je se slabs ker gledam 5 razlicnih stvari.

Kot sem ze reku imam windows server 2003 r2,zdej me pa zanima kako se aktivira ftp in html za enkrat in bo cist dost da sam mal vidm kako zgleda,da kej na varnosti naredim in da tudi ustvarim kaksen racun.

Kje je to
sam tam v IIS obkljukaš FTP in http

Rabim to osnovo da se bom lahko naprej ucil.

Zgodovina sprememb…

_Dejan_ ::

tako je tam obkljukaš FTP in http in pol greš v control panel-> administrative tools -> Internet Services Manager, naprej pa ti verjetno bo šlo... Naštimaš folder, ip...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

antonija ::

Racunalnik: MS verjetno ves kera firma je in da so vsi windowsi njihov produkt. Ko ti nekdo predlaga "windows server 2003" bi lahko zbral dovolj volje in poguma in preveril na strani od MSa (www.microsoft.com;)) kaj sploh "windows server 2003" je in kaj vsebuje.

Drugace pa se enkrat: Google je car! Tam najdes clanke in komentarje od ljudi ki vedo precej vec o tvojem problemu kot vecina na tem forumu, zato bos vecino problemov hitreje resil sam ce si vzames 15min za iskanje resitve.
Recimo tale stran ma kar nekaj nasvetov in trikov za razlicne windows instalacije (including step-by-step instalacija win2003), se najvecja pomoc bi pa mogla bit uradna MS stran prava zakladnica znanja in nasvetov za uporabo njihovih produktov (in ce si vzames cas prebrat vsaj direktno linkano stran bos opazit howto za postavitev FTP serverja, kaj vse sele skrivajo "read more" linki).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Microsoft ::

Racunalnik, R2 (R" je okrajsava za Windows Server 2003 R2, da ne bos zmeden) mas instaliran gor in se lahko prijavis? Ker ce je tako, ti koj napisem navodila za FTP, recimo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Racunalnik ::

Tega pa res ne razumem,vem kaj je r2 zadnji 2003 server OS in to mam instaliran,zakaj pa ce sedaj lahko prijavim,kam?Ne razumem.
Ti kr daj navodila,pa se zelo bi bil hvalezen ce mi lahko kdo napise kje se da free web naslov dobit k ni prevec dolg in cim manj reklam,in kako se potem na pcju nastima da ponuja narejeno stran iz Diska preko tega free online naslova.

_Dejan_ ::

glede domene(naslova) poglej recimo za .be končnico
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

hruske ::

Rad imam tole državico. <3

Racunalnik ::

Ftp sm si sedaj nastimal,vem kje je share direktorij,naredim se user acounte.
Zdej rabim samo se free plac pri katerem dobis tudi ftp naslov in potem sam se kako se to poveze z dobljenim free naslovom na netu.Ma kdo kaksen dober free naslov.

Racunalnik ::

Pa plac naj bi imel podporo za php in mysql jezike.Ker bom tudi stran s tem jezikom postavil.
Bo dreamweaver dobr za te jezike al je se kej boljsega?

iNN ::

samo en popravek: mySQL ni programski jezik :)
==

HellRaiseR ::

Človek tebi niso jasne osnovne stvari in bi bilo fajn, da si prej prebereš nekaj stvari drugače boš imel težave. Ti ne rabiš nobenega free placa in nevemkajse. Poglej, tvoj računalnik je na internetu viden z ip naslovom. To je podobno recimo kot tvoja hišna številka. Da poštar ve kam naj ti prinese pošto rabi tvoj naslov. Prav tako bo nekdo, ki bo hotel obiskati tvojo stran potreboval ip naslov tvojega računalnika(serverja). Da pa stvar nebi bila preveč neprijetna(le kdo bi si želel memorizirati ip številke računalnikov), pa so uvedli domene. Torej domena "nadomešča" ip naslov tvojega računalnika. Tako si obiskovalec ne rabi zapomniti nekih številk ampak recimo ime domene(primer: www.google.com) Ko on vtipka v računalnik domeno se ta računalnik poveže na DNS strežnik in ta strežnik mu pove kateri ip naslov pripada neki domeni in računalnik se poveže na tvoj ip naslov.
Torej kar sedaj potrebuješ je neka domena, ki jo potem usmeriš na svoj ip naslov. Ena od teh strani, ki to ponuja je www.afraid.org.

fx ::

Namestil sem Linux SuSE 10.1 in nato še apache2.2.3, mysql5.0.24a in php-4.4.4. sedaj pa želi imeti še ftp server in me zanima, katerga mi pripotočate da namestim.

Lp,

OmegaBlue ::

Jaz uporabljam proFTPd, probaj.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

fx ::

Končno sem prišel do časa da sem si namestil proFTPd in sem si pomagal s tem -> http://www.howtoforge.com/perfect_setup... pa mi ne dela.

jackorsen88 ::

jaz bi tudi rad štartal server. z linuxi glih nisem domač in sem se odločo za win server 2003. Zanima pa me če imam lahko z ws2003 tudi mail server in če morem met licenčne?(malo butasto vpr.samo ziher je ziher)

Hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

mte ::

in če morem met licenčne?

Ali obstajajo kakšni windowsi, za katere ne rabiš licence? :\

jackorsen88 ::

mte, taki odgovori mi ne pomagajo nič, tak da jih naslednjič zadrži za sebe
mislo sem če lahko mam ripane ali morem it kupit licenco?(to je vprašanje za ostale malo bolj strpne člane, ne pa za tebe mte)
če ne razumeš
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

mte ::

jackorsen88: mislim da si ti tisti, ki nečesa ne razume, ne jaz. Za čisto vsako inštalacijo Windows sistema rabiš kupit licenco. Izjema je brezplačna trial verzija (časovno omejena, pa mogoče še kako), ampak ripanje nikoli ni bilo in ne bo legalno. To ve že vsaka mama, tako da se za nekoga, ki želi postavit server, to pričakuje že na daleč.
lp

jackorsen88 ::

dobro ok, hvala vseeno za NIČ...ne da se mi prepirat. Ker prepiranje preko foruma je isto ko posebne olimpijske igre, kljub temu da zmagaš si še vedno retardiran. Ne bom več spraševal....

hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

r5r ::

Obstaja tudi preizkusna različica Windows 2003 Server, ki deluje 180 dni.
And it makes me wonder.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r5r ()

hruske ::

jackorsen88, microsofta ne zanima kje in kako si ti dobil kopijo windows, ko pridejo k tebi na dom, hocejo samo za vsako namestitev oz. za vsako kisto, na kateri poganjas windows videt pripadajoco licenco, pa ti dajo mir.

Kar pomeni, da rabis licenco.
Rad imam tole državico. <3

jackorsen88 ::

Saj razumem vse to. Na forumu se pač ne sme o tem debatirat. Rabiš licenco pa gotovo!!
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Web server na Windows Server 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
161637 (1637) faganel
»

Kater operacijski sistem na domači serverček?

Oddelek: Operacijski sistemi
202063 (1291) darkolord
»

Linux Ali Windows za server ??

Oddelek: Operacijski sistemi
282347 (1435) mainman
»

SStrežnik

Oddelek: Omrežja in internet
422111 (1615) dunda
»

Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
152606 (2396) ješ

Več podobnih tem