» »

Hansol 520f - konrast!

Hansol 520f - konrast!

Elton ::

Ker večino časa delam s tekstom se mi zdi da ima monitor preveč kontrasta. Uporabil sem avtomatsko nastavitev barv, slika je res lepa ampak mene bolj zanimajo take nastavitve, ki ne obremenjujejo preveč oči.

Ali nima monitor tudi nekaj tovarniških nastavitev. Uporabil sem opcijo "factory preset", vendar je potem slika zelo meglena.

tha_man ::

Monitor glej v dobro osvetljeni sobi, pa ne bo problema. Mislim da te ne moti kontrast (vsaj mene ne), ampak malce premočna sovetlitev, k čemur pa na žalost ni druge pomoči kot da prižgeš luč :D.

Sicer pa je edini LCD pri katerem se da zmanjšat osvetlitev nek model od Samsunga. No, vsaj jaz nisem našel nobenga druzga s to funkcijo.

Sicer pa se slika sama nastavi pritiskom na skrajni desni gumb (eh, saj to pa sigurno že veš:\). Jaz osebno sem čist zadovoljen s tistim, edino Phase je treba še malo poštelat, da ni sneženja ko daš windowse na shutdown.


(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elton ::

Ja, tisto sneženje (oziroma premikajoče črte) sem včeraj tudi jaz opazil, vendar nisem vedel zakaj se to dogaja.

tha_man ::

Jap, sneženje je slabost LCD-jev na analognem vhodu. Na Hansolu se ga da na srečo skoraj popolnma odpravit tud na takih majhnih vzorcih, kar za nekatere druge ne bi mogli trditi. Sicer pa daj windowse na shutdown (da bo snežilo) in pritisni gumb za samodejno nastavitev. Meni je v tem primeru monitor kar sam popolnoma odpravu sneženje :))).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

server + 3 postaje

Oddelek: Kaj kupiti
141320 (1139) Milko
»

Dejstva o LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
503938 (3150) matter
»

LCD monitorji

Oddelek: Zvok in slika
161299 (1076) tha_man
»

CRT vs LCD monitorji

Oddelek: Kaj kupiti
111412 (1181) kuky
»

LCD ali 19' ?

Oddelek: Kaj kupiti
171450 (1195) Hrček

Več podobnih tem