» »

x-fi xtrememusic in katere zvočnike?

x-fi xtrememusic in katere zvočnike?

infiniti ::

Hello

Sem že bral teme tukaj o zvočnikih in x-fi. Pa me zanima po takem času kaj mislite kaj bi najbolje špilalo.
Odločam se med Gigaworks S750 in logitech 5500; oba sta THX, baje je logitech bolj basovski.
Na zvočnike bi rad še priklapljal mp3 player, DVD predvajalnik, stolp in seveda PC zo zvočno kartico.
Zdej na testu nekje sem zaznal da ima xtrememusic kot 7.1 zvočna kao "premalo konektorjev" ? za 7.1 sistem - to mi ni najbolj logično; nekaj v zvezi s tem da bi moral šerat več konektorjev hkrati itd.
piše takole:
"While the XtremeMusic is one of two X-Fi cards without X-RAM, it's the only card in the X-Fi lineup that lacks a breakout box with extra input and output ports. That leaves the XtremeMusic with a rather sparse port cluster that relies far too heavily on port sharing. The card's digital output, for example, shares the same physical port as the line input and microphone. Digital output also requires a 3.5mm TOS-Link adapter, which Creative apparently doesn't include with the card.
As if not being able to run a microphone and digital speakers at the same time weren't inconvenient enough, the XtremeMusic only has three analog output ports. That's fine for six-channel output, but with eight-channel audio, things get a little messy. To compensate for its lack of a dedicated surround output, the XtremeMusic tacks the left and right surround channels onto the rear and center/sub outputs. This arrangement requires special cables that aren't bundled with the card. Obviously, we'd prefer a dedicated surround output. While we're at it, standard TOS-Link or coaxial S/PDIF ports would be nice, as well. To be fair, Creative does offer a more extensive array of outputs via a breakout box on its X-Fi Platinum, Fatal1ty FPS, and Elite Pro, but that'll cost you extra."

Kaj to pšomeni da sploh nima smisla kupovati 7.1 zvočnike, oziroma ali nebi mogel enostavno preko koaksialnega digitalnega izhoda uporabljati gigaworkse za surround? -A imajo sploh oni tak priključekj in kakšen kabel moram zdej spet dokupit za ta šit?

ALi bi bilo bolj smiselno in manj utrujajoče da vzamem 5500 od logitecha?

EvilDare ::

Glede zvoka za oba sistem pojdi raje poslušati kaj ti bolj ugaja. Na s750 ne boš mogle priklopiti več naprav oz mogoče če bi s kakšnimi razdelilnimi kabli šlo, ne vem naj kdo drug pove. Pri logitech dobiš še dekoder ki ima 5.1 naalogne vhode in digitalen coax in optični vhod, to se pravi lahko priklopiš 3 naprave. Za gigaworks 7.1 prodajajo neke kable za te zvočne kartice: Klik
Lahko pa kupiš gigaworkse in creative dekoder DDTS-100, ki ga dobiš za okoli 40k.

infiniti ::

Se mi je zdelo da gigworksi ne bodo ok za priklop; kaj pa če bi probal potem MP3 player priklopiti na X-fi kartico preko mic-in priklučka in tako predvajati zvok; bi se zvok skremžil precej ali bi še vedno špilalo ok?
-Pri logitechu me je frka, da nebi naročil po pošti in dobil tisto verzijo, ki ima fiksne kable in ne "krokodilčke", to bi bil potem problem, ker bo treba 100% kupovat daljše kable.
Še eno pitanjce glede digital out na x-fi; na testu je pisalo da izhod potrebuje nek "Digital output also requires a 3.5mm TOS-Link adapter" - kaj je zdaj to? -A pomeni da ne bom mogel enostavno priklopiti optičnega kabla gor na zvožnike ali kako?
-Še nekaj o 5500; ima DD dekoder in optičen vhod; torej bi lahko x-fi kartico povezal z 5500 preko optike; kakšen kabel pa potem potrebujem? -ker so dve verziji in ne vem katera gre v x-fi kartico.
ALi potem zvok potuje iz kartice preko optičnega do dekoderja na 5500 in se potem tam porazdeli signal na 5.1 zvočnike ter ustvari surround kakor je bil mišljen na DVD filmu? -Je kvalitetqa preko optičnega kabla boljša kakor če povezeš komponente preko analognih izhodov, bananc na x-fi kartici do vhodov na bass zvočnik, oziroma ojačevalec od sistema?

5er--> ::

Kakor sem jaz razumel je Mic-in tudi izhod za optiko - FlexiJack.
Problem je samo, da rabiš ta 3,5 to toslink adapter, da lahko gor priključiš bolj standarden optični kabel, ki gre nato na dekoder. (z-5500)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

infiniti ::

ok hvala - ima kdo odgovore na moja druga vprašanja?

5er--> ::

Tisto kar sem napisal zgoraj očitno NE drži... FlexiJack je lahko samo Digital Out / Line In / Microphone. Digital out pa tukaj ni optika (toslink) ampak SPDIF Out.
Torej rabiš nekaj za povezat "digital - coax" na z5500 in "Digital Out / Line In / Microphone" na X-Fi-ju.

Kako dobit optiko s tega X-Fi-ja pa še nisem razumel...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

infiniti ::

kaj pa če bi probal potem MP3 player priklopiti na X-fi kartico preko mic-in priklučka in tako predvajati zvok; bi se zvok skremžil precej ali bi še vedno špilalo ok?
-Je kvalitetqa preko optičnega kabla boljša kakor če povezeš komponente preko analognih izhodov, bananc na x-fi kartici do vhodov na bass zvočnik, oziroma ojačevalec od sistema?

5er--> ::

Glede na to, da se zvok za moje pojme ne "skremži" niti, če mp3-player priklopim na line-in integrirane zvočne, mislim da na xfi-ju ne bi smelo bit problemov. (seveda odvisno od ušes)
Na tej kartici (brez nakupa dodatne enote) zgleda ne boš dobil optičnega izhoda. Ven lahko dobiš samo coax/spdif, ki ga lahko nato pretvoriš v optiko s kakšnim pretvornikom. [aja... pa signal je pri optiki in spdif enak... samo prenos je drugačen]

Če hočeš, uporabit dekoder zvočnikov moreš obvezno uporabit optiko oz. coax/spdif, ker le tako dobiš ven "compressed ac3 signal or PCM for Stereo Digital Speaker", ki ga lahko potem odkodiraš na njem. [beri:DTS, razni Dolby®...]
V teoriji bi morala biti kvaliteta digitalnega napram analognemu boljša. (Itq pa nimaš kaj razmišljat, ker imaš brez digitalnega signala dekoder samo za okras.)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

infiniti ::

Super - hvala ti za izčrpno pomoč. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626990 (14246) psytoma
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474849 (3003) Pesimist
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796328 (4795) strumf666
»

Test Creative X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
355436 (3452) Gregor P
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242545 (2252) Suli

Več podobnih tem