» »

Prometna nesreča, informacije

Prometna nesreča, informacije

Tilen ::

Danes sem na parkirnem prostoru pred enim kafičem se naslonil na odbijač drugega avtomobila. Stopim ven, pri meni se nič ne vidi na drugem avtu tudi ne. Problem, ki je nastal je v tem, da me lastnik avtomobila hoče okrivit za "zvit pleh" na prtljažniku kjer je nemogoče, da bi se avtomobila sploh dotaknila. Policije nisva klicala. EU zapisnika nisva naredila. Kupona nisem dal. Izmenjala sva samo podatke.

Kaj lahko zdaj on stori v primeru, da jaz ne priznavam te škode, katero on predpostavlja? On lahko zdaj še bolj zvije tisti pleh in reče da sem kao jaz mu not zlomo, smeh. Malo me zanima kako je zdaj to. Sem prvic sploh imel kaksno avtomobilsko tako da res ne vem kako in kaj, samo smesno se mi zdi, saj on nima nobenega zagotovila, da jaz to skodo poravnam.

Mi lahko kdo kaj natancneje pove?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
  • spremenil: Tilen ()

A. Smith ::

Če nista napisala evropskega nima ni švica, nima NIČ. Lahko pripelje policijo, ampak najprej bodo vprašali "Kje se pa tebi pozna?"

Čudno pa se mi zdi tisto o "zvitem plehu". A tip te hoče kar izsiljevati al kaj?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tilen ::

On mi hoče podtaknit eno poškodbo na avtu, ki jo ima že od prej saj se ob minimalnem dotiku odbijača pleh ni mogel kr tako zvit. Poleg tega je bil avto na tem delu prašen in nič sledu o kakšnem "novem" upogibu pločevine.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Stratus ::

če nista napisala poročila in nimata nobenega uradnega zapisnika se lahko pod nosom obriše, še več lahko ga tožiš za kleveto (extremen primer)
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Super Sonic ::

"Kupona nisem dal."

Npr. tud če bi mu ga dal, pa ne bi napisala EU zapisnika, ti ne bi mogu nč (oz. on ne bi mogel vnočit kupončka).

Poznam takšne patrone, povsod jih je polno. Škoda samo, da mu ga nisi še bolj spraskal :) - joke.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Nimava nobenega uradnega zapisnika. Hec je ravno v tem kr on se zaveda pač, da ima to ze od prej zato ni neke velke panike delal poleg tega je slabo "odigral". Če pa dobi par jurjev od mene pa mu tut ne škodi, saj jaz ga razumem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Gwanaroth ::

Po "uradni" poti ti ne more popolnoma nič, saj, kot so že drugi povedali, nima nobenega dokazila.

Kar ima je "le" tvoj naslov.. Zdej če se tip razhudi (sicer nevem zakaj bi se), lahko pošlje na tvoj dom par goril, da te malo nalomijo, samo to je že bolj movie scena ;>
Lights often keep secret hypnosis..

Tilen ::

Saj tudi jaz imam njegove podatke tako da ...

No če me pokliče, mu rečem, da naj kr pošlje račun od servisa, ki bo potem šel v pozabo ali kako? :P

Ker vrjetno me bo klical glede na to, da je hotel stevilko.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Buldožer ::

Poglej, ker pač nima nobene pravne podlage za kakršnkoli odškodninski zahtevek in ker ti nisi kriv, ga kratkomalo ozmerjaj z lažnivcem(ni nujno, da ga ravno ozmerjaš, odvisno od situacije), kar tudi je in vstrajaš na tem.

Smo ne popusti!!!
Več glav več ve. No, ni nujno!

Tilen ::

Sam sem imel sicer nekaj podobnega v mislih ampak bo to tudi ok. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

AngelOfDeath ::

Lahko te prijavi na policijo da si nardil prometno in pobegnil (ima 24ur časa od dogodka)
vendar pa če policija pride k tebi ti zanikaš in jim pokažeš avto ker pa se nič ne vidi ti nemrejo nič...

