» »

Je v Gorici poleg Essedija se kdo?

Je v Gorici poleg Essedija se kdo?

svit ::

Ali je v Gorici se kaksna trgovina z racunalniskimi komponentami, kot je Essedi?

Iwill ::

Sigurno je kakšen sam poiskati ga je potrebno. Je pa sigurno 50m stran od essedija v Trstu tudi PC trgovina. Sicer je za kakšnih 1.000 Lir dražja, vendar dajo IVO nazaj, pa še ne nategnejo te ne po telefonu, tako kot se to rado zgodi pri essediju

svit ::

Seveda se je treba sprehoditi tudi malo po stari Gorici, vendar bi jaz potreboval ime trgovine, da potem pogledam njene cenike na internetu. Potrebujem izkjucno iz Gorice in ne iz Trsta.

piek ::

Hehe, toliko ste navalil na tega Essedija, ki pa roko na srce takega ugleda sploh ne zasluzi (Daishi - a je crnogorc se pr vas?). Tako, da se obrni k Vobisu (proti srediscu Gorizie), cene so bolj ali manj iste, pa se vec robe ima (dejansko!) na zalogi. Ce pa ze moras karkoli narociti, je ta stvar na voljo v roku 3 dni. Imam izkusnje. Drugace pa Trst tudi ni slaba opcija, je pa bolj oddaljen, za tistih par lir pa se res ni vredno dol vozit. Sicer mi pa se zdej ni jasno zakaj se ljudje iz prestolnice vozijo v ITA po komponente... a mislijo, da je 100 lir se zmeri 10 SIT, pa da je bencin zastonj.. da faktor casa sploh ne omenjam. V premislek vsem.

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

svit ::

Hvala Piek. Ali govorijo tudi slovensko?
Aja, robo nabavljam v Italiji preprosto zato, ker je cenejsa in se IVO dobim nazaj.

kuky ::

marsikdo si rad zlaže sam sebi da je nekaj prešparal.
za mene ki stanujam dva koraka od meje ni blem.
ampak da nek ljubljancan gre kupit v italjo plato in prespara dejanskih treh čukov mi pa ni jasno.
poleg tega če je kej narobe mores it se najmanj dvarkrat gor in dol (5000 sit benza) + zguba cajta + zguba živcev ,ko preracunas vse vidis da to ni noben biznis.
ce bi nasi prodajalci spustili cene za par cukov bi po mojem prodaja stekla.

svit ::

No ja, saj tudi jaz stanujem dva metra od meje, tako da stroski z bencinom odpadejo.

Daishi ::

E pur si muove!

Pr vseh nasih problemckih ima Essedi zelo dobro politiko zalog in cen. Nasa (njihova) strategija, dovoli dolgorocno shajanje z zelo oskubljenimi marzami in cenami. Nimamo problemov z garancijo (kot povsod se zgodi, da je treba vcasih cakat kak teden, ampak do zdej smo vse uredili). Seveda je eden izmed nasih najvecjih problemov zaloga. Kupujemo po XXX.000.000 ITL robe na teden in prodamo v treh dneh 95% narocenega. To pomeni, da nas ne bremenijo zaloge starih GF3 brez Ti ali KT266 brez A, ker je to ze zgodovina.

Meni je poleg nase trgovine (khm, khm) najbolj vsec Vobis (lastnik je res faca in dobr decko). V Trstu pa je se Genesys, kjer se da marsikej zment.
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

dady ::

:P

No, zdaj nej pa se kdo pove za kaksno trgovino v Trstu, kjer znajo slovensko/anglesko.Zadnjic, ko sem bil tam se je Essedi preselil, ker pa ne poznam Trsta kot Lj., ga bolj tezko najdem.

lp

Lucio ::

Tudi CHL je zelo v redu.
Daishi: ker sem iz okolice Kopra in pravkar kupujem dva diska od 40GB (RAID), mi lahko poveš kje se nahaja Genesys v Trstu, oz. če si tako prijazen in daš link do njihove strani.

Pa še to: Essedi v Gorici je dosti boljši kot tisti v Trstu. S prodajalcem se da vse zmenit že po telefonu, samo italjansko je treba znat. Samo škoda ker je malo predaleč:(

Daishi ::

Stran se ne spomnim, je pa 100m proti centru mesta od Essedija v Trstu na isti ulici!.
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

Alfa ::

Fantje če greste v Essedi najprej trikrat preverte če so res dobili kar ste naročili, da ne boste v Italijo hodili samo zrak mešat. Jest sem že en tak primer.

azeed ::

moje izkusnje:

essedi v gorici si zasluzi vse pohvale. Ceprav sem prvic kontaktiral (preko e-maila in telefona) s prodajalcem, mi je ta prijazno za 1 dan dal na stran radeona 8500 retail in obljubo drzal. Za razliko od trzaskega essedija (kjer mi pred casom podobne usluge niso mogli narediti), je v gorici lepo urejena trgovinica z lahkim dostopom in prijaznim osebjem, kar za essedi v trstu sigurno ne velja. Ce pa se pocutite, da imate sreco lahko vseeno poskusite v trstu, ker imam kar nekaj kolegov, ki so enostavno iz trzaskega essedija prinesli domov vec, kot so narocili ( enemu je celo uspelo odnesti - ne da bi vedel - komponente namesto za 1 racunalnik, kar za 2 ).

CHL v trstu je sicer uredu. Tam je potrebna predhodna registracija. Posebej pozorni morate tudi na garancijske pogoje, ki niso ravno vsakdanji, saj ima vsak artikel posebej svoje varjante. Lahko se zgodi, da so pogoji taki, da mora stranka samostojno stopiti v kontakt s pooblascenim servisom, kar pomeni v najvec primerih, da ste opleli. Opazil sem tudi, da imajo novejse izdelke praviloma prej na voljo pri essediju, ker CHL trzi tudi veliko artiklov drugih panog (hifi, gsm, ...). Cene so podobne, slovensko pa ne znajo. Imel sem manj prijetne izkusnje z enim printerjem, ki je bil defekten in potem, ker ga pac ni bilo na zalogi, cakal kar 1 mesec, preden so mi denar povrnili. Kolega pa je imel vec tezav z burnerjem in prej omenjenimi "zanimivimi" garancijskimi pogoji.

Zasel sem ze tudi v Genesys (lansko leto), pa so me kar precej visje cene takoj odvrnile od tamkajsnjega "poslovanja".

Vobis v trstu me je (neprijento, kajpak) presenetil s cisto drugacnimi cenami (in ponudbo) kot jo imajo na svoji spletni strani, poleg tega imajo tudi tezave z lepim vedenjem IMHO.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniške trgovine v Italiji

Oddelek: Kaj kupiti
243863 (979) Gogo
»

POZOR! Zakaj odsvetujem nakup v Essedi - Italija!

Oddelek: Kaj kupiti
476171 (3140) schurda
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645180 (4331) eiht
»

Essedi v Gorici

Oddelek: Pomoč in nasveti
111406 (1209) FlipeR
»

IVA

Oddelek: Strojna oprema
131511 (1259) Gogo

Več podobnih tem