» »

modem

modem

DJroky ::

kolega ma modem motorolo 56-novga. gre na net, normalno dela nekaj časa potem pa ni več prenosov podatkov. nekaj deset sekund počakaš pa je prenos spet in tako je ves čas. če pa stalno eno stvar downlovdaš pa ponavadi dela. potem spet povezava miruje in spet ga je treba čakati. win98 so na novo inštalirani že dvakrat. pozna kdo rešitev?

msmiha ::

To se je tudi meni dogajalo z US Roboticom 56K. Po pravici povedan ne vem kaj sem naredil. Zdi se mi pa, da sem dal driverje dol in pobrisal vse kar je blo v povezavi z modemom in nato namestil najnovejše driverje,ki so takrat bili na spletu. Je pa tudi možno, da j kriv operater z koliko K se mu poveže gor?
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

DJroky ::

poveže se z 45333 pa do 52333, kakor kdaj!

abcde7 ::

Jest mam tud motorolo, pa ne vem kva je! Sej sm spodej opisov težavo!

Primoz_P ::

Men se tud to dogaja zadnje cajte.Pred par mesci pa je blo vse vredu.

chucki ::

motorole crkujejo! men je tudcrknla! Zdej mam pa usr 56k win modem pa dela rock stable! zdej ga pa prodajam ker dobim kabla! Če koga zanima naj pove! cena je 6.000sit!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

tejo ::

Men je motorola 56k crknila, zdej imam pa usr 56k win modem, vendar mi internet dela obupno. Verjetno je za to kriv Telekom! :(

miranpozar ::

Pomembno je tudi, katerega ponudnika interneta imate. ARNES je naprimer totalno zanič, SiOL in Volja pa sta dokaj hitra.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

perci ::

jst sm na Linku in se mi tut skoz dogaja to, da neki cajta dela, pol za kakih 10-15 sekund ne dela, pol pa spet zacne in to mi gre pocas ze ornk na jetra; zdej me pa zanima kaj bi blo lohk krivo za to? Modem (terajon), link, siol al mogoce kake nastavitve v win2k?

Aja, a hotmail vsem tolk v kurcu dela, al sam men. Sam sicer ne uporabljam njihovih accountov, ampak zadnc je punca hotla mejl pogledat in sm bil totalno osramocen ker je pol ure nalagal to kar njej doma prek 56k iz arnesa nalozi baje takoj

Boky ::

Jaz imam internega USR-ja(winmodem). Pred par meseci sem opazil, da so se mi strani doooooolgo in pocasi nalagale, ce sem priklopljen prek arnesa. Razen tega prenos vedno nadzorujem z system monitorjem, na katerem se takoj vidi ce je prenos dober ali ne. Ugotovil sem, da ce prisilim modem, da se poveze z 45.333(brez prisile se vedno poveze 50.666) je prenos kot se sika. String za prisilo modema trenutno nimam pri roki(nisem na svoji masini), ampak ce koga zanima bom pogledal.
Pa se to, na voljo se vedno poveze z 45.333, brez kakersnega koli stringa.

MTB ::

Boky, bi prosil za string.
Hvala,

RS

Boky ::

Control Panel - Modem - Properties - Conection-> Advanceed -> Pod Extra settings vtipkas "&N30" (brez narekovajev). Vrednost 30 je pac za povezavo 45.333. Malce probaj z dviganjem in nizanjem te stevilke za razlicne connecte.

Boky ::

Da svoje trditve potrdim se en dokaz. Testiral sem z externim USR-jem, sposojenim od kolega(do enakih zakljuckov sem prisle tudi z internim USR-jevim Winmodemom). Za test sem izbral en file, ki se je nahajal na tucows.siol.net. Downlodal sem z Download Acceleratorjem 5.0. Teste sem izvajal vedno na istem fajlu. Probaval sem tako na arnesu kot na volj-i.(kolikor se spomlim je z siol-om enako, vendar zdaj nisem imel accaunta, da bi se na siol-u stestirall). Rezultati so vedno enaki. Ne glede na to koliko krat sem zamenjal med 45.333 in 50.666.(in to sem naredil nekajkrat, da sem iskljucim naklucje).
V glavenm rezultat lahko vidite sami. Prvi graf(narejen z sytem monitorjem v WIN98SE), je narejen pri povezavi 45.333 drugi pa pri 50.666. Z grafov se lepo vidi, da je konstatenost pretoka podatkov dosti vecja pri prvem kot pri drugem grafu. To zgleda vpliva tudi na povprecno hitrost download-a, saj je v prvem primeru vecja kot v drugem(glede na download accelerator, ki kaze za prvi primer okrog 5.0 kb/s, za drugi pa okrog 4.3 Kb/s.) Zdaj bi moral file se pri obeh povezavah vzeti dol z stoparco v roki, ampak se mi vec ne da vec.
Zakaj je tako, ne vem.
Naj omenim se to, da sem to testiral v Murski Soboti(ok, 6 km izven).
V Lj, kjer imam svoj racunalnik in v katerm je interni USR-jev winmodem, pridem do enakih rezultatov. Po moje je krivda za to na strani Telekoma in njegovih linij.




Any comment ?

DeLuX ::

Motorole so nasploh zanic! Najbol je US robotics 56, ampak
na dobri plati. Kolega je imel isto tezavo z motorolo, ako sem mu predlagal
USR, je bilo 5x bolje! Arnes je tud hitr, saj gre bratrancu prek arnesa z
USR presneto hitro. Fora je v modemu! upam d sm pomagu...
LP
DeLuX

VISIT DeLuX Homepage: http://www.lukahafner.cjb.net/ :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VOLJA.net

Oddelek: Omrežja in internet
231525 (1087) gumby
»

modem connection speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
181404 (1196) Koci
»

Počasen dial-up internet!

Oddelek: Omrežja in internet
151325 (1148) hanuman
»

XP težave z povezavo

Oddelek: Operacijski sistemi
81017 (864) Paramedic
»

Kako kej hitr dowloadate?

Oddelek: Loža
321839 (1547) Miran

Več podobnih tem