So bile kakšne priče ?
edit: Slovnica

Tilen ::

So bile priče, ki lahko potrdijo da nisem pobegnil s kraja dogodka. Sicer pa ne vem zakaj bi sploh pobegnil, ce prask ni bilo. :)

"Nastale" so potem ko se je tip prikazal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

dolenska ::

ej stari nc ne dej. vsak denar ki ga bos dal njemu je stran vrzen denar. namreč on te izseljuje za nekaj kar nisi naredu in ne mores ti krit stroskov nekoga drugega. ce te prijavi policiji, pa ce ima priče, ti še vedno nic ne more ker se nic ne poza na tvojem avtu. lahko enostavno rečeš da so priče podkupjene al pa kakor kol. nic ti ne more in NE dajaj denarja njemu ker se ti bo samo smejal.
jst mu ne bi dal pa ce se po trepalnicah meče. ce ti bo pa kej grozil ga lahko pa ti prjavs na policiji al pa poves tle ma forumu....

Tilen ::

Ja saj sem ze zgoraj rekel, da denarja od mene ne dobi. Samo pravim, na kak nacin mi hoce podtaknit, da bi od mene dobil kaj denarja. Post je tudi namenjen kot opozorilo drugim, da nebi kdo padel na isto foro.

Te price so pa v bistvu moji kolegi, ki so sli z mano po maturi na sok/kokakolo/ ...

Si bom pa najvrjetneje naložil voice recorder in posnel ko me bo poklical :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

aljazh ::

Si bom pa najvrjetneje naložil voice recorder in posnel ko me bo poklical :)


Da ne bi slučajno imel problemov zaradi nepooblaščenega zvočnega snemanja. Glej 148. člen KZ.

Microsoft ::

Prevec formulo gledas, pa ko je zdej MS dvakrat zaporedoma zmagal, si pa cisto fertik pa se afnas z avtom. Pac, neizkusenost voznika zacetnika. Sej bo bols.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Heh, Microsoft, v bistvu nisem nikjer sploh rekel da je moj avto ali kaj podobnega samo zanimalo me je. Drugace pa bi bil bol previdn ce me nebi ze 10x klicali naj se zmuvam. In ne, se sploh ne afnam, avto lahko ima danes ze vsak. Vzdrzevanje je pa druga...
Drugace pa moja vozniska ni bila nikoli delezna statusa voznika zacetka. Sem delal še po "starem" zakonu.

aljazh, ok. Vzeto na znanje. Lahko bi pa kaj vec povedal glede na to da se spoznas na zakone. Mislim glede "nesrece"...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

kokos25 ::

samo pazi, ko te bo poklical in ti kasneje izročil račun, da ne bo na računu se menjava olja in filtra svečke pa ostalo...aja gospod, tud šibedah mi je poču zaradi vas....enostavno...ko te pokliče, mu reči, gospod, pridem se enkrat v spremstvu policije, bomo še enkat strokovno pregledal udrtino...vrjem...in tvoje življenje bo ponovno v slogu 7.5.2005
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

Tilen ::

Hudi predlogi, hudi. Hvala :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kokos25 ::

zdj pa resno...a je slikal oz. ima kakršenkoli dokaz, da si mu butnil avto? ima njegov avto še kako tržno vrednost?kakorkoli, mislim da je oplel, pa tudi če bi resno mislil, da si mu res avto butnil, bi vstrajal pri kupončku tako da...
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

Tilen ::

Slikal ni, tudi tablice moje si ni zapisal. KUponček mi je takoj prijazno odsvetoval češ da me potem zavarovanje pride dražje. Saj pravim, to je mel že od prej in samo hoče par jurjev potegnit, če ne, bi vstrajal pri kupončku.

Če je moj naslov ter mobi cifra dokaz da sem ga butnil potem dokaz ima, če ne, ga nima. Menim torej, da ga nima saj naslove lahko pridobi vsak.

Glede tržne vrednosti... hja.. njegov avto je P306 coupe :8)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

aljazh ::

Če tvoje navedbe držijo, potem "nima za burek". Kar seveda ne pomeni, da ne ti ne more povzročiti kakšnih sitnosti.

