» »

Vračilo potnih stroškov študentom

Vračilo potnih stroškov študentom

M323SBA ::

Kolega mi je pred časom nekaj omenjal opcijo, da študentje, ki se v kraj študija vozijo z lastnim prevozom, imajo pravico do povrnitve potnih stroškov. Ve kdo kaj o tem ali je to izmišljotina?

zee ::

pravljica.

če bi bilo to res, bi bilo manj ljudi na listi za vselitev v študenta ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Arrivo ::

Ena od velikih razbremenitev slovenskih davkoplačevalcev bo, ko si bodo študentje svoje izobraževanje plačevali sami .
Ja ja to drži !!!

Roadkill ::

LOL.
To je tko, kot bi Koloseju rekel, naj ti povrne stroške prevoza do kina.

Noben nikogar ne sili, da se vozi na fax, tako pač ne moraš zahtevati povračila teh stroškov. :))

Povrnjene stroške prevoza dobiš lahko s pomočjo štipendije. Ko država ugotovi, da si preveč nadarjen, da bi moral plačevat za bencin. Pa še to krijejo "le" stroške mesečne karte.

..pa da ne bo kdo mislil, da kr neki težim... Tut jest dajem 20-30k na mesec za bencin. :)
Ü

zee ::

če zaradi tega študenti ne bodo imeli urnikov z enournimi luknjami,
če se bo zaradi tega zgradila kakšna predavalnica, laboratorij več,
če se bodo močno povečala sredstva za štipendije,

potem sem naklonjen tej ideji, vendar ... so implementacije teh idej pri nas pod nivojem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ShowDown ::

@Arrivo: Še večja rezbremenitev pa bi bila, če bi vsem prejemnikom socialne podpore skinli ta prestiž in jim dali delo. Pa tudi če države nebi pošiljala miljonov v neke države, ki so itaq brezupne. Welcome to our happy fair world.

BluPhenix ::

Uh kakšne slišiš tule.

Zakaj pa naj bi bili upravičeni študentje, ki se vozijo z lastnim prevozom? Zakaj pa ne tisti, ki se peljejo z javnimi sredstvi? Jaz sem se tudi moral voziti v Lj, 2x na teden, nedelja gor, konec tedna dol. Pa še najemnino za stanovanje, pa še hrano, pa še vse ostalo.

Res, če se voziš sam imaš nekaj stroškov s prevozom. Ampak nimaš stoškov stanovanja in največkrat nimaš stroškov hrane. V končni fazi zapraviš lahko majn, kot nekdo ki živi v Lj v stanovanju. Če pa se v večih ljudeh zmeniš za tak prevoz pa sploh manj.

Res, kje pobirate take ideje...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Oxford ::

Arrivo > Ena od velikih razbremenitev slovenskih davkoplačevalcev bo, ko si bodo študentje svoje izobraževanje plačevali sami.

Včeraj sem slišal na eni izmed nemških satelitskih programov zanimiv komentar. Znan televizijski vodotelj je povedal resnico, ki na katero nisem bil nikoli pozoren: zakaj ljudje brez nadaljnjega plačujejo račune za varstvo otrok v vrtcih, kjer je dejansko potrebno imeti le 1 vzgojiteljico na 15 otrok in prostor za spanje? Po drugi strani pa pričakujejo, da bo študij na fakultetah zastonj. Pri tem pa je potrebno za kvalitetno izvajanje predavanj in vaj precej sredstev, ki ne padejo iz zraka.
Vem, da me bo marsikdo napadel, da predavanja in vaje na njihovem faksu niso vredna počenega groša. Seveda je razlog v tem, da daje država premalo denarja. Rešitev so torej šolnine.

Leta 1997 sem bil v Bostonu na MIT-ju na obisku. Tam ima profesor na razpolago za 4 podiplomske študente (mislim da za doktorski študij) 2 mio dolarjev za dve leti (!!!) Ampak, razlog za ta nepredstavljiva sredstva tiči v tem, da se podjetja tepejo za diplomante iz MIT-a in jim ni težko odriniti nekaj denarja.

