» »

Router Belkin pre-n težava

Router Belkin pre-n težava

FastWIND ::

Nisem ravno doma v routerjih zato se obračam na vas.

Imam Belkinov Pre-n wirelles router.

Povezava je 1mb še zaenkrat pri Siolu. Na router je s kablom priklopljen pc in prenosnik preko wlan. Pišem za tisti pc ki je priklopljen preko kabla... Nastavitve so vse po defaultu razen zaklepanja na MAC naslov, zakrivanje SSID in vklopljen firewall (aja ta je po defaultu vklopljen).

Zdaj pa k težavi. Pri prenosu datotek s http://rapidshare.de/ se mi prenos po določenem času ustavi, povezava z netom pa ostane ... MA včasih celo prenese cel file..

A komu kaj jasno zakaj se to dogaja?

A je to normalno za router pri skoraj vseh default nastavitvah in avtomatski inštalaciji?

damko ::

Katero verzijo FWja imaš gor? Probaj naredit upgrade.

Sicer jaz taisti router (PreN v1) uporabljam samo za AP, naložen pa imam originalni firmware od Linksys 54GX (v1.02.10) in zadeva deluje precej bolje kot z originalnim Belkin FWjem.

Lp

BBB ::

FastWIND,
tud jaz se srečujem z enako težavo. Ni mi jasno, zakaj se internetna povezava prekine. Zaenkrat probavam vse živo. Sem pa tudi malce pogledal po forumih in vidim, da ne gre za osamljen primer. Sem pa danes opazil, da so težave vsaj deloma vezane na seznam MAC naslovov, ki jim dopustiš dostop do, kot je navedeno, brezžičnega omrežja. Imam dva računalnika ožičeno povezana in sem dal za test MAC od enega na seznam. Bolje rečeno se je sam tam znašel, ker sem preko njega konfiguriral router - s tega računalnika tega MAC naslova niti odstraniti ne morem, če je preverjanje MAC-ov omogočim. Dostop do interneta mi je začel delovati, ko sem onemogočil preverjanje MAC-ov - vendar ne vem, koliko časa bo deloval.

damko,
kako je s kompatibilnostjo s firmwari od drugih routerjev? Imaš morda kakšen link s pojasnili v zvezi s takšno posodobitvijo?

FastWIND ::

Men ne prekine povezave ampak samo preneha z downloadom in to sem opazil samo pri vleku iz rapidshare (torenta in mule še nisem laufal). Okence z prenosom ostane in ničesar ne javi samo prenos ne gre več naprej. Povezava je pa še vedno aktivna in lahko normalo delam naprej... Upam, da se razumemo.

damko ::

BBB,

kolikor vem sta matične plošče od Belkin PreN v100x in Linksys WRT54GX v1 identične, zato naj bi tudi FW deloval 100%. Moje izkušnje z WRT54GX firmware-om na Belkinu so zelo pozitivne:
- bolj stabilno delovanje, odzivnost
- večja moč signala
- veliko več nastavitev
- Linksys look & feel

Mogoče uporaben link: http://www.dslreports.com/forum/remark,...

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043ND

Oddelek: Omrežja in internet
476982 (5813) krop
»

Ojačanje signala WLAN

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
102199 (1916) Spajky
»

Povezovanje dveh routerjev preko wlan

Oddelek: Omrežja in internet
273832 (3284) Pyr0Beast
»

cene ruterjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556650 (5406) gameby
»

Wireless - še en nateg?

Oddelek: Strojna oprema
193014 (2114) Tear_DR0P

Več podobnih tem