Sicer zdaj je kar je, a na tvojem mestu bi poklical policijo in zahteval prihod patrulje, češ da te neznana oseba izsiljuje. Osebnih podatkov pa mu tudi ne bi posredoval.

Vikking ::

Men je zavarovalničar dejal, da tudi če se izpolne euro obrazec, pa se ne napiše priznanja krivde, potem ti lahko spodbija.
Primer: se rahlo butneta na parkirplacu, ti si kriv. Izpolneta evro obrazec, ne napišeta pa da priznavaš krivdo. Nato gre on na tvojo zavarovalnico ti pa na njegovo (in ga zaje...š) in oba vložita zahtevek za odškodnino. Ker ni bilo policije, je samo tvoja beseda proti njegovi. Ti postopki ugotavljanja... se vlečejo v nedogled in ponavadi se konča brezuspešno za obe strani.

Ko se izpolne evro obrazec je potrebno obvezno obvestiti tudi policijo. Ni potrebno da policija pride ampak obvestiti jo je potrebno.

Zatorej lahko samo sanja o kakšnem odškodninskem zahtevku. Samo s civilno tožbo lahko karkoli izterja, pa še to ni dokazov zato bi bila zadeva na sodišču brezpredmetna. V glavnem nimaš nobenih skrbi.

Podatke ki bi mu jih mogel posredovati so: Ime in priimek, rojstvo, številka police in ime zavarovalnice, podatki iz prometnega dovoljenja. Preveriti je potrebno da se zavarovalna polica ujema s št. šasije avtomobila. Potem bi tip odšel na tvojo zavarovalnico, zavarovalnica bi te obvestila da se oglasiš pri njih, nato pa se zadeva naprej ureja.

gzibret ::

U glavnem zadeva je takka:

On mora to prijaviti na policiji, policija pa pride k tebi na dom pogledat, če se ti kaj pozna oz. če imaš kaj njegove barve na tvojem avtu. Če se tebi na avtu ne pozna nič, lahko njemu ostane le, da ti podtakne bombo v tvojo garažo. >:D

Torej bodi brez skrbi, nič ti ni treba plačat. Pa čisto prav si naredil, da nisi dal kupončka.
Vse je za neki dobr!

SkIDiver ::

Majstr nima za burek. Namesto izsiljevanja bi si lahko zavaroval parkirišče vozila za tistih 23k sit na leto!
Sem mel podoben primer. Je možak hotu kr neki izsiljevat pa oh in sploh pa sem samo prjel GSM v roke in vtipkal 113 ter zraven zasikal "se bomo zmenil skupaj s policijo". Čudežno si je hitro premislu in sva šla vsak svojo pot.

Je on začel izsiljevat takoj po dotiku vozil al potem kasneje? Ker v tem primeru ti ne more nič! Kot praviš se nič ne pozna na tvojem niti na njegovem avtomobilu, da bi prišlo do kakaršnegakoli dotika vozil. Ko te bo naslednjič klical mu povej svoje. Naj neha izsiljevat ali pa gresta na policijo pa se bosta tam pogovarjala naprej v prisotni prič. Malo straha mu naženi v kosti pa si bo kmal premislu:D

tomaz 06 ::

Sam ta je dobr. Namest da isiljuje, bi lahko sel delat, da si popravi ta zvit pleh.
Ne se sekirat, ti ne more nic dokazat.

Microsoft ::

Tilen, to da si delal izpit po starem nacinu, te ne naredi citsto nic manj zacetnika.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Jaz sem rekel, da moja vozniska ni dobila tega statusa, ne da jaz nikol nisem bil zacetnik.

Je on začel izsiljevat takoj po dotiku vozil al potem kasneje?

On to sploh ne jemlje kot izsiljevanje češ, da je to na novo narejeno gor, po tem ko sem izstopil iz vozila in je pač upravičen do tega, da mu jaz to popravim. Zanimivo pri tem ko je bil v to tako zelo prepričan ni hotel kuponcka / policije / EU porocila, nič. :)

Haha, malo prej mi je poslal SMS, da je skode na avtu za 15k in da ce jaz poznam kaksno cenejso resitev naj povem. >:D (Cenejsa resitev zame je en Tilen, ki ti nebo dal nic.)
Ampak ce pogledamo z druge strani te avtoličar + barvanje, lakiranje pride malo več kot 15k ane? Se en razlog vec da blefira.