Pa še on-topic: No comment! :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oxford ()

Tear_DR0P ::

v bistvu se da vse - tud potne stroške lahko dobiš povrnjene, sam ne vem kako točno.
jaz recimo mam republiško štipendijo in tam lahko izpolneš kako daleč se voziš v šolo. Oni ti potem za do 60km vrnejo potne stroške - torej jaz, ki se vozim na relaciji LJ - CE dobim okrog 20.000 SIT potnih stroškov povrnjenih - isto bi dobil, če bi imel v LJ stanovanje, kot nadomestilo za plačilo najemnine. S tem napolnim dva tanka goriva, 2k mi pa ostane za cestnino. Ker en tank porabim za štiri vožnje v LJ in nazaj, v LJ pa moram 2x tedensko, mi to pokrije mesečne potne stroške.
je pa res še to, da če bi imel v LJ stanovanje, bi lahko zaprosil za subvencijo (lani sm mislu da bom pustu fax, zato nisem zaprosu) in bi dobil še skor 10k zraven za bivanje - tak da bi se mi že bolj splačal bit v LJ.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

Vem, da me bo marsikdo napadel, da predavanja in vaje na njihovem faksu niso vredna počenega groša. Seveda je razlog v tem, da daje država premalo denarja. Rešitev so torej šolnine.

Se strinjam. Samo pol hočem met kot stranka fakultete, ki mi bo prodajala znanje tud vpliv na to, kdo in kako se mi bo to znanje prodajalo. Kar pomeni, da bojo (tudi) od moje ocene odvisna delovna mesta predavateljev in asistentov. Ker tejle profesorski bandi, ki jo je treba zdaj prenašat, mi na kraj pameti ne pade plačevati niti eno kavico/leto. Če se bo to takole uredilo, pol pa z veseljem plačam. Sam pol že tud kr vidim, kdo vse ne bo več na FDV-ju predaval (mnogo njih)>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BluPhenix ::

JA, če dobiš subvencijo in če imaš štipendijo ti nekako krijejo. Če nimaš ničesar od dvojega pa ne moreš nič. Pač se znajdeš po svoje, da se, veliko nas je tako naredilo in še veliko jih bo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Glodko ::

Oča me je prosil če bi mu lahko priskrbel par obrazcev za vračilo potnih stroškov (baje se to v knjigarnah prodaja le v paketih po 100+ listov, on pa bi rabil zgolj par kopij). Pa me zanima ker sam tega ne najdem, če je kdo zase že iskal in ve kje se ta obrazec nahaja?

Good Guy ::

Kolega mi je pred časom nekaj omenjal opcijo, da študentje, ki se v kraj študija vozijo z lastnim prevozom, imajo pravico do povrnitve potnih stroškov. Ve kdo kaj o tem ali je to izmišljotina?


za to so štipendije(maš nek + če si pač tok pa tok km oddaljen od faksa)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Invictus ::

Super.

Zakaj ne bi študentom dali kar 1000 EUR plače na mesec, ker so tako dobri da gredo študirat ... ????

Če se vam zdi študij drag, potem ne hodite študirat, ali pa še bolje, doštudirajte v roku. Tak študij je najcenejši,
če nimaš štipendije.

LP I.

imagodei ::

Fantje, tema je stara slaba tri leta. Komu so torej namenjeni ti odgovori?
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potni stroški - sankcije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7918960 (12830) SeMiNeSanja
»

Prevoz v službo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5914582 (12270) krneki0001
»

Študentsko delo - potni stroški

Oddelek: Loža
318351 (5482) St235
»

Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14626963 (23515) Tear_DR0P
»

Potni stroški

Oddelek: Loža
419089 (9089) nastyboy

Več podobnih tem