Glede njegove barve na mojem avtu.. povsem nemogoče, da bi bila. Namreč on pravi, da se v trenutku ko sem se jaz naslonil na njegov odbijač se je njegov odbijač tako upognil in zvil njegov pleh. Nekaj v tem smislu je govoril. Ampak ta zvit pleh ni bil takoj nad odbijačem ampak še kake 5 centi više in zelo čudne oblike, katera vsakemu malo prisebnemu pove, da tega jaz nisem mogel nardit...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

SkIDiver ::

Ah ne sekiraj se. Preprosto ne odgovarjaj na SMS-e in ne oglašaj se na GSM, ko te kliče. Ravno tako se ne oglašaj na številke, ki jih ne poznaš. Se bo naveličal in odnehal, če res ni kako hudo teslo.
Če ne boš moral pa nekaj ukrenit.

Tilen ::

Se ravnam v tej smeri zaenkrat.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

OZZY ::

15 jurjev za malo udrtinico..Za 15 jurjev so men prebarval cela vrata fiat una z metalik barvo pa še pokital kar je blo treba. Grem stavit, da je več dela s tem kot uno udrtinico popravit. Poleg tega pa ponavadi ne pobarvajo celega dela ampak samo delno....če je ličar dober se nič ne pozna tisti prehod.

sploh pa če bo kej težil reči, da naj prijavi policiji pa da se boste naprej menili. to da je tista udrtina 5cm na blatnikom in da z svojim blatnikom nisi mogel priti tako visoko (če je to res) potem nima kaj...udrtina ne nastane zarad tega....sploh pa ne tok višje. Tko da naj kar teži. ti mu povej kako in kaj pa je...če bo kaj hotu pa naj gre naprej...škoda ker nisi poslikal...vsaj z gsmom...
Go with the flow.

Tilen ::

Huh to se pa sploh spomnil nisem, da bi lahko poslikal :)

Aja pa nisem z blatnikom sal gor ampak z odbijacem. Peljal vzvratno in se z odbijacem naslonil na njegov odbijac...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Microsoft ::

Ja pa pismo, a bos zdej cel mesec v strahu zivel, zraven bomo pa mi lahko to kle bral?! Kot en reality show. Mislim, ce ves, da nisi kriv, odjebi tipa pa pejt kak CS nabijat al pa kej.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Zgleda da ti tukaj delas panic M... Jaz sem ze zgoraj napisal mojo odlocitev, ker je pa topic odprt pa kdo kaksno mnenje napise ane. Ce pa kdo bere pa bere cist prostovoljno, a te sili kdo da klikas? :P

CSS pa zadnje case bol malo --> sola
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

kokos25 ::

sodišče je odločilo....tilen je zakrivil prometno nesrečo, vendar ni kriv a bi lahko bil če bi bilo to kje napisano, podpisano...torej...gospod "oškodovanec", prosim, da ne težite s SMS-ji, ker lahko sodišče to uporabi proti vam...

Sklep: pojdite domov spat, drugič pa naj domnevni "storilec" prej pokliče policijo, poslika prizorišče (če je to v danem trenutku možno) in spolni evro poročilo...
pritožba na višje sodišče ni možno, na evropsko pač...

LP do naslednjič.....
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

Tilen ::

Tipsoni prisli na dom :)

"Mladenici poklicite policijo pa se bomo dalje pogovarjali v nasprotnem primeru smo koncali."
"Se vidimo na sodiscu."

Tako je bilo na kratko. In so sli.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

celada ::

Poklic policijo >:D

Tilen ::

Se jih bojijo, ne vem zakaj. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35571046 (43588) imagodei
»

Hit & run

Oddelek: Na cesti
426386 (4273) Ajama
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6719332 (17811) fosil
»

Prometna nesreča - oderuška odškodnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
758483 (8480) BlackHole
»

Trk z avtom

Oddelek: Loža
475617 (4273) Ejsi_Disi

Več podobnih tem